Şimdi Ara

LG 2011 LW SERİSİ TV'LERDE PVR(Yayın Kayıt) ÖZELLİĞİ EKLEMEK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
37.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yusasen

Tivibu reklamlarında bahsettiği gibi Durdur izle,Geri Al izle, Kaydet izle muhabbeti LG'nin 2011 model LW serisi televizyonların hepsinde yapılabiliyor.
    Televizyonu aldığınızda bu özellik kapalı geliyor. Özelliği açmak için teknik servislerin televizyon ayarlarını yapmakta kullandığı gizli bir menüden (Servis Menüsü) bir ayar yapmak gerekiyor. Ben yaptım ve çalışıyor.

ÖNEMLİ UYARI :
    Servis menüsünde burada belirtilen ayarlardan başkasıyla oynarsanız televizyonunuza zarar verebilirmişsiniz. Lütfen çok dikkatli olun.

1-Öncelikle sonu S ile biten modellerde çanaktan gelen kablo, diğerlerinde ise Teledünya Conax modül TV'ye takılı olacak.
    2- servis menüsüne girmek için HAMA'nın 12084 yada 12087 model evrensel kumandası lazım.(16-17TL)
    Kumandada Önce SETUP tuşuna (3 Saniye) basın sonra TV tuşuna basın. Ve sonra 0119 rakamlarını tuşlayın.
    Sonra SHIFT tuşuna ve sonrada OK tuşuna basın.
    Buraya kadar sadece kumandaya televisyonu tanıttık. Şimdi Servis menüsüne girelim.
    Hama kumandadan önce SETUP ve sonrada AV tuşuna basın. Şifre girişi için bir ekran gelecek.

Artık bundan sonrasını sadece Televizyonun kendi kumandası ile yapacağız.
    Şifre olarak 0413 tuşlayın.
    Böylece servis menüsü (EZ_ADJUST) açılacak. TV kumandasından aşağı gelerek "Tool Option 3" Menüsünün üzerine gelip sağ tuşuna basarak açın.
    Açılan menüde "DVR Ready" yazan satırdaki "0" Değerini sağ tuş ile "1" olarak değiştirin. EXIT ile servis menüsünden çıkın.

Televizyonun kurulum menüsünden AYARLAR altında ülke olarak İspanya(Spain) seçin. Kanal kurulumları kaybolacak. Tekrar taratıp kanalları ayarlayın.

4- Şimdi Televizyonun USB 1 portuna bir adet hard disk takın. Ve sonra Dijital bir kanlada iken Televizyonun kendi kumandasında PAUSE tuşuna basın.
    Önce "zaman makinesi başlatılıyor" yazısı ardından'da diski formatlamak isteyip istemediğinizi soracak. Evet deyip diski formatlatın. İşlem bittikten sonra
    girişlere Zaman Makinesi simgesinin eklendiğini göreceksiniz. Aynı şekilde Ana menüde ve Rehberde'de kayıtla ilgili bir sürü yeni fonksiyon eklendiğini göreceksiniz.
    Biraz karıştırırsanız keşfedersiniz. (Ben PVR fonksiyonunun ne demek olduğunu 10 gün önce öğrendim ve keşfettim :) )

Artık Digital kanalları ister programlayıp istediğiniz zamanlarda otomatik kaydettirebilirsiniz. Yada herhangi bir kanalı seyrederken Pause, Play yada ileri geri tuşlarına (Kumandanın en alt bölümünde) bastığınızda otomatik olarak zaman makinesi devreye girer. Ve kaydetmeye başlar. Böylece televizyon yayınını durdurabilir, ileri geri sarabilirsiniz.

Ayrıca Servis menüsünde Tool Option 5 'in altından Local Dimming, Tool Options 3 altındanda THX Cinema Modu aktifleştirilebiliyor. Ama dediğim gibi servis menüsünü kurcalarken çok dikkat edin.

Herkese saygılar....

Selam arkadaşım açtığın konuyu inceledim ve bu bilgiler için çok teşekkür ediyorum benim sormak istediğim ise bende 3 ay kadar önce LG 47LE5500 Led tv aldım bu özellik benim tv içinde uygulanabilirmi aceba saygılar...

• Arkadaşlar. Bu ara yurdışında olduğum için pek konuyla ilgilenemedim. Dediklerimi aynen yapan arkadaşlar çalıştığını göreceklerdir.
    Ama burada can alıcı nokta Uydu anteninizle televizyon arasında bir uydu alıcı bulunmamasıdır. Yani televiizyon SADECE KENDİ TUNERİNDEN GEÇEN YAYINLARI KAYDEDER. Yani yayın aldığınız kablo direkt televizyona bağlı olmalı. Eğer yayınları Digiturk,D-Smart yada Teledünya kutusundan alıyorsanız kaydetmiyor maalesef.
  • quote:

Arkadaşlar. Bu ara yurdışında olduğum için pek konuyla ilgilenemedim. Dediklerimi aynen yapan arkadaşlar çalıştığını göreceklerdir.
    Ama burada can alıcı nokta Uydu anteninizle televizyon arasında bir uydu alıcı bulunmamasıdır. Yani televiizyon SADECE KENDİ TUNERİNDEN GEÇEN YAYINLARI KAYDEDER. Yani yayın aldığınız kablo direkt televizyona bağlı olmalı. Eğer yayınları Digiturk,D-Smart yada Teledünya kutusundan alıyorsanız kaydetmiyor maalesef.

Selam arkadaşım dediklerini aynen yaptım ama hiç bir şekilde kayıtla alakalı bi tepki vermiyor cihaz ama benim tv LG 47LE5500 servis menüsünden dediğin ayarı aynen yapmama rağmen pause bastığımda hiç bir tepki vermiyor yardımlarını bekliyorum...
  • quote:

Orijinalden alıntı: 00orhan

quote:

Arkadaşlar. Bu ara yurdışında olduğum için pek konuyla ilgilenemedim. Dediklerimi aynen yapan arkadaşlar çalıştığını göreceklerdir.

Selam arkadaşım dediklerini aynen yaptım ama hiç bir şekilde kayıtla alakalı bi tepki vermiyor cihaz ama benim tv LG 47LE5500 servis menüsünden dediğin ayarı aynen yapmama rağmen pause bastığımda hiç bir tepki vermiyor yardımlarını bekliyorum...

Dostum Ben 42LW5500 ile yaptım. Ve yabancı forumlarda okuduğuma göre Tüm LW serilerinde bu özellik mevcut. Ama sadece Kore ,İspanya ve bir kaç diğer ülkede bu fonksiyon açık satılıyormuş. LE serileri bu işe uygunmu bilmiyorum. Ama eğer ingilizcen varsa avsforum sitesinde bi ara derim. Dediğim gibi şu an Yurtdışında olduğumdan internete sınırlı girebiliyorum. Ama eğer menüde o seçenek varsa olması gerekir diye düşünüyorum.
    Ayrıca yazıdaki adımların hepsini aynen yap. (Ülke-Bölge seçimi gibi şeyleri). Ayrıca harici diski 1 Nolu USB portuna takman gerekiyor. 2.Ci USB girişten çalışmıyor.
    Bence denemen gereken adımlar sırasıyla:

1- Yabancı forumlarda (ve özellikle avsforum) Televizyonunun model numarası ve "PVR Functionality" diye arattır. Google'dada deneyebilirsin şansını.
    2- Yazıda belirttiğim ayarları harfiyyen yap (Ve lütfen sırasıyla)
    3- USB diski 1 No'lu porta tak.

Eğer PVR özelliği varsa kaydedemeyeceği türden bir yayın bile olsa (Analog yayın mesela) Bu yayın kaydedilemez anlamına gelen bir mesaj verir.
    Eğer ingilizcen yoksa iki haftaya Türkiyede olacağım. Memnuniyetle senin için araştırırım.
    Saygılar...

• quote:

Orijinalden alıntı: kasimpashali

geçenlerde bir elektronik mağazasının yapmış olduğu kampanyadan LG 42LD750 model tv aldım. ve tabii araştırmaya başladım. servis menüsüne girmeniz için ayrıca bir kumanda almanazıda gerek yok
    sadece symbia60v3 özellikli bir nokia telefonunuza uzaktan kumanda yazılımı yükleyerek girebilirisniz.

buradaki linkten yapılması gerekenşer anlatılıyor.http://openlgtv.org.ru/wiki/index.php/IR_Hack

iyi günler.

Selamlar. Bahsettiğiniz yazılımı nasıl bulabiliriz?
    Teşekkürler.

• Öncelikle bu konu ve ayrıntılı açıklamalar için çok teşekkürler.
    Dediğiniz gibi tüm ayarlamaları yaptım.Kayıt menüleri eklendi.Ama nedense menüler aktif değil.
    Uydudan gelen kabloyu direk tv ye takıp ağ arama olarak arama yapıyorum ve 300 kadar kanal buluyor.Ama nedense sonrasınd kayıt özelliği devreye bir türlü girmiyor.
    Bu soruna nasıl bir çözüm bulabiliriz?
    Saygılar,
  • Taktığınız HDD kapasitesi nedir?Kayıt için usb 1 nolu portuna (HDD yazan) takacağınız harici diskin en az 40 Gb ve en fazla 1 Tb olması gerektiğini biliyor musunuz?Acaba bundan dolayı olabilir mi?Bir de servisin tavsiyesi, enerjisini elektrikten alan bir HDD kullanın dedi.Yani 3.5" olan bir HDD tercih etmek gerekir.Yoksa USB portu yakabiliyormuş.
  • lw4500 tv ve hdsmart uydum var ben nasıl yapabilirim?
  • lw4500 tv de DVB S2 yok.Yani dahili HD uydu alıcısı yok.Bildiğim kadarıyla dahili HD uydu alıcısı olmayan tv lerde PVR(LG lerdeki adıyla DVR) özelliği kullanılamıyor.
    LG lerin LW375S,LW570S gibi S yazan modellerinde dahili HD uydu alıcı var.Ve sadece HD kanalları kayıt yapıyor.HDSmart recevierınızın PVR özelliği olanlardan olanı(HDSmart plus) ise zaten o kayıt yapabiliyor. Diğer türlü bu iş pek mümkün değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: quidich

lw4500 tv de DVB S2 yok.Yani dahili HD uydu alıcısı yok.Bildiğim kadarıyla dahili HD uydu alıcısı olmayan tv lerde PVR(LG lerdeki adıyla DVR) özelliği kullanılamıyor.
    LG lerin LW375S,LW570S gibi S yazan modellerinde dahili HD uydu alıcı var.Ve sadece HD kanalları kayıt yapıyor.HDSmart recevierınızın PVR özelliği olanlardan olanı(HDSmart plus) ise zaten o kayıt yapabiliyor. Diğer türlü bu iş pek mümkün değil.

slm bende lw570s var dsmart bağlı tv ye de bir kablo bağlayıp kayıt yapayım diyordum ama diyorsunuz ki sadece hd kanalları kaydediyor başka herhangi bir kanalı kaydedemeyecekmiyim bildiğim kadarıyla şu anda sadece birkaç kanal var hd yayın yapan diğerleri kaydetmiyorsa hiç uğraşmayacağım dsmart plus alacağım yardımcı olun acil lütfen
  • Merhaba,

Benim modelim 42LW650s, bende tüm adımları tamamladım ve menüler açıldı. HD yi bağladım formatladı. Kayıt cihazı olarak HD'yi görüyor.

"OK" tuşuna basınca tüm kayıt menüsü açılıyor ve kırmızı tuş ile kayıt başlatılabilmesi gerekiyor ancak kırmızı tuş haricindeki tüm renk tuşları çalışıyor, mesela yeşil tuş ile kaydedilenler listesine v.s. giriyorum ancak kırmızı tuşa basınca hiçbir şey yapmıyor.

Ben dahili HD uydu alıcısını kullanıyorum. LNB direk olarak TV'ye bağlı. D-Smartın PCMCIA adaptörü ile HD yayınları izliyorum.

Kumandadan kırmızı tuş çalışmayınca Iphone u kumanda gibi kullanıp (LG uygulaması ile) kırmızı tuşa basmayı başardım ancak o zamanda da "Kaydedilemez sinyal" hatası veriyor. HD veya SD kanal denedim hepsi aynı, kayıt yapmıyor.

İnternette DVB-S üzerinden kayıt yapamadığına dair mesajlar okudum ama ben mi yanlış anlıyorum; buradaki mesajlarda direk dahili uydu alıcısı üzerinden seyredilebilen HD kanalları kaydedebilen arkadaşlar görüyorum.
    Bu arada TV'nin FW yazılım versiyonu: 4.00.36
    Wifi Dongle ile internete bağlı cihaz.

Problemin ne olduğuna ilişkin fikri olan var mı? Neyi eksik yada fazla yapıyorum dersiniz ?

• Arkadaşım hiç uğraşmayın.Eğer yayınları kaydetmek istiyorsanız HD SMART PLUS alın.Ya da TV alırken PVR özelliği olan TV almak lazım.Sonradan bu özelliği açmak için uzaktan kumanda aldım,1 TB 3,5" HDD aldım,söylenenleri harfiyen uyguladım, ne HD ne de SD hiç bir kanalı kayıt edemedim. Bu başlığı açıp detaylı bilgi veren yusasen acaba HERHANGİ BİR yayını kaydedebildi mi merak ediyorum....
  • Özel bir uzaktan kumanda almaya gerek yok. LG televizyonunuzu internete bağladınızsa gizli menülere PC nizi kullanarak girebilirsiniz. Bu program bir tek LW serisi değil, "Smart TV" özelliği olan diğer LG televizyonlarda da kullanılabilir (örneğin LV5500).

Bunun için python dilinde yazdığım programcığı (LgKumanda.py) kullanabilirsiniz:
    https://****.com/files/2402543185/LgKumanda.zip
    veya:
    https://github.com/ubaransel/LgKumanda

1. PC nizle LG TV aynı networkde olmalı,
    2. PC nizde Python 3.x kurulu olmalı.
    3. programi kullanarak özellikle şu gizli menülere girebilirsiniz:

EZ_ADJUST menu için 255
    IN START menu için 251
    Installation menu için 207
    PVR özelliğini aktif ettiyseniz kayıt başlatmak (RECORD) için 189
    POWER_ONLY mode için 254
    UYARI: POWER_ONLY mode nedir bilmiyorsanız 254 GİRMEYİN!
    Installation menuden kurulum bilgilerinizi USB flash'a yedekleyip geri yükleyebilirsiniz.

örneğin detayli menü için 251 kodunu girin.

Bazı menüler şifre gerektirebilir, şifreyi (muhtemelen 0413) normal kumanda aletinden girebilirsiniz.

Programı ilk defa kullandığınızda öğrendiğiniz "eşleme anahtarı" pek değişmiyor bu nedenle eşleme adımını atlamak için LgKumanda.py dosyasını bir editor ile açın şu satırı size uygun hale getirin:

lgtv["pairingKey"] = "DDGWAF"

Diger kodlar ve ruby dilinde yazilmiş bir program için:
    https://github.com/dreamcat4/lgremote
    (ben bu programı çalıştıramadım ama bazı kodları buradan aldım)

Gizli menuler ve POWER_ONLY mode hakkinda daha fazla bilgi için:
    http://openlgtv.org.ru

Python dili (ücretsiz):
    http://python.org/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ubaransel -- 4 Nisan 2012; 16:05:42 >

