Şimdi Ara

Lepisteslerim ölüyor :(:(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 2 gün önce 100 litrelik akvaryumuma 20 dişi 10 erkek lepistes 2 tane çöpcü 1 tanede vatoz aldım aldığımın ertesi günü bir tane erkek lepistesim öldüm ve bugünde 2 dişi 1 erkek birde vatozum öldü balıklarımı almadan 4 gün önceden hazırladım akvaryumumu nerde yanlış yapıyorum bana yardım edin arkadaşlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 4günde balıklar atılmaz akvaryum suyu oturmamıştır.kullandığın ekipmanları yazarmısın birde fotoğrafını at akvaryumun salınım yapan bir taş felan koyup zehirlemişte olabilirsin filtre olarak ne kullanıyorsun ölümler için bir sürü sebep var ama en önemlisi oturmamış akvaryum ve balık naklindeki dikkatsizliktir.Hele birde en sağlam havanlar olan vatoz bile öldürmüşsen o suda bir zehir olduğu kesin
  • Ekipman eksikliğinden diş büyük ihtimal

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lepistes desen havasizlik klor vs bir suru sebep var da vatos öldüyse o suda zehirleyici bir etken vardir arkadasin dedigi gibi. İçine koyduğun kum yada taşları nerden aldiniz ve aldiktan sonra yikandi mi? Yada yeni boyanmış bir süs felan koydun mu içine?
    Ayrica yemleri bozulmus da olabilir son kullanma tarihi gecmis mi?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir de şunu ekleyim akvaryuma ölümcül bir virüs yada bakteri de bulasmis olabilir acil su değişimi yap ve antibiyotik ilaç metilen mavisi ve tuz kullan gecmis olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu olayların hepsi bence bilmeden araştırmadan yapılan akvaryum kurulumlarından kaynaklanıyor.
    Önce akvaryumu boş olarak 15 gün veya bir ay kadar biyolojik döngü oturana kadar boş çalıştırmak lazım.
    Akabinde bir tane vatoz veya bir kaç tane çöpçü ile bir süre kontrollü olarak gidip sonrasında akvaryum boyutuna göre balık eklemek lazım.
    Bir anda 33 tane balığı akvaryuma yığarsanız büyük felaketler yaşayabilirsiniz.
  • suda aklınızda olsun suyunuz oturmuş olsa bile balıklar sağlıklı olsa bile alıştırma süreci çok önemli (damlama usülü ve metinel banyosu şart) birden değişen ortamlarda balıklar hastalığa yakalanabilir (matar) buda bütün akvaryumun etkilenmesi demek
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.