Şimdi Ara

Lensin göz kuruluğu yapması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
10.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Doktora gideceğim yakında ama merak ettim, gözüm lens takmadan önce az kızarıkken 3 4 saat sonra baktığımda çok ki za rik oluyor, ben de esnemeye çalışıyorum gözüm sulanıyor böylece, biraz sonra göze baktığımda kızarıklığı azalmış oluyor, yani göz kuruması göz kızarıklığı yapıyor büyük ihtimal, ne önerirsiniz, çözüm var mı, lens takıp kızarmayan var mı, evde takmıyorum lensi, dışarıda takıyorum, gözünde kızarıklık fazlaysa dışarıda da takmıyorum, cevaplar için teşekkürler şimdiden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 3 Senedir sabah takar gece yatmadan önce çıkartırım. Ara yatmalarda çıkarmam . 3-4 saatlik uykuda çıkarmam. Havuzda çıkarmam. Duşta da çıkarmam. Sadece geceleri yatmadan önce çıkartırım. Ne kızarıklık oldu ne batma ne yanma ne de gözde bozukluk. Gözlükle her 6 ayda 1 muayeneye giderdim ve hep numaralar artardı. Lense geçtiğimden beri hiç artmadı numaralar. Bunca yıl gözlük takarak mallık etmişim. En önemli konu lensin oksijen geçirgenliği ve kullandığın solusyon. Solusyonda bio true tek geçerim. Lens de en ucuzu ama en kalitelilerinden birisi olan biomedicss 55..
    Kızarıklık sebebi lens pis ise kızartır. lensi solusyondan alırken temiz almalısın. Diğer sebebi bişeyleri yanlış yaparsın. Ya da gözün genetiksel olarak lens kullanmaya uygun değil.
  • 3 Senedir sabah takar gece yatmadan önce çıkartırım. Ara yatmalarda çıkarmam . 3-4 saatlik uykuda çıkarmam. Havuzda çıkarmam. Duşta da çıkarmam. Sadece geceleri yatmadan önce çıkartırım. Ne kızarıklık oldu ne batma ne yanma ne de gözde bozukluk. Gözlükle her 6 ayda 1 muayeneye giderdim ve hep numaralar artardı. Lense geçtiğimden beri hiç artmadı numaralar. Bunca yıl gözlük takarak mallık etmişim. En önemli konu lensin oksijen geçirgenliği ve kullandığın solusyon. Solusyonda bio true tek geçerim. Lens de en ucuzu ama en kalitelilerinden birisi olan biomedicss 55..
    Kızarıklık sebebi lens pis ise kızartır. lensi solusyondan alırken temiz almalısın. Diğer sebebi bişeyleri yanlış yaparsın. Ya da gözün genetiksel olarak lens kullanmaya uygun değil.
  • Lego95 kullanıcısına yanıt
    Benim solüsyon pure moist diye bir şey.
    Lens markası da bausch lomb soflens diye bir marka, gözümün boyutları büyükmüş benım, normalde 8.40 falan olması lazım ken benimki 9 küsür çıkmıştı, lens secenegım de çok yoktu, doktorlar da lens olarak bunu uygun gördü, doktora gideceğim yakında, lens ya da solüsyon kaynaklı da olabilir tabi, bilmiyorum hocam

• quote:

Orijinalden alıntı: hiromen3

Lens markası da bausch lomb soflens diye bir marka, gözümün boyutları büyükmüş benım, normalde 8.40 falan olması lazım ken benimki 9 küsür çıkmıştı, lens secenegım de çok yoktu, doktorlar da lens olarak bunu uygun gördü, doktora gideceğim yakında, lens ya da solüsyon kaynaklı da olabilir tabi, bilmiyorum hocam

gözler eşek gözü kadar heralde hiç karşılaşmamıştım 9 küsür çap oranı olan birisiyle. Gözünüzün büyüklüğünden dolayı lens daha fazla yer kaplayıp rahat oksijeni engelliyor olabilir. Fakat solüsyon çok önemli . Öncesinde farklı solüsyon kullanıyordum. Solüsyon yepyeni lensi 1 haftada mahvediyordu taktığımda çok kaşınma ve gözlerde akıntı yapıyordu . Kızarıklıkta cabası. Sonrasında lens suyunu değiştirdim düzeldi. Her lensin adapte olabileceği lens suyu farklıdır. Bende biotrue etkili oldu . İyi bir doktora danışıp çözüm bulabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lego95

quote:

