Şimdi Ara

LG 50 PM 6900 (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
648
Cevap
10
Favori
52.667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hadi ya gözümü korkuttun bende yarın almayı düşünüyordum. nasıl destek vermiyorlar kaçak ürün mü satıyor bunlar ?
  • Bende uzun araştırmalar sonucu yeni bir TV almaya karar verdim.
    İlk etapta Panasonic Plazma yada Sharp LED düşünürken; maalesef Panasonic'in fiyatı uygun olan serilerinin açılmamış kutulu olanını bulamadım. Sharp'ta ise 46" en eski model bir LED vardı alabileceğim bütçemle. Onun da görüntüsü mat geldiği için vazgeçtim.

Paraf ve Babalar günü sağolsun; Electroworld'den(mağazasından) 1.799 TL ye bu televizyonu(50PM6900) aldım.(internet sitesinde gözlükler hariç 1.699 TL isi) 150 TL paraf indirimi ile 1.650 TL ye mal oldu. 2 adet gözlük+2 adet kalem+akıllı kumanda+normal kumanda...

Televizyonu LG yetkili servis getirip kurulumu yaptı. Yani garanti anlamında GOLD daki gibi bir sıkıntımız yok şükür. Hatta servisin direkt getirmesine de şaşırdım ve memnun kaldım açıkçası

Henüz uydu bağlantısı yapmadığım için Harddiskten film ve dizi seyrettik. Görüntü kalitesi gerçekten çok güzel, ses sistemine hayran kaldım(gerçi daha önce hiç LCD kullanmadım ama komşular rahatsız olmasın diye yarıya bile getirmiyoruz ses ayarını ) akıllı kumanda olayı gerçekten harika. pentouch olayı da çocuklu ailelerde baya kullanışlı olabilir.

yalnız altyazıda türkçe karakterleri desteklemiyor tv. bunu nasıl halledebilirim? güncelleme falan mı gerekli? (şimdilik altyazı dosyasındaki türkçe karakterleri Ctrl+H ile değiştiriyorum ama buda nereye kadar devam eder bilmiyorum)

• Türkçe dil desteği var. Video oynarken sol alt tarafta seçenekler menüsüne gir, video menüsünde kod sayfası bölümünde Türkçe seç, alt yazı karakter problemi düzeliyor. Ama bunu default yapmak mümkün olmuyor. Her defasında seçmek gerekiyor.
  • Golde verdim siparişi yarın geliyor benim 6900 de. Dün görüştüm, adamlar kaçak mal değil de paralel ithalat ile getirip ucuza satıyorlar. doğal olarak LG türkiye garantisi altında değil. ecc elektronik diye bir firmanın garantisi altında 2 sene boyunca.
  • monamours kullanıcısına yanıt
    öncelikle tv niz hayırlı olsun ama keşke foruma girmez olaydım da bu msjınızı okumayaydım bende tv yi electroworld den aldım fakat paraf kart kampanyasını sadee gold a özel sanıyordum ve paraf kartım olmasına rağmen elime gelen ilk kartla ödeme yaptım 150 tl indirim ve 18 tl paraf paradan oldum böylece..neyse sağlık olsun çıkacak para cüzdanda durmaz
  • hayırlı olsun dostum ama ben ucuza sattıklarını düşünmüyorum paralel ithalat olmasına rağmen fiyatı electroworldun fiyatıyla aynı ve umarım ESS seni kanser etmez,servise ulaşıp kurulumu yaptırdığında haber verirsen sevinirim
  • 1699 fiyat dahl mi?
  • Goldün ithal ettiği LG tvler çin malıymış. bunu yeni öğrendim. ben siparişimi iptal edeceğim. zaten çok şikayet var hep kırık dökük TV gönderiyorlarmış. ESS servisleri de her arızaya kullanıcı hatası deyip bir tv parası kadar ücret talep ediyorlarmış. üstüne 400 TL ekleyip teknosadan alacağım aynı ürünü.
  • Alan arkadaşlar TV nin arkasına bakabilir mi acaba çin malı mı yazıyor ..
  • quote:

Orijinalden alıntı: algerino85

Goldün ithal ettiği LG tvler çin malıymış. bunu yeni öğrendim. ben siparişimi iptal edeceğim. zaten çok şikayet var hep kırık dökük TV gönderiyorlarmış. ESS servisleri de her arızaya kullanıcı hatası deyip bir tv parası kadar ücret talep ediyorlarmış. üstüne 400 TL ekleyip teknosadan alacağım aynı ürünü.

