Şimdi Ara

Leon 1.2 tsi 110 hp performansı nasıldır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
40.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • babam, 75-80 bin liraya git sıfır araba araştır istediğini alacağım dedi. Leon 1.2 tsi 110 hp manuelde karar kıldım. Bayiye gidip baktık, araba hoşumuza gitti. Dayım da anlıyormuş gibi "1.2 motorlu araba 3-4 kişi binince çekmez, almayın boşuna dedi", babamın aklını karıştırdı hal böyle olunca. zaten ben arabayı tek kullanacağım okula gidip gelmek için. arada bir aileyle sağa sola gideriz o kadar.

siz ne düşünüyorsunuz? yarışmak gibi bir amacım yok ama o kadar kötüyse de 74 bini çöpe atmayalım. pedere okutacağım burayı. cevaplar için teşekkürler şimdiden.

not: 2. el almak gibi bir seçenek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar bilimcisi -- 23 Haziran 2017; 17:7:41 >

• Hocam atmosferiklerle karıştırmayın gayet yeterlidir. Golfler 1.0 100bin tlye satılıyor, aynı şekilde audi a3 1.0 motorla piyasaya sürülüyor(sedan kasa dahil) bu saydıklarım premium ve premium'a yakın araclar. Emin olun 1.6 atmosferiklerden çok daha seri ve atik araçlar. Kendim 1.6 astra j kasa 2012 model araç kullanıyorum. Aracım atmosferik yani turbosuz. Leon 1.2 turbolu olduğu için herhangi bir performans sorunu olmayacaktır. Ben de leon 1.2 manuel araçla ilgileniyorum aracımı hantal bulduğum için tsi motora geçicem. Ancak fiyat kırılabilir, forumda 69.000 tl fiyat alanlar vardı, kesinlikle pazarlık yapın derim. Hayırlısı olsun.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Seat Leon 1.2 TSI 110 HP Performans İncelemesi

Seat Leon 1.2 TSI 110 HP, etkileyici performansı ve yakıt verimliliğiyle öne çıkan popüler bir hatchback modelidir. İşte bu aracın performansına ilişkin bir inceleme:

• Hızlanma: 110 HP güç ve 200 Nm tork üreten 1.2 litrelik TSI turboşarjlı benzinli motoruyla Leon 1.2 TSI, 0'dan 100 km/sa hıza yalnızca 10,2 saniyede ulaşabiliyor.
    • Azami Hız: Bu motor, araca 195 km/sa'lik etkileyici bir azami hız sağlıyor.
    • Yakıt Verimliliği: TSI motor teknolojisi sayesinde Leon 1.2 TSI, ortalama 5,2 lt/100 km yakıt tüketimi sunarak yakıt tasarruflu bir sürüş deneyimi sunuyor.
    • Vites Kutusu: 6 ileri manuel veya 7 ileri DSG çift kavramalı otomatik vites kutusu seçenekleriyle sunulan Leon 1.2 TSI, hem sportif hem de konforlu bir sürüş sunuyor.

Kullanıcı Yorumları:

Seat Leon 1.2 TSI kullanıcıları genel olarak aracın performansından memnun görünüyor:

• "[2011 Seat Leon 1.2 TSI Style kullanıcı yorumları]": "Harika yol tutuşu ve sürüş dinamikleri var. Motor çok güçlü ve yakıt verimliliği mükemmel."
    • "[Seat Leon 1.2 TSI Style kullanıcı yorumları]": "Araba çok dengeli ve çevik. Hem şehirde hem de açık yolda çok keyifli bir sürüş sağlıyor."

