Şimdi Ara

LG 32LW5500 Mouse Dalgalanma Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.140
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Benim sorunum;
    LG 32LW5500 tv mi pc monitoru olarak kullanıyorum. Fakat bir türlü net görüntü alamadım. En uygun Görüntü ayarı nedir? Evde bir samsung 40D5800 var onun özellikleri bunun yarısı bile değil fakat acayip net ve keskin bir görüntüsü var. 3D olarak başarılı bir tv ama anlam veremediğim mouse nin dalgalanma sorunu var. Ekran kartımın en güncel driverlarını kurmama ve HZ ayarlarını kontrol etmeme ragmen kı baska pc ylede denedım aynı ayarları samsungta acınca hıcbır sorun yok. MOUSE gozu cok yoruyor ve dalgalı gıdıyor. İnternette araştırmama ragmen bir sonuca varamadım. Gerekirse video çekip burada paylasırım. Acaba sorun tv demi teknosanın turuncu indirim kampanyasından 3 ay ertelemeli 1.299 tl'ye aldım. Ama hala 4ei biri özelliklere sahip diğer samsung tv mden daha iyi olduguna inanamadım...

• Mouse dalgalanması dediğiniz şeyin ismi input lag'dır. Kumanda üzerinden input tuşuna, sonra da mavi tuşa basın ve giriş etiketini PC seçin. Veyahutta oyun moduna alın TV'yi. Gecikme sorunu azalacaktır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusty

Mouse dalgalanması dediğiniz şeyin ismi input lag'dır. Kumanda üzerinden input tuşuna, sonra da mavi tuşa basın ve giriş etiketini PC seçin. Veyahutta oyun moduna alın TV'yi. Gecikme sorunu azalacaktır.

+1
  • quote:

Orijinalden alıntı: dusty

Mouse dalgalanması dediğiniz şeyin ismi input lag'dır. Kumanda üzerinden input tuşuna, sonra da mavi tuşa basın ve giriş etiketini PC seçin. Veyahutta oyun moduna alın TV'yi. Gecikme sorunu azalacaktır.

sorunum azda olsa düzeldi fakat tam değil.. yine gözü yoran bir lag var.. gelen teknik servis truemotion ayarlarlarıyla oynadı fakat pek düzelmedi.. Sanırım LW serilerinde bu sorun varmış.. 3D olarak çok başarılı bir tv fakat ben pc monitoru olarak kullandıgım için rahatsız ediyor.. vga , DVI TO HDMI hepsini denedim fakat sorun aynı..
  • LW5500 konusunda PC bağlantısıyla kullanmadığımdan yorumlama yapamayacağım ama ben 42LW4500'ü PC monitörü olarak kullanıyorum ve farede lag yaşamıyorum. Deneme yanılma birçok ayar denedim, değiştirdim. Yalnız hep derim seride PC olarak kullanılabilecek ürün LW4500 diye. Malum bir ürünün yılı, özellikleri, fonksiyonları ne kadar artarsa lag da ona oranlı olarak artıyor.

LW5500'ün bir güncellemesi vardı sanırım arkadaşların bahsettiği. TV'yi güncelleştirip deneyin bakalım.
  • internete bağlanıp güncellemeyi yaptım fakat sorun aynı
    kurlumu için gelen teknik servis de bir şey söyleyemedi...
  • Bu kadar bariz ve yoğun lag olmaması lazım farede. Bir video çekip, ayarlarınızla birlikte bana buradan yazabilir misiniz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Philips tv ekran kararma sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • buyrun; Sorunum bu az önce çektim videoyu n8 le
    dediğiniz ayarları yaptım videoda tam anlaşılmasa bile göz yoran bir lag var.. film izlemek için önerebileceğiniz bir renk ayarı var mıdır rica etsem..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PARANOVEKRON -- 4 Mayıs 2012; 15:09:14 >
  • Anladım, ghosting yapıyor. Denetim masasından mouse hızına filan bir bakabilirsiniz, karıştırabilirsiniz. Farenizde DPI ayarı varsa profil oluşturabilirsiniz. Bende DPI ayarı mevcut, bu şekilde bir ghosting görmüyorum.

