Şimdi Ara

LG 50PH670S VE 60PH670S PLAZMA TV KULÜBÜ (303. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
6.680
Cevap
70
Favori
370.036
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 301302303304305
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Lg ph670s plazma televizyonuma Trust 17963 tytan 2.1 speaker bağlamak istiyorum resimdeki dönüştürücüyü aldım. Dsmartın kutusundaki ses girişlerine bağladığımda ses alabiliyorum ancak televizyona bağladığımda ayarlardan harici hoparlörü seçmeme rağmen ses alamıyorum. Bu konda bilgisi olan yönlendirecek olan var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ebulis

Merhaba
    Lg ph670s plazma televizyonuma Trust 17963 tytan 2.1 speaker bağlamak istiyorum resimdeki dönüştürücüyü aldım. Dsmartın kutusundaki ses girişlerine bağladığımda ses alabiliyorum ancak televizyona bağladığımda ayarlardan harici hoparlörü seçmeme rağmen ses alamıyorum. Bu konda bilgisi olan yönlendirecek olan var mıdır?

Tv de digital ses cikisi mevcut digital analog cevirici alarak baglayabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Selamlar. Güncelleme yapmayı düşünüyordum bu sebeple hızlı bir bakış attım başlığa fakat güncellemelerden memnun olmayan arkadaşlar gördüm.

Yüklü sürüm 03.01.52
    Genellikle bu tarz cihazlarda güncellemeler sonucu cihazların daha kötü duruma geldiğini gördüğüm için bir çok cihazımda zorda kalmadıkça güncelleme yapmıyorum. Fakat bir süredir TV'yi ilk aldığım zamanlardaki sesi vermediğini gördüm şöyle ki; daha önceden kendi medya oynatıcısından film izlerken (wifi ile soundbara bağlı bir şekilde) dairenin dışından dahi ses duyuluyorken şimdilerde ise odanın içinde zor duyuyorsunuz maximum seste. ama sadece kendi playerından film izlerken böyle oluyor. hdmı dan bağlı xbox ımın sesinde her hangi bir sorun yok.
    Bu ve ufak bir kaç sorundan ötürü güncellemeyi düşünüyordum çözer düşüncesi ile fakat bazı arkadaşların downgrade e dahi kastıklarını görünce emin olamadım.
    Genel kullanım alanım XBOX ve film seyretmek. Bunlarla alakalı sıkıntı yaşarmıyım son güncelleme ile yoksa sabit mi kalsın yazılım. Ayrıca o ses sorununu nasıl çözebilirim?

Görüşlerini belirtecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
    Not: Evet ekranda kullanıma bağlı olarak izler kalıyor oyun için alacaklar bir kenara not alsın bunu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cesceyms

Bende 60 Olanı var. 8 aydan beri kullanıyorum. Heyette memnunum. Fakat (daha önceden de varmiydi bilemiyorum veya farketmemistim) çoğunlukla ekrandaki yazılarda hafif kırılmalar var, bazen ekranda altta kayan yazılarda okunmuyor. Nedenini anlayamadım. Bilen biri yardımcı olursa sevinirim. Tsk.

Görüntü ayarlardan gürültü filtresini ve parazit azaltmayı kapalı duruma getirmeyi deneyebilirsin.
    Tüm hareketli görüntüler de değilde sadece belli kanallarda karşılaştığın bir sorunsa ayarlardan yapacak fazla bir şey yok tabi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrd35

Fotoğrafı servis kendi makinasıyla çekmişti ama dediklerine göre belli olmuyormuş.

Bende de yüksek çözünürlük bir kamera yok. Daha önce fotoğraflamayı denemiştim ama 5mp cep telefonu çekimiyle de anlaşılmıyor.

Çok koyu bir renk bozukluğu bende de yoktu. Yalnız filmde bile olsa tek renk görüntüleri bozabiliyor. Özellikle beyaz ve gride.

