Arkadaşlar ilk defa fotoğraf bölümüne bir konu açıyorum merak ettiğim, kameranın ışık ile bozulup bozulmayacağı, bir lambanın veya başka bir kameranın flaşı kameraya zarar verir mı? Örneğin başka bir kameranın kaydı sırasıda açılan flaş benim kamerama zarar verir mi? (kalıcı olarak, o anda gerçekleşen görüntü bozukluğu değil).
Flaşın zarar verebileceğini sanmıyorum fakat güneş ışığına direk tutarsanız kamerayı o zarar verebiliyor yanlış bilmiyorsam.
Lazer ışıklarına dikkat. Sensör üzerinde ölü pixel'den çizgiler oluşturabiliyorlar. Live View'de kadrajlamada kolaylık olması için fazladan bi çizgi daha isteyenlerin işine yarayabilir gerçi
quote:
Orijinalden alıntı: djinn_inc
Flaşın zarar verebileceğini sanmıyorum fakat güneş ışığına direk tutarsanız kamerayı o zarar verebiliyor yanlış bilmiyorsam.
Güneş ışığını araştırdım, özellikle büyük lensler ve uzun pozlama süreleri ile zararlı olabiliyormuş ancak güneş bilindiği gibi aynı zamanda ısı kaynağı yani bu soruna ısı mı neden oluyor yoksa ışık mı?
quote:
Orijinalden alıntı: mayonezlitonbaligi
Lazer ışıklarına dikkat. Sensör üzerinde ölü pixel'den çizgiler oluşturabiliyorlar. Live View'de kadrajlamada kolaylık olması için fazladan bi çizgi daha isteyenlerin işine yarayabilir gerçi
Yok lazer değil, 100wattlık bir ampulün ışığı veya bir kameranın video çekerken ki flaş ışığı zarar verir mi?
Flaşın zarar verip veremeyeceğini ben de merak ediyorum açıkçası, sb-600 ile forumdan bir arkadaşın eşofmanını eritmiştim şaka yaparken (1/1, yaslarsanız tamamen bir de...)
sb-900 ile 1/1 video çeken bir kameraya çaksam yakından nolur acaba
quote:
Orijinalden alıntı: PlutosDaddy
Flaşın zarar verip veremeyeceğini ben de merak ediyorum açıkçası, sb-600 ile forumdan bir arkadaşın eşofmanını eritmiştim şaka yaparken (1/1, yaslarsanız tamamen bir de...)
sb-900 ile 1/1 video çeken bir kameraya çaksam yakından nolur acaba
50mm 1.8'de f1.8 ile uzun pozlamaya alınmış bir sensöre 1/1 çakmak... Bkz: Büyüteçle karınca yakmak
walla ben pek teknik terimlerden anlamıyorum, ama normal koşullarda (yani flaşı kameranın içine sokmadan) görüntü kaydetmek kameraya zarar veriyor mu? (güneş ışığı değil, yapay ışık: ampul, flaş...)
quote:
Orijinalden alıntı: Miasmus
walla ben pek teknik terimlerden anlamıyorum, ama normal koşullarda (yani flaşı kameranın içine sokmadan) görüntü kaydetmek kameraya zarar veriyor mu? (güneş ışığı değil, yapay ışık: ampul, flaş...)
hayır hocam. çok sert flaş ışığını direk lense (ve psikopatlaşıp sensöre) patlatmadığınız sürece sıkıntı olmaz. zaten bahsettiğimiz flaşlar harici olanlar..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme