benim gözler gitti enson 1 numaraydı sadece evde gözlük takıyordum.bugün tv izlemek için bir takdım uzaktan altyazılar seçilmiyor ben de lens almaya karar verdim fakat sorularım var:
1-lens fiyatları ne kadar 2-gözünde lensin durduğunu hissediyormusunuz? 3-dışarıdan belli oluyormu? 4-günlük yaşamımızı etkiliyor mu? yok lens varken şunu yapma bunu yap vs.. 5-tehlikesi varmı? 6-memmunmusunuz bunları cevaplarsanız sevineceğim
Soruyu okurken 1 dakika geçtiği için cevap verme gereğinde bulunmuyorum.
Şaka tabi..
1-3 aylık 50 lira falan aşagı yukarı en iyileri 2-hayır 3-dötüne kadar girmessen hayır 4-hayır 5-hayır 6-evet
1-Fiyatlar internetten sipariş verirsen 30-40 YTL civarı (6 aylık kutular) (çok daha pahalı 30 günlük takılan lenslerde var tabi)
2-İlk günlerde alışmak zor.Takması özellikle.Ama alıştıktan sonra hiçbirşey hissedilmiyor.
3-Dışarıdan ancak çok yakından,bilen birisi bakarsa ayırt edebilir.
4-Hayır,ben duşa bile giriyorum bazen.Yanlız gözü çok aşırı bastırarak ovmamak lazım,yoksa yırtılabilir veya düşebilir.
5-Hijyenik kullanmak zorundasın,göz bu sonuçta şakaya gelmez.Lensin özelliğine göre(günlük,aylık vs) kullanım süresini aşmamak lazım.Yani tasarruf olsun diye 1 ay ömrü olan lensle 4-5 ay gezme.
6-Evet memnunum.
5 senedir lens kullanıyorum, gözler 0.75 miyop, hiç gözlük kullanmadım; şunu söyleyebilirimki lens kullanmak tam bir amelelik. Her sabah akşam tak çıkar, oturmasın, kurusun, maç yaparken düşsün, üşendiğin için çoğu sabah lens siz çık ve ortalığı pus lu gör, takınca gözünü yakdın vs.vs.vs.
5 senedir ben bıktım hiç gözlük kullanmadan direk lens kullanmaya başlamıştım yakında gözlük takmaya başlayacağım, lens in tam amelelik olduğunu düşünüyorum.
Benim sadece sağ gözüm 2.25 miyop.Tek gözde kullanıyorum.Bu yüzden takmasamda oluyor çünkü sol göz telafi ediyor.Haftanın 4-5 günü takıyorum.Hergün 8-10 saat.Takması da çıkarması da en fazla 20 saniye alıyor.Yani bence okadarda zor değil.Üşengeçlik bazen oluyor tabi...
quote:
Orjinalden alıntı: berdush
5 senedir lens kullanıyorum, gözler 0.75 miyop, hiç gözlük kullanmadım; şunu söyleyebilirimki lens kullanmak tam bir amelelik. Her sabah akşam tak çıkar, oturmasın, kurusun, maç yaparken düşsün, üşendiğin için çoğu sabah lens siz çık ve ortalığı pus lu gör, takınca gözünü yakdın vs.vs.vs.
5 senedir ben bıktım hiç gözlük kullanmadan direk lens kullanmaya başlamıştım yakında gözlük takmaya başlayacağım, lens in tam amelelik olduğunu düşünüyorum.
Kullandığın lense göre değişiyor ama bu söylediklerin bende 3 senedir lens kullanıyorum 3 günde bi halı saha maçı yapıyorum gözümden 1 ay boyunca hiç çıkarmıyorum en ufak bişey olmuyor.
yani kalitelisini aldın mı lensinde en ufak sorun yok gidin Oksijen geçirgenliği yüksek olan lenslerden alın problem olmaz 1, 1,5 ay bile gözünden bikere çıkarma hiç sorun olmaz.