Orijinalden alıntı: hiromen3

gözler eşek gözü kadar heralde hiç karşılaşmamıştım 9 küsür çap oranı olan birisiyle. Gözünüzün büyüklüğünden dolayı lens daha fazla yer kaplayıp rahat oksijeni engelliyor olabilir. Fakat solüsyon çok önemli . Öncesinde farklı solüsyon kullanıyordum. Solüsyon yepyeni lensi 1 haftada mahvediyordu taktığımda çok kaşınma ve gözlerde akıntı yapıyordu . Kızarıklıkta cabası. Sonrasında lens suyunu değiştirdim düzeldi. Her lensin adapte olabileceği lens suyu farklıdır. Bende biotrue etkili oldu . İyi bir doktora danışıp çözüm bulabilirsiniz.

Ayrıca dediğiniz lens suyunu direk değiştirin çok kötü bir lens suyudur. İnternetteki yorumlarında hep alerji ve batma yaptığı söylenmiş. Zorunluluktan 1 kez kullandım arkadaşımdan ödünç almıştım buydu sanırım markası aynı sekilde bende de batma yapmıştı. Biotrue küçük şişeleri var 10 tl civarı ondan alıp deneyin sorununuzu çözecektir.

• quote:

3 Senedir sabah takar gece yatmadan önce çıkartırım. Ara yatmalarda çıkarmam . 3-4 saatlik uykuda çıkarmam. Havuzda çıkarmam. Duşta da çıkarmam. Sadece geceleri yatmadan önce çıkartırım. Ne kızarıklık oldu ne batma ne yanma ne de gözde bozukluk. Gözlükle her 6 ayda 1 muayeneye giderdim ve hep numaralar artardı. Lense geçtiğimden beri hiç artmadı numaralar. Bunca yıl gözlük takarak mallık etmişim. En önemli konu lensin oksijen geçirgenliği ve kullandığın solusyon. Solusyonda bio true tek geçerim. Lens de en ucuzu ama en kalitelilerinden birisi olan biomedicss 55..

kardeşim sana birşey sormak istiyorum. havuza girince lens gözünden çıkmıyormu? bende lens kullanmaya başladım böyle bir düşüncem vardı havuza girince lens çıkmazmı yada rahatsızlık vermezmi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: akın90

quote:

3 Senedir sabah takar gece yatmadan önce çıkartırım. Ara yatmalarda çıkarmam . 3-4 saatlik uykuda çıkarmam. Havuzda çıkarmam. Duşta da çıkarmam. Sadece geceleri yatmadan önce çıkartırım. Ne kızarıklık oldu ne batma ne yanma ne de gözde bozukluk. Gözlükle her 6 ayda 1 muayeneye giderdim ve hep numaralar artardı. Lense geçtiğimden beri hiç artmadı numaralar. Bunca yıl gözlük takarak mallık etmişim. En önemli konu lensin oksijen geçirgenliği ve kullandığın solusyon. Solusyonda bio true tek geçerim. Lens de en ucuzu ama en kalitelilerinden birisi olan biomedicss 55..

kardeşim sana birşey sormak istiyorum. havuza girince lens gözünden çıkmıyormu? bende lens kullanmaya başladım böyle bir düşüncem vardı havuza girince lens çıkmazmı yada rahatsızlık vermezmi ?

hayır hiç rahatsız etmiyor. Yüzmeyi de bilirsen sorun olmuyor. Dibe dalarım dersen havuz gözlüğü al. Yani hiç gözümden düştüğünü görmedim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: akın90

quote:

hayır hiç rahatsız etmiyor. Yüzmeyi de bilirsen sorun olmuyor. Dibe dalarım dersen havuz gözlüğü al. Yani hiç gözümden düştüğünü görmedim.

çok saol kardeşim baya sevindim açıkcası ben lens gözümden düşer yada havuz suyu çok temiz degil lense ve gözüme zarar verir diye düşünüyordum çok sevindim

