Şimdi Ara

LG 47SL8500 & SAMSUNG 46B750 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
5.746
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: 0sedan

sl serilerinde lcd paneli korumak ve daha estetik görünmesini sağlamak maksadı ile bir koruyucu bölüm var bunda doğal olarak yansıma oluyor ....

sevgili forum arkadaşım,

bende bu ürünü almak istiyorum ama yorumlarda yok yansıma yapıyor hiç izlenmiyor gibi yazıları görünce bayağı bir hevesim kırıldı :((
    sen nedersin bu konuda?

birde şunu sormak istiyorum,
    42sl8000 benim incelediğim ürün birde 42sl8500 var, ama internette teknik özellikler açısından herşeyi aynı yazıyor?
    farkı nedir biliyor musun arada 200 tl fark var?
    şimdiden teşekkür ederim.
  • SL8000 İLE SL8500 ARASINDA SADECE ÇERÇEVE FARKI VAR, TEKNİK ÖZELLİKLERİ TAMAEMN AYNI.

ÇERÇEVENİN ÜST KISMI SL8000'LERDE GERİYE DOĞRU EĞİMLİ, SL8500'LERDE DÜZ....

200 TL FARK ZEVK MESELESİ AMA SEYREDERKEN ÇERÇEVE O KADAR DA ÖNEMLİ OLMAZ SANIRIM...
  • Fiyat farkı falan yok yav .. ikiside aynı ürün aynı fiyat ...

Birde bir şeyi açıklığa kavuşturalım ... Eğer evde uydu kablolu tv seyredecekseniz lcd tv ler hak getire kesinlikle alınması gereken teknoloji hiç kuşkusuz plazma tv lerdir ... tv nin teknik olarak iyi olması her açıdan her görüntüyü iyi göstereceği anlamına gelmez ... Bu yüzden şu an alacağınız lcd tv lerden 720 nin altındaki sinyallerde çok iyi şeyler beklemeyin ... ama elektroworld ve media marktdan dizi dizi dizili tv ler arasından tv seçmek çok zordur ... ve kesinlikle bağlantılarının ve ayarlarının nasıl yapıldığıda önem arzeder ... birde orda firma elemanları olur örneğin philips kendi elemanlarını tutar orda ve onlar sadece philips satmakla yükümlüdür .. yani ordaki çocuk philipsden maaş aldığı için o ürünleri övmek ve satmak zorundadır ... bu yüzden ordaki insanlardan duyduğunuzdan öte şeyler sizin tv seçmenize sebep olmalı ...

Tv seçiminizde bence seçim yapmanızı kolaylaştıracak bir kaç madde ...

1-Öncelikle evinde pc , ps3 , media palyer ( mkv için ) bluray , d plus yada dsmart hd teledünya hd si olanlar ... lcd ve led lerden birini hiç kuşkusuz alabilir ...
    2- yukarıdakilerden bir kaç madde eksik olup 1 veya 2 adet sd kaynağınız varsa yani normal uydu vihazı dvd player gibi ozaman seçim plazma tv olabilir .. ama yine ileride kaynaklarımı değiştireceğim derseniz yine lcd ...
    3- Hiç oyun konsolu media playerlar ve diğer hd kaynaklara ihtiyacım yok kullanmam bile akşam 1-2 saat adam gibi tv seyrediyim derseniz hd ready bir plazma tv mesela LG 42PQ2000 , 42PQ6000 Yada 50 inch 50PQ2000 , 50PQ6000 olabilir ...

Bu üç maddeyi bu forumda bu işten anlayan üm arkadaşlar destekleyeceklerdir ... artık yıllardır olup biten bu o yüzden öncelikle kendi kullanıcı profilinizi yaratın ve ona göre seçim yapın kimsenin söyledikleri ile değil kendi kriterleinizle seçim yapın ...

Selamlar ... .

• quote:

Orijinalden alıntı: 0sedan

Fiyat farkı falan yok yav .. ikiside aynı ürün aynı fiyat ...