Bausch Lomb Purevision kullanıyorum normalde 1 aylık lensimi 1 ayda değiştirmeyi geçtim 1.5 aydır gözümden bikere çıkarmadım. ( Zaten lensin garantisi var 1 ay gözden hiç çıkarmadan takılanabilen lens diye)
Bende geçen halısaha maçında zıpladım topa kafamla vurmam la lens gözden fırladı. Benimkide Bausch Lomb ama oksijen geçirgenliği fazla değil, tıpta okuyan bi arkadaş oksijen geçirgenliği fazla olsa da çıkarmaman sağlıksız olur alma onlardan dedi bende almadım.
bu lens için yaş sınırı falan yok di mi? (yaşım 14)
quote:
Bende geçen halısaha maçında zıpladım topa kafamla vurmam la lens gözden fırladı. Benimkide Bausch Lomb ama oksijen geçirgenliği fazla değil, tıpta okuyan bi arkadaş oksijen geçirgenliği fazla olsa da çıkarmaman sağlıksız olur alma onlardan dedi bende almadım.
Tamam 30 gün aralıksız takmada sen yinede purevision al.
1. 50-100 YTL arası 2. Hayır 3. dikkatli bakarsan 4. biraz 5. yok 6 evet
arkadaşlar benim anladığım şu lensi bir kes aldınmı uzun yıllar kullanamıyorsun. 6 aylık kutularda satılıyor.peki nasıl numaralı oluyor bunlar anlamadım ayrı ayrı numaralardamı satılıyor?süresi bitince ne oluyor bide?
quote:
Orjinalden alıntı: Miex
quote:
Tamam 30 gün aralıksız takmada sen yinede purevision al.
Tamam aklımda, sağolasın. O zaman gözlüğe geçmeden son bi lens denerim.
quote:
Orjinalden alıntı: denizg
arkadaşlar benim anladığım şu lensi bir kes aldınmı uzun yıllar kullanamıyorsun. 6 aylık kutularda satılıyor.peki nasıl numaralı oluyor bunlar anlamadım ayrı ayrı numaralardamı satılıyor?süresi bitince ne oluyor bide?
ayrı ayrı numaralarda satılıyor, süresi bitince çöp.
quote:
Orjinalden alıntı: Miex
quote:
Orjinalden alıntı: denizg
iyi o zaman teşekkür dereim anne babamdan gizlice kullanacağım
Hayır öyle hemen alamazsın. Alırsın da alma. Önce muayene olman gerekiyor. Eczanede olacağını sanmıyorum. Gözlükçülerde bulunur. Kaliteli gözlükçülerde ilk defa lens alanlara muayene bedava oluyor.
Ankara'daysan Ankamall'de Opmar Optik'i tavsiye ederim. Ankamall'de anlaşmalı doktorları var. Doktor gözünün alerjisi var mı diye falan bakacak. Gözünün çapını ölçecek. Lensi takmayı falan öğretecek. Sonra alırsın lensini.
quote:
Orjinalden alıntı: :::Banner:::
Hayır öyle hemen alamazsın. Alırsın da alma. Önce muayene olman gerekiyor. Eczanede olacağını sanmıyorum. Gözlükçülerde bulunur. Kaliteli gözlükçülerde ilk defa lens alanlara muayene bedava oluyor.
Ankara'daysan Ankamall'de Opmar Optik'i tavsiye ederim. Ankamall'de anlaşmalı doktorları var. Doktor gözünün alerjisi var mı diye falan bakacak. Gözünün çapını ölçecek. Lensi takmayı falan öğretecek. Sonra alırsın lensini.
Göz çapı pek önemli değil aslında zaten bir çok lenste göz çapı hem aynı modeller vardır ( 8.6). Ben muayene olmadan optikçiden alıp başlamıştım valla açıkçası pek gerek yok.
ya ben de lens aldım kendime ama takıp çıkaramıyorum gözlerim çok hassas sanırım bunun 1 ay çıkarılmayanlarının fiyatları ne kadar çok farkediyor mu?
Clear58 alma. Allah belasını versin öyle lensin, biraz doluyum kusura bakmayın 6 aylık lens alıp üçünü çöpe mi atar insan yahu