• LG SERVİSİ DİYOR Kİ: (tv kurulurken servis tarafından bana verilen cevap)

Tv servis menüsüne girerek usb kayıt özelliği açılmış olan cihaz anakart arızası sebebiyle tarafımıza gelirse siz bu usb kayıt özelliğini kapatarak bize cihazı göndermis olsanızda tv bir şekilde bu işlemler listesini içinde bir dosyada tutuyor ve bu sebeplede inceleme sırasında sizin actıgınız özellik oynaylanmamıs bir islem oldugu icin cihazınız garanti dışında kalmış oluyor.
    TV servis menusune girerek usb kayıt özelliğini acmanız durumunda cihaz ayrıca garanti dışında kalacaktır.
    Ayrıca muhabbet arasında söylenen bir şey daha var :
    Ülkelere göre yapılan üretimde tv icinde aynı model serı olmasına ragmen farklı anakart kullanılmıs olabilir deniyor.Sizin tvniz içindeki anakart farklıysa ve siz usb kayıt acarsanız anakart arızası (anakart yanma) oluşacaktır diyorlar.

Ayrıca, hama denen kumandayı piyasada kim nerden buluyormus da kim yapmış kanmayın boyle seylere diyorlar ...
    Cihazınızı tv olarak kullanın diye tavsiyede bulunuyor..

Aslında bu bilinmezliği sanırım Şu forumda lg servisinden birisi üye olmuş olsada el altından doğru bilgi verse keşke..
    Mesela hangi seri cihazlarda farklı anakart kullanılmıs gibilerden..yada vb ..

Doğrusu hala bu özelliği denemeye cesaret edemedim...
    Böyle bir şey olmuş olsaydı Lg bence bir acıklama yaparak sunlar sunlar olabilir yapmak isteyen kullanıcılar buyursun yapsın diye ilan eder pazar reklam stratejisi gelişiminde kendi adının reklamına + bir adım atardı...Doğrusu bir çok müşterisinin seve seve kullanacağını bildiği bu özelliğin duyrusunda böyle bir adım atmış olmaması sanırım zaten mantıksız..
    Hatta şöyle yapardı duyru yapar ve ayrıca LG HDD de cıkarabilirdi düşük bütceli kullanıcı tercihlerini karşılamak adına..
    Bendeki tv LW650S deneyip yapmış ve başarılı olan başka bir lw650s sahibi okudum belki ama gözümle henüz görmedim...
    Herkese bu konuda iyi denemeler Allah hepinizin tv lerini Arızalardan korusun...

• Servis menüsünde yapılacak değişiklikler elbette TV'yi garanti kapsamı dışına sokacaktır. Sonuçta servis menüsü son kullanıcının üzerinde işlem yapması için değil, servisin arıza anında müdahale edebilmesi için konulmuş bir menü. Bu PS3'e, iPhone'e jailbreak yapmak gibi bir hadise. Garanti dışı kalacağını bile bile sorumluluk kabul edebiliyorsanız yaparsınız. Aksi halde, hele ki konu hakkında hiç bilginiz yokken yazılanları okuyarak yapmaya kalkarsanız o zaman bir sorun oluştuğunda neticeye katlanırsınız.
  • Size gelen servis elemanları bol keseden atmış arkadaşım.Ben bizzat bu özelliği açtım(gerçi kayıt yaptıramadım,yani aktif hale getiremedim) bu demektirki benim tv ana kartım desteklemiyor,buna tamam derim,ama ana kartım yanmadı.Hani desteklemiyorsa ana kart arızası yapardı,yanardı kül olurdu.Bir de hama kumandayı kim nereden bulmuşta yapmışta diye sallamış.Bütün bimekslerde satılıyor(16,90 TL).Nereden mi biliyorum?Çünkü ben satın aldım.
    Türkiye'de işinin ehli kaç tane servis elemanı vardır ki?Gerçekte servis elemanı demek, o markanın verdiği eğitimlere katılmış(öyle bir günlük sohbet eğitimi değil,uzun süreli) her yıl daha kısa süreli eğitim güncellemelerine katılmış,işine gönül vermiş kaç tane servis elenmanı bulunur???İnanın benim evime kuruluma gelen servis elemanı tv hakkında benden çok daha az bilgiliydi.
    Hama ha!Güleyim bari