Birde bir şeyi açıklığa kavuşturalım ... Eğer evde uydu kablolu tv seyredecekseniz lcd tv ler hak getire kesinlikle alınması gereken teknoloji hiç kuşkusuz plazma tv lerdir ... tv nin teknik olarak iyi olması her açıdan her görüntüyü iyi göstereceği anlamına gelmez ... Bu yüzden şu an alacağınız lcd tv lerden 720 nin altındaki sinyallerde çok iyi şeyler beklemeyin ... ama elektroworld ve media marktdan dizi dizi dizili tv ler arasından tv seçmek çok zordur ... ve kesinlikle bağlantılarının ve ayarlarının nasıl yapıldığıda önem arzeder ... birde orda firma elemanları olur örneğin philips kendi elemanlarını tutar orda ve onlar sadece philips satmakla yükümlüdür .. yani ordaki çocuk philipsden maaş aldığı için o ürünleri övmek ve satmak zorundadır ... bu yüzden ordaki insanlardan duyduğunuzdan öte şeyler sizin tv seçmenize sebep olmalı ...

Tv seçiminizde bence seçim yapmanızı kolaylaştıracak bir kaç madde ...

1-Öncelikle evinde pc , ps3 , media palyer ( mkv için ) bluray , d plus yada dsmart hd teledünya hd si olanlar ... lcd ve led lerden birini hiç kuşkusuz alabilir ...
    2- yukarıdakilerden bir kaç madde eksik olup 1 veya 2 adet sd kaynağınız varsa yani normal uydu vihazı dvd player gibi ozaman seçim plazma tv olabilir .. ama yine ileride kaynaklarımı değiştireceğim derseniz yine lcd ...
    3- Hiç oyun konsolu media playerlar ve diğer hd kaynaklara ihtiyacım yok kullanmam bile akşam 1-2 saat adam gibi tv seyrediyim derseniz hd ready bir plazma tv mesela LG 42PQ2000 , 42PQ6000 Yada 50 inch 50PQ2000 , 50PQ6000 olabilir ...

Bu üç maddeyi bu forumda bu işten anlayan üm arkadaşlar destekleyeceklerdir ... artık yıllardır olup biten bu o yüzden öncelikle kendi kullanıcı profilinizi yaratın ve ona göre seçim yapın kimsenin söyledikleri ile değil kendi kriterleinizle seçim yapın ...

Selamlar ... .

abi çok güzel açıklamışsın teşekkür ederim,
    ama işte insan doyumsuz oluyo ya :))
    yani o maddelerden birkaçı pc, dvd player hdd var ondan yüksek çözünürlüklü film izleyeceğim ama birde tv yi izlemeye de bayılıyorum özellikle de maç hastasıyım :))
    bunun yanında hd yayın yapan kaç kanal var ki ?
    plazma tv izleyenler için özelliklede maç yayınları lcd de full hd filmlere mükemmel sonuç veriyor
    amann nerden çıktı bunlar en iyisi 82 ekran flat bir tv alıyım vestelden felan :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tipolu -- 21 Ocak 2010; 20:50:59 >

• arkadaşlar, lg nin sitesinde müthiş bir şey buldum,
    kendi istediğiniz seçenekleri işaretliyorsunuz ve size en uygun lcd modelini gösteriyor..

bana 42sl8000 çıktı :)) bence sizde deneyin.

http://www.lge.com/uk/lg-tv-guide.html
  • quote:

Orijinalden alıntı: albani

Beyler bu konuları geçmişte çok yazdık vede tartıştık!

Ayrıca kimse Pio lar ile diğer piyasada kalan PDP ler >>> LGE/Samy/Pany leri mukayese etmesin lütfen!

Birisi NEC tekniği(Pio) diğerleri ise Pany tekniği kullanıyor ancak zaman içinde LGE/Samy kendi sistemlerini geliştirdi isede
    özellikle LGE hala aynı yerde!!! Samy ise oldukça ilerledi ama Pany nin hala ciddi gerisinde ancak High-Serilerinde görüntü
    kalitesi olarak Pany ile başa-baş diyebiliriz,ancak Pany ler de dahil "Retention" konusunda;ciddi bir ilerleme sağlayamadılar!

Tek istisnası Pio dur

ANCAK;PDP paneller özellikle teknikleri itibarıyla ""Retention"" a "yatkındır" ve zorlarsanız Pio bile olsa onuda yakarsınız
    Ancak bu yakma bir Pio ile Pany arasında "süre" olarak çok ciddi farklıdır!!!