Benim panelimin sağ üst tarafına doğu otuz santim çapında balon şekline benzer bir alanda bu sorun var, ortada lg logosunun üzerinde bir avuç boyutunda var, sol kenarda da çerçeveye yakın on onbeş cm genişliğinde bir hat şeklinde boydan boya bir kısım pembeleşiyor.

Ama artık pek umudum yok 3. panel gelse de sorunsuz olacağından. Yalnızca pembeleşme alanlarının yalnızca kenarlarda ve daha dar olmasını umuyorum.

Aksaklıklar bitmiyor 2. tv yi iade sürcimde.
    Kliksa tv yi evden alması için Tezel Loj. die bir firma gönderdi.
    Geldiklerinde tv kutulanmış olmadığı için tv yi almadılar. Değişim kaydı veren servisin kutulaması gerekiyormuş. Servise de kutulamalarını söylemiştim geldiklerinde ama birşey olmaz dört vida sökeceksiniz demişlerdi.
    Velhasıl tv nin kutusu vs. herşeyi hazır olmasına rağmen kargocuların panel ayağını iki dk. sökmemi bkleyip kutulamama yardım etmelerini sağlayamadım.

Şimdi önümüzdeki cumartesiye tekrar randevu alıcam. Bu sefer tek fark cuma gecesinden tvyi kutulamam olucak.

İade süreci işlerine girmeyi düşünen arkadaşların bilgilerine...
  • quote:

quote:

Fotoğrafı servis kendi makinasıyla çekmişti ama dediklerine göre belli olmuyormuş.

Bende de yüksek çözünürlük bir kamera yok. Daha önce fotoğraflamayı denemiştim ama 5mp cep telefonu çekimiyle de anlaşılmıyor.

Çok koyu bir renk bozukluğu bende de yoktu. Yalnız filmde bile olsa tek renk görüntüleri bozabiliyor. Özellikle beyaz ve gride.

Benim panelimin sağ üst tarafına doğu otuz santim çapında balon şekline benzer bir alanda bu sorun var, ortada lg logosunun üzerinde bir avuç boyutunda var, sol kenarda da çerçeveye yakın on onbeş cm genişliğinde bir hat şeklinde boydan boya bir kısım pembeleşiyor.

Ama artık pek umudum yok 3. panel gelse de sorunsuz olacağından. Yalnızca pembeleşme alanlarının yalnızca kenarlarda ve daha dar olmasını umuyorum.

Geldiklerinde tv kutulanmış olmadığı için tv yi almadılar. Değişim kaydı veren servisin kutulaması gerekiyormuş. Servise de kutulamalarını söylemiştim geldiklerinde ama birşey olmaz dört vida sökeceksiniz demişlerdi.
    Velhasıl tv nin kutusu vs. herşeyi hazır olmasına rağmen kargocuların panel ayağını iki dk. sökmemi bkleyip kutulamama yardım etmelerini sağlayamadım.

Şimdi önümüzdeki cumartesiye tekrar randevu alıcam. Bu sefer tek fark cuma gecesinden tvyi kutulamam olucak.

Tşk, dün akşam dediklerini denedim. Parazilt azaltma ve sinema modu açıktı, ikisinide kapattım. Farketti diye düşünüyorum. Çünkü kırılma göremedim. Tşk.
  • The Sephia Tone kullanıcısına yanıt
    yazılımınızdan memnunsanız fabrika ayarlarına getirmek probleminizi çözer diye düşünüyorum.
  • quote:

quote:

evet uzun bir gecikmenin ardından fotoğrafları yükleyebiliyorum.

sizin süreci okuduktan sonra uğraşamam gibi geliyor...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mr.big -- 26 Kasım 2014; 9:55:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

quote:

quote:

Fotoğrafı inceledim. Benim paneldeki aynı sorun gibi görünüyor. Sadece pembeleşme sizde biraz daha koyu ve büyük bir yerde benimkine göre.
    Değişim rahat alabilirsiniz ama dediğim gibi süreç kolay değil.

Ben bugün bu kez UPS ile tv yi yollıycam. Kliksa da artık satışı yok ama para iadesi yaparlar belki diye tahmin ediyorum.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

quote:

quote:

Fotoğrafı inceledim. Benim paneldeki aynı sorun gibi görünüyor. Sadece pembeleşme sizde biraz daha koyu ve büyük bir yerde benimkine göre.
    Değişim rahat alabilirsiniz ama dediğim gibi süreç kolay değil.

Ben bugün bu kez UPS ile tv yi yollıycam. Kliksa da artık satışı yok ama para iadesi yaparlar belki diye tahmin ediyorum.

bende bir de ilginç bir durum var . TV biraz kullanıldıktan sonra böyle belirginleşiyor. İlk açtığında zor farkediyorsun. Bir de Filmlerde pek bir pembelik hissetmiyorum. Sadece beyaz art alanlı sahnelerde belli ediyor kendini.

Bu arada fatura bedelini iade edeceklerini sanmıyorum çünkü 2014 model olan pb690v lı modelin fiyatı 2000 civarı. ben 60ph670 i 2600 tl ye aldım. sorduğum bir bayi 2014 de çıkan modelden vereceklerini tahmin ettiğini söyledi.

para iadesi olsa muhtemelen üzerine biraz daha ekleyip panasonic alırdım

sizin değişim tecrübenizden anladığım kadarıyla değişim raporununu veren ekibin TV yi kutulaması gerekiyor.

değişim raporunu aldığım yere yolluyoruz, onlar LG türkiyeden onay alıyorlar ve değişim iki aşamalı onaylanmış oluyor.

Satıcı firma ürünü adresinizden geri aldırıyor anladığım kadarıyla. Ben şehir dışından almıştım ürünü. Baya uzun yol gidecek anladığım kadarıyla.

cihaz gittikten sonra muhtemelen 1 hafta kadar TV siz idare edeceğiz. ben hızlı olacağını sanmıyorum bu işlemlerin.

yazdığım adımlarda bir eksik ya da bir fazla var mı hocam ?
  • Pembeleşmeyle ilgili tespitiniz doğru bende de ilk açtıktan sonra iz daha belirgin hale geliyordu biraz zaman geçince.

Para iadesi tahminimin sebebi benim tvnin (60PB690v) satışının şuan kliksa da bitmiş olması. Sitede hiçbir plasma tv modeli de görünmüyor.
    Yine de sonuçta nasıl bir çözüm bulucaz buraya yazarım gelişmeleri.

Değişim sürecini ise şöyle özetlemeye çalışayım.

1. İstanbuldaysanız LG çağrı merkezinde arıza kaydını oluştururken kaydı LG nin kendi servisine yönlendirmelerini isteyin. (Yetkili servis olarak çalışan başka firmalar değişim raporu yazamıyorlar. Sorunu Lg servise aktarıp raporun gelmesini bekliyorlar.)

2. İstanbuldaki LG servisi değişim raporunu hemen evde yazabiliyor.

3. Servisin geldiği araç uygunsa TV nizi kutusu ve tüm malzemeleriyle olacak şekilde alıp götürebiliyorlar.

4. Ürünü servis teslim aldıysa sizin değişim raporunu tv yi aldığınız firmaya iletmeniz ile süreci tamamlayabiliyorsunuz.

Fakat TV yi servis teslim almadıysa,

Tv yi aldığınız firmaya değişim raporu fotokopisiyle kargolamanız gerekiyor.

Kargo süreci firmaya göre değişebilir sanırım. Benim Kliksa tecrübemden yola çıkarsak Kliksa gönderilerinde UPS kargo kullanılmasını tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrd35 -- 26 Kasım 2014; 20:11:17 >
  • merhaba arkadaşlar 60ph670s kullanıcısı olarak yeni yazılım uyarısı geliyor deneyen var mı ?
    Deneyip memnun olan ve değişiklik farkeden varsa burdan bilgilendirirse sevinirim.
  • rebeto R kullanıcısına yanıt
    Ben kullanıyorum ama + - birşey fark etmedim.
  • Arkadaşlar
    Öncelikle Smart menude sağ alt kısmda oluşan rank farklılığının Smart menunun deseni olduğunu belirteyim. Düz beyaz bir jpg açtığınızda o kısmın öyle olmadığını görüp içiniz rahatlayacak.

