arkadaşlar şu an gözümde 1 aylık deneme lensleri var doktor bunlardan almamı söyledi -1 -1.25 10 yazıyordu doktoun verdiği kağıtta bana deneme lensini veren optikçi 3 aylık lens fiyatına 120 diyor buda bence çok şimdi başka bir optikçiye gideceğim fakat lesnlerim toric mi soft mu ... onu bilmiyorum nasıl öğrenebilirim optikçiye deneme lesnlerini göstersem anlarmı yoksa yukardaki ölçüler bunun için yeterlimidir _
Toric lensler astigmat içindir ve daha pahalıdır. Aynı zamanda tabii uzağı da görmeni sağlar. Eğer sen de astigmat varsa bunlar toric lenslerdir. Aklında bulunsun toric lensler öyle raht bulunmaz bazen sipariş ile gelir yurtdışından ekstra bir ücret alınmaz fakat beklemeniz gerekebilir. Mesela ben tatile 1 hafta kala yeni lens aldım. Şanslıymışım ellerinde olmasa 1 ay beklermişim. Neyse alacağınız lens yumuşak/toric fark etmez oksijen geçirgenliği yüksek olsun. Yoksa gözlerde kurur ve kısa süre sonra kayganlığı gider ve göz nefes alamaz proteinler birikir. Gözler oksijenin bir kısmını havadan alır ayrıca..