Şimdi Ara

LG 50 PM 6900 (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
648
Cevap
10
Favori
52.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • iyice bulandı kafam şu tv seçimi yüzünden aklımı çelip duruyor bu tv sürekli
  • Bende 1 haftadan beri bu tv yi araştırıyorum fakat bu yansıma olayı kafamı kurcalıyor. Salonda kullanacağım ve salonda baya güneş alıyo. Tv de camın yan sol tarafında olacağı için parlama olcağı kaçınılmaz. Pana ya yöneleceğim fakat onunda parlamayacağı kesin deyil. Kararsız kaldım. Kullanmaya başlayan arkadaşların görüşlerine ihtiyacım var.

Saygılar.
  • bu tv ile pana 50st50e arasında kaldım ama aradaki 700tl lik fark azımsanmayacak bir rakam değil.. Yakında evleniyorum ve rakamlar şuan benim için çok önemli. Yansıma olayını çok dert etmiyorum genellikle akşamları işten dönünce kullanacağım için ve film ağırlıklı kullanacağım için işimi ve ihtiyacımı fazlasıyla karşılayacığını düşünüyorum. Yakın zamanda teknosada canlı halini görüp ona göre karar vereceğim.

Şuan gold'da 1899 tl fakat 2 gözlük pentouch kalem ve magic kumanda fiyata dahil, diğer marketlerde bu fiyata bu aks.ları veren yok. Hızlıal gold iştiraki ve sitesindeli 6900 ilanında bu tv nin Türkiye lg servisi güvencesi altında olduğunu ifade ediyor dolayısıyla gold'daki tv nin de aynı kapsamda olduğunu sanıyorum ama araştırmakta fayda var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kin_ci

Bende 1 haftadan beri bu tv yi araştırıyorum fakat bu yansıma olayı kafamı kurcalıyor. Salonda kullanacağım ve salonda baya güneş alıyo. Tv de camın yan sol tarafında olacağı için parlama olcağı kaçınılmaz. Pana ya yöneleceğim fakat onunda parlamayacağı kesin deyil. Kararsız kaldım. Kullanmaya başlayan arkadaşların görüşlerine ihtiyacım var.

Saygılar.

Dostum bende aynı durumdaydım. Göze alıp alamadım. Tv de aceleniz yoksa bence 9700 parlamayan modeli bekleyin. acil lazımsa led almaktan başka care yok bende istemeye istemeye led aldım.
  • Bende evleneceğim için şimdilik tv konusunu en son plana attım. Yani mayıs sonuna kadar bekleyeceğim.
  • Bimeksten 1900 TL'ye ( 10 ay taksit / maksimum karta ) 2 gözlük ( AG - S350 ) 2 kalem ve sihirli kumandasını aldım. Yansıma yapmakta fakat bakış açısını değiştirdiğinizde hiçbir problemle karşılaşmadım. Pencerelerin olduğu kısımdan bakmıyorum, yanlarda oturarak izliyorum yansıma problem olmuyor. 3d'sinde derinliği çok hissedemedim. Detaylı olarak henüz izlemedim. İnterneti çok yavaş. İnternetten canlı tv izlenemiyor, internet bağlantısının da etkisi olabilir. ( 800 kb'la download yapıyorum normalde ) . Pentouch özelliğini kullandım, kendi ofis dosyalarınız üzerinde karalama yapabiliyorsunuz. Sunum dosyaları üzerinde slayt geçişleri aynı şekilde gösterilmiyor, internet sayfası gibi slaytları aşağıya çekerek geçiyorsunuz. İnternette kalemi kullanabiliyorsunuz. Ekranda iz kalmakta fakat sadece kalem kullandığınız mesafede rahatsız edici olarak gözüküyor. Biraz daha geriden baktığınızda izleri göremiyorsunuz. Bu izler uzun süre aynı yerde kalmadan hemen oluşuyor. Hızlı sahnelerde takılma ve bulanıklaştırma yapmakta. Bu durum biraz can sıkıcı olabilir. Plazmalarda araştırma yaparken hızlı ve aksiyon sahneleri için ledlerden daha iyi olduğu söylendi bana ama gördüğüm kadarıyla bu şekildeki bir sahnede görüntü böyleyse ledleri düşünemiyorum.

Kısacası beni çeken tarafları,

Ekran büyüklüğüne göre fiyatı
    Ekranı
    Özel ders vereceğim için akıllı tahta olarak kullanılacak olması

Eksileri

Yansıma ( sizler için sorun teşkil edebilir )
    3D derinlik hissinin iyi olmaması
    Hızlı sahne geçişlerindeki bozukluk
    İz bırakması
    İnternetin yavaş olması

Alacak arkadaşlar için faydalı olur umarım.

