Şimdi Ara

Lens seçimi yardım..

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba ARkadaşlar konuya ortadan dalmak gibi olucak ama bende 350d var bu ara yeni bir lens arayışına girdim, sizinde fikirlerinize ihtiyacım var;

TAMRON AF 55-200mm F/4-5, 6 Di II

Sigma 55-200 MM F4-5.6 DC

CANON EF 28-105 DC

CANON EF 28-105mm f/3.5/5.6 USM (Biraz tuzlu en son seçimim )

benim fiyat aralığında ilk düşündüğüm tamron zaten düşünce sırama göre yazdım...

Bu objektifleri daha once kullananlar varmı yoksada fikir sahibi olanlar lutfen yanıtlarmı?

hangisi alınmalı....

• elinizde başka lens var mı? yoksa kesinlikle öncelik sıranızı değiştiri çünkü ilk iki ile son iki tamamen farklı iki objektif grubu.
  • bende 18-55 mevcut
    ben gunluk yaşamda fazla objektif değiştirmeye ihtiyac duymadan dolaşarak fotoğraf cekmek istiyorum..
  • İmkansızı istiyorsunuz :) eğer Tek objektif alayım yanıma beni ortada bırakmasın diyorsanız Canonları öneririm, Ama iki objektif sorun olmaz, o kadar da olur diyorsanız Sigma sizi mutlu edecektir ama yine de Canonun tadını asla vermez. Çok fazla tele bjektif ihtiyacınız yoksa bence paraya kıyıp Canon alın ama ben pimpirikli adamım, bir kare yakalarım ona zoom yapamazsam o makinayı kırar atarım tarzında yaklaşıyorsanız Sigma.
  • zoom la ranız nasıl o önemli asıl...
  • bende hiç zoom objektif yok zaten dediğiniz gibi zoom olayında çıldırmaktan korkuyorum ve zoom lens istiyorum :D

Tamron sanırım tatmin edici değil sigmayı ovmusunuz... ozaman sıgma alayım...

Canon içinde dusuncem acaba zoom u yeterli gelecekmi? zoom yetmezde gunluk yaşantımı çıkarırda ilerde tekrar bir zoom lens alacağım, sanırım sigma 70-300 olur ozaman..

işin birde başka tarafı zoom kullanacaksam mutlaka tripot da gerekli bunlardaki sarsıntı olayları zoomda nasıl acaba çok buyuk titremeler yaparmı?..

Anladığınız gibi kafam karışık şuan kullandığım 18-55 geniş acıda beni fazlasıyla tatmin ediyor fakat zoom çok yetersiz....
  • tamronda iidir siz canon topiğine sorun sizi yönlendirirler.
  • Sordumda cevap gelmedi :D
    Fiyat olarak Tamron çok uygun, ki bildiğiniz gibi fotografçılık pahalı bir ugraş kimbilir bundan sonra daha ne objektifler alacağız...
  • aslında tak çıkar olmadan köktern çözüm 18-250 diyenlerde oluyor.
    sigma 70-300mm fiyat /performans açısından ii old. söleniyor.
    hiç olmadı bide nikon topiğine sorun.
  • quote:

Orjinalden alıntı: OrioNx

Sordumda cevap gelmedi :D
    Fiyat olarak Tamron çok uygun, ki bildiğiniz gibi fotografçılık pahalı bir ugraş kimbilir bundan sonra daha ne objektifler alacağız...

hiç sorma oraları

18-55'den memnunsan üstüne bi sigma 70-300 APO iyi gider sanırım; 300mm'e kadar telen de olur, kısmi makro lensin de
  • açıkca kit objektiftende memnun değilim onu da değiştireceğim...
    söyle bir set yapsam nasıl olur?

CANON EF 28-105mm f/3.5/5.6 USM biraz pahalı demiştim :D

TAMRON AF 55-200mm F/4-5, 6 Di II Buda en ucuz olanı böylece dengeler yada bunun yerine sigma 70-300 Apo

Nasıl olur?

Bu arada PlutosDaddy seni çooooook uzun zamandır görüyorum forumda canon'a da yazıyon nikonada sanırım sende 2sinden de var tercih yaotınmı hangisi daha tatmin edici?

Bu aralar objektif ararken nikon lara fazla daldım oda cekici gelmeye başladı.. d80 kit 18-135 sanırım çok tatmin edici.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OrioNx -- 7 Nisan 2008; 1:55:43 >
  • şöyle de olabilir kit obj. i sat.tamron 17-50 ,sigma 70-300 APO ....
  • buda iyi bir fikir aslında tamron 17-50 yi araştırayım bir. Yardımlarınız için çok teşekkürler.
    Ama kaçmayın daha çok sorum olacak daha çoook başındayım işin :D
  • Nikon kullanıcısıyım fakat çevremde oldukça Canon kullanıcısı olduğundan onlarla da haşır neşirim, marka fanatikliğim yoktur (çok aptalca bişey zaten)

17-50 Tamron main zoom olarak fiyatına göre fazlasını veriyor bana sorarsan; onun üstüne de Canon'un yeni 55-250IS lensini düşünebilirsin, incelemedim ama kötü bişey çıkcağını sanmam. Aşağı yukarı 400-500$ arası bi fiyata çıkar tahminen. Tabii onun yerine yine Sigma 70-300APO düşünebilirsin yarı fiyatına
  • Yuksek fiyatlar hep :D
    kaliteli bir lensi 500ytl den dusege bulmak cok zor.. Plutos ilk tercihim olan
    TAMRON AF 55-200mm F/4-5, 6 Di II

i Sigma 55-200 MM F4-5.6 DC den ayıran ozellik nedir. Farklılık nedir bilgin varmı?

Sigma 70-300 çok kaba bir lens olduğu için dusunmuyorum 200mm'in yeteceğini düşünüyorum o yuzden zoom olarak bunlardan birini almayı dusunuyorum. ki tamronun 17-50 sine baktım onunda fiyatı yuksek bu yuzden zoomda ucuza kacarak Tamron'u dusunuyorum..

kit olarak 2 tamron işimi görecekse en azından şimdilik ucuza kaçmak mantıklı geliyor, ilerleyen gunlerde kucukde olsa D80'e gecme ihtimalim var aslında fiyatı iyice dustugunde gecerim sanırım..
  • http://photography-on-the.net/forum/showthread.php?t=291362

Buyur hocam, Sigma VS Tamron inceleme
  • Süper dostum eline sağlık...
    İng olması kotu ama inceleyeyim de olmadı bir cevirmen tutarım :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.