Beyler PM6900 serisinde inanılmaz bir alan derinliği var. Başka hiçbir televizyonda böyle bir görüntü ile karşılaşmadım.
3D moduna geçmeden bile net tv yayınlarında bir derinlik hissi uyandırıyor ve sanki tvde görüntü izlenmiyor da camın arkasında yaşanılanlar seyrediliyormuş hissi yaratıyor.
Acaba sadece bana mı böyle geliyor yoksa kullanıcıları tarafından fark edilen bir durum mu bu?
hocam alan derinliği var derken..hangi modda izliyorsun.. ayarlarını nasıl yaptın paylaşabilirmisin
quote:
Orijinalden alıntı: sahinko
hocam alan derinliği var derken..hangi modda izliyorsun.. ayarlarını nasıl yaptın paylaşabilirmisin
Mesajı geç gördüm kusura bakma hocam.
Yarın akşam (daha doğrusu bu akşam ) bakıp ayarları yazayım.
quote:
Orijinalden alıntı: ZSARA
quote:
bende bekliyorum ayarları :) standart ve sinema modunda izliyorum hep
quote:
Orijinalden alıntı: barisx3
quote:
quote:
Tamam hocam, akşam gidince bakıp buraya yazayım ayarları.
quote:
quote:
quote:
quote:
teşekkürlerr
Satılık 50PM6900 İki gözlük iki pentouch kalem 1 magic kumanda1 normal kumanda almak isteyenler özele msj bıraksın tv yi alalım 3 hafta oldu
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
teşekkürlerr
Alıntıları Göster
Enerji Tasarrufu: Kapalı
Resim Modu: Uzman 1 (Kendiniz ayar yapınca bu otomatik tanımlanacak zaten)
Kontrast: 90
Parlaklık: 45
Yatay Keskinlik: 20
Dikey Keskinlik: 20
Renk: 70
Ton: G13
Uzman Kontrolü Menüsü
Dinamik Kontrast: Kapalı
Süper Çözünürlük: Kapalı
Renk Gamı: Standart
Kenar Düzeltici: Açık
Renk Filtresi: Kapalı
Beyaz Dengesi içinde Renk Sıcaklığı: Orta Beyaz Dengesi içinde Yöntem: 20 Noktalı IRE
Resim Seçeneği Menüsü
Gürültü Filtresi: Düşük
Film Modu: Kapalı
TruMotion: Pürüzsüz
Resim Sihirbazı II
Standard
Ayarları tüm girişleri seçerek tamamlayın. Uzman 1 modunuz hazır.
Ben bu ayarlarda kullanıyorum ve çok memnunum görüntü kalitesinden.
Umarım sizinde televizyonunuzun görüntüsü istediğiniz gibi olmuştur.
quote:
Enerji Tasarrufu: Kapalı
Resim Modu: Uzman 1 (Kendiniz ayar yapınca bu otomatik tanımlanacak zaten)
Uzman Kontrolü Menüsü
Dinamik Kontrast: Kapalı
Süper Çözünürlük: Kapalı
Renk Gamı: Standart
Kenar Düzeltici: Açık
Renk Filtresi: Kapalı
Beyaz Dengesi içinde Renk Sıcaklığı: Orta Beyaz Dengesi içinde Yöntem: 20 Noktalı IRE
Resim Seçeneği Menüsü
Gürültü Filtresi: Düşük
Film Modu: Kapalı
TruMotion: Pürüzsüz
Resim Sihirbazı II
Standard
Ayarları tüm girişleri seçerek tamamlayın. Uzman 1 modunuz hazır.
Ben bu ayarlarda kullanıyorum ve çok memnunum görüntü kalitesinden.
Umarım sizinde televizyonunuzun görüntüsü istediğiniz gibi olmuştur.
teşekkürler güzel açıklamışsın akşam deniyorum hemen
ama şu 200 saatlik olaya takıldım sorun olmaz sanırım :) daha tv 2 haftalık
quote:
Orijinalden alıntı: barisx3 teşekkürler güzel açıklamışsın akşam deniyorum hemen
Merak etme hiçbir şey olmaz.
Eski teknoloji plazmalarda daha önemliydi o, belli bir süre yüksek kontrast ve parlaklıkta kullanmayın olayı. İlk plazma tvmde ben de dikkat etmiştim. İkinci plazma tvmde direkt olarak ayarlarını yapıp izlemeye başladım. Üçüncü plazma tvm olan PM6900 de de bu ayarlarda izliyorum tvyi. Bır sıkıntı oluşacağını sanmam.
