Şimdi Ara

LG 2011 LW SERİSİ TV'LERDE PVR(Yayın Kayıt) ÖZELLİĞİ EKLEMEK (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
37.493
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yerbudak

quote:

Orijinalden alıntı: quidich

Hard diski formatsız(bunun nasıl yapıldığını bilmek isteyen varsa anlatabilirim) olarak bağladım tv ye.Kendi özel formatını yaptı(ki bu özel formatı yapınca PCler HDD yi görmüyor-pc nin HDD yi yeniden görmesi için ne yapılması gerektiğini bilmek isteyen varsa onu da yazabilirim).Yine de herşey aktif olduğu halde kayıt yapmıyor(kırmızı tuş çalışmıyor-Keza pause tuşuda işlev yapmıyor-Hatta acaba timeshift çalışmıyor da ileri saatli bir programı kaydeder mi diye HD bir kanaldan ileri saatte bir programı zamanlayıcıyı kullanarak kayıt listesi ayarladım o da çalışmadı).Daha önce de dediğim gibi: acaba yusasen arkadaş hiç kayıt yapabildi mi?Buna yanıt alamadık.Yoksa bu özellik açıldığı halde,yani herşey(kırmızı tuş hariç)aktif hale geldiği halde anakartın özelliğinden dolayı kayıt yapılamıyor mu?Yusasen arkadaş herşeyi çok güzel açıklamış.Ama kayıt yapmayı başarabilmiş mi hala merak konusu...Bir cevap vereydi iyiydi,bir cevap vereydi iyiydi,bir cevap vereydi iyiydi...............

Sayın quidich
    bende hdd tvye taktım formatladım kayıt yapamadım şimdi hdd pc görmüyor bunun için yardımcı olur musun?

sorun çözüldü mü?

• Ulke seçimini Türkiye den İspanya haline getirdim. (Aslında kaza ile. Aşağıda notta yazdım. )
    Tüm kanallar uçtu tabi ki.
    Sonra tekrar uydu taraması ile kanalları geri buldurdum.
    Bu durumdan sonra WD diski taktığımda DVR için formatladı.
    Ancak tabi ki tüm yayınlara kayıt için uygun değil diyor. Sanırsam Türksat ta kayıt yapılabilecek yayın yok.
    (Kullandığım LG tv de uydu alıcısı hazır ve dvr destekli 42LW659S).

not: bu başlıkta anlatılan Pyton da yazılmış LGKlavye programında meraktan 250. foksiyonu denedim. türkün başına ne gelirse ya meraktan ya taraktan hesabı , meğerse hard reset miş ! .
  • 2012 serisinde kayıt yaptım yaptıgıma yapacagıma pişman oldum 620 gblik harddiskim kayıt cihazı oldu icindeki bütün verilerim silindi aksine pcler tanımaz oldu
  • quote:

Orijinalden alıntı: quidich

HDD i pc ye bağla.pc inde Bilgisayara sağ tıkla--->yönet--->depolama--->disk yönetimi--->burada açılan pencerede diski görebileceksin--->üzerine sağ tıkla--->biçimlendir(istediğin dosya sistemini seç-fat/ntfs vb).işlem tamam...

Arkadaşım sağol varol
  • UYARI:

Son LG TV firmware (no: 05.12.05 ) ile update ederseniz TV nizde Tool Option 3 kullanılmaz hale gelebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ubaransel

UYARI:

Son LG TV firmware (no: 05.12.05 ) ile update ederseniz TV nizde Tool Option 3 kullanılmaz hale gelebilir.

Bugun elime hama 12084 gecti fakat surumden dolayi menu pasif durumda onceki surumu nerden bulabilirim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pek uğraşmadım ama eski bir sürüme geçmek pek kolay değil. Ne yazık ki her bir yeni sürümle LG firması ürünün kontrolünü ürün sahibinin elinden alıp ürünün özelliklerini geliştirmek yerine daha kısıtlı hale getirme çabasında. Üstelik bunu kullandığı Linux işletim sisteminin GPL lisansına aykırı bir biçimde yapıyor. GPL lisanina göre LG kullandığı yazılımın kaynak kodunu yayınlamak ve yazılımda değişiklk yapıp kullanmak isteyenlere bu imkanı sağlamak zorunda. Oysa LG bunun tam aksini yapıyor, yazilimi gittikçe daha değiştirlemez ve sahibinin aleyhine çalışır hale getiriyor.

Dolayısıyla tanıdıklarınıza LG den, "yazılım güncellemelerinden", (hatta genel olarak Smart TV lerden) uzak durmalarını tavsiye etmekten başka yapacak bir şey yok. Bence ekran vazifesi gören ucuz bir LCD TV veya LCD ekran ve bağlı bir media PC (PVR fonksiyonlu) hem daha ucuza malolur, hem de hiç olmazsa (LG yöneticilerine değil de) size itaat eder.