Image-retention;"hala" Pany de sorundur!!! ve sürekli olarak dikkat edeceksiniz!! ancak dikkat ettiğiniz sürece sorunda çıkmayacaktır!
    Burn-in e dönüşmeden yıllarca kullanabilirsiniz ama sürekli Game/Desktop işlemlerinde azami dikkat gerekiyor!!
    Veya çok uzun süre FILM izlenirse;alt-üst barlar boşluk kalarak;yine kalıcı perm.retention olur/olacaktır!!!
    ++
    Sonuç olarak PDP kullananlar sürekli kontrollu olarak panellerini kullanmak zorundadır!

Bu arada teknik olarak oluşan elektriksel yük binmesi sonucu oluşan günlük-geçici retention durumu farklıdır!!!bu olayda temizlenme
    kendiliğinden oluşur ve sorun çıkarmaz!!!

++

@Osedan

Tamam uydudan SD seyredicez. Ama yukarıdakiler hakkında ne düşünüyorsun? Plazmalardaki ekranda iz kalma probleminden bahsediliyor.

Tam plazma olsun madem diyorum, başka bişey çıkıyor. Birde plazmaların aşırı elektrik tüketimi var.

İyice kararsız kaldım. SD yayını LCD de güzel gösterecek bir teknik yok mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sentenced -- 19 Ocak 2010; 22:55:11 >

• DÜZELTME - EK BİLGİ;

AZ ÖNCE 47SL8500'ÜN KULLANIM KILAVUZUNU DOWNLOAD ETTİM.

GÜÇ TÜKETİMİ 250 WATT YAZIYORDU...
  • üstadlar merhabalar, dün ben de 47sl8500 aldım dehşet bi tv yanlız dvdrip filmlerde srt uzantılı altyazıyı seçemedim.bilgisi olan var mı acaba?
    bir de nefes filmini avi indirdim onu da oynatamadım
  • Bende 32LH7000 incelemeye gittiğim teknosada 32SL8000'nin renklerinin daha başarılı olduğunu gördüm gözüm ona takıldı. ( Bu arada 32LH7000 sadece alt tarafının kalınlığı yüzünden hoşuma gitmedi...)

Ancak Malkara gibi bende bir çok monitörün bağlı olduğu yayında ( ama DSmart SD) 32SL8000'nin afalladığını hemen farkettim. Bir anda kendimi yanımdakilere bunu göstermek için çabalarken buldum" adamın düşerken bıraktığı ize bak..." felan derken... Baktım evde olsa kafayı takıp sürekli gözümle bunları arıycam, keyfim kaçtı...

0sedan tüketiciyi yönlendirmek adına açıklamaya yapmış fakat benim kullanan arkadaşlara sormak istediğim, bildiğiniz SD Türk kanallarında böyle durumun oluşmaması için iyileştirme yaptınız mı? Yoksa böyle mi izliyorsunuz....

Blue6205, arkadaşımızın ilk cümlesine kimse atıf yapmasada bana mantıklı geldi... Mesela benim izleme mesafem tam 2.80m olacağı için, takıntı yapmadıkça bu karelenmelerden rahatsız olunmaz demek doğrumudur?

• Berzan44
    ÖNCELİKLE HAYIRLI OLSUN...
    NEREDEN VE KAÇA ALDIĞINIZI ÖĞRENEBİLİR MİYİZ?
    47" İÇİN İZLEME MESAFENİZ NEDİR?

BURAYA RESİM KOYMANIZ MÜMKÜN MÜ ACABA?

SANIRIM SADECE YANSIMA YÜZÜNDEN BİRÇOK KİŞİ BU LCD'Yİ ALMIYOR...
    SİZDE YANSIMA DURUMU NEDİR?
  • quote:

Orijinalden alıntı: T-una

Ancak Malkara gibi bende bir çok monitörün bağlı olduğu yayında ( ama DSmart SD) 32SL8000'nin afalladığını hemen farkettim. Bir anda kendimi yanımdakilere bunu göstermek için çabalarken buldum" adamın düşerken bıraktığı ize bak..." felan derken... Baktım evde olsa kafayı takıp sürekli gözümle bunları arıycam, keyfim kaçtı...

