canon powershot a470 makinemi çekim yaparken düşürdüm. Kasa çizilmesi dışında görünürde hasar yok ancak lens mekanizması sıkışmış. Açılırken lensi hareket ettirmeye çalışıyor sonra lens hatası yeniden başlat diyerek kapanıyor. Kompakt makine olsa da benim için değeri büyük. Bulunduğum ilde tamir edecek bir yer bilmiyorum (malatya). önerilerinizi bekliyorum.
Daha önce bu hatayı yaşayan biri vardı forumda biraz araştırınız hocam
quote:
Orijinalden alıntı: ali.kose
Daha önce bu hatayı yaşayan biri vardı forumda biraz araştırınız hocam
türkçe/ingilizce her türlü öneriyi denedim ancak sonuç alamadım hocam. İçini açmaya korkuyorum gerekli edevat yok yetenekli de değilim. Sadece yeni pillerle av kablo bağlamayı denemedim.
AFK_is_now_AFK
kullanıcısına yanıt
hocam bazı şeyleri riske atmaya değer diye düşünüyorum eğer bütceniz var ise o makinayı açın iyice bir kurdalayın derim
Lens açıkken düştüyse mekanizmanın dişlisi sıkışmış yada kırılmıştır. Servise gidecek yada hatıra olarak bir köşede duracak.
@ali.kose
Yapabileceğimi bilsem durmam ama geri toplayamıyorum hocam
@ARroWCoLT
Hangi servise nasıl gönderebilirim fikrim yok
AFK_is_now_AFK
kullanıcısına yanıt
Astarı yüzünden pahalıya gelir zaten.
quote:
Orijinalden alıntı: ARroWCoLT
Astarı yüzünden pahalıya gelir zaten.
Hocam eşyalarıma hastalık derecesinde bağlanıyorum. Bu makine de çok eski bir hediye olduğundan manevi değeri tavan. Tamir olursa bir daha kullanmaya cüret edemem zaten, bir kenara koyarım. Yani ne olursa olsun yaptırmak istiyorum, gece rüyalarıma giriyor.