Şimdi Ara

Lens terimlerı kafam çok karıştı yardımcı olurmusunuz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dc, Dc II ve DC III lens arasında farklar nelerdir ? Birde Is ler ve ıs stm ler var bunlar arasındaki farklar nelerdir ? Makine alacağım bir dolu fiyat ve lens özellikleri var kafam karıştı herkese şimdiden teşekkürler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bunu bende gördüm fakat DC I, DC II gibi ayrım yapmamış ?

• BitterliLokum kullanıcısına yanıt
    Sürüm farkı. Note 3, Note 4 gibi. Aynı lens zaman içerisinde geliştirilerek satışa sunuluyor. Genellikle çok ufak kalite farkları olur. İkisi arasında farkı en iyi anlamanın yolu lenslerin karşılaştırmasına bakmak.
  • Bilginize güvenerek şöyle bir soru sorayım hocam canon 100d de karar kıldım. Is stm yada dc serisi var ıs stm ler çok büyük mevlalar sizce vermeye değermi yoksa 1250 tl ye 100d alsam olurmu ? Çünkü ıs stm ile 18-55 1700 lere kadar çıkıyor

IS titreşim engelleme olduğunu belirtir. STM de netleme yaparken sessiz bir şekilde yaptığını belirtir ve kesinlikle değer. Hadi STM'yi geçtim IS olmayan lensi alma özellikle başlangıçta. 1700 TL yerel mağaza fiyatı mı? Şimdi baktım 1.400TL'ye satılıyor IS STM 18-55 kit lens ile birlikte.
  • lensler ile ilgili terimler terimler markalara göre değişmekle birlikte, kavramlar aslında o kadar da çok ve karmaşık değil. verdiğin örneklere bakarsak;

-lens üzerindeki sarsıntı gidericiler ve dolayısıyla sarsıntı gidericinin hangi versiyon olduğu

-lens üzerinde netleme motoru var mı, varsa hangi versiyon olduğu

bahsetmediğin ancak büyük markalarda olan diğer bazı özellikler de:

-lenste o markaya özgü, içeriği gizli saklı, özel kaplamalı merceklerin olup olmadığı

-lenste o markaya özgü, şekli, tasarımı optik özellikleri patentli, özel merceklerin olup olmadığı

kısaltma olarak geçmeyen isim olarak geçen diğer özellikler

-sabit diyaframlı, değişken diyaframlı

-sabit odak uzaklıklı, yakınlaştırma yapabilen (zoom'lu)

bütçe belirtmemişsin; lens sorduğun için DSLR alacağını ve diğer genel varsayımlarda bulunarak;

makineler, tek başlarına lens olmadan (body olarak) yada lens ile birlikte (kit olarak) satılırlar.

yeni başlayan birisi için, acemilikde mümkün olduğunca farklı fotoğrafçılık türlerini, azıcık, ucundan da olsa denemene imkan sağlayacak 18-135 gibi bir zoom lens ile başlayabilirsin.

18-135 gibi bir kit lense sahip makineler 18-55 lense sahip makinelere göre daha pahalıdırlar ama ilk andaki ihtiyaçları ve çok sayıdaki merakı (zoom yapayım, geniş açı yapayım, arka planı flu yapayım, manzara çekeyim, portre çekeyim gibi) daha kolay karşılarlar.

ilk acemilik atıldıktan ve fotoğrafa olan ilginin devam ettiğine karar verildikten sonra, ekipman yatırımına devam edilebilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ne yapmalıyım,kafam karışık..
    10 yıl önce açıldı
    KAFAM ÇOK KARIŞIK
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yerel mağaza fiyatlarına bakmıştım evet şuan baktım 1400 e geliyor ama kafamda şöyle bir düşünce var sonuçta 18-55 ve şuan bütcemi aşarak alacağım ıs stm alırsam düşüncem şu yönde dc ııı alıp ilerleyen 1-2 ay içinde 50mm alsam daha iyi olmazmı ? İlk makinem şöyle olucak şimdi sx550ıs kullanıyorum ilk profesyonel makinem olucak diyeyim. Az buçuk deneyimim var bu yüzden

• xpug X kullanıcısına yanıt
    Maksimum 1300 oda taş çatlasın diyebilirim 18-135 düşündüm ama çok büyük mevlalar şuan ne yazik ki alamam.

bütçe konusu; sağlık olsun, başlamaya niyetin varsa 18-55 ile de başlayabilirsin. deneyebileceklerin biraz kısıtlanır ama olsun.

flickr'da, pixel-peeper'da 18-55 ile çekilmiş fotoğraflara bakıp, ilham alabilirsin.
  • xpug X kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler yardımlarınız ve fikirleriniz için makineyi aldıp biraz kullandıktan sonra 50mm alacağım zaten. Dediğiniz yerlere bakacağım tekrar teşekkürler size ve diğer hocama.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.