Şimdi Ara

Lens kullananlar gelsin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
411
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • dün göz bozukluğu için doktora gidi lens kullanmak istediğimi söyledim. gözüm 1.25 miyop olmasına rağmen lens göze daha yakın olduğu için 1.00 13.8 çapında air optix day & night aqua yazdı. gözlükçüye gittim bana aynı marka ve derece ama çapı 14.2 olan bir lens verdi. şimdi lensi takmaya çalışıyorum ama lens neredeyse gözüm kadar olduğu için takamıyorum. bunun lens çapıyla alakası var mıdır? lens çapının farklı olmasının bir zararı var mıdır?

• anladığım kadarıyla gözlükçü elinde kalan ürünü satmış size. doktor ne yazdıysa onu almanız gerekir. optikte tshirt seçer gibi ürün seçilmez hassas ölçü gerekir. zararı olur mu emin değilim ama önemli olan sizin lensinizi rahat kullanabilmeniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E04F5119C -- 20 Ağustos 2016; 14:01:26 >
  • Göz çapıyla ve numarasıyla uyumlu olmalı, göze daha yakın diye düşük verme olayını ilk defa duydum; öyle bir şey yok uydurmuşlar bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • internette doktorların lens vermeden önce deneme lensi takıp kontrol falan yaptığını okudum. sizde öyle birşey yapıldı mı?
  • Hocam siz doktorun verdiği boyutta alın birde kullanmaya başladığınızda başlarda zor gelir sonra alışırsınız bir ara bende denedim lens Benim gözlerim Normalden biraz daha küçük bu yüzden Takması daha zor oluyor. Alışamadım. Birde Bir tarafı arızalı çıkmıştı altı yamuk gibiydi iade etmişdik optisyen kuzenimdi zaten Yani Başta biraz sabretin hocam.
  • 8 yıldır gözlük ve lens kullanırım. Gözümün derecesi de 0.75 den başladı 3 e kadar geldi. Öncelikle yaşın gençse yani ergenlikteysen gözünün derecesi muhtemelen daha artacaktır o nedenle lens alınca bir yıl sonra derecem arttı diye yine doktora gidip yeni lens alman gerekecek. Bence gözlük spor yapmıyorsan daha iyidir.

Doktorun kontrol esnasında deneme lensi taktığını ilk defa senden duydum. Hem özel hem devlette onlarca doktorda muayene olmuşumdur ama hiç böyle bir şey yaşamadım.

Lensi sana satan optik denemen için bir defa kendisi sana lensi takıp nasıl gördüğünü sorması gerekirdi çünkü orada kendileri senin gözüne göre bir takım ayarlamalar yapıyorlar. Direk lensi verip iteklediyse sana yapman gereken aldığın yere veya başka bir yere gidip "lensi takamadım yardımcı olur musunuz ?" diyeceksin eğer onlarda sorun yaşarlarsa zaten sana söylerler.

Lensi ilk taktığın zaman gözünde hafif batma, kızarıklık gibi durumlar olabilir internete yazıp hemen alerji mi yaptı diye korkmana gerek yok maksimum 10-15 dk. içinde düzene giriyor eğer şiddetli bir batma hissi varsa veya bu lens gözündeyken sürekli oluyorsa hemen çıkartmalısın lensi.

Solüsyon alırken damla olarakta kullanabileceğin kaliteli solüsyonlar var. Ben opti-free pure moist kullanıyorum ve memnunum. Gözünden lensi çıkartırken eğer gözünde kuruluk varsa lensi almakta zorlanırsın, bundan bir iki damla damlatınca tekrar nemleniyor ve daha rahat çıkartıyorsun.

Göz kuruluğu, kirpik dibi iltihaplanması gibi bir rahatsızlığın varsa lens kullanmak çok tehlikelidir.

Son olarak gözlük ve lens alırken muhakkak en kaliteli malzemeleri kullanmak önemli, bu işin şakası olmaz.

• @barnacle46
    lensi aldığım yerde 15 dk falan uğraşığ takmayı başardılar. belki de o deneme lensi dedikleri şey budur bilmiyorum. lens öğlen takıldı batma yavaş yavaş azaldı. akşama doğru sol göze batma yoktu ama sağ gözde hala batma vardı ilk zamanki kadar olmasa da. söylediğin solüsyonu alabilirim teşekkürler tavsiyen için. göz kuruluğu olup olmadığı nasıl anlaşılıyor? senin kullandığın lensin markası ne? son olarakta gözüm 1.25 olmasına rağmen doktorun lensi 1.0 yazması normal mi ve reçetede gözçapı 13.8 yazarken lensin 14.2 olması sorun yaratır mı?

@barnacle46
    benim de gözlerim küçük ve göz refleksi yüzünden sürekli göz kırma sorunu olduğu için takamıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Nx300 lens tavsiye ve sorular
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.