Şimdi Ara

Lens kullanmak ne kadar zararlı ?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
3
Favori
1.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar daha önce lise döneminde son 2 sene sürekli olarak lens kullandım, internetten araştırmalarıma göre hava geçirgenliği daha çok olan Air Optix Aqua marka lens satın aldım 2 sene boyunca.

Marketten ekmek alır gibi herkese Bosh&Lomb veriyorlar ben de araştırıp kendim karar verdim. Hava geçirgenliği daha çok olunca gözde daha az kuruluk yapıyormuş diye öğrendim.

Ama ileride göz kuruluğu olabilir diye korktum ve 3 senedir lens kullanmıyorum gözlük kullanıyorum, kendime gözlüğü yakıştıramıyorum, lens gibi mükemmel görüntü ve rahatlık sağlayamıyor, gözlük çıkar tak çıkar tak gözümü iyice bozuyor gibime geliyor. Sadece camdan önünüzü net görebiliyorsunuz kenarlar buhulu kalıyor bu da yolda yürürken dengemi bile bozuyor kısaca lens kadar konforlu değil

Göz kuruluğu hakkında pek bir şey bilmiyorum ve lensin başka zararları var mıdır tekrar kullanmaya başlamak istiyorum Bilgisi olanlar yardımcı olursa sevinirim

Tekrar Air optix aqua almayı düşünüyorum

• Lens kullanmadım hiç. Ama gözlüğü tavsiye ederim. Bir lens, bir gözlük kullanırsan tabii ki lens daha rahat gelir.
    Kendine yakıştırabileceğin bir gözlük modeli seç, emin ol yakıştırırsın bir süre sonra.
    Bu kadar şekilci olmayın. Kendinizle barışık olmasını öğrenmek zorundasınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Conservator

Lens kullanmadım hiç. Ama gözlüğü tavsiye ederim. Bir lens, bir gözlük kullanırsan tabii ki lens daha rahat gelir.
    Kendine yakıştırabileceğin bir gözlük modeli seç, emin ol yakıştırırsın bir süre sonra.
    Bu kadar şekilci olmayın. Kendinizle barışık olmasını öğrenmek zorundasınız.

Hocam haklısın zaten 2 senedir gözlük kullanıyorum ama yok çiziliyo yok üstüne oturuyosun yok kaybediyosun biyere koyuyosun falan sürekli kabında taşıman lazım cebinde fazlalık bunalıyorum ya.

Gözlüksüz 240p, gözlük ile 480p, lens ile 1080 p görüyorum ne kadar benzetebildiysem artık.

Lens çok çok çok daha rahat kullanışlı ve süper görüntü, baktığın heryer net, gözlükteki gibi değil... Dengesi yerine geliyor insanın...

Merak ettiğim ne kadar zararlı

• Şu an Bosh&Lomb Purevision2 HD serisi gerçekten çok kaliteli. Diğer lenslere nazaran çok daha iyi hava geçirgenliine sahip. Ben yaklaşık 6 aydır lens kullanıyorum. Büüyk konuşmak istemem ama bir daha gözlüğe zor dönerim. Haa göz kuruluğu olmuyor mu oluyor hafif. Onun için de işten geldikten hemen sonra lensleri çıkarıp gözlüğü takıyorum evde. EN azından 12 saat gözler dinleniyor. Hafta sonu işim olmazsa dışarı çıkmazsam 2 haftada bir bir haftasonu tam gün lensi çıkarır gözlük kullanıırm evde. Ama asla dışarıda gözlüğümü kullanmam bu saatten sonra. Gözlük, önyargılama yapılan (dövme ve piercing den sonra) önemli aksesuarlardan biridir ve açıkçası bana yakışmadğı için çok itici duruyor. Lensin dediğin gibi kullanım rahatlığı da cabası. Hiç değil sinemada 3d film izlemek bile zülumdu 6 ay öncesine kadar.
    Zararından bahsetmişsin. Bir gün çık bir göz doktoruna git. Randevu almana gerek yok. Birisinin muayenesi bittikten sonra tıklat kapıyı gir içeri sor doktora. Eşi Göz doktoru olan şirkette çalışan bir bayan var. Eşi gözlük kullanmasını istemiyormuş. Lensin sıkıntısı yok lens tak diyormuş. Ama ne kadar doğru bilemiyorum. Sen yine bir doktora görün.
    Doktor olmayan kişilerden doktor tavsiyesi alma git sor. Özellikle bir şeyi kullanmayan kişilerden kulanım hakkında hiç bir şekilde tavsiye alma.
    Ben ilk lensi gözüme taktığımdaki hissi daha hatırlarım. Uuuu beybi demiştim resmen.