çin malı değil paralel ihracat
    eline ihtalat belgesi alan gemiden kontainer kiralayan tv gvetiriyor goldan bunlardan birtanesi gibi..
    bunları lg türkiye resmii distribütor garanti kapsamına almıyor
    getiren firma garanti sini kendisi veriyor bazi firmalar resmii distr.den daha iyi hizmet veriyor bazilar satana kadar hizmet ediyor..
    lg paneller zaten ya kore yada çinde üretiliyor ve işçilik bakımından giriş seviye modelleri pm buna dahil oldukça kalitesizler.. zaten buda panelin maliyetine yansıyor
    onun hariçinde fiyatları biraz tuzlu olan orta sınıf kaliteli panelleride yok değil hani..

• quote:

Orijinalden alıntı: hbasaran82
    eline ihtalat belgesi alan gemiden kontainer kiralayan tv gvetiriyor goldan bunlardan birtanesi gibi..
    getiren firma garanti sini kendisi veriyor bazi firmalar resmii distr.den daha iyi hizmet veriyor bazilar satana kadar hizmet ediyor..
    lg paneller zaten ya kore yada çinde üretiliyor ve işçilik bakımından giriş seviye modelleri pm buna dahil oldukça kalitesizler.. zaten buda panelin maliyetine yansıyor
    onun hariçinde fiyatları biraz tuzlu olan orta sınıf kaliteli panelleride yok değil hani..

lg paneller zaten ya kore yada çinde üretiliyor ve işçilik bakımından giriş seviye modelleri pm buna dahil oldukça kalitesizler..

Anlamadım şimdi, giriş seviyesi (yani alt model) PM modeller mi kalitesiz? Yoksa giriş seviyesi olarak düşündüğün PM model grubu mu kalitesiz?

• quote:

Orijinalden alıntı: ZSARA

quote:

lg paneller zaten ya kore yada çinde üretiliyor ve işçilik bakımından giriş seviye modelleri pm buna dahil oldukça kalitesizler..

Anlamadım şimdi, giriş seviyesi (yani alt model) PM modeller mi kalitesiz? Yoksa giriş seviyesi olarak düşündüğün PM model grubu mu kalitesiz?

taibiki pm grubu daha kalitesiz seviyenin içinde yer alıyor
    düşününkü maliteyi-işçiliği daha yüksek olan plazma paneli sen led panelden ucuza sürüyorsun piyasaya.. e bunu nasıl başarıyorsun kaliteyi donanımı düşürerek?

50lm lg led tv bugun 3000 lira küsür (en kalitelisi)
    50pm plazma - 1800 lira (çok yakın bir arkadaşım aralık ayında 1790 liraya satın aldı)
    rakip 50st50 -giriş seviye 2500 lira, orta seviye gt50-3500, kaliteli vt50 - 4-5bin lira - panasonic plazma

• quote:

quote:

quote:

düşününkü maliteyi-işçiliği daha yüksek olan plazma paneli sen led panelden ucuza sürüyorsun piyasaya.. e bunu nasıl başarıyorsun kaliteyi donanımı düşürerek?

50pm plazma - 1800 lira (çok yakın bir arkadaşım aralık ayında 1790 liraya satın aldı)
    rakip 50st50 -giriş seviye 2500 lira, orta seviye gt50-3500, kaliteli vt50 - 4-5bin lira - panasonic plazma

LG 50 PM 6900

• quote:

quote:

quote:

quote:

LG 50 PM 6900

haa çok kaliteli ozaman pardon :)

LG 1800 lira iken panasonice 5 bin lira verenler gezi zekalı oluyorlar
    siz akıllı.. :))

tekrar tekrar pardon

• quote:

tekrar tekrar pardon

Valla ben öyle bir ithamda bulunmuyorum ama yılların plazma tv kullanıcısı olarak (ki bir tanesi Allahın belası Panasonicti, 4 plazma tv aldım Panasonici aldığım güne lanet ederim her aklıma geldiğinde) söylediklerinin yanlış olduğunu düşünmüyorum ne yazık ki.