Sonuç:

Seat Leon 1.2 TSI 110 HP, mükemmel performans ve yakıt verimliliği sunan etkileyici bir hatchback modelidir. Hızlı hızlanması, yüksek azami hızı ve düşük yakıt tüketimiyle hem günlük kullanım hem de uzun yolculuklar için uygun bir seçenek olarak öne çıkıyor.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben 1.0 leon kullandım içinde 4 kişi varken,gayet beğendim performansını.1.2 ler 5 beygir daha düşük beygire ve 25 nm daha düşük torka sahip.Gayet yeterli motor 1.6 dizeller gibi yürüyor emin olabilirsiniz.
  • Hocam atmosferiklerle karıştırmayın gayet yeterlidir. Golfler 1.0 100bin tlye satılıyor, aynı şekilde audi a3 1.0 motorla piyasaya sürülüyor(sedan kasa dahil) bu saydıklarım premium ve premium'a yakın araclar. Emin olun 1.6 atmosferiklerden çok daha seri ve atik araçlar. Kendim 1.6 astra j kasa 2012 model araç kullanıyorum. Aracım atmosferik yani turbosuz. Leon 1.2 turbolu olduğu için herhangi bir performans sorunu olmayacaktır. Ben de leon 1.2 manuel araçla ilgileniyorum aracımı hantal bulduğum için tsi motora geçicem. Ancak fiyat kırılabilir, forumda 69.000 tl fiyat alanlar vardı, kesinlikle pazarlık yapın derim. Hayırlısı olsun.
  • Performansı yeterli.Test sürüşü yaptırmadılar mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: yanik033

Performansı yeterli.Test sürüşü yaptırmadılar mı?

ankara doğuş oto seat'a test için kayıt yaptırdım ama ellerinde benim alacağım modelin test aracı yokmuş.
  • 1.2 tsi golf kullanıyorum 4 kişi klima acık, yokuş yukarı çok rahat çıkıyor. Gönlünüz rahat olsun, fakat fiyat için mutlaka pazarlık yapın.
  • Ben 1.0 motorunu test etmiştim.Kalkışta 1 saniye kadar gaza tepki vermiyor gibi sonrasında oldukça seri bir araç .140 km hıza soluksuz çıktı.Sonrasını yol uygun olmadığı için denemedim.Youtubede hızlanma videolarını takip edebilirsin.Sonuçta performans beklentiyle ilgili.
  • Kendimiz insignia 1.6T 180 lik kullanıyoruz abim 1.2 TSİ leon aldi. Motoru baya baya yeterli ve keyifli. Kesinlikle gitmez falan yok full yüklü de olsa gidişi oldukça iyi.
  • Salı günü 1.0 motorlu Golf'ü test ettim performansı gayet güzeldi hocam. 1.2 Tsi motorlu araçların torku daha düşük olsa da maksimum torkunu daha alt devirlerde veriyor bu da bir artısı bu motorun. Perfomans konusunda sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum.
  • Düşük hacimli Turbolu araç 2000 devirden sonra tatminkar performans gösterir, özellikle yokuşlarda kalkış yaparken alt devirlerde bayılma yada stop etme olabilir.
  • bırak 3 ü 6 kişi binse bile performans eksikliği olmaz o aracın. 1.2 90 beygir ibiza ile 4 kişi dolu bagajla ne dik yokuşlar çıktık bana mısın demedik. 1.2 110 luk olan yokuşta 1.6 atmosferikten iyi, 1.6 dizel ile kafa kafayadır
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat425

Kendimiz insignia 1.6T 180 lik kullanıyoruz abim 1.2 TSİ leon aldi. Motoru baya baya yeterli ve keyifli. Kesinlikle gitmez falan yok full yüklü de olsa gidişi oldukça iyi.

Hocam sizin motoru merak ediyorum ben daha sonra 170bglik olan modeli çıkmış 180lik yağ mi yakıyor acaba ?

Bide uzun yol 140-160kmde ort hiz ile yakit tüketimi ne oluyor benzinde
  • quote:

Orijinalden alıntı: batkent

quote:

Orijinalden alıntı: murat425

Kendimiz insignia 1.6T 180 lik kullanıyoruz abim 1.2 TSİ leon aldi. Motoru baya baya yeterli ve keyifli. Kesinlikle gitmez falan yok full yüklü de olsa gidişi oldukça iyi.

Hocam sizin motoru merak ediyorum ben daha sonra 170bglik olan modeli çıkmış 180lik yağ mi yakıyor acaba ?

