Şimdi Ara

LG 49UB830V 49''(123 CM) 3D UHD SMART LED TV-CMR 900 HZ (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
639
Cevap
9
Favori
82.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu tv hdmi 2.0 ile 4k 60p'de 4:4:4 destekliyor mu acaba? Pcyi bağladıgımda 4:4:4 alabilecek miyim ?
  • aterikasedi kullanıcısına yanıt
    60p desteklemiyor. 4:4:4 nedir bilmiyorum ama bildiğim bişey varsa bu tv den uzak dur. ben geçen sene 2500 tl ye aldım bu tv yi. şuan vatanda 2650, ben sana 2 bine satayım istersen. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: topalsolucan01

60p desteklemiyor. 4:4:4 nedir bilmiyorum ama bildiğim bişey varsa bu tv den uzak dur. ben geçen sene 2500 tl ye aldım bu tv yi. şuan vatanda 2650, ben sana 2 bine satayım istersen. :)

Uydu alıcısından bahsetmiyorum hocam.Pc bağlantısından bahsediyorum.Dün denedim.4k 60hz'de 4:4:4 desteklemiyor.
  • Bu arada tvnin son güncel yazılımı hangisidir ? Menüden kontrol ettiğimde guncelleme olmadıgı ve 04.11.23 yüklü oldugu gozukuyor.Bunun ustune bır yazılım cıktı mı acaba ?
  • www.lg.com
    LG 49UB830V Ürün Desteği :Kılavuzlar, Garanti ve Daha Fazlası | LG Turkey
    http://www.lg.com/tr/urun-destegi/lg-49UB830V#

ürünün güncellemelerini bu siteden takip edebilirsiniz...

• Trt 4k acıyormu trt frekans sistem degiştirdikten sonra arkadaşlar.
  • coscos1222 C kullanıcısına yanıt
    Açmıyor malesef
  • Merhaba arkadaşlar birşey sormak istiyorum. Bende aynı TV den aldım. D smart kullanıyorum. Daha önceki TV im LG 42LM660S idi. HD Görüntü kalitesi çok iyi idi. Fakat şu anda 49ub830v den daha iyi görüntü beklerken çok iyi bir performans alamıyorum. HD Kanallar sanki SD ye yakın bulanık bir görüntü veriyor. Bu acaba D smart ın yayınından mıdır. Yoksa Panelden mi ?

Ayarlarım : Uzman Dinamik kontrast yüksek. Hatta önceki tv imdeki ayarların aynısını kullanıyorum. Ama kesinlikle 42lm660s deki görüntü ve detaylar daha iyi görünüyor.

HDMI Kablodan da olma ihtimalı var mıdır ? 42lm660s de Philips hdmi kullanıyordum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GOadvance

Merhaba arkadaşlar birşey sormak istiyorum. Bende aynı TV den aldım. D smart kullanıyorum. Daha önceki TV im LG 42LM660S idi. HD Görüntü kalitesi çok iyi idi. Fakat şu anda 49ub830v den daha iyi görüntü beklerken çok iyi bir performans alamıyorum. HD Kanallar sanki SD ye yakın bulanık bir görüntü veriyor. Bu acaba D smart ın yayınından mıdır. Yoksa Panelden mi ?

Ayarlarım : Uzman Dinamik kontrast yüksek. Hatta önceki tv imdeki ayarların aynısını kullanıyorum. Ama kesinlikle 42lm660s deki görüntü ve detaylar daha iyi görünüyor.

HDMI Kablodan da olma ihtimalı var mıdır ? 42lm660s de Philips hdmi kullanıyordum.

Öncelikle benim model'in 55 inch olduğunu söyleyeyim. HDMI kablodan olma ihitimali var, her kablo aynı kalitede olmayabiliyor. Bende teledünya var. Hd kanalları, sinema, özellikle belgesel kanalarında 1080p yi gayet güzel ölçekleyebildiğini söyleyebilirim. 4k indirdiğim videolar ise gayet güzel. 55 inch üzerinde 1080p-4k ayırımın daha iyi yapabilmem takdir edersiniz ki daha kolay oluyor. 49inch te ise bunun ayırımı daha zor oluyor olabilir. 49inchlik modeli görmedim bunu da belirteyim.

Gelelim memnun muyum değil miyim olayına. Bende arkaplan aydınlatmasından kaynaklandığını düşündüğüm yatay çizgiler iyice arttı. Arkaplan gökyüzü, deniz yani griye veya beyaza yakın tonlarda bu çizgiler canımı çok sıkıyor. Servisi aramak, televizyonun alınması, yaptık denilip aynı şekilde geri getirilmesi gibi süreçlere cesaret edemiyorum. trt 4k muhabbbetinden dolayı emsal mahkeme kararları varsa (uydu kullanmıyorum, buna rağmen) direkt tv iade yapabileceğimi bilsem o işe girerim. Ben en az 1 ay araştırmadan herhangi bir elektronik alet almazken bunda basiretim mi kapandı anlamadım 4k yazısını görünce direkt atladım. 30p/60p olayı, youtubenin aslında 720p yi gösteriyor oluşu. Tarayıcısnın 1080p görüntüde olması ve kasılması. Güncelleştirildikçe yazılım hatalarını giderip performans sorunlarını gidermek yerine donanımın güçsüzlüğünü örtme yoluna gitmeleri. Örneğin tarayıcıda sekme açtıkça eski açılan sekmelerin kapatılması. Gibi durumlardan canımı çok sıktı açıkcası. Ben çok tv seyreden bir insan değilim. Hatta az bile seyretmem, hiç seyretmem desem yeridir. 1080p de film izleyen biriyim. Animasyon ve çekilmişse 3d olarak indirir izlerim. Geri kalan her şey için evdekiler bu saydığım durumların hiç birinin farkında bile değiller :)
    Görece iyi de para verdik. Ekran çerçevesinin inceliği, yanında bedava verilen soundbar iyi olan yanları. Tv nin hoparlörlerinden ses dinlemek çok kötü bir deneyim oluyor. Bunu bu marka ve modele has olarak söylemiyorum. Eğer bu tip bir tv alacaksanız En az 5+1 subwoofer li bir sistem şart onu anladım.
    Son söz, memnun değilim. Ama uğraşmaya da ne vaktim var ne de gücüm. Çok uğraştım bu tip işlerle yıllarca. Buradan tv alacak arkadaşlara nacizane bir önerim olacak. Bütceniz hangi tv ye yetiyorsa onu almayın, 2 katı daha pahalı olan modeli almak için para biriktirin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi logox -- 3 Haziran 2016; 0:16:23 >

