Şimdi Ara

Leon FR vs Mazda-3 Power (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
2
Favori
4.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: cihanair

quote:

Orijinalden alıntı: bencn17

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bencn17

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eshotçu

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Thomassee

quote:

quote:

quote:

Kesinlikle leon fr
    O araba tam f/p arabasi
    YaZilim yapilir en az 175 ps olur 2000 motor arabalar avlanir saka makinesi olur

2 motor araba mı kaldı trafikte artık

Var var olmazmi
    Accord mazda 6

Bence Mazda daha mantıklı reis.

Leon'un sağından solundan çok tıkırtı geliyor.

Mazda daha sessiz ve konforlu bi sürüş verir.

Otomatik mazda 3 yurumuyor dogru duzgun

Leon icinden gecer ya mazda 3'un

Arkadaşım sen mazda 3 kullandın mı?

Ya siz iyimisiniz dalgami geçiyorsunuz tasarim harici mazda 3'un zerre ustunlugu yok leon'dan

1.5 atmosferik motor tam otomatik sanziman
    120 beygir 150 nm motor
    0-100 11.7 saniye

1.4 tsi 150 ps 250 nm 7 ileri dsg leon
    0-100 8.1 saniye

Bu arada maZda 3 kullandim

Leon fersah fersah mazda 3'den ustun bir arabadir

Leon performans hariç başka bir üstün olduğu nokta yok.

Bir cok konuda ustun bir arac

En basiti hb olarak bagaji daha geni ici daha genis ve ferah leonun

performans olarak Zaten ezer adi bile okunmaz mazda 3'un

1.2 tsi ibiza bile mazda 3 otomatik ole yurur birak leon fr'i

İç mekan kalitesi, yol tutuş, genel marka sorunsuzluğu, tasarım göreceli ancak çok daha iyi bana göre.

Perfomans konusunda belirttim zaten Leon üstün ancak çok keyifsiz onun dışında en ufak üstünlüğü yok Leon'un kötü araç mı değil gayet güzel araç ancak abartılacak bir araç değil. F/P oranı iyi bir araç yoksa esprisi kalmaz.

Otomatik şanzıman olayına girmiyorum bile ne zaman arıza çıkaracak diye beklenen bir şeyin konforundan bahsetmek çok saçma geliyor bana.

Dsg sanziman ve tsi motor bu forumdaki bos adamlarin salladigi gibi kotu ve surekli ariza cikaran seyler degil

Yillardir tsi motor arac kullanirim halen var daha sorun yasamadim dsg ile ilgili sadece kavrama degisimi oldu

Manuel olsa baski balata degisecekti bunda kavrama degisiyor ayni sey

TSI motor bence gayet iyi bir motor. Bu konuda katılıyorum ama DSG şanzıman için aynı şeyi söylemek çok zor 6 ileri olanları konu dışı tutuyorum şu an alacak olsam 6 ileri DSG alırım ama 7 ileri için aynı cesareti gösteremem.

Mazda 3 C sınıfı için çok iyi bir araç olmuş ki eski kasası bile çok iyi bir araçtır. Bu arada al deyip param olsa gidip Leon Golf alacak kişilerden değilim araç olsaydı istediğim şekilde şu an almıştım zaten Mazda 3 otomatik.

• Aracımı almadan önce bu 2 araç arasında kalmıştım. Leon'un cam tavanı var ve motoru çok başarılı. Geri kalan herşeyde 3 leon'dan çok daha iyi. Test etme şansınız varsa edin.
  • Direk mazda 3

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MAZDA: https://www.youtube.com/watch?v=lvwEOdbH5ms

LEON : https://www.youtube.com/watch?v=ezA_TzCHzd8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GBoztepe -- 31 Ocak 2015; 12:06:15 >
  • Leon tabiki. Herhangibir sanayide neredeyse her parcasini bulursun. Isletme maliyeti bu nedenle daha uygundur ve guvenilirligi fazladir.

Mazda iyi hos olabilir. Ama verimsiz motor ve bilinebilirlik seviyesi hep dezavantaj. Bu nedenle aracin isletmesi problem.