• Keratokonus Hastalığım Var.
    Sert Kontakt Lens Kullanıyorum.
    Wöhlk Marka Lensim Var , Zamanında 400 Lira Verip Tek Lens Olarak Almıştım.
    Lanet Olsun diyorum Daha da Birşey Demiyorum.
    Taktığım Anda Birşeyin Gözümü Parçalayacak Kadar Zorladığını Hissediyorum.
    Batma Yapıyor , Yerinden Oynuyor , Gözü Kan Çanağına Çeviriyor.
    Izdıraptan Başka Birşey Değil.
    Ha Görüntü Cam Gibi Oluyor Ona Lafım Yok Ama Zorluklarından Sonra Görüntü Bile Razı Edemiyor Takmaya.
  • Aylik lens kullaniyorum. Ay basinda takarim sonunda cikaririm. Arada 1 gun gozumu dinlendirip 1 ay daha takarim. Bu sekilde kullaniyorum ben.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başlangıç için Air optik aqua iyidir. Bende zamanında onla başlamıştım. Akabinde PureVision HD ya da diğer adıyla PureVision 2'ye geç. Eğer bilgisayar kullanıyorsan tavsiyem Acuvue Oasys'tir.

Lens konusuna gelince, hem lens hem gözlük kullanıyorum. Dışarı çıktığımda hiç gözlük takmam. Çünkü inan kendimi garip hissediyorum ve sürekli burnumdan düşüyor bir çile. Gözlük yakışıyor ama yüzümde bir aksesuar babında bir cisimin durması beni hoş etmiyor. Gözlerim renkli olduğu için de asıl güzelliklerimi gizliyor. Eve gelince takıyorum, okuduğum bölümden dolayı çok bilgisayarla haşır neşirim dolayısıyla bilgisayar karşısında ne kadar tavsiye ettiğim lenste olsa olmuyor dostum. Gözlük bilgisayar karşısında her zaman daha iyi. Evde gözlük dışarda lens yapabilirsin. Herkesin gözü lense uyumlu değildir, eğer gözünüz protein birikimine yatkınsa, yani gözünün kiri dediğimiz protein birikimi çoksa gözünüzde, lens kullanmanız da bununla beraber o kadar güç olacaktır. Lens eğer, her takılmadan önce eller yıkanır ve güzel bir şekilde durulanırsa, solüsyonu da çıkarımlarda düzgün şekilde eksiksiz kullanılırsa ve son olarak geceleri yatmadan önce lensi çıkarırsanız, lens sizin hayatınızda zor bir parça olmaktan çıkar.

Göz çapın ve eğrini doktortan bizzat iste. Sadece göz numarası lens takımında yeterli değildir, bazı doktorlar gözlük bazlı muayene ettiği için yazmayabiliyorlar. Özellikle devletteki doktorlar, çok baştan savmalar. Başlarda elini gözüme nasıl değdireceğim, o lensi nasıl takacağım diye insan korkuyor ama şimdi elimle gözümü bile çıkarırım. Adapte olabilmek gerekiyor ki herkes olur. Sözün özü tavsiye ederim. Ama olmuyorsa baktın bir denedin olmadı, zorlama gözlüğe devam.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • gözün önündeki kornea tabakasını inceltiyormuş diye okumuştum bir yerde.

göz doktoruna filan danışın gözlük varken lens kullanmam.kornea tabakam ilerde lazım olur filan
  • Elbet yakışan gözlük modelleri vardır. Ben İlkokul 2 veya 3'ten beri takıyorum ve şimdi üniversitedeyim. Küçükken pek çok model yoktu; ama şimdilerde o kadar çeşit var ki. Şu Hipster gözlükleri bile millet düz camla takıyor. Mesela örnek veriyorum, yakışıyorsa yüzüne al bir Hipster modeli. Eskisi gibi değil artık, şimdi gerçekten bir aksesuar niteliği taşıyor.
  • Göz doktoru forumlarında bu alanda uzman bir doktorumuz şöyle sıralamıştı.
    1.Gözlük
    2.Lens
    3.Lazer ameliyatı
    Sıralama tavsiye ettiklerine göreymiş yani önce gözlük diyorlar
  • Benim gozlukcumde bana inatla lens kullanmami tavsiye etti ama ben gozlukden vazgecmedim.
    Lens in avantajlari var ama dezavantajlari da cok. Dikkatli kullanmak lazim cok.

