Şimdi Ara

Leopard 10.5.2 Kalyway ile sorunsuz kurulum. 8800GT ile sorunlu grafikler.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
4.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. Aslen mac kullanıcısıyım ancak talihsiz olaylar sonucu sattığım macbookumun yerine iMac alamayınca (Media Markt saolsun paramızla rezil ettiler) kendime bir sistem topladım ve mac kurmaya karar verdim.

Öncelikle sistemimi yazayım:

Intel C2D E6550 2.33 GHz
    Kingston 2GB 800MHz
    Asus 8800GT 512Mb
    Gigabyte P35 DS3L
    Samsung 250Gb
    HP w2207h monitör
    Microsoft Sidewinder Mouse
    USB klavye (Comat marka ucuz bir klavye ama tavsiye ederim süper)

Şimdi sistemi nasıl kurduğumu anlatacağım. Referans oluşturması için.
    -Kalyway DVD'sinden boot
    -Disk Utility ile 3 Partition (50GB HFS+J, 30 ve 150 GB Fat32)
    -Darwin x86 bootloader seçimi (başlka hiçbir donanım sürücüsü seçmedim)
    -Kurulum
    -Reboot
    -Kalyway 10.5.2 Combo update ve Kalyway Kernel update
    -Apple Graphics update
    -NVInject v3.4 (grafik driver-512MB için kurdum)
    -Hatırlayamadığım bir ses sürücüsü

Sistemdeki herşey sorunsuz çalışıyor. Sistem hızlı ve stabil. Kendimi tekrar gerçek bi mac kullanıyor muş gibi hissettim. Kullanımda hiçbir sorun yok.
    Sorun grafiklerde ortaya çıkıyor. Sistemde wow çalıştırayım dedim ancak oyuna giriyor sesler geliyor hatta esc ile oyundan çıkabiliyorum ancak ekran simsiyah. Oyundan çıkınca da mavi bir ekranla karşılaşıyorum ve hiçbirşey yapamıyorum. Ama sistemin arka tarafta sorunsuzca çalıştığını hissediyorum. Hatta kısayollarla restart falan atabiliyorum. Başka bir oyun deneyemedim. Ancak denesemde olumlu bişey olacağından pek emin değilim.

İkinci olarak monitörü kapattığımda tekrar açınca yine mavi bir ekranla karşılaşıyorum. yine aynı durum.

Son olarakda Quartz efektleri (Dashboard'a yeni bir öğe koyduğunuzdaki dalgalanma, expose, spaces, genie effect vs.) ve video oynatırken pencere boyutlandırması gibi şeyler olması gerektiği gibi akıcı değiller. gma950 macbook'da bile pürüzsüz efektler görüyordum.

Çok uzun bir yazı oldu kusura bakmayın. Biliyorum hem burada hemde insanelymac forumların grafiklerle ilgili çok şey yazıyor. Ancak aradığım şeylere bir türlü ulaşamadım. Sistemi 4. kuruşum. Kullandığım kextlerin haddi hesabı yok. durum hep aynı. Forumlarda genellikle ekran kartının tanıtılıp tanıtılmadığında konuşuluyor. Performans konusu pek yok. Oyun deneyen arkadaşlardan deneyimlerini almak istiyorum. En rahat deneyebileceğiniz oyun wow. Install cd hybriddir hem pc hem mac üzerine kurulum yapar.

Şimdiden teşekkürler.

• Evet arkadaşlar an itibarı ile sorunu çözdüm. Daha doğrusu bu kadar basit bişey nasıl aklıma gelmedi kendime şaşıyorum. Tek yaptığım ekran kartındaki çıkışı DVI 2 den, DVI 1 e aldım. Herşey düzeldi. İlginç. Çift monitör takayım derken halloldu sorun. Şimdi hem oyuna giriyorum hem yavaşlamalar düzeldi, hem uyku modundan uyanma gibi sorunlar ortadan kalktı. Neyse mesaj benzer konfigürasyona sahip arkadaşlara referans olur.
  • intel p4 3.0 islemcim
    fx5500 ekran kartım
    kalyway kurulumu tamamlanıyor ekran kartını kurmazsam sorun cıkmadan acılıyor sistem fakat kurdugumda bir daha acılmıyor sistem.. fikri olan var mı acaba?
  • Ekran kartının uyumluluğu için, başka bir ekran kartı temin edip takıp test et. Bir arkadaşından alabilirsin.
  • SelamlAR Mac kurmak istiyorumda Bilgisayar ozelliklerim uyumlulukda 1 sorun verirmi acaba ?

intel quad core 2 Q9650 1333 fps 12 Mb cashe
    Asus Formula 2 striker Anakart
    Sparkle Calibre 8800 Gt 512 DDr 3
    Kingston 4 Gb 1066 mhz ram
    Creative X-Fi Gamer Ses Karti
    Thermaltake BigWater 760i su Sogutma
    Seageate 500 Gb NCQ 7.2 Harddisg
    Samsung Dvd raiter
    Thermaltake Armor Bws 6000 kasa
  • su soğutmanın drıverları yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: positroN

su soğutmanın drıverları yok.

x-fi nin de öyle
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • pekı bendekı sıstemnın uyumlu olup olmadıgını nasıl ogrenırım
  • Hocam bende mace geçmeyi planlıyorum imzamdaki sistemin driverlarında bi problem olmaz değil mi ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.