• Logox kardeşim eyvallah. Genel bir değerlendirme olmuş fakat benim merak ettiğim. ub830/ub850v panellerinde acaba bir hata mı var ? şunun için soruyorum. LM660s de gerçekten görüntü ve detaylar daha iyiyken. ub830v de o görüntüyü alamadım. Sorun ne dersen kötü bir görüntü yok ama sanki daha az bir netlik var 1080p değil de yayın 900p de filan sorun tam olarak bu sanki daha bulanık bir görüntü alıyorum. Tamamen değil ama 660s den daha iyi görüntü alabileceğimi düşünmüştüm. Sence böyle bir sorun var mıdır ? Yani o dönemde üretilmiş panel daha mı iyidir acaba ub830v den.
  • küçük inç bi tv den büyük inç e geçince görüntü size daha kötüymüş gibi gelmesi normal. bunu sebebi de tamamen ekran büyüklüğüdür. çünkü ekran büyüyor ama izlediğiniz mesafe aynı. hdmi kablodan yayın kalitesi asla değişmez çünkü hdmi kablo digital yayın taşır. 500 liralık hdmi kablo ile 5 liralık kablo arasında asla zerre kadar kalite farkı olmaz. bunu şöyle düşünün, bir filmi flash belleğe kopyalayıp başka bir bilgisayara aktardığınızda filmin görüntü kalitesi düşüyo mu? asla düşmez. isterseniz yüzlerce kopyalayın yine de ilk kopyaladığınız filmle aynı kalitededir. Lg nin bu panelinde banding denen bi problem var ve led tv lerde banding sorununda lg başı çekiyor. renkler de samsung kadar doyurucu değil malesef. ama sd yayın gibi sanki dediğiniz olay tamemen küçük ekran büyüğüne geçtiğinizden mütevellit göz alışkanlığıdır. daha büyük bir tv alsanız o size sanki daha kalitesiz yayın veriyor gibi gelecektir. zamanla alışırsınız.

• quote:

Orijinalden alıntı: GOadvance

Logox kardeşim eyvallah. Genel bir değerlendirme olmuş fakat benim merak ettiğim. ub830/ub850v panellerinde acaba bir hata mı var ? şunun için soruyorum. LM660s de gerçekten görüntü ve detaylar daha iyiyken. ub830v de o görüntüyü alamadım. Sorun ne dersen kötü bir görüntü yok ama sanki daha az bir netlik var 1080p değil de yayın 900p de filan sorun tam olarak bu sanki daha bulanık bir görüntü alıyorum. Tamamen değil ama 660s den daha iyi görüntü alabileceğimi düşünmüştüm. Sence böyle bir sorun var mıdır ? Yani o dönemde üretilmiş panel daha mı iyidir acaba ub830v den.

Panel teknolojilerinin farklılığı, yani bilemiyorum. Ne desem yalan olur.
  • Şimdi benim televizyonumda da aynı sıkıntı var. EURO 2016 maçlarını 4k izleyemeyecekmiyiz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ebarans

Şimdi benim televizyonumda da aynı sıkıntı var. EURO 2016 maçlarını 4k izleyemeyecekmiyiz ?

Bu benim icinde merak konusu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam mahkeme kararini paylasin lütfen,

• Bu TV den euro 2016 yi 4k izleyen var mi arkadaşlar bu aksam Fransa macinda n sonra yorumlarinizi bekliyorum

• GOadvance kullanıcısına yanıt
    aterikasedi kullanıcısına yanıt
    İzleyebiliyor musunuz? Geçersiz format diyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Çerkes -- 10 Haziran 2016; 22:42:55 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tatanka1990

Bu TV den euro 2016 yi 4k izleyen var mi arkadaşlar bu aksam Fransa macinda n sonra yorumlarinizi bekliyorum

Bunu ben de merak ediyorum.Euro 2016 maçlarını 4k olarak izleyebilsek süper olur.
  • Neyler hala geçersiz format diyor izleyebilen var mı acaba ?
  • wreith kullanıcısına yanıt
    Merhaba

Kanal silme, yer değiştirme sorunu benim 55ub830 de vardı. Sorun ardarda yapılan yazılım güncellemesinden sonra dahada sık yaşanır oldu. Servis talep ettim ve servis kumandası kullanarak televizyonu fabrika ayarlarına döndürdü. Kullanıcının tv menüsünden yaptığı "fabrika ayarlarına geri alma" işlemiyle yaptığı işlemden farklı ve bir nevi Hard Reset Bu işlemden sonra kanal silme yer değiştirme sorunu gözlemlemedim.

• 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.