Gozluklerin gorus acisina alistir kendini. Crizal kaplama camlar ile de cok net gorebilirsin. Renkler daha berrak gorunur, bugulanma sorunu cok sıkinti olmaz ( bugu hemen siliniyor tabi 1 sene sonra kaplama zamnla zedelenince antireflex camdan pek fark kalmiyo bu konuda ).

• lens elbette zararlı ama bu zararı 10 sene sonra anlarsınız.en azından lens kullanıyorsanız az kullanın,evde gözlük takın,suni gözyaşı kullanın ve hijyene çok önem verin. bunlara uyarsanz en azından zararı minimize edersniz.

birde 1-2 numara için artistlik olsun diye lens kullanmayın,yazık.
  • 5 ay lens kullandım hiç rahat değildi yeniden gözlüğe geçtim ki gözümde 1000 kişide bir görülen bir rahatsızlık olmasına rağmen lens işime yaramadı gözlüğe devam
  • en iyisi gözlük bence
  • Lensi adam akıllı kullanırsan hiç bir zarar olmaz kısa süreli tabiki lens kullanmanın ömrü 15-20 yıl diye biliyorum.

gözlük kullandım hem yakışmıyor hem görüş açısı daralıyor.

Şimdi aylık lens kullanıyorum bir daha gözlük kullanamam herhalde.
  • 6 yaşından beri gözlük kullanırım çok kırdım ettim çok lens alalim diye zorladim bizimkileri ama almadılar
    şimdi iyikide almamışlar diyorum dünyanın en büyük lens firmasının sahipleri bile kavanaoz altı gözlük kullanıp lens kullabmaiyorlarsa elbet bir bildikleri vardır

• 1996 yılından beri lens kullanıyorum her çeşidini kullanmışımdır. 5 senedir ACUVUE kullanıyourm çok memnunum . Bir zararı olsa sanırım bu güne kadar çıkardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ayanozer

Benim gozlukcumde bana inatla lens kullanmami tavsiye etti ama ben gozlukden vazgecmedim.
    Lens in avantajlari var ama dezavantajlari da cok. Dikkatli kullanmak lazim cok.

Gozluklerin gorus acisina alistir kendini. Crizal kaplama camlar ile de cok net gorebilirsin. Renkler daha berrak gorunur, bugulanma sorunu cok sıkinti olmaz ( bugu hemen siliniyor tabi 1 sene sonra kaplama zamnla zedelenince antireflex camdan pek fark kalmiyo bu konuda ).

Crizal kaplama cidden güzelmiş, özellikle yağmurlu günlerde ne çektiğimi bir ben birde gözlük kullananlar bilir

Nereden temin edebiliriz bu kaplamayı, her optikçi bilmiyor bunu. daha önce bir kaç yere sorduğumda öyle birşey yok falan dediler

• mesajlara baktımda bu dert bende son 3 yıldır var,gözler 2.75 e 2.50 + astigmat+ ışığa karşı %220 hassasiyet,konea kalınlığı 460 (lazer olmak için en alt sınır 510 dur)lens ise hayal ,göz kuruluğu için günde en az 1 kere damla kullanıyorum,baş ağrısı olmasa bu gözlüğüde bulaşmazdım ama yapacak bir şey yok hayat devam ediyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: inwwisible

6 yaşından beri gözlük kullanırım çok kırdım ettim çok lens alalim diye zorladim bizimkileri ama almadılar
    şimdi iyikide almamışlar diyorum dünyanın en büyük lens firmasının sahipleri bile kavanaoz altı gözlük kullanıp lens kullabmaiyorlarsa elbet bir bildikleri vardır

Kaynak ?

Bir de arkadaşlar ben nasıl lens kullanılacağını biliyorum 2 sene aralıksız kullandım. Sadece dışarı çıkacağımda kullanırım lensi, diğer türlü evdeyken gözlük takarım tertemiz hijyenik kullanırım. Merak ettiğim bütün bunlara rağmen uzun vadede zararı var mı ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.