• quote:

Orijinalden alıntı: quidich

Size gelen servis elemanları bol keseden atmış arkadaşım.Ben bizzat bu özelliği açtım(gerçi kayıt yaptıramadım,yani aktif hale getiremedim) bu demektirki benim tv ana kartım desteklemiyor,buna tamam derim,ama ana kartım yanmadı.Hani desteklemiyorsa ana kart arızası yapardı,yanardı kül olurdu.Bir de hama kumandayı kim nereden bulmuşta yapmışta diye sallamış.Bütün bimekslerde satılıyor(16,90 TL).Nereden mi biliyorum?Çünkü ben satın aldım.
    Türkiye'de işinin ehli kaç tane servis elemanı vardır ki?Gerçekte servis elemanı demek, o markanın verdiği eğitimlere katılmış(öyle bir günlük sohbet eğitimi değil,uzun süreli) her yıl daha kısa süreli eğitim güncellemelerine katılmış,işine gönül vermiş kaç tane servis elenmanı bulunur???İnanın benim evime kuruluma gelen servis elemanı tv hakkında benden çok daha az bilgiliydi.
    Hama ha!Güleyim bari

ben onların savunucusu elbet değilim fakat anakartın zaman içinde arıza yapması :
    yani kayıt özelliği açtınız ve bu özellik kullanılıyor olsa dahi doğru şekilde çalışamaya bilir yada çalışıyor olsada sürekli zaman içinde yapacağınız bu tür kullanım anakartın kapasitörlerini zorlayabilir yada işlemcinizi ne bileyim kısaca ısı ve aşırı veri akımı anakart gibi bir parçanın kanseridir bence zamanla yer.
    Birden yanıp kül olma ihtimali olan parcalar için zaten sigorta kullanılırXD fakat benim demek istediğim sizin tabirinizdeki özelliği açar açmaz destekliyor yada desteklemiyor olsada hemen anakartın yanıp kül olma olayı değildi.
    Biraz yanlış anlama olmuş o da benim eksik ifademden kaynaklanmış sanırım.Pardon yani..

• Hersey aktif ama kayıt olmuyor harddisk formatından olabilir mı ntfs veya fat32 gibi
  • Hard diski formatsız(bunun nasıl yapıldığını bilmek isteyen varsa anlatabilirim) olarak bağladım tv ye.Kendi özel formatını yaptı(ki bu özel formatı yapınca PCler HDD yi görmüyor-pc nin HDD yi yeniden görmesi için ne yapılması gerektiğini bilmek isteyen varsa onu da yazabilirim).Yine de herşey aktif olduğu halde kayıt yapmıyor(kırmızı tuş çalışmıyor-Keza pause tuşuda işlev yapmıyor-Hatta acaba timeshift çalışmıyor da ileri saatli bir programı kaydeder mi diye HD bir kanaldan ileri saatte bir programı zamanlayıcıyı kullanarak kayıt listesi ayarladım o da çalışmadı).Daha önce de dediğim gibi: acaba yusasen arkadaş hiç kayıt yapabildi mi?Buna yanıt alamadık.Yoksa bu özellik açıldığı halde,yani herşey(kırmızı tuş hariç)aktif hale geldiği halde anakartın özelliğinden dolayı kayıt yapılamıyor mu?Yusasen arkadaş herşeyi çok güzel açıklamış.Ama kayıt yapmayı başarabilmiş mi hala merak konusu...Bir cevap vereydi iyiydi,bir cevap vereydi iyiydi,bir cevap vereydi iyiydi...............

• PVR özellini aktive ettim fakat bir türlü kayıt özelliği aktive olmuyor neden olabilir
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.