Mazda zaten ariza yapmaz sanayiye girmezsin diyenin azina kurekle vurmak lazim. Boyle sacma mantik olmaz. Her arac ariza yapar, her insan kaza yapar. Bu nedenle dezavantajli yonleri olsa bile bilinir taninir ustasi parcasi bulunur makineleri tercih etmekte fayda vardir.

• GOLF

• Bizim milletin hiçbirşeyde ayarı yok.

Konuyu okuyorum, mazda sahipleri hariç, mazda 3 lehine radikal yorumlarda bulunanlar empati yapsa acaba yüzde kaçı mazda 3 tercih ederdi???

Japon sorunsuzluğu diyorsunuz da sorun çıktığında da Japonya'dan parça gelsin diye 1 ay garajda bekletirsiniz.

TR şartlarında Leon FR yada Astra Sport 1.4T daha tercih edilebilir araçlar olarak görünüyor.

Bence yapılması gereken gidilip 3 aracın da test edilmesidir. Astra 1.4T de yabana atılmamalı.
  • mng1 M kullanıcısına yanıt
    Aracı sürmeden test ettim diyebilirim, sürmeye fırsat olmamıştı, araç basına verilen test aracı  Leon FR vs Mazda-3 Power Fotoğrafı arabam.com'dan aldım.

Ortalama yakıtı güzel. yani denk güçteki 1.4 TSi ile rekabet edebilir, atmosferik olmasına rağmen 10 litreyi anca şehir-içi dur kalkta görür. Performansı hakkında yorum yapamıyorum ama teknik verilerden fazla iyi olmadığı belli oluyor, manuel şanzıman ile arasında 1.5 sn'lik bir fark var, ki ben bu aracı 1.6 TDi ile geçtim. İç mekanı özellikle ön kısım gayet kaliteli, görünüş muazzam ama koltuklar ve cam açma düğmeleri ucuz hissettiriyor, TR'de deri koltuk opsiyonu olmayışı Mazda TR'nin ayıbı. Autozeitung testini daha önce görmüştüm ve çok şaşırdım, 2.0 atmosferik 120 bg araç için, çok iyi sonuç elde etmiş, ama o motor 2.0 bizdeki 1.5, ayrıca 2.0 atmosferik ünitenin, 1.2 sıkıştırılarak 130 bg güç elde edilen Peugeot'tan çok daha uzun ömürlü olacağına hiç şüphem yok

Mazda'nın premium olduğuna dair bir kaynak gösterebilirmisiniz?

• Mazda 3 klas araba,leon gibi bir arabayla kiyaslanmamali

• Hatta acikcasi mazda3 ile apaci arabasi leon u kiyaslamak dogru degil,mazda 3 e haksızlık olur

• quote:

Orijinalden alıntı: spinattimyalnizliga

Kısa vadeli kullanım, daha fazla performans: Seat Leon FR (DSG riski de var)

Uzun vadeli kullanım, sorunsuzluk:Mazda 3

performans dediğimiz 0-100'se seat leon'da, onun dışındaki her türlü performansta mazda ezer geçer leon'u
  • quote:

Orijinalden alıntı: Carvajal

quote:

performans dediğimiz 0-100'se seat leon'da, onun dışındaki her türlü performansta mazda ezer geçer leon'u

Sanki 2.5 ciğeri var da

• quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

quote:

quote:

Sanki 2.5 ciğeri var da

Geldi 0-100 cü

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: eshotçu

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Kesinlikle leon fr
    O araba tam f/p arabasi
    YaZilim yapilir en az 175 ps olur 2000 motor arabalar avlanir saka makinesi olur

2 motor araba mı kaldı trafikte artık

Var var olmazmi
    Accord mazda 6

Bence Mazda daha mantıklı reis.

Leon'un sağından solundan çok tıkırtı geliyor.

Mazda daha sessiz ve konforlu bi sürüş verir.

Otomatik mazda 3 yurumuyor dogru duzgun

Leon icinden gecer ya mazda 3'un

Arkadaşım sen mazda 3 kullandın mı?