Ayarlar için ana konunun ilk mesajına bakabilirsiniz. Bir çok kullanıcının tavsiye ayarı mevcuttu orda.
  • mouse hızı,farklı bir mous vs denedim. sonuç aynı. tv yi geri iade etme şansım var. sizce samsung almalı mıyım? 32d6000 vardı sanırım.
  • Aynı lag sorununu Samsung D6000'de de yaşarsın, söyleyeyim. Çok net ve lagsız bir LED panel bulman zor ama istersen plasmalara yönelebilirsin dikkatli kullanmak kaydıyla. Yani her teknolojinin bir handikapı var. Seçim senin.
  • Cevabınız için teşekkür ederim. Smart Tv + 7 adet gözlük nedeniyle sanırım bu tv ye alışacagım..
  • Alışmak zaman alıyor ama merak etmeyin alışılıyor. Yine de dediğim gibi seçim sizin.
  • Tekrardan teşekkür ederim.. Çok sağolun. Bu TV'de kalacağım alıştım zaten..
  • quote:

Orijinalden alıntı: PARANOVEKRON

Tekrardan teşekkür ederim.. Çok sağolun. Bu TV'de kalacağım alıştım zaten..

film izlerken ghosting görüyormusunuz peki? yani hareketli sahnelerde mousun dalgalanmasına/iz gölge bırakmadına benzer durumlar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PARANOVEKRON

Öncelikle Merhaba..
    Benim sorunum;
    LG 32LW5500 tv mi pc monitoru olarak kullanıyorum. Fakat bir türlü net görüntü alamadım. En uygun Görüntü ayarı nedir? Evde bir samsung 40D5800 var onun özellikleri bunun yarısı bile değil fakat acayip net ve keskin bir görüntüsü var. 3D olarak başarılı bir tv ama anlam veremediğim mouse nin dalgalanma sorunu var. Ekran kartımın en güncel driverlarını kurmama ve HZ ayarlarını kontrol etmeme ragmen kı baska pc ylede denedım aynı ayarları samsungta acınca hıcbır sorun yok. MOUSE gozu cok yoruyor ve dalgalı gıdıyor. İnternette araştırmama ragmen bir sonuca varamadım. Gerekirse video çekip burada paylasırım. Acaba sorun tv demi teknosanın turuncu indirim kampanyasından 3 ay ertelemeli 1.299 tl'ye aldım. Ama hala 4ei biri özelliklere sahip diğer samsung tv mden daha iyi olduguna inanamadım...

sorununuz halen devam ediyor mu ? bende bu tv i almayı planlıyorum da pc de kullanıcağım

• evet hala devam ediyor bugun servisi aradım. nefret ettim tv'den böyle bir saçmalık olabilir mi ya. Olmayan özellik yok salondaki 40D5800 un goruntusunun 4e biri yok bu tv de film izliyorum goruntu sonra geliyor kafayı yicem. motion blur ayarlarını serviste kurcaladı kuruluma gelince fakat bir işe yaramadı. sürücüleri güncelledim hdmı kabloyu degıstırdım. baska pc taktım yok duzelmıyor. zaten tv nın cok dandık bır goruntusu var ilk çıkan renk ayarı orantısız tv ler gibi digitürk hd var odamda onda bile bir ayar tutturamadım. 3D performansına hiçbir şey diyemem çok gerçekçi. güzel fakat 600 hz tv de mouse un takılması çok can sıkıyor. yarın servis gelicek bakalım. Çankayadaki LG bayisine sordum öyle bir sorun yok dedi. Umarım sorun benım paneldedir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PARANOVEKRON -- 5 Ağustos 2012; 16:41:26 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.