Şimdi Ara

Lens ve makine alacağım, fakat işler karışık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, öncelikle şunu belirtmeliyim, forumda ekipman ihtiyacı olan kişilere verdiğiniz önem çok güzel, bunun için sizlere teşekkür ederim, geleyim probleme;

Muhteşem bir fotoğrafçılık aşkı olan 18 yaşında bir gencim, yaklaşık 5 sene önce 1300 liraya fujifilm hs10 almıştım, çok anım oldu, 5 yıl fotoğraf çekmeye çalıştım diyebilirim bu bana çok şey kazandırdı.Temel fotoğrafçılık teknikleri hakkında da bilgim var. Gerek üniversiteye geçiş gerekse içimde ki fotoğrafçılık aşkının artmasıyla nihayet DSLR makine almaya karar verdim, dediğim gibi 18 yaşındayım, üniversiteye yeni geçicem, makine ve ekipman alırken önemli öncelik aileme yük olmamam. Bu sebeplerden dolayıı (hikaye kısmını fazla uzatmış olabilirim, kusuruma bakmayın) 650d almaya karar verdim, fakat hangi lens ile birlikte alacağım emin değilim. Aklımda bulunan düşünce ise 650d ve kit lensi 18-55 alıp zoom gereken kompozisyonlarda hs10 u kullanmak. (Makinenin 30x optik zoomu yıllarca bir çok yerde işimi gördü.) Ve tabi herkesin tavsiyesi macro ve portre fotoğrafı çekerken kullanmak için (çok zamandır arzu ettiğim) canon ef 50mm f1.8 lensini almak düşüncesindeyim.
    Fujfilm hs10 u satmaya kalksam 400 liraya anca satabileceğim (?), 400 liraya zoom lens almaya kalksam alacağım lensler vc olmayacak, buda forumda ki konuşulanlardan anladığım kadarıyla beni fazlasıyla zorlayacak.En mantıklısı makinemi satmayıp uzaktaki cisimleri fotoğraflarken kullanmak. Sonuç olarak benim yaptığım araştırmalardan sonra edindiğim sonuç bu sizler neler düşünüyorsunuz? Şimdiden hepinize teşekkür ediyorum

Şuana kadar çektiğim bir kaç fotoğraf bu adreste

Maliyet:

650d 1.650
    50mm f1.8 280
    uvfiltre ve parasoley 30

=1960

• kişisel tavsiyem;

ikinci el temiz 650d + 18-55. sahibinden.com da 1000tl civarında bulunabiliyor.
    yanında da ikinci el temiz bir tamron 17-50 f2.8 non-vc alın. f2.8 sayesinde portre işini de aradan çıkarmış olursunuz. 600tl civarı
    650d ile gelen kit lensi satın. 150tl

1000+600-150= 1450tl ye işi bitirmiş olursunuz :)

zoom işine meraklıysanız da, canon 55-250mm IS II ikinci el 400tl civarında,

1450+400= 1850tl ye komple set, hayırlı olsun :)
  • dediğim bir şeyi es geçmiş olabilirsiniz, elimde 30x optik zoom u olan fujifilm hs10 var. Bu makineyi satmayıp zoom lens almak yerine alternatif olarak kullanmayı planlıyorum. Makro çekmeyi planladığımdan dolayıda makro uzatma tüpüyle birlikte 50mm f1.8 almayı planlıyorum portre fotoğraflarında da işimi göreceğini düşünüyorum. Peki siz niye 17-50 f2.8 lensini almamı önerdiniz, getirileri neler olacaktır
  • merhaba,

aslında msjınızı okudum, hs10 konusunu es geçmedim merak etmeyin. dediğim lensleri almanız durumunda 250mm / 17mm = 15x zoomunuz olacak, eğer bu değerden yüksek zoomları kullanıyorsanız elinizdeki hs10 u tutabilirsiniz.
    anlatmak istediğim, 2 makina taşımaktansa, 2 lens taşımayı tercih edin. (ki bir süre sonra bu bile zor gelebilir)

size neden tamronu önerdiğim konusuna gelirsek; f2.8 diyaframa sahip olduğu için, her ne kadar 50mm f1.8 kadar başarılı olmasa da, gerçekten güzel portre fotoğrafları çekebiliyor. nette "tamron 17-50 f2.8 portrait photos" şeklinde aratırsanız birçok örnek bulmanız mümkün.

ben de zamanında 600d + 18-55 + 50mm şeklinde bir sete sahiptim, lens tak çıkar bir süre sonra zor geldiği için iki lensi de satıp, temiz ikinci el tamron 17-50 aldım. aldığım günden beri de 50mm aramadım desem yeridir.

makro konusunda hiçbir bilgim olmadığı için, bu konuda diğer arkadaşlardan gelecek yorumları bekleyebilirsiniz.

• kardeşim çok anlamam bu işlerden ama madem tasarruftan bahsediyorsuz 650d ye 1650 lira vereceğine eğer senin için çok farketmiyorsa 600d ye 1100 lira ver - ki hızlı al da vs bu fiyatlarda- 500 tl kar et maliyeti düşürmüş olursun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.