Şimdi Ara

Lens Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler ve bayanlar, kitesurf fotoğrafçılığı yapacam tabi buna windsurf falan da dahil anlayacağınız işim kumsalda ve denizde olacak ve bol güneşli bir ortam. Araştırdım fakat bir sonuca ulaşamadım hangi lensi alacağım konusunda. Lens Amerika'dan gelecek o yüzden geniş çaplı bir arama alanım var. Tele-zoom lens önerilerinizi tecrübenize ve bilginize güvenerek bekliyorum. Şimdiden teşekkürler hepinize.

• Bütçe nedir? Öncelikle bodynin markası nedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: IamConquest

Bütçe nedir? Öncelikle bodynin markası nedir?
    Canon EOS 600D body. Bütçe 1000-1500 lira arası en fazla 750 dolar. Bu fiyatlar dolayında bir şeyler almak istiyorum zira kazancımdan bana da bir şeyler kalmalı ama eğer derseniz ki 200 300 lira fazla verip şunu al diye saygıyla değerlendiririm
  • 600d gayetten yeter. Bol hüneşli havalarda Filtre alırsanız Güzeş fotoğradşar elde edebilirsiniz. Yanına birde Tamron 70-300 VC olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3DneBandim -- 14 Nisan 2014; 8:55:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vendetta0

600d gayetten yeter. Bol hüneşli havalarda Filtre alırsanız Güzeş fotoğradşar elde edebilirsiniz. Yanına birde Tamron 70-300 VC olabilir.

Peki hocam yeterli olacak mı o lens bana netlik açısından
  • quote:

Orijinalden alıntı: The_Soulless

quote:

Orijinalden alıntı: Vendetta0

600d gayetten yeter. Bol hüneşli havalarda Filtre alırsanız Güzeş fotoğradşar elde edebilirsiniz. Yanına birde Tamron 70-300 VC olabilir.

Peki hocam yeterli olacak mı o lens bana netlik açısından

Alıntıları Göster
    Canon 55-250 lens keskinlik açısından oldukça yeterli bir telefoto olmasına karşın bütçeniz doğrultusunda tamron 17-50 lensi öneririm.f2.8 değerini tüm açılarda sorunsuz verebilen ve fiyat açısından oldukça iyi bir lenstir

• quote:

Orijinalden alıntı: FenomeN_

Canon 55-250 lens keskinlik açısından oldukça yeterli bir telefoto olmasına karşın bütçeniz doğrultusunda tamron 17-50 lensi öneririm.f2.8 değerini tüm açılarda sorunsuz verebilen ve fiyat açısından oldukça iyi bir lenstir

Tamam iyi hoş demişsiniz fakat söylediğiniz aralıklar benim için yetersiz kalıyor, çekim yapacağım mesafeler uzun mesafeler şöyle düşünün bem sahildeyim çekim yapacağım kişi denizde açıkta kalıyor daha önce bu alanda 75-300 mm ile çekim yaptım 300 mm zar zor yetiyordu bana para sıkıntım olmasa direk canon 100-400 almayın düşünüyordum amerikada 3500 lira gibi bir fiyatı var fakat maddiyat sıkıntı olduğu için işimi görecek şekilde uygun aralıkta belirttiğim bir fiyatta bir ürüna almayı düşünüyorum. Önerileriniz için çok teşekkür ederim

• The_Soulless kullanıcısına yanıt
    300mm zor yetiyorsa yeniden 300mm almanın bir anlamı yok. Süper telefoto lenslere bakmalısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: freestylegend

300mm zor yetiyorsa yeniden 300mm almanın bir anlamı yok. Süper telefoto lenslere bakmalısın.