Bir de unutulmaması gereken çok önemli bir nokta var. Plazma tvlerde gaz moleküllerinin aktif hale gelmesi için 2-3 haftalık bir kullanım süresi gerekiyor. Bu süre dolduktan sonra tvnin daha başarılı bir görüntü sunduğunu görebileceksiniz.
Kullanırken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta uzun süre aynı görüntü ekranda kalmasın. Bunu sadece görüntü olarak düşünmeyin, örneğin kanalın logosunun da uzun süre aynı bölgede kalması kötü sonuçlar doğurabilir. Belli aralıklarla yarım dakikalık kanal geçişleri sıkıntı yaşamanızı önleyecektir.
İyi seyirler.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: barisx3 teşekkürler güzel açıklamışsın akşam deniyorum hemen
Merak etme hiçbir şey olmaz.
Eski teknoloji plazmalarda daha önemliydi o, belli bir süre yüksek kontrast ve parlaklıkta kullanmayın olayı. İlk plazma tvmde ben de dikkat etmiştim. İkinci plazma tvmde direkt olarak ayarlarını yapıp izlemeye başladım. Üçüncü plazma tvm olan PM6900 de de bu ayarlarda izliyorum tvyi. Bır sıkıntı oluşacağını sanmam.
Bir de unutulmaması gereken çok önemli bir nokta var. Plazma tvlerde gaz moleküllerinin aktif hale gelmesi için 2-3 haftalık bir kullanım süresi gerekiyor. Bu süre dolduktan sonra tvnin daha başarılı bir görüntü sunduğunu görebileceksiniz.
Kullanırken dikkat etmeniz gereken en önemli nokta uzun süre aynı görüntü ekranda kalmasın. Bunu sadece görüntü olarak düşünmeyin, örneğin kanalın logosunun da uzun süre aynı bölgede kalması kötü sonuçlar doğurabilir. Belli aralıklarla yarım dakikalık kanal geçişleri sıkıntı yaşamanızı önleyecektir.
İyi seyirler.
ZSARA açıklamlar için çok teşekkürler :) evet gün geçtikce görüntüler daha keskin daha güzel oluyor dediğin gibi gazdan dolayı sanırım..
Benim tv de bir ölü piksel var 10 cmden belli oluyor Allahtan canlı değil :) nazarlık diyorum servisle uğraşamam,,,sende varmı sıkıntı test yaptınmı acaba
quote:
Orijinalden alıntı: barisx3 ZSARA açıklamlar için çok teşekkürler :) evet gün geçtikce görüntüler daha keskin daha güzel oluyor dediğin gibi gazdan dolayı sanırım..
Benim tv de bir ölü piksel var 10 cmden belli oluyor Allahtan canlı değil :) nazarlık diyorum servisle uğraşamam,,,sende varmı sıkıntı test yaptınmı acaba
Rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu.
Kullandıkça hem görüntü kalitesi yükselecektir hem de gözünüz daha çok alışacaktır tvye. Ne yazık ki 50" olması ve Full HD olması nedeniyle standart çözünürlükteki yayın ve videolar güzel olmayan bir görüntü yaratıyor. TV nin tam olarak hakkını verebilmek için HD yayınları ve videoları tercih etmek gerekiyor.
Ben test yapmadım ama deneyince paylaşırım. Hangi testte tespit ettin ölü pikseli acaba? Canlı olmaması bir avantaj çünkü canlı ve renksiz ölü pikseller insanı gerçekten rahatsız ediyor.
Servisler bildiğim kadarıyla 4 ve üzeri ölü pikselde tv yi tamir ya da değişim için alıyorlar. Hiç uğraşıp canını sıkma seyir esnasında problem yaşamıyorsan ama devamlı kontrol et, eğer yenileri oluşursa zaman kaybetmeden değişim talebinde bulunursun.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: barisx3 ZSARA açıklamlar için çok teşekkürler :) evet gün geçtikce görüntüler daha keskin daha güzel oluyor dediğin gibi gazdan dolayı sanırım..
Rica ederim yardımcı olabildiysem ne mutlu.
Kullandıkça hem görüntü kalitesi yükselecektir hem de gözünüz daha çok alışacaktır tvye. Ne yazık ki 50" olması ve Full HD olması nedeniyle standart çözünürlükteki yayın ve videolar güzel olmayan bir görüntü yaratıyor. TV nin tam olarak hakkını verebilmek için HD yayınları ve videoları tercih etmek gerekiyor.
Ben test yapmadım ama deneyince paylaşırım. Hangi testte tespit ettin ölü pikseli acaba? Canlı olmaması bir avantaj çünkü canlı ve renksiz ölü pikseller insanı gerçekten rahatsız ediyor.
Servisler bildiğim kadarıyla 4 ve üzeri ölü pikselde tv yi tamir ya da değişim için alıyorlar. Hiç uğraşıp canını sıkma seyir esnasında problem yaşamıyorsan ama devamlı kontrol et, eğer yenileri oluşursa zaman kaybetmeden değişim talebinde bulunursun.
aynen dediğin gibi ZSARA servisle uğraşamam ona nazarlık dedik artık ,,yenisi gelir canlı piksel çıkar mazallah kafayı yerim o zaman,,,sadece beyaz zeminde bir piksel siyah yani görünmesi imkansız dediğim gibi 10 cm gelince sadece beyaz zeminde belli oluyor,,
ZSARA valla sd yayınlarda bile beni tatmin etti :) fiyat performans canavarı tv ye fazla para vermek gereksiz :)
paylaşımlarının devamını dilerim iyi forumlar ZSARA
quote:
Orijinalden alıntı: barisx3 aynen dediğin gibi ZSARA servisle uğraşamam ona nazarlık dedik artık ,,yenisi gelir canlı piksel çıkar mazallah kafayı yerim o zaman,,,sadece beyaz zeminde bir piksel siyah yani görünmesi imkansız dediğim gibi 10 cm gelince sadece beyaz zeminde belli oluyor,,
ZSARA valla sd yayınlarda bile beni tatmin etti :) fiyat performans canavarı tv ye fazla para vermek gereksiz :)
Tvnden memnun olmana sevindim. Ben de açıkçası epeyce araştırdıktan sonra aldım. Çok memnunum kararımdan.
Bu aralar işten güçten ve yorgunluktan pek ilgilenemedim tv ile. Yarın akşam Bluray 1080p 3D DTS film ile 3 Boyut gösterimini test etmeyi planlıyorum. Deneyimlerimi paylaşırım. Şu ana kadar tek hoşuma gitmeyen husus, tvnin elektiriğini kestikten sonra wi fi şifresini tekrar istemesiydi. Bilmiyorum belki ben de hata vardır. Tekrar 24 haneli şifreyi girmektense LAN kablosunu taktım üşengeçlikten. Bir daha deneyip emin olduğumda yazarım hafızaya alıp almadığını wi fi şifresini.
Öğrendikçe paylaşmaya devam ederim elimden geldiği kadarıyla.
Ben ezelden beri plazmacıyım, Ledle, LCD ile hiç işim olmaz. Sadece akşamları televizyonu kullanıyorum, gündüzleri evde kimse olmadığı için parlama da benim için sorun olmuyor. Ben tvyi oyun oynamak ve film seyretmek için kullandığımdan hep plazmayı tercih ediyorum. Genel ev kullanımı için LED tvler daha iyi, gündüzleri ve akşamları yüksek ışıkta oturuluyorsa kesinlikle LED öneriyorum. Babamlara ve Kayınpedere LED tv aldırdım mesela onlar çok memnun ama benim ihtiyaçlarımı karşılamıyor LEDler. Plazma forever o yüzden.
İyi forumlar.
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: barisx3 aynen dediğin gibi ZSARA servisle uğraşamam ona nazarlık dedik artık ,,yenisi gelir canlı piksel çıkar mazallah kafayı yerim o zaman,,,sadece beyaz zeminde bir piksel siyah yani görünmesi imkansız dediğim gibi 10 cm gelince sadece beyaz zeminde belli oluyor,,
Tvnden memnun olmana sevindim. Ben de açıkçası epeyce araştırdıktan sonra aldım. Çok memnunum kararımdan.
Bu aralar işten güçten ve yorgunluktan pek ilgilenemedim tv ile. Yarın akşam Bluray 1080p 3D DTS film ile 3 Boyut gösterimini test etmeyi planlıyorum. Deneyimlerimi paylaşırım. Şu ana kadar tek hoşuma gitmeyen husus, tvnin elektiriğini kestikten sonra wi fi şifresini tekrar istemesiydi. Bilmiyorum belki ben de hata vardır. Tekrar 24 haneli şifreyi girmektense LAN kablosunu taktım üşengeçlikten. Bir daha deneyip emin olduğumda yazarım hafızaya alıp almadığını wi fi şifresini.