T-una;

ASLINA BAKARSANIZ, SD YAYINLARDAKİ PERFORMANSINA DEĞİL FULL HD PERFORMANSINA BAKARAK DEĞERLENDİRMİŞTİM.
    BAHSETTİĞİM YAYIM FULLHD İDİ...
    ZATEN SD İÇİN LCD YA DA PLAZMA ALMAK BENCE GEREKSİZ.

ÖZELLİKLE 1080p VE 720p FİLMLER İLE PS3 YADA XBOX 360 OYNAMAK İÇİN DÜNYA KADAR PARA VERDİKTEN SONRA GÖRÜNTÜDEKİ BOZULMALARIN ÇOK CAN SIKACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM.

YANİ ATSAN ATILMAZ, SATSAN SATILMAZ...

DÖNÜP DOLAŞIP YİNE YA 47SL8500 YA DA 47SL9500 ALICAM, ORASINI ANLADIM ARTIK AMA AİLECEK FİLMİ KOYDUKTAN SONRA,
    "YAHU ŞURASI TIRTIRLI BURASI BULANIK, BUNUN YARI FİYATINA DA LCD'LER VARDI, ONLAR BELKİ DAHA İYİ BİLE GÖSTERİYORDU YANLIŞ HATIRLAMIYORSAM, NİYE BUNA BU KADAR PARA VERDİK, BAK TAKSİDİ BİLE BAŞLAMADI DAHA..." DİYE HANIMDAN FIRÇAYI YİYİP SONRA KAÇACAK DELİK ARAMAYALIM?

• Bende HD için ilerde salona 46-50" alacağım, bu aradığım SD TV küçük oda ve dizi bağımlısı bayanlar için... İlerde HD ye geçileceği için teknolojiyi az da olsa ihtiva eden TV istiyorum, ve tabi oyun konsolu alacağım...

Şuan herhangi bir TV yayın bağlantısına ya da receiver, uydusuna sahip değilim. Bunları TV yi edindikten sonra araştırıp edineceğim... Yani şuan SD de başarılı tv ve onun çözümleri peşindeyim. Belki burayı okuyan arkadaşlar fikir vermek ister...

Derdimiz en iyisini almaktan öte dediğin gibi aldığımızdan pişman olmamak. Bu anlamda herkese kolay gelsin...

Teşekkürler...
  • @ Osedan

slm size PM attım bir kontrol ederseniz sevinirim.

saygılarımla.
  • ARKADAŞLAR;

47SL8500 VE 47SL9500'DEKİ YANSIMA PROBLEMİ CİDDİ BOYUTTA...

46B750 MODELİ İSE 200Hz OLMASI DIŞINDA 46B650 MODELİNDEN ÇOK FARKLI DEĞİL...

ZAMAN ZAMAN 100Hz'İN BİLE KAPATILMASINI GEREKTİREN UYGULAMALAR (PS3 GİBİ) OLDUĞUNDAN B750 İÇİN 300-400 TL FARK VERMEYE GEREK YOK BENCE...

ELEKTRONİK MAĞAZALARINDA B65X MODELLERİ BARİZ ŞEKİLDE GÜZEL GÖRÜNÜYOR.
    BU MODELE SAHİP OLANLARIN HEMEN HEPSİ LCD'SİNDEN ÇOK MEMNUN...
    http://forum.donanimhaber.com/m_31761911/mpage_1/key_b650/tm.htm

albani USTANIN DA TAVSİYE ETTİĞİ BİR MODEL OLUNCA 46B65X ALMAYA KARAR VERDİM.
    PİYASADA 3,000-3,500 TL CİVARINDA...

UYGUN FİYATA (2,350) 2. EL AMA ÇOK TEMİZ BİR TANE 46B650 BULUNCA ALDIM.

BU AKŞAM KENDİSİYLE TANIŞACAĞIM...

BAKALIM BENİ DE MEMNUN EDEBİLECEK Mİ?

• 46B650 İNANILMAZ GÜZEL...

HERKESE TAVSİYE EDİYORUM...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Malkara

Berzan44
    ÖNCELİKLE HAYIRLI OLSUN...
    NEREDEN VE KAÇA ALDIĞINIZI ÖĞRENEBİLİR MİYİZ?
    47" İÇİN İZLEME MESAFENİZ NEDİR?

