Göz kuruluğu olan var mı? Lens kullanıyorum (sadece güneşli günlerde takıyorum), ev içinde takmıyorum ama 7/24 ya bilgisayardayım ya da telefondayım. 2 farklı göz doktoruna gittim göz damlası verdiler, raporu bitti ve eczane yenisini vermedi tekrar yazılması gerekli diye, bende 1 paket reçetesiz aldım. Son gittiğim doktordan da randevu için talep oluşturdum ne zaman gelir bilinmez, Tavsiyelere açığım, reçetesiz satılabilen memnun kaldığınız bir göz damlası/jeli var mı? Lens markalarının göz nemlendirme damları da var fakat fiyatı 250-400 tl civarında |
Göz Kuruluğu, Lens Kullanımı ve Fazla Bilgisayar Kullanımı
Göz kuruluğu, gözlerin yeterince gözyaşı üretmediği veya ürettiği gözyaşlarının hızla buharlaştığı bir durumdur. Göz kuruluğu, kaşıntı, kızarıklık, yanma hissi ve bulanık görme gibi semptomlara neden olabilir.
Lens kullanımı, göz kuruluğuna neden olabilecek bir faktördür. Lensler gözyaşlarına müdahale ederek gözyaşı filminin göze eşit şekilde yayılmasını engelleyebilir. Fazla bilgisayar kullanımı da göz kuruluğuna yol açabilir, çünkü bilgisayar ekranına bakarken daha az sıklıkta göz kırparsın.
Göz kuruluğu için çeşitli tedavi seçenekleri mevcuttur. Eyestil göz damlası, göz kuruluğunu gidermeye yardımcı olan yapay gözyaşı içerir. Depores göz damlası, göz kuruluğunu önlemek ve tedavi etmek için kullanılan bir ilaçtır. Depores Free ve Depores 0.05, göz kuruluğu tedavisinde kullanılan iki farklı Depores türüdür. Ocurin göz damlası, göz kuruluğu ve göz yorgunluğunu gidermek için kullanılan başka bir ilaçtır.
Göz kuruluğu yaşıyorsan, tedavi seçeneklerini doktorunla görüşmelisin. Doktorun, göz kuruluğunun nedenini belirlemene ve etkili bir tedavi planı geliştirmene yardımcı olacaktır. Göz kuruluğunun önlenmesi ve tedavisi için aşağıdaki ipuçlarını da takip edebilirsin:
- Düzenli olarak göz kırpmayı unutma.
- Bilgisayar ekranına uzun süre bakmaktan kaçın.
- Lens kullanıyorsan, doktorunun önerdiği şekilde kullan.
- Gözlerini nemli tutmak için yapay gözyaşı damlaları kullan.
- Havayı nemlendiren bir cihaz kullanarak evinin veya iş yerinin havasını nemlendir.
- Bol su iç.
- Sağlıklı beslen.