• quote:

Orijinalden alıntı: utq_yalcin

Bimeksten 1900 TL'ye ( 10 ay taksit / maksimum karta ) 2 gözlük ( AG - S350 ) 2 kalem ve sihirli kumandasını aldım. Yansıma yapmakta fakat bakış açısını değiştirdiğinizde hiçbir problemle karşılaşmadım. Pencerelerin olduğu kısımdan bakmıyorum, yanlarda oturarak izliyorum yansıma problem olmuyor. 3d'sinde derinliği çok hissedemedim. Detaylı olarak henüz izlemedim. İnterneti çok yavaş. İnternetten canlı tv izlenemiyor, internet bağlantısının da etkisi olabilir. ( 800 kb'la download yapıyorum normalde ) . Pentouch özelliğini kullandım, kendi ofis dosyalarınız üzerinde karalama yapabiliyorsunuz. Sunum dosyaları üzerinde slayt geçişleri aynı şekilde gösterilmiyor, internet sayfası gibi slaytları aşağıya çekerek geçiyorsunuz. İnternette kalemi kullanabiliyorsunuz. Ekranda iz kalmakta fakat sadece kalem kullandığınız mesafede rahatsız edici olarak gözüküyor. Biraz daha geriden baktığınızda izleri göremiyorsunuz. Bu izler uzun süre aynı yerde kalmadan hemen oluşuyor. Hızlı sahnelerde takılma ve bulanıklaştırma yapmakta. Bu durum biraz can sıkıcı olabilir. Plazmalarda araştırma yaparken hızlı ve aksiyon sahneleri için ledlerden daha iyi olduğu söylendi bana ama gördüğüm kadarıyla bu şekildeki bir sahnede görüntü böyleyse ledleri düşünemiyorum.

Kısacası beni çeken tarafları,

Ekran büyüklüğüne göre fiyatı
    Ekranı
    Özel ders vereceğim için akıllı tahta olarak kullanılacak olması

Eksileri

Yansıma ( sizler için sorun teşkil edebilir )
    3D derinlik hissinin iyi olmaması
    Hızlı sahne geçişlerindeki bozukluk
    İz bırakması
    İnternetin yavaş olması

Alacak arkadaşlar için faydalı olur umarım.

arkadaşım bugün aldığını söylemişsin ama 2098tl / 10 taksit olarak gözüküyor fiyatı...
    mağazaya özel bir indirim mi yapıldı acaba?

söylediğiniz eksilerin sadece ilkinin olma ihtimali var diye düşünüyorum, hızlı sahne de bozukluk internetin yavaş olması mümkün mü ?
    iz bırakmasını zaten anlayamadım umarım öyle değildir...

• en iyi fiyat garantisi kapsamında aldım, ayrıca %10'luk hediye çekini istemedim, o şekilde aldım. internet yavaş, bazı sitelerin açılması için çok beklediğim oldu. ekran siyah olunca ( kanal geçişlerinde, program değiştirdiğinde, uygulama penceresine dönerken vb. ) ekranda bir önce duran görüntünün izi kalıyor birkaç saniye.
  • quote:

Orijinalden alıntı: utq_yalcin

en iyi fiyat garantisi kapsamında aldım, ayrıca %10'luk hediye çekini istemedim, o şekilde aldım. internet yavaş, bazı sitelerin açılması için çok beklediğim oldu. ekran siyah olunca ( kanal geçişlerinde, program değiştirdiğinde, uygulama penceresine dönerken vb. ) ekranda bir önce duran görüntünün izi kalıyor birkaç saniye.

bizde alım arifesindeyiz...siz anladığım kadarıyla beğenmemişsiniz tv yi... tv dedim hakaret etmedim umarım...plazma diyelim...önerir misiniz? alan arkadaşlar birkaç kusur buluyorlar ürün için ama çok önemli diye düşündüğüm parlama olayı...onun dışında ben bir kusur görmedim...
    4 hdml 1 usb yerine usb leri çoğaltabilirdi üretici...3-2 / 3-3 yapabilirdi...2 tane hdmi dan fazlası bence gereksiz ama belki başka amaclarla kullananlar vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: grimser

bu tv ile pana 50st50e arasında kaldım ama aradaki 700tl lik fark azımsanmayacak bir rakam değil.. Yakında evleniyorum ve rakamlar şuan benim için çok önemli. Yansıma olayını çok dert etmiyorum genellikle akşamları işten dönünce kullanacağım için ve film ağırlıklı kullanacağım için işimi ve ihtiyacımı fazlasıyla karşılayacığını düşünüyorum. Yakın zamanda teknosada canlı halini görüp ona göre karar vereceğim.

Şuan gold'da 1899 tl fakat 2 gözlük pentouch kalem ve magic kumanda fiyata dahil, diğer marketlerde bu fiyata bu aks.ları veren yok. Hızlıal gold iştiraki ve sitesindeli 6900 ilanında bu tv nin Türkiye lg servisi güvencesi altında olduğunu ifade ediyor dolayısıyla gold'daki tv nin de aynı kapsamda olduğunu sanıyorum ama araştırmakta fayda var.

panasonic 50st50e biraz önce inceledim teknosada görüntü güzel ancak beni elektrik sarfiyatı düşündürdü...

+ lar kontrast biraz yüksek 500,000/1 ,2000 mhz,+1 usb...

- lar yüksek enerji tüketimi 355w - lg nin 135w olduğu söyleniyor, 700 tl gibi bir fiyat farkı,servis ağı biraz daha az...

burda atlanılan en önemli konu verdiğimiz ücretin karşılığı olan kaliteyi ve servisi almak...hepsi teknolojik ürünler elektrik voltajı gider bişeyi yanarsa karşımızda muhatap bulmak isteriz. Gold dan uygun fiyatla lg alan bir arkadaşımız ürünü lg servisinde yaptıramamış ürün gold bilgisayarın paralel ithalatla getirilen ürünüymüş... üründe sıvı teması diye bir mazeret gösterip 1800 tl ücret talep etmişler...ürünün fiyatı da 2400 tl di sanırım...

yani aldığımız yer garanti durumu da bizim verdiğimiz paranın karşılığını vermeli...halen 2 yıl garanti veriyorlar ürünlere...niye 3 yıl değil??? niye 5 yıl değil??? sattıkları ürünlere güvenmiyorlar mı?
    bu plazmayla ilk deneyimiz olacak umarım yanılmayız LG den...

• almak isteyen arkadaşlar için;

özellik tablosu-- birçoğunda farklı ve yanlış yazıyor

http://www.lg.com/tr/televizyon/lg-50PM6900

şuan için en güvenilir alma kaynağı TEKNOSA ve KLİKSA...

http://www.teknosa.com/urunler/119960571/lg-50pm6900-fhd-3d-plazma-pentouch-tv-g-s350-plazm?term=pm6900 1899 TL / 12 TAKSİT

http://www.kliksa.com/urun/lg-50pm6900-full-hd-3d-plazma-tv/900369388 1899/12 TAKSİT

FİYATLAR UYGUN, SATICILAR UYGUN DAHA NE İSTENİR :)

NOT : LG İZMİR/ OPTİMUM SATICISI ÜRÜNÜ VAR DİYE SATTIĞI VE ÜRÜN KURULMADAN TEŞHİR ÜRÜNÜ OLDUĞU ANLAŞILDIĞINDAN TEMİN AŞAMASINA GİTTİ. 2 HAFTAYI AŞKIN BİR SÜRE BEKLEMEMİZE RAHMEN ÜRÜNDEN VE KURULUMDAN HABER ALAMADIK, SİPARİŞİ İPTAL EDİP TEKNOSADAN ALDIK VE BUGÜN İÇİN KURULUM YAPABİLİRİZ DENDİ. KURULUM EKİBİ PAZAR GÜNLERİ ÇALIŞMIYORMUŞ, ALACAK ARKADAŞLARA DUYURULUR.

• önceki pazar günü hem teknosa hem bimeks'te canlı halini gördüm ve izledim 6900ü açıkçası hayal kırıklığı yarattı bende. Oynatılan video ki trt hd vardı tüm tv lerde 6900ün yanındaki pana ut50e görüntü olağan şekilde akıcı ve berrakken lg de tv sanki 50 hz gibi hiç akıcı değildi (sahne şu: bisiklet sürülüyordu dizide ve tekerlerin dönüşünde sizi baktığınızda rahatsız eden karıncalanma gibi kare kare ilerliyordu).

belki bimeks'te görüntü kaynağı kötüdür diye düşündüm ama teknosa da durum farklı değil gördüğümden. pen kalem hoş kullanışlı keza magic kumanda da öyle ama özellikle tv fonksiyonu olarak bana düşük kalitede geldi. Bir arkadaşın dediği gibi panasonic daha iyi ama elektrik tüketimi çok fazla. Sanırım bu sebeplerden ötürü Led alacağım. Tv işinide evlilik sonrasına bıraktım bir süre projeksiyonla idare edicem bayram zamanı güzel kampayalardan faydalanıp iyi birşey alacağım inşallah.