BURAYA RESİM KOYMANIZ MÜMKÜN MÜ ACABA?

SANIRIM SADECE YANSIMA YÜZÜNDEN BİRÇOK KİŞİ BU LCD'Yİ ALMIYOR...
    SİZDE YANSIMA DURUMU NEDİR?

walla ben de samsungla lg arasında arada kaldım ama lg pişman etmedi beni.yansıma denen bi şey yok ve en önemlisi conax modül ile teledünyayı hd yayınları izleyebilmem.istanbul bilişimden aldım 2900 küsür liraya ve pişman olmadım inanın. bana lg türkiye ve diğer lg ile ilgili yerler conax modülle olmaz dedi bilişimde ki teknik olmazsa geri alırız dedi. aldım technisat modül ve süpper görüntü.Mkv uzantılı filmler sorunsuz bir de arkadasımda samsung war onda ps3 oynarken görüntü bazen dağılıodu bunda süpper görüntü war hd kalitesi hakikaten çok iyi.

• oncelikle tv sahibi arkadaslara tvlerini güle eskitin dyorum:)
    lg lh 7000 almaya karar verdikten sonr a8000 ve 8500 sl serileri gozume carptı ve 4000 5000 7000 serilerinin karısımı oldugunu anladım. su anda ve yazın izleme mesafem 2-2.5 m olacagını hesap ederek
    37 '' almam daha uygun diye dusunuyorum
    sorularıma gelince
    1- netbuk kullanıyorum 10'' ekranı var ve DVi girisi var .. dvi-hdmi kablo ile goruntu almak istiyorum. sizce lcd tvde goruntu nasıl olur ?
    2- xbox 360 var. onuda baglamak istiyorum. goruntu nasıl olur?
    3-dijiTurkum var 37 ekran tuplude scarttan baglıyorum. onuda yine scart uzerindenmi lcdye baglamalıyım
    4-200 hertz olan tarama hızı kademeli olarak dusuruluyormu? ornegin karasal yayınları izlemeye calıssam 50 hertze dusurulebiliyormu ? yoksa 100 ve 200 hertz olarak 2 sekildemi ayarlanabiliyor?eger boyle durum cok kotu:(( hertz olayı ayarlanabiliyormu? 50 -60 -100 -200 gibi..cunku acıklamarında okudum bazı sitelerde soyle bir ozellik gozume carptı.
    truomotion: (100)200 ... bu ne anlama geliyor ??
    5- bu tvyi almamdaki asıl sebeblerde biride pek cok harddiskimin olması ve direk mkvyide sorunsuz oynatabilmesi.2.5 '' ve 3.5 '' hdd leri sorunsuz oynatması ve ayrıca telefondan direk blutoothla resim aktarması enfes bir özellik olarak göründü bana ve bu sanırım 2 sene sonra cok daha önemli bir hal alacak.
    6- ve en onemli soruya gelicek olursam 200 hertz tarama hızı 3D TVLER geldiğinde bize nasıl bir avantaj saglayacak ?? örnek olarak 3d tvlerin trumotion hızı 120 hertz olarak sabitlendigini okudum forumlarda. ve SL 8500 200 hertz olmasının bize ne gibi katkısı olur?
    7- ayrıca urunle beraber extra bir usb kablosu geliyormu kutuda? bazı yerlerde okumuştum.yanılıyorda olabilirim.kutu icerigi nedir tam olarak?
    uzun bir yazı oldu ancak
    cevaplarınızında bu cihazı daha iyi anlatacagını dusunuyorum
    selam ve saygılarımla acil yanıt bekliyorum cihazı yarın alacagım.

• "izleme mesafem 2-2.5 m" DİYORSANIZ EN AZ 42" TAVSİYE EDERİM.

BENİM İZELEM MESAFEM 3 MT; 46" HİÇ DE BÜYÜK DURMUYOR; HATTA 52" Mİ ALSAYDIM DİYE SORUYORUM BAZEN KENDİME...
  • 47 SL 8500 almaya karar verdim. Bilişim 2400 TL fiyat verdi. Fiyat konusunda yönlendirebilecğnz başka bir yer var mı arklar ?
  • hocam teknosada indirim var bak istersen
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.