Şimdi Ara

Lens Tavsiye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.457
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar Canon 550d kullanıcısıyım 18-135 ve canon 50mm 1.8 lenslerim var bu iki lensin yeterli gelmedigini düşünüyorum artık Tamron 17-50mm f/2.8 almayı düşünüyorum sizce bu lens nasıl genelde dış cekim yapıyorum alt tarafa bikaç fotograf ekleyecegim Tamron 17-50mm f/2.8 bu cekimleri yakalayabilirmiyim daha önce geniş acı lens kullanmadım sabit diyafram 2.8 olması bana cok cazip geldi en fazla verebilecegim miktar 800 tl

CANON 70-200 2.8 Cekilmiştir fotoğraflar

Lens Tavsiye

Lens Tavsiye

Lens Tavsiye

Lens Tavsiye

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozdemir38 -- 11 Aralık 2012; 1:57:14 >

• 85mm f1.8 / 50mm f1.4 / 55-250 Is II
  • 17-50 geniş kalır biraz . 85mm 1.8 veya tamron 2.8 hem bütçe olarak hem de kalite olarak tatmin edici olur
  • Canon 50 mm 1.8 le sadece portre cekebiliyorum uzaklasip boydan almak istedigimde netlikte sıkınti oluyo 85 mm kullanmadim ondada o sıkıntiyi yasamaktan korkuyorum Tamron 17-50 2.8 genis aci olmasi nekadar fark eder onuda bilmiyorum sabit diyafram olmasi benim icin cok iyi fiyatida uygun geliyo ama kararsizim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • important hocanın da benim önerdiğim lenslerde de sabit diyafram var 55-250 is hariç . 17-50 ile 50 mm sabit lensinizle yapacaklarınızın ötesine geçemezsiniz portre anlamında . netlikte ne gibi sıkıntılar oluyor bi iki fotograf yükleyip gösterebilir misiniz ?
  • Tam vucut çekimlerinde 17-50 yada 50mm yeterli gelir ama portre çekeceğinizde 50mm hangi lens olursa olsun olmaz, perpektif bozulur. Elinizde nasıl olsa 50 var birde 85 alırsanız portre işinide halletmiş olursunuz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: CavaLieR-G

important hocanın da benim önerdiğim lenslerde de sabit diyafram var 55-250 is hariç . 17-50 ile 50 mm sabit lensinizle yapacaklarınızın ötesine geçemezsiniz portre anlamında . netlikte ne gibi sıkıntılar oluyor bi iki fotograf yükleyip gösterebilir misiniz ?

bu şekilde oluyo yüzdeki netsizligi görebilirsiniz Af noktasını el ile yapıp yüz kısmına vermeme ragmen sonuc bu oluyo bu fotograf 18-135 ilede cekebilirdim ama alan derinligi beni tatmin etmiyo portre fazla calısmam genel olarak fotograflarım boydan olur

Lens Tavsiye

• quote:

Orijinalden alıntı: BLoWeR

Tam vucut çekimlerinde 17-50 yada 50mm yeterli gelir ama portre çekeceğinizde 50mm hangi lens olursa olsun olmaz, perpektif bozulur. Elinizde nasıl olsa 50 var birde 85 alırsanız portre işinide halletmiş olursunuz...

portre pek fazla kullanmam hocam calısmalarım tam vucut olur yukarda bulunan 70-200 le cekilmiş olan fotograflardaki performansı 17-50 de yakalamam mümkünmüdür 70-200 L serisi lens aynı performansı beklemek mümkün degil biliyorum okadar aşırı bi beklentimde yok 17-50 kafamı karıştıran tek şey geniş acı olması .
  • hocam valla titretmediyseniz de f 1.8 olsa bile bu kadar kötü odaklanacağını düşünmüyorum , o mesafedeki rayların da bir noktası tam net değil gibi
  • verdiğiniz foğraftaki durum farklı gibi. 50mm ile bu kadar kötü çıkmaması lazım. Başka bir problem olmasın? Lense siyah film çektirmiş gibi duruyor

Edit : Aynı anda yazmışız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhotoTech -- 11 Aralık 2012; 20:05:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CavaLieR-G

hocam valla titretmediyseniz de f 1.8 olsa bile bu kadar kötü odaklanacağını düşünmüyorum , o mesafedeki rayların da bir noktası tam net değil gibi

F2.0 Poz Süresi 1/3000 Av modunda cektim sonuc bu tam vucut cektigim fotograflarda. Portrelerde sıkıntı olmuyo keskinlik ve netlik konusunda
  • quote:

Orijinalden alıntı: PhotoTech

verdiğiniz foğraftaki durum farklı gibi. 50mm ile bu kadar kötü çıkmaması lazım. Başka bir problem olmasın? Lense siyah film çektirmiş gibi duruyor

hocam durum bu bukadar kötü cekiyo uzaklasıp boydan aldıgın zaman :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: dj2457

quote:

Orijinalden alıntı: PhotoTech

verdiğiniz foğraftaki durum farklı gibi. 50mm ile bu kadar kötü çıkmaması lazım. Başka bir problem olmasın? Lense siyah film çektirmiş gibi duruyor

hocam durum bu bukadar kötü cekiyo uzaklasıp boydan aldıgın zaman :)

Çok ilginç geldi hakikaten. Konuyu takip edicem. Bu arada tamron kullanmadım ama kullanıp da beğenmedim diyen de görmedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PhotoTech -- 11 Aralık 2012; 20:25:46 >

• evet tamron fiyatının en iyisi bence de ama sabit odaklının kalitesini çoğu lenste yakalamak çok güç gerçekten . hocam çok garip cidden , f 2.8 üzerinde de denediniz mi ??
  • Tamron 28-75 f/2.8 alın bari işinizi sağlama almış olun . 75mm de yukarıdakiler gibi fotolar alabilmeniz muhtemel...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.