Şimdi Ara

Lensler ve Göz Kanlanması hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
31.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

size başımdaki şu lens belası hakkında soru sorcm

lenslerimi yeni aldım ve ilk kutuyu sorunsuz bir şekilde kullandım, fakar lensin tekinin kaybolmasından sonra son lensimi biraz daha uzun süre kullanmak zorunda kaldım. solüsyonumu da değiştirmedim 3 ay süre içinde. ve bir lensi bir buçuk ay kullandıktan sonra gözlerim aşırı derecede kanlanmaya başladı. bir hafta kadar lens takmayıp kanlanmayı geçirsemde daha sonra lensi bir gün taksam bile gözlerim tekrar kanlanıyor. yeni lens aldım yeni solüsyonumu da aldım. yine de kanlanma devam ediyor. doktora git diyeceksiniz siz şimdi :) doktora da gittim. alerji falanda yok diyolar. yani anlayacağınız ne yapacağımı şaşırdım. lenslerimde kaliteli. daha önce böyle kanlanma sorunu yaşayan arkadaşlar var mı varsa yardımcı olabilirler mi ??

• Yapay Zekanın Yanıtı

Lens Kullanımında Göz Kanlanması

Kontakt lensler, görme kusurlarını düzeltmek için yaygın olarak kullanılan araçlardır. Ancak bazı durumlarda lens takmak göz kanlanmasına neden olabilir.

Lens Takınca Göz Kanlanması Nedenleri

• Uygun olmayan lensler: Gözlerinize uygun olmayan kontakt lensler sürtünmeye veya tahrişe neden olarak kanlanmaya yol açabilir.
    • Aşırı kullanım: Kontakt lensleri önerilenden uzun süre takmak gözlere oksijen gitmemesine neden olabilir, bu da kanlanmaya yol açabilir.
    • Uyku sırasında lens takma: Lenslerle uyumak ciddi göz enfeksiyonlarına ve kanlanmaya neden olabilir.
    • Alerjik reaksiyonlar: Bazı kişiler lens solüsyonlarına veya lens malzemesine alerjik reaksiyon gösterebilir ve bu da kanlanmaya neden olabilir.

Lensle Uyudum Gözüm Kanlandı

Lenslerle uyumak, göz kanlanmasının en yaygın nedenlerinden biridir. Uyurken gözleriniz kapalı olduğundan lensler gözlere sürtünerek tahrişe neden olabilir.

Lensten Sonra Göz Kızarması

Lenslerinizi çıkardıktan sonra gözleriniz kanlanmış olabilir. Bu, lenslerin gözlere uyguladığı baskı nedeniyle kan damarlarının genişlemesinden kaynaklanabilir. Kızarıklık genellikle kısa sürede geçer.

Kanlanan Gözler için İpuçları

• Sadece göz doktorunuzun reçete ettiği lensleri kullanın.
    • Lenslerinizi önerilen süre kadar takın.
    • Lenslerle asla uyumayın.
    • Lenslerinizi her gün temizleyin ve saklama kabını düzenli olarak değiştirin.
    • Alerjik reaksiyon yaşıyorsanız hemen göz doktorunuza danışın.
    • Gözleriniz kanlanmışsa lenslerinizi çıkarın ve gözlerinizi soğuk kompresle yatıştırın. Kızarıklık devam ederse bir göz doktoruna görünün.

Göz kanlanması ciddi bir sorun olabilir. Bu nedenle, lens takarken herhangi bir kanlanma yaşarsanız hemen bir göz doktoruna görünmeniz önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • yukarı
  • Sen o uzun süre kullandığın lensi ne kadar kullandın?

Maksimum 2 ay kullanmalısın...

Mikrop kapmış gözlerin enfeksiyon olmuş...

Kanlanma ya göze fiziksel zarar geldiğinde veya mikrop kaptığında veya alerji olduğunda meydana gelir...

Senin lenslerde bakteri ve protein birikmiş...

Kör bile olabilirdin ALlah göstermesin...

Sana tavsiyem bir doktora danış, böyle böyle gözüm mikrop kaptı sana GÖZ DAMLASI versin...

Bir kaç süre bunu kullan ve lens takma...

Bu uyarımı dikkate al!!!!!
  • özel mesaj attım bakarmısınız
  • antiochos un dediğinin aynısı benden de

ayrıca eskimiş lens korneana zarar vermişte olabilir. eskiyince lensler kemik gibi oluyor çünkü.

söylenebilecek tek şey doktora git!

ayrıca pintilik etmeyip yeni bir kutu lens al. ben daha önceki 6lık kutu bitmeden yeni 6lığı hazırda tutuyorum. ne olur ne olmaz diye. 1.5 aydan fazla da kullanmam.

çünkü lens dediğin şey en fazla 80 ytl ama gözün değeri biçilemez!
  • cimrilik etmemiştim aslında 10 gün fzladan kullnmıştım o da tekini. ama solüsyonu 3 aydır kullanıyordum. son kullanma tarihi 2009 yazıyordu ona aldanmışım :)

ccaparli sanada özel mesaj attım bakarmısın
  • solusyon naçıldıktan sonra ne kadar kullanılır?
    bende carrera var
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • reçetesinde yazar mesela benim all in one var 3 y kullanılır yazıyor. kutusunda da bir aylıktır diyor. bazı marka solüsyonlar uzun ömürlüymüş 6 ay kullanılanlarda var.
  • yukarı

elbet vardr daha bilen..
  • inşallah lensini doktor gözetiminde almışsındır. ben doktor gözetiminde almama rağmen göz kapağımda düşüklüğe sebep oldu. zombi gibi oldum ve neredeyse 2 ay olmasına rağmen geçmedi. doktorun söylediğine göre bahar alerjisi ve haliyle gözlerin çok hassas olması ve lens faktörleri nedeniyle olmuş. eğer gözün kanlanıyorsa acilen bir göz doktoruna git ve sor derim. sağlık çok önemli kaybedince değere biniyor malesef
  • doktor gözetimi derken optiğin birindeki bir doktordan aldım. akşamları orda çlaışıyor heralde. sanada geçmiş olsun irfnyus
  • yukarı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.