Tv işi tamamen göz işi arkadaşlar, imkanınız varsa mutlaka canlı halini görüp öyle karar verin yoksa pişman olursunuz

• Arkadaşlar firmware versiyonunuz nedir?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Televizyonun özellikleri çok cazip fiyatına göre. Ama gittiğim tüm teknoloji marketlerde görüntüsü en kötü tv idi. Görüntüsünü görünce bu tv' yi almazsınız. Bu kesin bir şey. Bir yerde değil iki yerde değil heryarde aynı. PA Serisi filan bundan çok daha güzel. Hepsi bundan güzel... LG PM serisinin yakınından bile geçmeyin, silin kafanızdan, hatta piyasadan toplanması gerek (; PA serisi fiyatına göre gayet iyi ancak 3D istediğim için olamıyor. PM serilerini tamamen eledim. Şimdi Samsung PS-51E551 meylettim ama daha kesin bir kararım yok. Önerilere açığım. Tabi düşük bütçeli bir seçim yapmam gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PANGEA2 -- 13 Nisan 2013; 13:37:46 >
  • arkadaşlar tv yi 15 gündür kullanıyorum.kesinlikle fiyat performans bir ürün.buraya neden yazıyorum.bende tv de karar aşamasında çok karasız kaldım.bu forumda okunmadık yazı bırakmadım.bu nedenle benim gibi bir çok karasıza yardımcı olmaktır amacım..bir kere yansıma çok sorun değil .görüntü olarak tekno marketlerdeki görüntüsne takılmayın..evde gayet güzel görüntü veriyor.HD Yayınlarda..ve inanın tv ye çok para vermenin nekadar anlamsız olduğunu anladım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahinko

arkadaşlar tv yi 15 gündür kullanıyorum.kesinlikle fiyat performans bir ürün.buraya neden yazıyorum.bende tv de karar aşamasında çok karasız kaldım.bu forumda okunmadık yazı bırakmadım.bu nedenle benim gibi bir çok karasıza yardımcı olmaktır amacım..bir kere yansıma çok sorun değil .görüntü olarak tekno marketlerdeki görüntüsne takılmayın..evde gayet güzel görüntü veriyor.HD Yayınlarda..ve inanın tv ye çok para vermenin nekadar anlamsız olduğunu anladım..

Bende aynı fikirdeyim bütçeyi ne kadar zorlarsanız bir üst modeli mutlaka var.ben şahsen arçelik 72 crt den geçtim haliyle çağ atlamış oldum.pm 6900 görüntü olarak muhteşem değil ancak özellik olarak gayet iyi ve f/p ürünü diyebilirim,parlama olayı bir çok üründe var ,yer çok önemli... Içinde birde dahili uydu alıcısı bulunsaydı iyi olurdu ama o da sorun değil birkaç yıla karasal yayına geçilecek en iyisi bile işe yaramayacak.tekrar söyleyim iyiki almışım dediğim bir tv oldu...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bu yazdığım 2 tv den birini almak istiyorum film izleme, oyun oynama ve 3d noktasında ne derece başarılıdır yorum yapabilirmisiniz acaba yada tavsiyeniz varmı başka bi tv için ?
    modeller : Panasonic TX-L47ET5E 120 Ekran 3D LED TV (1900 tl) , LG 47LM640S 3d led 120 cm (1950tl)
  • lg nin 640 serisini ben beğenmiyorum.. Ben panayı tercih ederdim şahsen.görüntü keskinliği renkler daha güzel..
    ama pm 6900 ü tavsiye ederim.. çocuklar dahil hepimiz iyiki almışız bu tv yi diyoruz
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahinko

lg nin 640 serisini ben beğenmiyorum.. Ben panayı tercih ederdim şahsen.görüntü keskinliği renkler daha güzel..
    ama pm 6900 ü tavsiye ederim.. çocuklar dahil hepimiz iyiki almışız bu tv yi diyoruz

teşekkür ediyorum sağolun bende büyük ihtimal kısmetse pana alacağım.Genelde de hep pana dendi istişare sonucu pana çıktı :)
  • 4.10.26 senin ki
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.