Şimdi Ara

Lens uyumu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
829
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, bende canon 1000d var. Vivitar (Tokina) 75-260/4.5 T4 lens almayı düşünüyorum. Ama uyum sağlar mı hala anlayamadım.

yardımlarınızı bekliyorum

• Canon bayonetse neden olmasın? (FD değil, EOS uyumlu olmalı)

Firma tüm gövdelere lens üreten bir firma zaten, bayonet bilgisine ulaşırsanız net bir cevap alırsınız.
  • Adaptor gerektirir. T4 bayonet Pentax K'dan bile daha eski diye biliyorum.
  • T4 bayoneti duymadığım için öyle yazdım; yine de bilgi olarak dursun
  • lensin wiki deki sayfası, http://camera-wiki.org/wiki/Vivitar_T-4_75-260mm_f/4.5_Tele-Zoom

mount olarak (adapters for Canon FL) diyor. fotoğraflara dikkat ettim dsrl göremedim.

siz ne dersiniz?
  • bende baktım uymaz diye tahmin ediyorum ama yanıltmak istemem. Siteden mail atarsan ayrıntılı bilgi verirler diye düşünüyorum
  • Her şeyi bi kenara bırakırsak bu lensi almayı neden istiyorsunuz? Ucuz diye mi yoksa başka bir sebebi var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • iyice araştırdım ve bu lensin dsrl makinalara uyumlu olmadığını anladım.. evet dikkatimi çekti oldukça ucuz onun için almak istedim ve tabi ki zoom objektife ihtiyacım vardı.
    ucuz olmasının sebebi dsrl lere uyumlu olmamasıymış.kullanmak için çevirici adaptör gerekmiş. açık arttırma sitelerinde bolca mevcut böyle lensler. bazı satıcılar yazmıyorlar ve araştırıp sormayan alıcılar hemen alıyor. dikkatli olalım
  • D-SLR(Single lens reflex)

Bayonet, haliyle fokal düzlem uyumsuzluğu sadece, yoksa dijital slr'lara has bir uyumsuzluk değil m42 adaptör alın prime lenslere bakın madem canınız manuel çekti
  • quote:

Orijinalden alıntı: PlutosDaddy

D-SLR(Single lens reflex)

Bayonet, haliyle fokal düzlem uyumsuzluğu sadece, yoksa dijital slr'lara has bir uyumsuzluk değil m42 adaptör alın prime lenslere bakın madem canınız manuel çekti

M42 mount vidalı olarak tabir ediliyor lakin benim alacağım lens vidalı değil geçmeli. bunu nasıl çözebilirim peki ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.