Plazma tvlerin nasıl ve hangi materyaller ile üretildiği dolayısıyla neden ucuz olduğunun bilgisine haiz olmayan biriyle konunun derinliklerinde kaybolmak pek işime gelmiyor. LED tv ile plazma tv arasındaki kalite farkını satış fiyatıyla (maliyet aşamasını atlayıp) izahat etmeye çalışmak da güzel bir kafanın dile gelmiş hali olsa gerek.

Ne diyeyim Allah mutlu etsin 5 binlik plazmalarıyla Panacıları.

• quote:

quote:

tekrar tekrar pardon

Valla ben öyle bir ithamda bulunmuyorum ama yılların plazma tv kullanıcısı olarak (ki bir tanesi Allahın belası Panasonicti, 4 plazma tv aldım Panasonici aldığım güne lanet ederim her aklıma geldiğinde) söylediklerinin yanlış olduğunu düşünmüyorum ne yazık ki.

Plazma tvlerin nasıl ve hangi materyaller ile üretildiği dolayısıyla neden ucuz olduğunun bilgisine haiz olmayan biriyle konunun derinliklerinde kaybolmak pek işime gelmiyor. LED tv ile plazma tv arasındaki kalite farkını satış fiyatıyla (maliyet aşamasını atlayıp) izahat etmeye çalışmak da güzel bir kafanın dile gelmiş hali olsa gerek.

Ne diyeyim Allah mutlu etsin 5 binlik plazmalarıyla Panacıları.

valla sizin Allah belasını versin dediğiniz panasonici bende yıllardır kullanıyorum cevremdeki bir çok kişiyede şiddetle tavsiye ederek aldırdım hiç beddua edeni çıkmadı (ben dahil) forumlarda alan-pişman olan tek tuk (birisi siz) sizin başınıza ne gibi belalar açmiş bilmiyorum ancak genelleme yapmanız doğru bir değerlendirme değil
    genellemeye yapılacak olursa led panellerinde hiç bir artısı yok aradaki 5-10 liralik enerji tasaffufu hariç hatta çok tartışılan siyah renk meselesi sd yi çamur deryası yapması ledleri plazmaların gerisinde bırakması
    kronik ışık sızmaları bulutlanmaları ölü pixelleri saymıyorum :)
    o yüzden plazmanin başınıza iş aşması ledlerin plazmalardan çok çok üstün olduğu söylenemez..
    maliyet işine gelince kore üretimi samsg. lg
    çin üretimi sony philips led modellerin maliyetleri tabiiki japonya veya prag üretimi pana plazmalardan daha uygun olacak
    yalnız bu tüketiciye ne kadar yansıyor ortada :)

bu arada imzaniz güzelmiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hbasaran82 -- 24 Haziran 2013; 11:44:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sissente

quote:

Orijinalden alıntı: hellboy2121

Ömür olarak plazmanın mı yoksa ledin mi daha uzun ömürlü olduğunu söyleyebilir miyiz?

Her iki tv nin de kullanım ömürleri hemen hemen aynı. Ben de uygun fiyatlı 50" bir t.v araştırıyorum.Bugün Teknosa da 50pm6900 ile pana GX30 yanyana idi. Pana da yansıma LG ye göre farkedilir şekilde azdı. Renk kalitesi olarak pana renkleri yine biraz daha canlıydı. Ama öyle aman aman bir fark yoktu cihazlarda. Valla arkadaşlar ben 5 yıldır evimde 42" seg plazma kullanıyorum. TV yi salonun camı önüne yerleştirdiğim için yansıma problemi hiç yaşamadım. Burn in nedir bilmiyorum bile. Hiç sorunsuz mükemmel şekilde kullandım ve kullanıyorum t.v yi. O yüzden ben sanırım smart özelliği ve akıllı kumanda özelliği yüzünden Pm6900 ü tercih edeceğim. 2300 t.l ve altı yakadığım an alacağım cihazı.

pm6900 2300 tl altımı :D 2 3D gözlük+sihirli kumanda+pentouch hediyeli 1749 tlye buldum dur link atıyım hatta işine yarar umarım

50pm6900

bence kaçırma daha uygunu yok gibi karşılaştırma sitelerinden baktım

• quote:

Ezelden beridir plazmacıyım. Televizyonu oyun ve film izleme maksadıyla kullandığım ( tv %90 akşamları kullanılıyor) için hep plazma tv tercih ettim. Genel kullanım ve gündüz kullanımı söz konusu olduğunda LED öneririm genellikle. Ailelerin kullanımı için LED daha uygun bana göre. Hem yansıma yapmamaları nedeniyle daha kullanışlı olurlar hem de uzun süreli kullanımlarda az da olsa tasarruf sağlarlar diye düşünüyorum.

