Şimdi Ara

LG 42LB652V DVB-S2/T2/C 3D FHD WEBOS SMART LED LCD TV (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
306
Cevap
9
Favori
46.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Televizyonlar hakkında pek bişey bilmiyorum akakceden baktim ve 1.sırada bu model vardı n11 den almayı düşünüorum ama çok fazla olumsuz mesaj aran olmuş özellikle youtubede film izleme ve bu kanal güncellemesi hakkın da gerçekden kafam karışdı bu sorunların çözümlrri bulundumu acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: radiohead71

quote:

Orijinalden alıntı: Jakoß

beyler bu televizyonda alt yazi sorununu nasıl çözeriz ğ i ü falan sorunlu gözüküyor

O Sorun bende de var bir türlü çözemedim. Çözebilen varsa anlatırsa çok iyi olur.

hocam film izlerken sağ köşede ok menüsü var oradan "sub" a tıklayın dili 1. sıradaki latince olarak değiştirin , ben baktığımda zaten seçili olan Türkçe idi ama karıştırınca ilk sıradaki latince dilini seçince alt yazılar olması gerekene döndü

bu arada güncelleme geldi galiba ama yine ; web os çok yavaş , kanal geçişleri keza öyle , birde internet sorunu var mesala youtube dan video aratıp izliyorum 4-5 defa dan sonra hiç bir video bulunamadı uyarısı veriyor menüden çıkıyorum tekrar giriyorum bu seferde ağa bağlnamadı diyor dns kontrol edin falan fistan , kapatıp açınca anca kendine geliyor , bu sorunları belirtmek istedim sonuçta akıllı tv adı altında bir tv alıyoruz bu kadar basit işlemleri yerine getiremiyorsa yazık günahtır , şahsen bu sorunları baştan bir yerde okusam görsem almazdım web os işletim sistemini çok araştırdım herkes memnun ama galiba akıllı tv ler pekte akıllı halde değiş şu anda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi R.Romanoviç -- 29 Ekim 2014; 15:33:12 >

• quote:

quote:

quote:

beyler bu televizyonda alt yazi sorununu nasıl çözeriz ğ i ü falan sorunlu gözüküyor

O Sorun bende de var bir türlü çözemedim. Çözebilen varsa anlatırsa çok iyi olur.

hocam film izlerken sağ köşede ok menüsü var oradan "sub" a tıklayın dili 1. sıradaki latince olarak değiştirin , ben baktığımda zaten seçili olan Türkçe idi ama karıştırınca ilk sıradaki latince dilini seçince alt yazılar olması gerekene döndü

bu arada güncelleme geldi galiba ama yine ; web os çok yavaş , kanal geçişleri keza öyle , birde internet sorunu var mesala youtube dan video aratıp izliyorum 4-5 defa dan sonra hiç bir video bulunamadı uyarısı veriyor menüden çıkıyorum tekrar giriyorum bu seferde ağa bağlnamadı diyor dns kontrol edin falan fistan , kapatıp açınca anca kendine geliyor , bu sorunları belirtmek istedim sonuçta akıllı tv adı altında bir tv alıyoruz bu kadar basit işlemleri yerine getiremiyorsa yazık günahtır , şahsen bu sorunları baştan bir yerde okusam görsem almazdım web os işletim sistemini çok araştırdım herkes memnun ama galiba akıllı tv ler pekte akıllı halde değiş şu anda

dediğinizi yaptım oldu altyazı sorunu teşekkürler.

web os yavaşlığı ve söylediğiniz youtube gibi sorunlarda haklısınız. lg webos a yeni geçtiği için tam bir optimizasyon sağlayamadı bence zaten sürekli güncelleme gelmesi de bu yüzden sorunları çözmeye çalışıyorlar gibi. stabil olması hala biraz zaman alacak gibi ama bence web os dan önceki akıllı tv lerde de yavaşlık ve bağlantı hataları oluyordu. yani web os almasanız başka bi tv alsanız yine bu tarz sorunlar yaşayacaktınız bence.

• quote:

quote:

quote:

quote:

web os yavaşlığı ve söylediğiniz youtube gibi sorunlarda haklısınız. lg webos a yeni geçtiği için tam bir optimizasyon sağlayamadı bence zaten sürekli güncelleme gelmesi de bu yüzden sorunları çözmeye çalışıyorlar gibi. stabil olması hala biraz zaman alacak gibi ama bence web os dan önceki akıllı tv lerde de yavaşlık ve bağlantı hataları oluyordu. yani web os almasanız başka bi tv alsanız yine bu tarz sorunlar yaşayacaktınız bence.

hocam 3D izlerken bazen nesnelerin herhangi bir yanından beyazlıklar beliriyor acaba video kalitesi ile alakalı birşeymi

• performer81 P kullanıcısına yanıt
    Sorunu çözebildinizmi bilmiyorum.. Lg servislerinde farklı bir kumanda var ve sadece servsler kullanabiliyor bu kumandayı. Bu kumanda ile televizyonun sistem dosyalarına girip istediği gibi fabrika ayarlarına dönderebiliyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nexo88

Tv açıkken görüntüde açık tonlar mevcut olduğu esnalarda (beyaz, yeşil gibi) herbiri 2cm2 ölçüsünde puantiye gibi eşsıralı koyu beneklenmeler var, hani sanki tv'nin aydınlatma ampülleri varmışta ekranın arkasından belli oluyormuş gibi.
    Acaba cihazda mı sıkıntı var yoksa her tv'de bu durum mevcut mudur? cevaplarınızı bekliyorum. Bir resim yükledim.
     LG 42LB652V DVB-S2/T2/C 3D FHD WEBOS SMART LED LCD TV

Televizyonu ilk açtığınızdan dolayı öyle. ben de ilk dikkatimi çekti. sonra televizyon elektrikte dura dura o benekler gitti. Şu an o bahsettiğiniz sorun ortadan kalmıştır büyük ihtimalle.

• ben LG 42LB652V ve LG 42LB630V arasında kaldım. ikisi arasındaki tek fark benim görebildiğim kadarı ile 3D. webOS olayı güncellemelerle oturacaktır yerine diye düşünüyorum.

630V modeli carrefourlarda 1400 TL ye düşmüş şu anda. onun dışında sadece mediamarkt ta var ve 1600 TL.

652V modeli ise her yerde 1700 TL ama çeşitli kampanyalarla 1600 e getirilebiliyor.

3D yi ne kadar kullanırım bilmiyorum, aradaki 200-300 TL lik fiyat farkına değer mi onu da bilmiyorum. 3D kullanmayı seven sık sık kullanan varsa bilgi verebilir mi kalitesi konusunda ?

bir de 652V modelinde 3D gözlükleri çıkıyor mu kutudan alan arkadaşlar söylerlerse sevinirim.
  • ben 3D izlerken bi problem yaşamadım muhtemelen izlediğiniz videonun kalitesindendir. başka 3D videolar deneyin birde öyle test edin yine oluyorsa teknik servisle görüşün derim.
  • heisenberg__ kullanıcısına yanıt
    Kutudan cikiyor 652 de 2 adet gozluk ama akilli kumanda cikmiyor onuda istersen vatanda tv yaninda 45 tl ye veriolardi

• gözlük olayını bilmem iyi oldu. açıkçası magic remote olmadan webOS nasıl kullanılır tam bilmiyorum. sonrasında ihtiyaç duyup duymamama göre ayrıca alırım onu da.

1-2 gün içinde alacağım bu modeli. artık nerede hediye çekli indirimli hediyeli falan bulursam denk gelenden alırım diye düşünüyorum

@Miral4y
  • malik_mdo M kullanıcısına yanıt
    Hocam aynı sorun bende de oluyor, fabrika ayarlarını yüklüyorum düzeliyor.

Fakat şöyle bi problem var. Servis bir türlü çözemedi. Kanalları ayarlıyorum sonra sıralama yapıyorum. İlk 3 sıraya TRT1 HD, TRT HD ve TRT Haber HD'yi koyuyorum. 2-3 gün sıkıntısız çalışıyor, sonra birgün bi açıyorum ilk 3 kanal yok olmuş liste direkt 4 ten başlıyor. Gariptir yalnızca bu kanalların olduğu numaralar kayboluyor. Fabrika ayarlarına dönüyorum. Yine birkaç gün düzgün sonra aynı sorun tekrar ediyor. Bu sorunu yaşamış ve çözmüş biri var mı?

Bu arada Turksat 4a geçişine kadar hiçbir sorun yoktu, 4a geçişi sonrası bu başladı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: malik_mdo

Lg Lb42652v tv alali 5 gun oldu fakat sorun var musteri hizmetleri bile bulamadi. Kanal güncellemesi yapiyorum onlarin talimati ile tlfdan kanallar geldikten sonra tv kapatıp acinca her kanal rakamindan 2 tane oluyor. Fabrika ayarinda bile aynı sorun oluyor örnek 1/1 2/2 3/3 4/4....vs şeklinde

Hocam aynı sorun bende de oluyor, fabrika ayarlarını yüklüyorum düzeliyor.

Fakat şöyle bi problem var. Servis bir türlü çözemedi. Kanalları ayarlıyorum sonra sıralama yapıyorum. İlk 3 sıraya TRT1 HD, TRT HD ve TRT Haber HD'yi koyuyorum. 2-3 gün sıkıntısız çalışıyor, sonra birgün bi açıyorum ilk 3 kanal yok olmuş liste direkt 4 ten başlıyor. Gariptir yalnızca bu kanalların olduğu numaralar kayboluyor. Fabrika ayarlarına dönüyorum. Yine birkaç gün düzgün sonra aynı sorun tekrar ediyor. Bu sorunu yaşamış ve çözmüş biri var mı?

Bu arada Turksat 4a geçişine kadar hiçbir sorun yoktu, 4a geçişi sonrası bu başladı.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ayrıca bazı filmlerde dahili alt yazı olabiliyor bu sebeple harici indirdiğiniz alt yazı dosyası görünemiyor.
    Bunu da alt yazının ve filmin adını birebir eşleyerek çözebilirsiniz.
    Fakat bazen film isimleri çok uzun olabiliyor. aaa.YIFY.dvdrip.avi gibi uzun ve noktalarla ayrılmış bir isim varsa filmin adını basit birşey olarak değiştirin. Örneğin; sadece aaa yapıp bırakın. Alt yazıyı da bu isimle kaydedin. TV'niz Sub menüsüne girdiğinizde harici alt yazıyı görecektir.

• tenevvur T kullanıcısına yanıt
    yardımınız için teşekkürler. gayet yararlı bilgiler.
  • bahsettiğiniz kanal problemleri bende de vardı 670 modelinde. güncellemelerden sonra düzeldi

• quote:

Orijinalden alıntı: heisenberg__

ben LG 42LB652V ve LG 42LB630V arasında kaldım. ikisi arasındaki tek fark benim görebildiğim kadarı ile 3D. webOS olayı güncellemelerle oturacaktır yerine diye düşünüyorum.

630V modeli carrefourlarda 1400 TL ye düşmüş şu anda. onun dışında sadece mediamarkt ta var ve 1600 TL.

652V modeli ise her yerde 1700 TL ama çeşitli kampanyalarla 1600 e getirilebiliyor.

3D yi ne kadar kullanırım bilmiyorum, aradaki 200-300 TL lik fiyat farkına değer mi onu da bilmiyorum. 3D kullanmayı seven sık sık kullanan varsa bilgi verebilir mi kalitesi konusunda ?

bir de 652V modelinde 3D gözlükleri çıkıyor mu kutudan alan arkadaşlar söylerlerse sevinirim.

Kutudan 2 adet 3d gözlük çıkıyor. Evde 4 kişiyiz gözlük yetmediğinden 4 adet daha gözlük aldık 3d yi baya izliyoruz ve oldukça başarılı ve 3d olmasaydı bu tv almazdım. Yukarıdaki sorunların hiçbiri benim cihazda olmadı. Umarım sorunu olanları düzelmiş veya düzeltilmiştir.. Gece kanal geçişlerinde sağ köşede parlaklık oluyor lakin görüntü varken belli olmuyor. Normal olarak düşündüm.

• Nexo88 N kullanıcısına yanıt
    Hocam ben de televizyonu alalı 3 gün oldu aynı durum benim televizyonda da var.Bazen ekranda tek renk(açık renkler) olduğunda ve sağa ya da sola hızlı harekette(futbol maçı gibi) fark edilebiliyor.Bazen hiç göremiyorsun.Ben de anlamadım.
  • Dün ben de bu tv yi alarak aranıza katıldım.Genelde izlenimlerim olumlu.Tek sorun dahili recever da kanal geçişleri yavaş.Ama ben digitürk ile izleyeceğim.wifi bağlantısı fena değil.Bayağı hızlıydı.Sihirli kumanda olmadan internet zulüm gibi geldi bana.
  • Ben klavye aldım. webos u kullanmak daha hızlı ve pratik. Ben şahsen akıllı kumanda yerine klavye almanızı öneririm.
    Aldığım klavye linki aşağıdadır.
    http://www.bimeks.com.tr/urun/120133/logitech-k400-touch-kablosuz-klavye-siyah.aspx
  • quote:

Orijinalden alıntı: teacher22

Dün ben de bu tv yi alarak aranıza katıldım.Genelde izlenimlerim olumlu.Tek sorun dahili recever da kanal geçişleri yavaş.Ama ben digitürk ile izleyeceğim.wifi bağlantısı fena değil.Bayağı hızlıydı.Sihirli kumanda olmadan internet zulüm gibi geldi bana.

peki tv nin acılıs hızı menuye gecıs hızı vs..vs nasıl ben yavaslıgından cok sıkayetcıyım.

bu arada bu tarz kumanda yerıne klavyelı ufak air mouse tavsiye ederım RC11 gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ender -- 5 Kasım 2014; 16:29:48 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.