|
Bildirim
|
Bu arkadasin durumu bana cok garip geldi. Arkadasimiz (RNNN) bir magazaya gidiyor ve onceden hazirladigi her turlu video ile cesitli televizyonlari karsilastiriyor ve o an icinde bulundugu duruma ve ihtiyacina gore sj800v yi begeniyor ve aliyor. Ustune gelip ustun oldugu yonleri nasil gozune iyi gorundugunu anlatiyor diger karsilastirilan urunlere gore. Sonra biraz arastirinca neymis rgbw panelmis diye begendigi urunu iptal ediyor. Ardindan geliyor burada ayni televizyonu yerin dibine sokuyor digerlerini ovmeye basliyor. Sitelerden ornekler veriyor falan. Kardes sen bunu gidip begenip almadin mi kendin hem de kac cesit video yu deneyerek? Maalesef bence sen gunumuzde sayilari iyice artan arastirma bagimlisi kendi gordugune degil kim oldugu belli olmayan sitelerin yazdiklarina ve dokumantasyona inanan tuketicilerdensin. Bu durumda olanlar bir urunu begense bile hakkinda olumsuz birsey duyarlarsa begenmemeye baslarlarmis bircok makale var bu konuda. Sakin yanlis anlama sana bir sozum yok sadece icinde bulundugun durumun tespitini yapiyorum... Kim gozune hangisi guzel geliyorsa onu alsin arkadaslar. Kullanacaginiz durumlara gore testlerinizi yapin siyah, kontrast, yenileme hizi, izleme acisi, renk doygunlugu, canliligi vb. hangisi hosunuza giderse onu alin. Hatta mumkunse ozelliklerine bile bakmadan gidin almaya giderken...
|
Öncelikle şunu söyleyeyim 'siz'e ben zengin falan değilim yazlarını tütün tarlasında geçiren kışları o parayla okul okumaya çalışan bir öğrenciyim. Gördüğüm kadarıyla yine bir ton şey yazmış'sınız' yine fiyatlar, paneller, rgbw yapısı vs. Demek istediğim şu; benim elimde 4000 lira olsa önce boyutunu belirlerim alacağım ürünün sonra çözünürlüğünü, sonra giderim mağazaya 4000 liraya kadar istediğim iki özellikte tvleri karşılaştırırım. Özelliklerini araştırmam gitmeden önce. İki veya üçünü beğenirsem eğer rica ederim görevliden her türlü video testimi yapar gönlüme yatanı alırım. Ama şunu yapmam: "Tamam beğendim ben bunu çok iyi. Dur bir de beğenmişken internetten özelliklerine bakayım belki cayarım yada daha iyisi vardır(illa ki var). Lan internetteki özellikler neymiş öyle bu para buna verilir mi acaba? Sorular, sorular. Bi üstündeki modele daha iyi özellik koymuşlar 'ben keriz miyim' acaba buna bu parayı veriyorum. Halbuki beğenmiştim ben bunu. Dur bir daha test edeyim...Of ne çirkinmiş bu ya beğendiğim şeyi beğenmez oldum bi anda(!). En iyisi üstüne bi 1000 lira fazla vereyim de 'daha özellikli' modelini alıp 'keriz olmayayım'.". Ayrıca harcanacak bir durum yok burada. Ortalama bir vatandaşın içinde yaşadığı ekonomik sistemin (kapitalizm şu anda) insanı basit bir 'özellik listesi' ile nasıl kendi sunduğu şeyleri beğendirmeye zorlayıp 'üstüne şu kadar daha vereyim de bir üstünü alayım bari' dedirdiğini ve bunu nasıl da başarılı bir şekilde kişinin kendi düşüncesiymiş gibi sunduğunu bilmesi lazım. Çok başarılı bir örnek oldu mesaj'ınız' bu konuda teşekkürler. Arkadaşlar tekrar söylüyorum özellik listeleri, karşılaştırma videoları içinde boğulmayın. Bütçeniz belli, ihtiyacınız belli, zevkiniz, beğendiğiniz ürünler belli. Şu kadar daha vereyim bir üstünü alayım işine bir girerseniz sonu gelmez. Bütçenizi aşmadan,ihtiyacınızı karşılayan en çok beğendiğiniz ürünü alın. Araştırmamak kerizlik değildir bilinçli olmadan alışveriş yapmak kerizliktir. Bu benim düşüncem.
|
LG gibi bir markaya dandik demek, üstüne bu markanın bir modelini elindeki test videolarıyla deneyip beğenip de dandik demek... Hocam yaptığınız çok ilginç. Tamam "o paraya etmez" veya "samsung daha iyi kardeşim" veya "yahu o kadar marka oldular hala siyah işini çözemediler" sözlerini anlarım, tercih ve zevk meselesidir de dandik nedir? Yani koskoca LG, sırf siyahı iyi değil diye dandik mi oluyor? Yapmayın Allah aşkına.
|
Yürü git bu forumu da karıştıracaksın. Kimse bu saatten sonra sana inanmaz. Bana berbat çamur gibi 50mu7000 aldıran kendisi. Tv den ölü piksel çıkmasa kurtulup 49sj800 alıp keyfini çıkaramayacaktım. Rnnn denen adama sakın inanmayın.
|
Uzun zamandır konuyu takip ediyorum. TV tavsiye konusuna da yazmıştım. Gerçekten haklısınız. Hadi tv tavsiyesi konusunda fanboy’luk yapıyor, anlamaya çalışıyorum. Örneğin burada kullanıcı deneyimlerinin sorulduğu konuya girip yazmak nedir gerçekten? Sadece bu konunda değil, alakalı alakasız tüm tv konularında aynı şeyleri yazıyor. Konu içinde tv ile alakalı bir yazı bulana kadar canım çıkıyor. Bilgi kirliliğinden başka bir şey değil.
|
Diğer konuyu mahfettiği yetmedi şimdi geldi burayı da karıştıracak. Rnnn birader biz Lg 800V tvmizden çok memnunuz. Lütfen git samsung konusunda yaz.
|
Uzatmanın anlamı yok, son kez yazıyorum. Benim ihtiyacım x=1 lik ürünse neden x=2 liği alayım? Kritik soru bu. Zaten x=2 yi sattırmak için x=1 o fiyatta. Yani uzun zamandır sizden iyi bir örnek görmedim bu konuda. Nasıl sistemin çarkları içine dahil edilmiş insanlar. Bu kadar olamaz yani. Bir de tavsiye vererek güzel nokta koydunuz bunların üzerine. Merak edenler okuyabilirler: Patlamış Mısır Deneyi (Kapitalizm)
|
Renk ayarları için bu siteyi bulmuştum. Kullanıcı deneyimine göre değişiklik yapılabilir.
https://www.which.co.uk/static/tools/new-reviews/tv-settings/tv-settings.html?wgu=5665_54264_15299226594413_3be71aa2c3&wgexpiry=1537698659&utm_source=webgains&utm_medium=affiliates&utm_content=22278&source_code=314AGJ Tv modelini seçmeniz yeterli 👍 |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 20 Haziran 2017; 23:13:23 > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenerbalcı -- 29 Haziran 2017; 19:49:16 > |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|