Şimdi Ara

Leptop Ekran Parlaklığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
15.604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Leptopumun Ekran Parlaklığı dün durup dururken azaldı, Fn Tuşlarından ya da güc seceneklerinden kontrol ettigimde parlaklık maksimum gözüküyor ama gözle görülür bir düşüş oldu parlaklıkta , ekran kartı driveri kaldırdım güvenli modda açtım gayet normal parlaklık fakat güncel driveri yukledim yine ekran parlaklıgı azaldı pc acılırken windows yukleniyor kısmı falan normal parlaklıkta fakat hoşgeldiniz ekranından sonra parlaklık cok azalıyor . Çıkamıyorum işin içinden yardım edin lütfen

• Yapay Zekanın Yanıtı

Laptop Ekran Parlaklığı: Neden Azalır ve Nasıl Ayarlanır?

Laptop ekranının parlaklığı zamanla azalabilir veya aniden düşebilir. Bu sorun çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir ve kolayca çözülebilir.

Nedenler:

• Pil Tasarrufu: Bilgisayarın pil ömrünü uzatmak için ekran parlaklığı otomatik olarak azaltılabilir.
    • Güç Ayarları: Bilgisayarın güç ayarları, ekran parlaklığının azalmasına neden olabilir.
    • Ekran Ayarları: Ekran ayarlarında, parlaklık manuel olarak düşük bir seviyeye ayarlanmış olabilir.
    • Donanım Sorunları: Nadir durumlarda, ekran kartı veya diğer donanım sorunları ekran parlaklığının azalmasına neden olabilir.

• Pil Tasarrufu Ayarlarını Kontrol Et: Pil tasarrufu modunu devre dışı bırak veya ekran parlaklığı için istisnalar oluştur.
    • Güç Ayarlarını Değiştir: Güç seçeneklerine giderek ekran parlaklığı ayarlarını değiştir.
    • Ekran Ayarlarını Ayarla: Ekran ayarlarına giderek parlaklık kaydırıcısını manuel olarak ayarla.
    • Donanım Sorunlarını Gider: Donanım sorunlarından şüpheleniyorsan, bilgisayar üreticinle iletişime geç.

Ek olarak, aşağıdaki adımları takip ederek laptop ekranının parlaklığını ayarlayabilirsin:

• Windows işletim sistemi için: Ayarlar > Sistem > Ekran > Parlaklık ve renk seçeneğine git.
    • macOS işletim sistemi için: Sistem Tercihleri > Ekranlar > Parlaklık sekmesine git.

Bilgisayarının ekran parlaklığını ayarlayarak daha rahat bir görüntüleme deneyimi elde edebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ekran kartın yazılımından kısmışın muhtemelen.
    Aşağıda Nvidia ekran kartın yazılımındaki yerini gösteriyorum, sende daha farklı olabilir.

Leptop Ekran Parlaklığı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zebza -- 19 Eylül 2012; 9:45:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zebza

Ekran kartın yazılımından kısmışın muhtemelen.
    Aşağıda Nvidia ekran kartın yazılımındaki yerini gösteriyorum, sende daha farklı olabilir.

Leptop Ekran Parlaklığı

Malesef , Benim Ekran kartı AMd Catalyst pro centeri açtım ve ekran rengi bölümünde herşey normal varsayılanı yap dedigimde bile olmadı

• Bu durumda donanımsal sorun olabilir, servise danışmanı öneririm. Tahminim bu durmda invertör sorunu var genelde 35-50 TL arası bir parça.
  • Pek Anlamam Ama Donanımsal Olduğunu Sanmıyorum, Çünkü Driveri kaldırdıgımda Parlaklık eski haline döndü driveri yükledigim ( 2 farklı driver denedim ) zaman res attıgında yine az parlaklıga dondum driveri yuklerken 2 3 saniye parlaklık geliyor sonra gidiyor . İlk defa böyle birşeyle karşılaştım . Virüs olabilir mi acaba Dün oyun oynarken kendi kendine gitti parlaklık.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Facti0n

Pek Anlamam Ama Donanımsal Olduğunu Sanmıyorum, Çünkü Driveri kaldırdıgımda Parlaklık eski haline döndü driveri yükledigim ( 2 farklı driver denedim ) zaman res attıgında yine az parlaklıga dondum driveri yuklerken 2 3 saniye parlaklık geliyor sonra gidiyor . İlk defa böyle birşeyle karşılaştım . Virüs olabilir mi acaba Dün oyun oynarken kendi kendine gitti parlaklık.