Bide uzun yol 140-160kmde ort hiz ile yakit tüketimi ne oluyor benzinde

İnsignia nin şanzımanı hariç taş gibi arac. Şanzıman biraz narin ama vites olarak. Ben 120 yi gecmem uzun yolda. 115 ile ankara eskisehir 6.3 ile gidip geldim.
  • Bence almayın çekmez o araba.ne o öyle motosiklet motoru gibi ufacık.araba dediğin yüksek hacimli olur.zaten ben bu mühendisleri anlamıyorum.torpille,parayla diploma alıyorlar sonra çok biliyorlarmış gibi ufacık motor tasarlıyorlar.zaten işi bilmedikleri de buradan belli canım.firma da insanlar işsiz kalmasın ekmek yesinler diye çalıştırıyor zaten mühendisleri.

gitmez kardeşim o araba babaya söyle almasın sakın sonra rampalarda inip arkadan itmek zorunda kalır arabayı.
  • 1.2 golf için konuşayım, 4 iri yetişkin uzun yol yaptık, araç sorunsuz çok rahat çekiyor. Hızlanmada nazlanmıyor, rampada bağırmıyor. 1.8 atmosferik gibi gidişi var. Üstüne baya az yakıyor ve çok sessiz konforlu bir motor. Tam türkiyeye ideal motor. Leon biraz daha hafif, onda daha da iyi olacaktır bu motor.

Gitmez, çekmez diyene gülüp geçerim. Yukarda bir arkadaş yokuşta stop etmeler olabilir demiş, saçmalamış. Alet rölantinin biraz üstünde tam torkunu veriyor ya ne stop etmesi ne bayılması, atmosferik motor mu sandınız. Asıl 1.6 atmosferikler çekmiyor.
  • O dayınız ve babanızı alıp Seat bayine gidin, 1.2 TSI motoru test etmek istiyoruz deyin. Ibiza'da olur.

1.6 atmosferikten daha iyi olacağına eminim. Ben ki ekonomi turbo benzin motorlarından pek hazetmem ama Sezar'ın hakkı Sezar'a, gündelik kullanım ihtiyaçlarına gayet güzel cevap verebiliyorlar.
    Sonuçta 0-100 süresi 9.8 saniye ve son hızı 194 km/sa olan bir otomobilden bahsediyoruz. Evet güç istenildiğinde yakıtı çoğalacaktır ama hiç bir zaman "Bu motor bu arabayı çekmiyor" dedirtmeyecektir. 1400 devirde 34 beygir güç üreten, 4000 devir civarlarında 1.6 atmosferiklerden daha fazla güç üreten (Neredeyse 2.0 seviyesine yaklaşıyor) bir motor sırf 1.2 diye mi çekmeyecekmiş?
  • 5aydır -sıfır olarak aldığım- 1.2tsi 110beygir kullanıyorum, performans konusunda hiç bir şüpheniz olmasın diyebilirim. Erciyes dağ yolunda bile araçta 5kişi ile gayet rahat gidiyor
  • Performans olarak 120 120 beygirlik 1.6 dizellerden eksiği olmaz, duzde fazlası olur. Yokuslarda belki bir tık yetersiz gelebilir dizele alışmış kişilere.

Ama şu da bir gerçek ki leon 75 80 binlik bi araba değil, he diyeceksiniz ki aynı paraya aynı donanım ve performans başka araba var mı? Siz de haklısınız ama geçen sene 55.500 e aldım benim leonu.
  • 1.0 1.2 motor turbo motorlara cekmez diyen otomobil cahilidir.
  • Gayet iyi performansı var hiç tereddüt etmeyin. Eski kafalı insanların çoğunun turbodan haberi yok, 1.2 atmosferik 75 bg otomobillerle kıyaslıyorlar.

1.5 dCi Fluence'e net 3 boy atıyor, üstelik bu 105 beygirlik versiyon, 110'luğuna fazladan 1 boy daha ekleyin.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.