Öğrendikçe paylaşmaya devam ederim elimden geldiği kadarıyla.
Ben ezelden beri plazmacıyım, Ledle, LCD ile hiç işim olmaz. Sadece akşamları televizyonu kullanıyorum, gündüzleri evde kimse olmadığı için parlama da benim için sorun olmuyor. Ben tvyi oyun oynamak ve film seyretmek için kullandığımdan hep plazmayı tercih ediyorum. Genel ev kullanımı için LED tvler daha iyi, gündüzleri ve akşamları yüksek ışıkta oturuluyorsa kesinlikle LED öneriyorum. Babamlara ve Kayınpedere LED tv aldırdım mesela onlar çok memnun ama benim ihtiyaçlarımı karşılamıyor LEDler. Plazma forever o yüzden.
İyi forumlar.
leddeki görüntüler gerçekten çok patlak plazma gerçek rengi veriyor patlama yaptığını insan teninden anlaşılabilir zaten,,, 3 boyut deneyimini yaşadım ben belgesel felan indirmiştim gerçekten güzel hakkını veriyor,, wifi şifresi hafızaya alıyor seninkindede alması lazım
film olarak Pi'nin Yaşamı nı tavsiye ederim harika 3d deneyimi yaşatıyor
quote:
Orijinalden alıntı: barisx3 leddeki görüntüler gerçekten çok patlak plazma gerçek rengi veriyor patlama yaptığını insan teninden anlaşılabilir zaten,,, 3 boyut deneyimini yaşadım ben belgesel felan indirmiştim gerçekten güzel hakkını veriyor,, wifi şifresi hafızaya alıyor seninkindede alması lazım
film olarak Pi'nin Yaşamı nı tavsiye ederim harika 3d deneyimi yaşatıyor
Ben de bir sürü 3 boyutlu film indirdim ama daha izlemeye başlayamadım ne yazık ki. Ben Bluray 1080p ve DTS kodekli olmasına dikkat ediyorum filmlerin. Böyle olunca inanılmaz bir seyir zevki yaşatıyor filmler.
Wi fi şifresini bir kez girdim ve sorunsuz bağlandım ama elektriği kestikten sonra tekrar girmek istediğimde yeniden şifre sordu ben de üşendim. Sonra tekrar denerim artık.
Buradan 3D olarak çekilen filmleri takip edebilirsin.
Ben izlemiş olmama rağmen Avatar'ı tekrar indirip izleyeceğim. Şimdiye kadar izlediğim en iyi 3D film idi. Keyifli olması ve görselliği açısından Hugo'yu da öneririm.
ya arkadaşlar b televizyondandan digitürk play maclarını canlı olarak izleyebiliyormuyuz bende o kadar çok taklılyor ki anlatama
web browseri çok kötü tvnin netten bir şey izleyemiyorsun.. sürüm 4.10.16 sizin sürüm nedir. başka bir güncelleme gelecektir. Alalı 3 hafta oldu bu yğüzden de satmaya karar verdim.. Yoksa tvinin görüntüsü ve 3d oynatımı süper
öncelikle hocam teşekkür ederim paylaşımlarınız için..bende sizn gibi düşünüyorum kaldıki hd yayınlarda bu tv gerçekten farklı..sd yayınlarda zaten hepsi kötü..gerçekten ledlere fazla para vermeye gerek yok.kiledlerde bu boyuttda parlaklıktan gözler mahvoluyor..
ya arkadaşlar b televizyondandan digitürk play maclarını canlı olarak izleyebiliyormuyuz bende o kadar çok taklılyor ki anlatama
web browseri çok kötü tvnin netten bir şey izleyemiyorsun.. sürüm 4.10.16 sizin sürüm nedir. başka bir güncelleme gelecektir. Alalı 3 hafta oldu bu yğüzden de satmaya karar verdim.. Yoksa tvinin görüntüsü ve 3d oynatımı süper
İnternet bağlantında bir sorun olabilir ya da band genişliğin yeterli gelmiyor olabilir.
Bende 10 Mbps uydunet bağlantısı var, nette oldukça yeterli bir performansı var ve youtube da Full HD çözünürlüklü videoları hiç takılmadan çok akıcı bir biçimde seyredebiliyorum.