Birde böyle yapalım:
    Driverı tekrar kaldır, ardından Buradan Driver Sweeper programını indir, güvenli kipte çalıştır, çıkan listeden AMD seç ve işlemi başlat, eski driverdan kalan ne var ne yok hepsini temizlecek. İşlem bitince normal kipte tekrar başlat, en güncel driverını indir ve kur.

• quote:

quote:

Pek Anlamam Ama Donanımsal Olduğunu Sanmıyorum, Çünkü Driveri kaldırdıgımda Parlaklık eski haline döndü driveri yükledigim ( 2 farklı driver denedim ) zaman res attıgında yine az parlaklıga dondum driveri yuklerken 2 3 saniye parlaklık geliyor sonra gidiyor . İlk defa böyle birşeyle karşılaştım . Virüs olabilir mi acaba Dün oyun oynarken kendi kendine gitti parlaklık.

Birde böyle yapalım:
    Driverı tekrar kaldır, ardından Buradan Driver Sweeper programını indir, güvenli kipte çalıştır, çıkan listeden AMD seç ve işlemi başlat, eski driverdan kalan ne var ne yok hepsini temizlecek. İşlem bitince normal kipte tekrar başlat, en güncel driverını indir ve kur.

Onu Dün Yapmıştım Olmadı, sweeperdan sildikten sonra normal kipte parlaklık eski haline geldi en güncel driveri indirip kurdum res attı parlaklık yine gitti benzer bir sorun da bulamadım nette nasıl iş anlamadım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Acer Leptop Ekran Kayması
    13 yıl önce açıldı
    Laptop Ekranı?
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Birde böyle yapalım:

Onu Dün Yapmıştım Olmadı, sweeperdan sildikten sonra normal kipte parlaklık eski haline geldi en güncel driveri indirip kurdum res attı parlaklık yine gitti benzer bir sorun da bulamadım nette nasıl iş anlamadım

Senin sorunla bir kere karşılaştım bugüne kadar ve sorun invertör çıkmıştı, o zamanlar 20 TL ye değişmişti. Aynı sorun olduğunu iddia etmiyorum. İstersen birde temiz sistem kur tekrardan.

• Olabilir de Sanmıyorum çünkü hoşgeldiniz yazısına kadar normal parlaklıkta sonrasında azalıyor
  • quote:

Olabilir de Sanmıyorum çünkü hoşgeldiniz yazısına kadar normal parlaklıkta sonrasında azalıyor

Güç planını Dengeli olarak ayarlayın ve varsayılan ayarlarına yükleyin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yunus MF

quote:

Olabilir de Sanmıyorum çünkü hoşgeldiniz yazısına kadar normal parlaklıkta sonrasında azalıyor

yok hocam onları falan yaptım parlaklığı maksimumda ordan kaynaklanmıyor,
  • quote:

quote:

quote:

Ekran kartı driverini kaldırıp tekrar kurmayı denediniz mi ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ekran kartı driverini kaldırıp tekrar kurmayı denediniz mi ?

Evet Ekran kartını kaldırınca Normal Parlaklığa Dönüyor Fakat Driveri Yükleyince ( 2 farklı driver denedim) Restarttan sonra yine düşük parlaklık

• Sorun tamamen ekran kartı driveriyle alakalıdır. Benden size tavsiye ilk kullandığınız sürümü kurun.
  • Bendede ayni sorun mevcut hp g5000 laptopumun ekran parlakligo dustu bi cozum bulamadim fprmat atamadim boot etmiyor yardim lutfen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AMD HD RADEON HD 6300M MARKA ekran kartı olan laptopum var aynı sorunu bende yaşıyorum yardımcı olabilecek kimse yok mu ???

• tamam sonrunum çözüldü 2013 tarihindeki eski bir driver sürümünü yükledim sizede tavsiye ederim.
  • Benimde size tavsiyem hp sitesinden modeli seçip indirmenizdi çünkü bazen sadece o sürümler uyumlu oluyor. Gerçi uyumlu olan yeni sürücüleri de teker teker yüklemek uğraştırır. Ne de olsa koyup güncellemiyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.