bilgisayar lenovo g570 i5-2410m 2.30 ghz 4 gb ram arkadaşlar bilgisayara yeni format attım ama hala 5 dkkayı gecıyor açılması neden olabılır yardımlarınızı beklıyorum. not yaklasık 2dk bios ekranında ilk gelen ekranda beklıyor geri kalan windows baslatılıyorda beklıyor
quote:
Orijinalden alıntı: vocalise38
bilgisayar lenovo g570 i5-2410m 2.30 ghz 4 gb ram arkadaşlar bilgisayara yeni format attım ama hala 5 dkkayı gecıyor açılması neden olabılır yardımlarınızı beklıyorum. not yaklasık 2dk bios ekranında ilk gelen ekranda beklıyor geri kalan windows baslatılıyorda beklıyor
Bu gibi durumlar sistemin yüklenmesi gibi durumlardan bahsediyorum harddisk ile alakalıdır muhtemelen harddiskiniz yavaş yada sistem çok dolu dolu değil diyor iseniz SSD almanızda fayda görüyorum
eksik veya hatalı sürücü yüklemiş olabilirsin, ikincisi tüm driverlarını güncellemeye çalış. bir ana benimde ekran kartı delirtmiş di sorun driverı silip başka sürümü kurunca düzelmişti. =)
driverlar tam eksik yok bilgisayar hızlı ama açılışta sorun var sadece bu arada format sonrası sadece driverleri yukledim bilgisayarda extradan oyun program vs yuklemedım. yani açılış uygulamalarından olamaz disk birleştirmesi ve sorun taraması yaptım hala aynı arkadaslar.
quote:
Orijinalden alıntı: TITAN291
eksik veya hatalı sürücü yüklemiş olabilirsin, ikincisi tüm driverlarını güncellemeye çalış. bir ana benimde ekran kartı delirtmiş di sorun driverı silip başka sürümü kurunca düzelmişti. =)
sürücüleri tamamen güncellemek için bir program varmı uğraştırmayacak yoksa hepsini tek tek guncelle
vocalise38V
kullanıcısına yanıt
isim olarak bilmiyorum ama bu tarz programlardan bol miktarda var. ama geneli pek işe yaramıyor çoğu para istiyor =(
Açılış süresinin ekran kartıyla ilişkisini ben bağdaştıramadım bilmediğim bir şey ise bilgilendirebilirmisiniz ? mevcut sistemin açılması ve kendine gelmesi harddiskin okuma hızıyla alakalı biliyorum
BIOS'ta boot edeceği cihazların sıralamasında Windows'un kurulu olduğu harddisk'in ilk sırada olup olmadığını kontrol edin. Bir de bazı BIOS'larda fast boot gibi seçenekler oluyor, eğer varsa onu da aktif konuma getirin.
Windows'un yükleme hızı genelde harddisk ile ilgilidir. 3 dakika yavaş bir harddisk için bile oldukça uzun bir süre, Windows açıldıktan sonra disk hata denetimi yapıp sorun yoksa bir de birleştirme yapmanızda fayda olabilir. Hiçbiri çözüm olmuyorsa son çare olarak SSD almayı düşünebilirsiniz.
BIOS'ta boot edeceği cihazların sıralamasında Windows'un kurulu olduğu harddisk'in ilk sırada olup olmadığını kontrol edin. Bir de bazı BIOS'larda fast boot gibi seçenekler oluyor, eğer varsa onu da aktif konuma getirin.
Windows'un yükleme hızı genelde harddisk ile ilgilidir. 3 dakika yavaş bir harddisk için bile oldukça uzun bir süre, Windows açıldıktan sonra disk hata denetimi yapıp sorun yoksa bir de birleştirme yapmanızda fayda olabilir. Hiçbiri çözüm olmuyorsa son çare olarak SSD almayı düşünebilirsiniz.
ö.m ile bilgilendirdim soruyu soran kişiyi eminim harddiske bağlı olduğunu neden ekran kartı driverlerinden bahsettiler anlamadım kendimle çelişkiye düştüm hocam
ben ekran kartı demedım hocam ekran kartında sıkıntı yok pc de kullanışda sorun yok açılışta sorun var sadece bios ayarlarını defult yapmıstım yinede ayar çekmem ge
bu arada tek harddisk var oda birinci sırada 500 gb hardisk disk 3 e bolunmus durumda (c,d,e) seklinde
sorunu çözdüm arkadaslar hard disk 3 e bolunmus durumdaydı 3ünüde formatladım sonra c ve d olarak ikiye böldüm ve bide 100mb lık bi bölüm oluştu onu sistem olarak görüyor şuan çok hızlı açılıyor. yardım eden herkeze teşekkür ederim.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme