merhaba. 15 ekimde teknosanın kampanyasından lg 47lv375s led tv aldım. 1919,20 tl ye. mat ekran, ince kenarlar, tek kmanda olması gibi özellikleri hoş fakat bu tv yi kullanmak bilmediğiniz bir bilgisayar programı kullanmaktan daha zor. kesinlikle kullanıcı dostu olmayan bir arayüz kullanılmış. teknik servis pek başarılı değil. kestirip atıyorlar. ben evde değilken tv yi kurmaya gelmişler. gerçi ben açıp kutusundan sehbanın üzerine koymuştum ama anlamadığım yerleri sormak için ve garantisini yetkili servisten başlatmak için çağırmıştım. telefonda anlattım derdimi. internet özelliğini smart tv özelliğini kullanmayın hdmi çıkışından bilgisayarı bağlayın dediler. e o zaman ben niye internet özellikli tv aldım ki. altyazıda türkçe karakterler görünmüyor. müşt. hizmetlerini aradım. uzantısını txt ypın dediler. denedim olmadı. herhangi bir ayar da yok tv üzerinde. ama srt uzantılı bir altyazıyı sorunsuz gördü. yani 10 video denediysem birinde gördü. onu da srt uzantılıydı. hatta aynı isimde videoyla.
sorularım şunlar. bilgisi olan arkadaşların yardımını bekliyorum. eminim bu tv yi kullanan birçok kişi aynı dertten muzdariptir.
interneti elektrik kablosundan alan modem kullanıyorum. eternet çıkışı tek. o çıkış benim wireless modemime gidiyor. dolayısıyla dizüstünü kablosuz kullanabiliyorum ama tvye gidecek eternet kablosunu takacak yerim yok. ne yapmalıyım. tv nin arkasına wireless olarak interneti algılayan birşey takmam lazım ama ne bilmiyorum. tek bildiğim yetkili servisin 180 liraya sattığı. forumda bir arkadaş airties 2410 modelini tanıdığını söylemişti. başka kullanan var mı bu modeli. alıp da elimizde patlamasın.
aynı anda tv ve bilgisayarı internetli kullanamadığım için birbirlerini görmelerini yapamadım.
kumandanın ışıklandırma fonksiyonu yok sanırım.
smart tvden facebook 10 karaktere kadar kabul ediyor. ne saçma birşey. adımıın soyadımın başharfiyle bile facebook hesabı açsam 10 karakteri geçer. yetkili servis internet tarayıcıyı kullanarak gir facebooka dedi.
facebook sayfasını internet tarayıcıyı açarak girdiğimde videoları oynatmıyor.
arada kablo bağlantısı olmadan bilgisayarımdaki dosyaları görüyormuşum. deneyemedim maalesef.
acaba paylaştırdığım bir klasörü mü görüyor yoksa tüm masaüstünü mü. hdmi kablosuyla bağlantı yapın dediğine göre tüm bilgisayar değildir.
sanıyorum dolby digital bir videonun sesini tanımadı. yüksek çözünürlüklü bir videoydu. görüntü ok ama ses yok. zaten altyazı ş, ğ harfleri iptal.
kanalalrı sıralamak onları düzenlemek zaten başlı başına bir işkence.
5+1 ses sistemini olmuyor. bendekinin kabloları jacklı. yemedi. ya da ben beceremedim.
kumanda arap saçı gibi.
öğrenecez öğrenmesine de ben bu öğrendiklerimle uçak indiririm..:)
teşekkür ederim.
Başka bir forumdaki bir arkadaş lg tv ile ilgili olarak altyazı sorununa cevap yazmış. denemek lazım.
Altyazı tuşuna uzun süre basın. Ekrana 4 haneli bir rakam çıkacak. Sonu ..54 olana kadar sağ okla ilerletin, o türkçe destekleyen rakam. Sonra OK'ya basın. Aynı problem LG'de vardı, ben böyle hallettim. Aynısını Sony'de de becerdim. Belki işe yarar.
denedim olmuyor. yemedi..
Hayırlı olsun Aynı TV den bende aldım sanırım pek satılan ve tutulan TV değil. Gündüz TV izlemek çok zor ayna niyetine kullanmayı düşünüyoruz javascript:void(AddText('')) türkçe karakterleri notepad den i ı ş s ç leri c ü leri u yaptım öyle izliyorum facebook a kablolu yada kablosuz bağlantı olmadan giririliyor demek ki denememiştirm. akşamları görüntü güzel teledünya ve 2 aylık hediye d smart özellikle hd kanallarda ancak kullanma kılavuzu son derecede yetersiz artık deneme yanılma yoluyla öğreneceğiz.
qmenüden türkçe altyazı ayarını yaptım sonunda. ama her tv yi kapadığımda yeniden ayar istiyor.facebook 10 karakter sorununa çözüm bulamadım. 720 p ve üstünde bilgisayardan kablosuz olarak film seyrederken donuyor. mat ekran olduğu için yansıma olmaz demişlerdi. pek hissetmedim henüz.
bende 42lv375s aldım ve altyazı sorununu bi türlü çözemedim yardımcı olabilirmisiniz??
alt yazıyı filme gömerek çözebildim ancak o zaman zaten qmenuden videoyu hazırla kısmında alt yazı kodu aktif hale geliyor ordar türkçe yaparak sorunsuz izliyorum ultra video converter yazı gömme işini basit şekilde yapıyor