• selam arkadaşlar

LG 42LW5500 tv almıştım, İngilteredeki arkaşıma Magic Motıon kumanda ve wireless adapter göndermesini rica ettim ve dün itibari ile ürünlerim geldi; bu magic motıon kumanda ile servis menüsüne nasıl gireceğimi anlatabilecek birisi var mı acaba.teşekkürler kolay gelsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: lazoli775

selam arkadaşlar

LG 42LW5500 tv almıştım, İngilteredeki arkaşıma Magic Motıon kumanda ve wireless adapter göndermesini rica ettim ve dün itibari ile ürünlerim geldi; bu magic motıon kumanda ile servis menüsüne nasıl gireceğimi anlatabilecek birisi var mı acaba.teşekkürler kolay gelsin...

giremezsiniz o sadece TV ekranında hızlı geçiş yapmanızı sağlayan ve daha çok uygulamalar ekranında işe yarayan bir kumandadır.
  • teşekkürler
  • Daha önceden DVR'ı aktif ettiyseniz update yapmanız sorun çıkarmıyor. DVR aktif olarak kalıyor. Ben CONAX card ile kablolu TV kullanıyorum ve digital kanalların tümünde kayıt ve ileri-geri işlevleri sorunsuz olarak çalışıyor.
  • Merhaba arkadaşlar.

Bende LW5500 serisi sahibiyim ama malesef update yaptığımdan dolayı bende de pasif durumda menü.Ama update yapmayan ve hala servis menüsüne giremeyen arkadaşlar varsa gayet kolay bir yolunu anlatmak istedim.

Android telefonunuz varsa marketten LG Service kumandasını indiriyorsunuz 6, küsür $ civarında 15 dakikalık geri ödemesi var 15 dakikada işinizi çok rahat halledebiliyorsunuz sonra tekrar markete programın sayfasına gittiğinizde geri ödeme var tıklıyorsunuz program telefonunuzdan kalkıyor ve sizde işinizi halletmiş oluyorsunuz.

Saygılar.
  • eskı surumu yukleme yada, service menuyu aktıf hale getırme sansımız varmı arkadaslar.
    lg 42lw650s için.
  • Software update yapip da DVR ozelligini aktif edemeyenler icin bir cozum olabilir. Bunu ben denemedim cunku bende DVR zaten aktif.

Gerekenler:
    Bilgisayarinizda bir RS232 port (eski bir PC gerekebilir)
    Putty yazilimi: terminal moduna ayarlanacak 115200 baud, 8 bit, no parity, flow control: XON/XOFF
    Null modem kablosu: 9 pin dişi RS232 konnektorler capraz bagli yani Pin 2--3, 3--2, 5--5

Bilgisayar tv ye RS232 porttan baglandiktan sonra

Enabling  display debug message

mesaji alana kadar F9 tusuna basilacak (birkac kez basmak gerekebilir) (F1=help)
    Not: enable olunca tekrar F9 disable eder, bir F9 daha enable eder.

ardindan F10 (enter) tusuna basinca

1:debugMain $

promptu gelir.

help

komutu bir liste getirir
    listede gozuken "orgm" komutu uzun bir liste daha getirir. Burada dikkati ceken secenekler:

d2 Show Config. Data
    d4 Init Tool Option from CFG file to Eeprom

d2 secenegi ile gelen listede DVR aktif ise

000539.047413:Keyboard] bSupportDVR_Ready : 0000001(0x00000001)

satiri olmali. Deger 0000001 degilse d4 komutu ile degistirmek mumkun olabilir cunku bildigim kadariyla orijinal RELEASE.cfg fileda şu satir var:

bSupportDVR_Ready,1

ben d4 komutunu denemedim. Tahminim (dogru olmayabilir) fabrika cikisi RELEASE.cfg dosyasinda bulunan degerleri aktif hale getiriyor. RİSKİ GÖZE ALIYORSANIZ deneyin.

kolay gelsin.

• Tv yi fabrika ayarlarına döndürmek versiyon değişikligine olanak tanırmı ? yani 05.12.05 versiyonundan daha eski olurmu ?
  • Anlattigim sey versiyon degisikligi yapmaz.

Lg den download ettigim 05.12.05 yazilimi inceledim. Orada RELEASE.cfg dosyasinda "bSupportDVR_Ready,1" satiri var. Demek ki bu deger bazi tv lerde belki gidecegi yere gore sonradan (yani orijinal yazilim yuklendikten sonra ama tv paketlenmeden once) "0" olarak ayarlanmis.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ubaransel -- 13 Eylül 2012; 11:16:37 >
  • quote:

Anlattigim sey versiyon degisikligi yapmaz.

Lg den download ettigim 05.12.05 yazilimi inceledim. Orada RELEASE.cfg dosyasinda "bSupportDVR_Ready,1" satiri var. Demek ki bu deger bazi tv lerde belki gidecegi yere gore sonradan (yani orijinal yazilim yuklendikten sonra ama tv paketlenmeden once) "0" olarak ayarlanmis.

bir sey sormak istiyorum LW 650s var fabrika ayarlarına döndügümüzde 05.12.05 versiyonu kalırmı yoksa ilk aldıgım versiyon olan 05.01.10 versiyonamı döner bilgi verirmisiniz
  • 05.12.05 versiyonu kalir. Bildigim bir geri donus yolu yok.
  • quote:

05.12.05 versiyonu kalir. Bildigim bir geri donus yolu yok.

o zaman bunların benn yapacagı güncellemenin ..... yaa hakikaten bazen güncelleme yapmayıp beklemek gerekiyormuş saol bilader usb hub degiştireyim bari onuda kapatır bu lg
  • ben lw 5590 kullanıyorum conax modülle teledunya hem HD hemde SD kanallar süper şekilde kayıt edilebiliyor, tek sıkıntı kayıt yaparken başka kanal izleyemiyorsunuz :(
    kanal değiştirmek istediğinizde kayıt işlemi durduruluyor, çift tuner olmadığından sanırım ama bu durum kayıt özelliğini biraz kullanışsız hale getiriyor gibi...gibi ama hiç yoktan iyidir :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.