Şimdi Ara

Leo ile bataryanızın ömrünü uzatın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
527
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bugün batarya barındıran tüm cihazlarda en önemli sorun batarya ömrü. Sürekli şarj edilmesi gereken cihazların bir süre sonra batarya ömürleri azalmaya başlıyor. Leo projesi işte bu noktada bir çözüm bulmuş.

Leo nedir?

Leo aslında Samsung’un bir özelliğini sektörel anlamda geniş kitlelere yayma amacını taşıyor. Samsung’un Galaxy cihazlarında yerleşik olarak gelen ve optimal şarj sınırı olarak yüzde 80-90 aralığını kullanmanıza izin veren teknoloji bu cihazda hayat bulmuş.

Ayrıca Bkz.Leica Sofort 2 şipşak kamera duyuruldu

Leo tak-çalıştır özelliğine sahip ve bataryanızı şarj etmeden önce adaptör ile batarya arasına takmanız yeterli. Optimal şarj sınırını yüzde 90 olarak belirleyen cihaz gece saatlerinde ise yüzde 80 doluma geldiğinde enerjiyi keserek verimliliği arttırıyor.

USB Tip-C girişi ile kullanılan Leo gerektiğinde özel tuşa basarak tüm sınırlamaların kalkmasını da sağlıyor. Aslında basit bir fikri genele yaymayı amaçlayan Leo projesi kat kat fazla bağış topladı ve Aralık ayında dağıtıma başlayacak. Fiyatı ise 49 Euro.

Kaynak:https://www.kickstarter.com/projects/liionpower/leo-the-plug-and-play-battery-life-extender?ref=discovery_staff_picks

• gerçekliği ispatlanmayan buluşlar

• Yahu telefon almışım onu ben tam kapasite kullanmayıp gidicem %80 ler ile sürünme yöntemi ile kullanacaksam niye alayım. yemişim pilini.

• Verimliliği artırmayla ilgilenin. Onu kıs, bunu kes ile sınırlar koymak çok saçma.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Güzel ürün gerçekten

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İyi düşünmüşler fakat TR için 49€ pahalı bir tutar.

• Bunu alacağına akıllı priz al zamanlama ile veya telefonun ile uzaktan elektriği kes. Şarj ettiği cihazı ne kadar sürede şarj ettiğini bilmeyen varsa da zaten ne diyeyim.

• drjacob kullanıcısına yanıt
    Bataryayı tam doldurmamak ömrünü gayet de ciddi seviyelerde artırıyor, ispatlanması zor bir durum da mı bunu iddia ediyorsunuz akıl alır gibi değil.

• Bu özelliği samsung yazılımıyla sunuyor ama diğer markalarda olmaması gerçekten saçma. Bataryayı %20 ile %80 arasında tutmanın faydalı olduğuna dair çok yazı gördüm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • USB PD 3.1 protocol tanımında bataryanın kalan kullanım oranı mesajı için "shall" demişler, "should" dememişler.

Yani, üretici isterse bu mesajı standart olarak kullanıp batarya bilgisini karşılıklı aktaracak, ya da istemezse aktarmayacak.

Kısaca, bu cihaz eski telefonlar bir yana yeni olan her telefonda bile sağlıklı çalışmayabilir.

• Samsung'un un yazılım ile yaptığı ni cihaz ile yapmak yerine telefona chip olarak koysalar yada tüm telefonlar da yazılım ile yapsalar .

• Aslında üzerine yapılmış bilimsel makaleler ve çalışmalar var, böyle bir durum gerçek yani. Ha derseniz ben %100'ünü kullanamayacaksam ne anlamı var orası ayrı ve

mantıklı bir düşünce. Ben evden çalıştığım için gündelik %100 şarja ihtiyaç duymuyorum mesela, %80de bırakmam yeterli oluyor. Samsung'da %80'e şarj olması zaten 45w şarjla çok kısa sürüyor,

kalan %20'yi ise yavaş şarjediyor. Günü çıkaracaksam bir yere gidiyorsam %100 şarj ediyorum. Telefonla işim olmuyorsa da %80 bırakıp çekiyorum.

Eskisi gibi kolay tak çıkar bataryalı telefonlar olsa hep %100 basar geçersin kapasite kaybı olunca alır yenisini takarsın. Artık basit bir batarya değiştirmek için telefonu bildiğin

açık kalp ameliyatı etmek gerekiyor. Geri kapatırken de düzgün yapıştırma yapılmazsa su geçirmezlik gidebiliyor veya toz kaçabiliyor.

• Çok gereksiz, al bir akıllı piriz. telefondan otomasyon programı ile şarj %90 olunca pirizi kapat, %80 olunca aç. ya da nasıl istersen işte...

• yav yazılımla %20 deyken %0 %80 deyken %100 gösterirsin olur biter. Birde opsiyon olur +/-%20 diye. Gerçek değerlerde gösterir o zaman ama pil simgesi böyle kırmızıya falan döner %100+diye gösterir falan :) ayarın altında not kısmında bu ayar açıkken kullanmak pil ömrümü ciddi anlamda düşürür falan yazar:)

• drjacob kullanıcısına yanıt

Tabi onun için 11 senelik laptop bataryam hala 2 saatlik kullanım süresi veriyor bana , şarj yüzdelerine dikkat etmesem max 3-4 sene

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.