• hiromen3 H kullanıcısına yanıt
    Uzun süredir kullanıyorsan artık gözün kuruma yapıyordur sıvı kullansanda iyileşmeyebilir, bir süre gözlük tak sonra lense devam et

edit: lens suyu olarakta opti free öneririm zamanında onu kullandım ve hiç bir sıkıntı çekmedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Takeshi Kovacs -- 17 Şubat 2016; 14:44:39 >
  • quote:

arkadasın dediklerine katılıyorum. Bende 3-4 yıldır lens kullanıyorum. Gözlük takarak mallık etmişim 7-8 sene. Günde 12 saat pc basında oldugum icin illa ki gözde kuruluk sonlara dogru. Kısa uykularda, havuzda, duşta, denizde lensleri cıkarmıyorum. Günlük cıkarmaya dikkat ediyorum. Cok yorgunsam bazen cıkarmıyorum. Marka olarak Pure Vision HD2 kullaniyorum, solüsyon olarak BioTrue gercekten basarılı. Gözümde unuttugum zamanlar sabah kalktıgımda BioTrue'yu göz damlası olarak kullanıyorum. Eğer sende sürekli kızarıklık ve kuruluk yapiyorsa bence bir doktora görün. Ayrıca sana nasil lens verdiler o halde, lens muaynesinden nasıl gectin ki ? Lenslerini temiz kullanmaya ellerini temiz tutmaya tırnaklarini kesmeye dikkat et.

• Bende 3-4 yıldır kullanıyorum, bende de yapıyor o göz kuruluğunu. Bi ara göz damlası kullandım ama fazla işe yaramadı bıraktım bende. Maalesef yapıcak bir şey yok. O esneyerek göz yaşartmayıda bir tek ben yapıyorum sanıyordum, yalnız değilmişim. Bide kafama suyu dikiyorum, öylede yaşarıyor gözlerim.
  • 1sene olacak kullanalı 3aydır roaccutane kullanıyorum ilacı kullanan bilir vücuttaki her şeyi köküne kadar kurutur lens + roaccutane göz yaşı bırakmıyor tabi ama suni göz damlası kullanıyorum ve hiçbir sorunla karşılaşmadım doktora git durumu anlat göz damlası kullanmana izin verirse kullan bu arada lens gözünde iken değil en erken takmadan 5 dk önce falan damlat gözüne

• Lego95 kullanıcısına yanıt
    Hocam bende lens kullanıyorum ama bir şikayetim var.Lens takarken gözümde herhangi bir kızarıklık veya kasinti yok iken lens cikarttigim zaman gözümde sanki bir yabanci cisim varmiş gibi gozume bisey batiyor lens taktigimda geciyor bu nedeni nedir biliyor musunuz?

• SecurityMJ kullanıcısına yanıt
    Hocam lens muayenesi nasıl oluyor? Normal göz muayenesine göre fark var mı?
  • Normalde göz kapağını açıp kapattıkça göz kurumasını önlersin ama lens koyunca o bölgeye etki etmeyecek.
  • Neyse çare doktor, umarım düzelir

• quote:

Orijinalden alıntı: chuckb

Hocam lens muayenesi nasıl oluyor? Normal göz muayenesine göre fark var mı?

evet hocam, gecen seneden beri uygulaniyor. ben daha once kullandıgım icin direkt gectim muayeneden. prosedüre göre de gözüne orda bi lens takiyorlar ve damla yapiyorlar sanırım. daha sonra bi 30 dk bekleyip, gözündeki değişimlere bakıyorlar. ve randevu alırken de göz birimine gidip lens muaynesi istiyorum diceksiniz ona göre gün veriyorlar.
  • Denizde lens takmak gibi bir kamillik yapmayın.

Şans gelir seni bulur mikrobu yer oturursun aşağı.

Bulunduğun ortam tozluysa, misal liseliysen o sınıfı hayel edebiliyorum. Veya çalıştığın ortam sürekli sıcak, soğuk havalara maruz kalıyorsan yine aynı şekilde.

Ben arada lensle yatmak zorunda kalıyorum. (Sabah çok erken derslerim varsa, zaman kaybetmemek amaçlı) Diğer gün çıkarttığımda kızarmış oluyor.
  • Beyler ben gozluk kullanıyorum,lense gecmeyi düşünüyorum.
    -Muayene sonrası doktor lens markası falan öneriyor mu? İstediğimizi alıyor muyuz?
    -Muayenede yine göze bakiyorlar mi yoksa sadece lens için işlemler mi yapılıyor?

• Ben doktora lens kullanmak istediğimi söyledi oda bana dikkat etmem gereken şeyleri anlattı bide göz numaralarımı vs yazdı kağıda verdi,geri kalanını saglam bir gözlükçüye gidip lens almak, başkasına iyi gelen lens size iyi gelmeyebilir. Ben air optik kullanıyorum çok memnunum yatarken çıkarmadıgım zamanlar bile oluyor ve hiç sıkıntı yaşamdım, eğer temiz bakarsan lens kullanmak çok güzel bir şey, gözlük tamamen gereksiz kalıyor lens yanında
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.