Ya siz iyimisiniz dalgami geçiyorsunuz tasarim harici mazda 3'un zerre ustunlugu yok leon'dan

1.5 atmosferik motor tam otomatik sanziman
    120 beygir 150 nm motor
    0-100 11.7 saniye

1.4 tsi 150 ps 250 nm 7 ileri dsg leon
    0-100 8.1 saniye

Bu arada maZda 3 kullandim

Leon fersah fersah mazda 3'den ustun bir arabadir

buram buram fanatizm kokan "benim arabam en iyisi" yanilgisi tasiyan bir mesaj. Blok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr Thoth -- 31 Ocak 2015; 14:46:57 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: TheCaliph_

quote:

quote:

Sanki 2.5 ciğeri var da

Geldi 0-100 cü

Aradaki motor hacmi farkı ara hızlanmalar da cok cok buyuk fark yaratmaz kaldı ki degerler ortada 2-3 saniyeyi nasıl kapayacak ?

Her sey 0-100 degil tamam da mazda da 2.5 motorlu degil

• Mazda 3 ile seat leon'u karsilastirmasinda leon daha iyidir diyenler arabanin a sindan anlamayip fari guzelmis 0-100 u hizliymis tipi guzelmis diyen tipler. Bunlari bloklayin gecin arkadaslar muhattabiniza almayin ki azalarak bitsinler.

• Ben de aracımı almadan önce bu araçlar arasında kaldım. Bendeki 2014 model fr ve şu ana kadar 16000km yol yaptım. Bu aracı almadan önce mazda3 de test ettim. Gerek yakıt gerekse performans konusunda rahatlıkla leon fr öndedir diyebilirim diğer kalan herşey için mazdayı tercih edebilirsiniz. Soracağınız birşey varsa cevaplayabilirim.

• quote:

Mazda 3 ile seat leon'u karsilastirmasinda leon daha iyidir diyenler arabanin a sindan anlamayip fari guzelmis 0-100 u hizliymis tipi guzelmis diyen tipler. Bunlari bloklayin gecin arkadaslar muhattabiniza almayin ki azalarak bitsinler.

Senin gibiler de kendi almayacağı aracı forumda savunur . En azından ben objektif bakıyorum kendi alacağım alabileceğim araclari oneririm iki yüzlü olmam

• Hocam siz bu konuya bakarsanız çok yanlış yönlendirmelerle yanlış karar verirsiniz. En iyisi önce bir Mazda bayisine gidin, sonra bir Seat bayisine. Her iki aracı da inceleyin, her iki araçla test sürüşü yapma imkanınız varsa yapın. Ancak Leon FR DSG'ler henüz gelmedi bayilere, bu yüzden 2-3 hafta beklemeniz lazım.

Konuya şöyle bir baktım, çoğu yeni Leon FR'a binmemiş bile ama malesef fikirleri var. Elleri de olunca yazıyorlar. Leon Style'la Leon FR iç mekan ve motor olarak, eski Leon'la yeni Leon her bakımdan tamamen farklı araçlar. Bir ara da BMW 1 serisinden uzak duruncular vardı eski 1 serisini bir kere görüp fikir sahibi olmuş, ancak F20 1 serilerinde de bu yanlış fikirlerini belirtmekten geri durmayanlar. Mazda 3 de çok güzel araba. Ama Leon FR hem performans, hem 2. el, hem bayi ilgisi vs. olarak önde. Mazda 3'ün belirgin önde olduğu bir kriter sadece ek garantiye gerek kalmadan uzun süre kullanabilecek olmanız. Leon FR'da ise DSG artık eskisi gibi bol bol patlıyor olmasa da adı çıktığı için 2 veya 3 yıl ek garanti yaptırmanız iyi olur. Ayrıca son durum ne bilmiyorum ama ben bakarken Mazda 3 bayilerde yoktu bile Türkiye'ye 1000 tane gelmiş toplam, satış çabaları yoktu, ilgi sıfırdı.

Ayrıca yazarken unutmuşum, biri yakıt konusunda sıkıntınız yoksa Leon FR demiş, Leon FR zaten az yakan bir araç bir benzinliye göre. Mazda 3'ten az yakar fazla yakmaz, o konuda da kafanız rahat olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cesc_ -- 31 Ocak 2015; 15:47:57 >

• forumunda şu tutulmayan araç tavsiyelerine çok tavım. Mazdayı 74 bine alırsınız 2 sene sonra 50 bine satamazsınız. Hiçbir aracı daha alırken satışını düşünmem. ikinci ele değer vermem ama mazda bu işin dip noktası.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.