Arkadaşlar Sony Vaio model Leptopumu düşürdüm.Şuan PC'den ses gelmiyor fakat kulaklıktan ses geliyor.Ses geliyor gelmesine ama takılarak.Takılmalar 20 saniyede bir çok ufak aralıklarla meydana geliyor.Daha öncede düşürdümüştüm ama herhangi bir problem yaşamamıştım.İlk düşürdüğümde ekran gitti diye endişe ettim fakat ekranda en ufak bir sıkıntı yok.HDD sorun olup olmadığını anlamak için HD tune indirdim Benchmark kısmındaki sonuçlarım şöyle :
Minumum Transfer Rate:57.7 MB Maximum Transfer Rate:80.2 MB sonuçlar bu şekilde. Leptopun Harddisk hızını bilmiyorum fakat 5400 rpm olması lazım pek anlamıyorum HDD'den.
HD Tune programını açarken sıcaklık 39 derecydi yaklaşık 2 saattir açık ve ısı 45-46 arasında gidip geliyor.Error Scan bölümünde ise henüz bitmedi durum bu:
Tarama hızınada baktım nadiren 30 MB en yüksek 85 oluyor bu değerler normalmidir nu konu hakkındada fikrim yok :(
Tarama uzun sürecek gibi fakat şimdilik 2 tane kırmızı kutu çıktı bunun hakkında ne söylebilirsiniz.Acaba sesteki takılmalar ses kartındanmı yoksa HDD'denmi kaynaklanıyor ? Ayrıca çok canımı sıkan birşey daha oldu kullandığım mousenin USB alıcısı USB Portunun içine kaçtı ve elle çıkartmak imkansız gibi şimdilik orası bir sorun teşkil etmiyor başka mouse taktım.
Denetim masasını açıp CPU ve ram değerlerine baktım sonuçlar şöyle:
Cpu kullanımı Google Chrome felan açıkken 5 ila 20 arasında. RAM Google Chrome Açıkken:2.34 GB. Sanırım işlemcide bir problem yok.
Hatta en sevdiğim oyun NBA 2K14'ü açtım son grafik oynuyorum ondanda bi kasma takılma meydana gelmedi.Ayrıca dosyalar arası gezinirken akıcı ve seri tepki veriyor PC takılma yaşamıyorum fakat şu anlık mouse takılm Fan sesinde pek bir aşırılık yok . HD Tune tarama yaparken takılma yapması söz konusumu acaba ?
Daha başka ne testler yapabilirim önerileriniz bekliyorum,lütfen yardım edin !