Panasonic plazmayı iki arkadaş aldık. Benimki dördüncü ayında sebebi belirsiz bir elektrik arızası nedeniyle garanti dışı denildiği için (cihazın içinde oluşan bir elektrik arızası - enerji hattıyla alakası yok) arkadaşımın ki ise aldıktan 8-9 ay sonra şerit halinde ölü piksel yaratması ve kullanıcı hatası denildiği (neden kullanıcı hatası olduğu hakkında bir fikrimiz yok) için çöpe gitti.

Sonra LG ye geçtim. Şuan oyun için 42" lik, film için kullandığım 50" lik iki tane plazmam var. Maaşallah diyeyim tık demeden çalışıyorlar. İlk LG plazmamda 1.5 yıl kullandıktan sonra garantisinin dolmasına 1-2 ay kala ekranın alt kısmında 1 mm genişliğinde renksiz bir şerit oluştu. LG Türkiyeyi aradıktan sonra aynı gün servis geldi ve 3 gün sonra tv mi muadil bir ürünle değiştirdiler. Kullanıcı hatası, garanti kapsamında değil gibi zırvalar uydurarak 2 küsür bin liramı çöpe atmamı istemediler çok şükür.

50PM6900 ü Full HD Bluray 3D bir film ile denemeden giriş ya da kötü olarak nitelemeyin bence. Sonuç olarak 50 inçlik bir tv bu, eğer standart olarak Full HD görüntü vermezseniz tvye kesinlikle göze hoş gelmeyen bir görüntü elde edersiniz. Eğer ekran boyutu 50" e çıkacaksa HD bir uydu alıcı ya da HD yayın şart. Hele ki filmler kesinlikle Full HD olmalı yoksa tv den soğumanız bile mümkün.

Ben tvyi almadan önce usb belleğe attığım Full HD Bluray 3D film ile LG nin Pananın ve Samsungun modellerinde aynı görüntüyü test ettim mağazalarda. En çok PM6900 ün görüntüsü hoşuma gittiği için onu seçtim. Ön yargısız biçimde hangisi iyiyse onu alırım diye yola çıktım ve LG yi aldım. İlla ki birbirilerine karşılık üstünlükleri ve eksiklikleri vardır ama bana göre en önemli kriter fiyat/performans kriteridir. Eğer aradaki görüntü kalitesi farkı %5-10 bile değilse (ki bunu normal kullanıcıların çoğu anlamaz bile) gidip hiçbir ürüne iki kat para verip almam. Alana saygı duyarım ama alan da gelip bana eee ucuz işte kalitesiz yaa derse bir iki laf ederim, huyum kurusun.

Neyse uzatmayayım, herkes tercihinden memnunsa bence sorun yok.

Herkese iyi seyirler ve eğlenceler.

İmzam hakkındaki düşünceleriniz için teşekkür ederim.

• Tşk ederim. İnşallah sizin tv de de problem çıkmaz da GOLD ile sorun yaşamazsınız.
    Paraf sağolsun piyasaya çıktığından beri en avantajlı kredi kartı. keşke kampanya detayına baksaymışınız. bütün elektronik marketlerde geçerliydi kampanya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monamours -- 24 Haziran 2013; 15:18:43 >
  • Arkadaşlar lg pm 6800 plasma televizyonu yeni aldım genel ancak usb bellek takınca veya harici hard diski (5400 rpm) usbden baglayınca 50mb'dan buyuk dosyaları okurken surekli takılma yapıyor. Çok sinir bozucu bir durum. İade etmeyi bile düşünüyorum açıkcası. Aynı sorunu yaşayan arkadaşlar var mı?
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.