Şimdi Ara

Lensi Yere Düştü Acil Yardım Lütfen

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
2.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bugün bir kaza sonucu canon eos 7d makinam ve üzerine takılı olan EF 16-35mm f/2.8L II USM lens sert bir şekilde yere düştü. Kamerada gözle göülür bir hasar yok, asıl sert darbeyi lens aldı.
    (bkz. resim) Lensi Yere Düştü Acil Yardım Lütfen Lensi Yere Düştü Acil Yardım Lütfen

bu darbe sonucu fotoğraf çekiminde sorun yok fakat zoom artık düzgün çalışmıyor, 24-35 arası dışında hareket etmiyor, tıkırtılar geliyor, focus da eskisi gibi çalışmıyor, autofocusta sorun yok.
    makine benim değil ve mutlaka eskisi gibi olması gerekiyor.
    bu problem tamir edilebilir mi? zarar gören parça değişirse sorun çözülür mü ve sizce ortalama ne kadar fiyat gelir?
    Yenisi 4500 TL civarı, yenisini alma konusunu düşünmek dahi istemiyorum ama eskisi gibi olmak zorunda.
    acil cevabınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler

Lensi Yere Düştü Acil Yardım Lütfen Lensi Yere Düştü Acil Yardım Lütfen

• çok geçmiş olsun yapacağınız tek şey hayyam pasajına gidip iyi bir tamirci bulmak olabilir.

emanetin canı çok az olur. almamak lazım aslında ama olanda olmuş artık...
  • Lensin sahibi bu konuyu görmez inşallah. Yüreğine iner adamın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AKINLASINN

Lensin sahibi bu konuyu görmez inşallah. Yüreğine iner adamın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: carp84

Merhaba,
    Bugün bir kaza sonucu canon eos 7d makinam ve üzerine takılı olan EF 16-35mm f/2.8L II USM lens sert bir şekilde yere düştü. Kamerada gözle göülür bir hasar yok, asıl sert darbeyi lens aldı.
    (bkz. resim) Lensi Yere Düştü Acil Yardım Lütfen Lensi Yere Düştü Acil Yardım Lütfen

bu darbe sonucu fotoğraf çekiminde sorun yok fakat zoom artık düzgün çalışmıyor, 24-35 arası dışında hareket etmiyor, tıkırtılar geliyor, focus da eskisi gibi çalışmıyor, autofocusta sorun yok.
    makine benim değil ve mutlaka eskisi gibi olması gerekiyor.
    bu problem tamir edilebilir mi? zarar gören parça değişirse sorun çözülür mü ve sizce ortalama ne kadar fiyat gelir?
    Yenisi 4500 TL civarı, yenisini alma konusunu düşünmek dahi istemiyorum ama eskisi gibi olmak zorunda.
    acil cevabınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler

Lensi Yere Düştü Acil Yardım Lütfen Lensi Yere Düştü Acil Yardım Lütfen

G.o
    Bence emaneti nasıl aldıysan öle teslim etmelisin tamir işi ters olur.uygun dille anlatıp çözüm yoluna gitmelisin.ben olsam yenısını ıkıncı elde olsa alırdım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• 16-35 olmayaydı iyiydi, büyük geçmiş olsun. Tamiri mümkündür ancak iyi usta ve parça temini lazım.

• Emanetin gözü yerde olurmuş zaten. Kötü bir durum gerçekten. lensi yenisi ile değiştirmen iyi olacaktır.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Fotoyu gördüm nasıl ah çektiysem eşim içerden hayatım ne yapıyosun diye sordu .

Birde 16-35....

Onu tamir edebilecek kişi olduğunu hiç zannetmiyorum. İçindeki mercekler çok hassasdır .

2000TL civar 2. el alacaksınız başka yolu olduğunu zannetmiyorum .

İçim gitti valla çok geçmiş olsun .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CATBALCA -- 15 Eylül 2014; 1:29:18 >
  • carp84 C kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun...

• Çok geçmiş olsun yerinde olmak istemezdim gerçekten.

• Öncelikle geçmiş olsun.

Makinenin sahibine durumu bildirin. Büyük ihtimalle içerde af motoru veya dişliler hasar görmüştür. Makinenin sahibi lensi canon servisine versin, istanbulda iseniz hayamda tamir eden kişiler var onlara gösterebilirsiniz.

Bu arada lensde EF 24-105mm F/4L IS USM Zoom Lensmiş. Görünce kendi lensime gidip sarıldım
  • Y2kmtt kullanıcısına yanıt
    Lens 16-35. Sıkıntı daha büyük yani.

• carp84 C kullanıcısına yanıt
    Tamir vs lensın sahıbını kandırmanın bır anlamı yok.Zaten lensın tamırı cok pahalıya patlayabılır.Yaptırsanız bıle eskısı gıbı olmaz.Ben sızı yerınıze olsam gıder adam akıllı durumu anlatırım ve ıkıncı el bıle olsa aynı lensden bır tane alırdım.2000-2500 tl her turlu masrafınız var gecmıs olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Headbanger_Kerry -- 20 Eylül 2014; 21:11:02 >
  • Ne yaptın hocam?

• tamirde olsa kasadaki o hasar kendini belli eder, lenslerin içindeki bileşenler çok hassas olduğu için değişim de yapılsa astarı yüzünü geçebilir. Yinede bizzat gidip bir tespit yaptırmak lazım.
  • Arkadaşlar teşekkürler,
    O gün cevap alamayınca konu kaybolur diye düşünüyordum, meğer herkesin içini kaldırmışım fotolarla :)
    Erkayalar Canon yetkili servisine götürdüm, 1 hafta baktılar, 3 parça sipariş ettiler, eskisi gibi olacak diyorlar.
    Olmazsa da alırız yenisini, bu kadar nadide olduğunu hakikaten bilmiyordum, acımı paylaştığınız için teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.