Bu konuda önerilerinizi can kulağıyla dinliyorum
  • 300mmin üstündeki genellikle pahalı lensler. Eğer ki bana illaki lazım diyorsanız bütçenizi yükseltmelisiniz.
  • quote:

300mmin üstündeki genellikle pahalı lensler. Eğer ki bana illaki lazım diyorsanız bütçenizi yükseltmelisiniz.

fikir sahibi olabilmem için, önerebileceğiniz bir marka veya site var mı?
    Flickriver.com
  • Şöyle bir öneridede bulunayım: 2x teleconverter diye bir aparat var normal lensin fokalinden 2 kat fazla yakınlaştırıyor.
  • quote:

Şöyle bir öneridede bulunayım: 2x teleconverter diye bir aparat var normal lensin fokalinden 2 kat fazla yakınlaştırıyor.

peki teleconverter dediğimiz ekipman fotoğrafımızda kalite bakımında sorun yaratıyor mu? Bir de örnek olarak 75-300 lens aldığım bunun üst limitini 600 mm mi yapıyor? Doğru anlamışımdır umarım.
    Daha önce hiç kullanmadım. Kalite olarak azda olsa kayıp oluyor. 1.5x ve 2x modelleri mevcut. İnternetten detaylı bilgiler için araştırma yapmalısınız.
  • quote:

Daha önce hiç kullanmadım. Kalite olarak azda olsa kayıp oluyor. 1.5x ve 2x modelleri mevcut. İnternetten detaylı bilgiler için araştırma yapmalısınız.

Önerileriniz için teşekkür ederim. Araştırmaya başlıyorum bunu da.
    Uygun fiyatlı telefoto lenslerle birlikte teleconverter (TC) kullanırsanız, hem istediğiniz kalitede fotoğraflar elde edemezsiniz, hem de çok iyi ışık gerektirdiğinden AF yaparken çok zorlanırsınız. Teleconverterlar hızlı lenslerde (düşük f'li) işe yarar.

Uygun fiyatlı telefotolar ise genellikle f/4-5.6 hızındadır. 1.4x TC 1 stop, 1.7x TC 1.5 stop, 2x TC ise 2 stop ışık kaybı demektir. Yani, 1.4x TC takılı iken 300mm f/5.6 aslında efektif olarak 420mm f/8'e denk gelir. Lensin esas performansı için de 1-2 stop daha kısmanız gerekir ki, etti mi sana f/11 veya f/16. Bu f-değerlerinde sağlam ışık olmadığı sürece AF yapmakta çok zorlanacağınız gibi yapsanız dahi kontrast, keskinlik, bokeh nerden tutsanız elinizde kalır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ozan the Wise

Uygun fiyatlı telefoto lenslerle birlikte teleconverter (TC) kullanırsanız, hem istediğiniz kalitede fotoğraflar elde edemezsiniz, hem de çok iyi ışık gerektirdiğinden AF yaparken çok zorlanırsınız. Teleconverterlar hızlı lenslerde (düşük f'li) işe yarar.

Uygun fiyatlı telefotolar ise genellikle f/4-5.6 hızındadır. 1.4x TC 1 stop, 1.7x TC 1.5 stop, 2x TC ise 2 stop ışık kaybı demektir. Yani, 1.4x TC takılı iken 300mm f/5.6 aslında efektif olarak 420mm f/8'e denk gelir. Lensin esas performansı için de 1-2 stop daha kısmanız gerekir ki, etti mi sana f/11 veya f/16. Bu f-değerlerinde sağlam ışık olmadığı sürece AF yapmakta çok zorlanacağınız gibi yapsanız dahi kontrast, keskinlik, bokeh nerden tutsanız elinizde kalır.

Evet okuduğum yazılarda yazıyordu bunlar teleconverter olayı, işi sarpa sardırıyor zira f/11 bile yüksek bir değer. Peki sizin öneriniz nedir? Tamron 150-600 de gözüm var şu an eğer istediğim fiyata bulabilirsem. Keskinlik bakımından iyi sonuçlar veriyor tabii mükemmel değil. Dediğim gibi önerilerinize açığım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The_Soulless -- 15 Nisan 2014; 4:19:58 >

• Alacağın 2 objektif mevcut aşağıdaki ürünler işini çok rahatlıkla görecektir.

Sigma 70-300mm F4-5.6 DG OS HSM
    Sigma 50-500mm F5-6.3 DG OS HSM
  • quote:

Orijinalden alıntı: tanerturanli

Alacağın 2 objektif mevcut aşağıdaki ürünler işini çok rahatlıkla görecektir.

Sigma 70-300mm F4-5.6 DG OS HSM
    Sigma 50-500mm F5-6.3 DG OS HSM

50-500 mm de kalite kaybı olmaz mı peki?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.