Şimdi Ara

Göz İçi Kalıcı Akıllı Lens

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
16.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Televizyonda duydum. Göz içine yerleştirilen kalıcı lensten bahsedildi.

Bu konuda bilginiz var mı?

• Hocam ameliyat son çareniz olmalı. Bir sürü gözlüklü doktor gördüm. Adamlar lazer bile yaptırmıyor. Dikkat edin . Pirince giderken bulgurdan olmayın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Baba Konu

Hocam ameliyat son çareniz olmalı. Bir sürü gözlüklü doktor gördüm. Adamlar lazer bile yaptırmıyor. Dikkat edin . Pirince giderken bulgurdan olmayın

Ben lazer düşünüyodumda evdekiler bu yöntemi tvde görmüşler doktor çok iyi falan diye anlattılar merak ettim. Geçen lazer yaptıran bi kadınla konuştum. 1 sene sonra tekrar gözünün bozulup lens takmaya başladığını söyledi. Ne kadar doğru bilmiyorum. İlk defa duydum. Eğer böyleyse mecbur lens kullanmaya devam edicem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ACB5B9068 -- 7 Eylül 2017; 14:15:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ted Bundy

quote:

Orijinalden alıntı: Baba Konu

Hocam ameliyat son çareniz olmalı. Bir sürü gözlüklü doktor gördüm. Adamlar lazer bile yaptırmıyor. Dikkat edin . Pirince giderken bulgurdan olmayın

Ben lazer düşünüyodumda evdekiler bu yöntemi tvde görmüşler doktor çok iyi falan diye anlattılar merak ettim. Geçen lazer yaptıran bi kadınla konuştum. 1 sene sonra tekrar gözünün bozulup lens takmaya başladığını söyledi. Ne kadar doğru bilmiyorum. İlk defa duydum. Eğer böyleyse mecbur lens kullanmaya devam edicem.

Bozukluğun ilerlemeyeceği ne malum lensi taktırdıktan sonra derecen yükselirse bir daha mı ameliyat olcaksın

• Göz içi kalıcı lensler; sıklıkla katarakt ameliyatında kullandığımız lenslerdir.

Bu lenslerin göze takılması için, doğal merceğimiz alınır, yerine yapay plastik bir mercek konulur.

Bu merceklerin son jenerasyonuna yurtdışında ''TRİFOKAL LENS'' adı verilmiştir. Ülkemizde ise, biraz ilgi çekmek için sanırım bu lenslere ''AKILLI LENS '' deniliyor.

Akıllı lenslerin özelliği üzerlerinde 3 odak bulunur. Böylece uzak orta ve yakın mesafede görüş sağlanır.

Kısa özet bilgi; akıllı lensler katarakt ameliyatı olan ve kısa-orta-uzak mesafede gözlük kullanmak istemeyen kişiler içindir. Yani 50 yaşından önce pek uygulanmamaktadır.

Amaç sadece gözlükten kurtulmak, yaşınız genç ise; gözünüz uygun ise lazer göz ameliyatını öneririm.

Lazer Göz Ameliyatı

Katarakt Ameliyatı Ve Akıllı Lensler

Göz İçi Kalıcı Akıllı Lens

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi halil cagatay -- 9 Eylül 2017; 21:46:27 >

• İyi doktora olmazsan olur tabi.
  • Öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim. Trifokal lens şuan benim için mantıklı değil sanırım.

Lazer ameliyatta ileride göz numarasının tekrar artması gibi bir risk var mı? Geçen bir kadın ile konuştum. Bana bu konuda iyi denilen bir hastanede ameliyat olduğunu ve 1 yıl sonra tekrar numarasının artıp lens kullanmaya başladığını söyledi. Bunun bir doğruluğu var mıdır?

Birde 19 yaşındayım. Göz numaramın artması tam olarak ne zaman durur? Şuan farklı bir sıkıntı yoksa yaş olarak uygun muyum?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Göz içi lena (akıllı lens)
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: AMC

İyi doktora olmazsan olur tabi.

Ameliyatı dünyagözde olmuş. Bende yaptırsaydım orayı tercih edecektim. Şimdi kararsızım.
  • Lazer ameliyatı riskleir için, özel hastanelerin web sayfalarında yazanlardan farklı olarak şunu söyleyebilrim;

- 21 yaşını beklemek uygundur. Miyoplarda numara değişim genelde en geç 21 yaşında sonlanır ve ameliyat önerilir. Unutulmasın ki her bünye kendine has özellikler taşır. (Bazı arkadaşlarınızın ergenlik döneminde boy uzamasının daha erken veya geç olduğunu hatırlayın)

-Gözlüklerdeki değişimi takip etmek lazım. Son 1 yılda 0.50'den daha az değişim olması gerekir.

-Bazen yoğun ders çalışma veya yakın ile ilgili bir iş yapmak (tez yazma, bilgisayar programı yazmak gibi) daha ileri yaşlarda da numara gelişimime sebep olabilir. Yakınla ilgili işleri yaparken mutlaka ara vererek ve bu arlarda gözleri uzağa bakarak dinlendirmek gerekir.

-Hipermetroplardaki değişim ise 50 yaşına kadar da sürebiliyor. Onlar için numaranın tekrar ortaya çıkma riski çok daha fazla.

• quote:

Orijinalden alıntı: halil cagatay

Lazer ameliyatı riskleir için, özel hastanelerin web sayfalarında yazanlardan farklı olarak şunu söyleyebilrim;

- 21 yaşını beklemek uygundur. Miyoplarda numara değişim genelde en geç 21 yaşında sonlanır ve ameliyat önerilir. Unutulmasın ki her bünye kendine has özellikler taşır. (Bazı arkadaşlarınızın ergenlik döneminde boy uzamasının daha erken veya geç olduğunu hatırlayın)

-Gözlüklerdeki değişimi takip etmek lazım. Son 1 yılda 0.50'den daha az değişim olması gerekir.

-Bazen yoğun ders çalışma veya yakın ile ilgili bir iş yapmak (tez yazma, bilgisayar programı yazmak gibi) daha ileri yaşlarda da numara gelişimime sebep olabilir. Yakınla ilgili işleri yaparken mutlaka ara vererek ve bu arlarda gözleri uzağa bakarak dinlendirmek gerekir.

-Hipermetroplardaki değişim ise 50 yaşına kadar da sürebiliyor. Onlar için numaranın tekrar ortaya çıkma riski çok daha fazla.

Çok teşekkürler. 1-2 sene beklemek uygun olacaktır o zaman.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.