Tvyi ben alalı 1 sene oldu. Aylardır bu sayfaya yazmadığımı farkettim.
    Tv beni son derece tatmin ediyor.

Uzun zamandır Tvnin Oribiter modunda olmadığını farkettim ve bir bir jpg açıp logo yanıklarına bakayım dedim, bir baktım ki ne göreyim hemen her kanalın logosu üst süte binmiş, üstelik sadece logo değil sağ alt köşede yazan film, dizi vs gibi program isimlerinde net bir şekilde okunabiliyor.
    akabinde daha önce bu sayfalardan birinde paylaştığım tv yanık temizleme videosunu başlattım halen dönüyor ara sıra kontrol ediyorum neredeyse hiç yanık kalmadı pırıl pırıl oldu diyebilirim. Bu kadar uzun süre tvile ilgilenmeden sonra meydana gelen yanıkların hepsinin geçici olmuş olması beni son derece memnun etti..

Ayrıca son güncellemeleri yüklemedim hala biz yada 2 önceki yazılım ile devam ediyorum.
  • Sah_Emre kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun, izlerin kalıcı olmadığına sevindim sizin adınıza.

Orbiter'e gelince, ben orbiter kullandığım ve arada kontrol ettiğim halde çoğu zaman dikkat ediyorum ekranda oynama vs olmuyor, psikolojik midir nedir çözemedim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: hadesperado

Geçmiş olsun, izlerin kalıcı olmadığına sevindim sizin adınıza.

Orbiter'e gelince, ben orbiter kullandığım ve arada kontrol ettiğim halde çoğu zaman dikkat ediyorum ekranda oynama vs olmuyor, psikolojik midir nedir çözemedim :)

Orbiter aktifken birşeye kendinizi kaptırdığınızda oynamayı sezemiyorsunuz. Ama ekrandaki sabit şeylere doğrudan dikkatli bir şekilde baktığınızda oynamayı görüyorsunuz. Ben özellikle dikkat ettiğim zaman yakalıyorum :) Özellikle smart menüde oynama çok net belli oluyor, tvde film dizi vs program izlerken oynamanın fark edilmemesi çok normal hatta güzel bir şey :) sürekli fark edilseydi rahatız edici olabilirdi.
  • Sah_Emre kullanıcısına yanıt
    Ben bir gece boyunca logo temizleyiciyi uyguladım ama değişen birsey olmadı. Nitekim çok dikkatimi de çekmiyor normal tv izlerken. Alıştım Çoktandır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi banzar -- 29 Kasım 2014; 22:05:38 >
  • Yakında 05.01.20 güncellemesi verilmeye başlanacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lomax. -- 6 Aralık 2014; 22:01:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: banzar

Ben bir gece boyunca logo temizleyiciyi uyguladım ama değişen birsey olmadı. Nitekim çok dikkatimi de çekmiyor normal tv izlerken. Alıştım Çoktandır.

Zaten sürekli fotoğraf uygulamaları vs. kullanmıyorsanız çok rahatsız edici bir durum değil, insan alışıyor zamanla görmüyor bile.
    annemlerin evinde çatıda bir plazma var logolar neredeyse kopkoyu birşekilde yapışmış durumda ancak tv izlerken aklımıza bile gelmiyor.
  • Bu esnada eski mesajların bir kısmını okudum.
    Şunu belirteyim ki bu panel kullanımında zaman geçtikçe yanık riski azalmıyor.
    Hatta ilk başlarda 100 saat 200 saat rodaj sürelerinden bahsediliyordu düşük ayarlarda mat şekilde kullanılması gerektiği konuşuluyordu, bunu bende yaptım.
    Ama ilk günlerde oluşan geçici yanıklar aynı şekilde bugünde oluşuyor ve renk yıkama ve çeşitli videolarla bunları geçiriyorum, düzeltiyorum.
    Yani 300-500 saat kullanım sonrasında bir daha yanık sorunu yaşamazsınız diye bir şey söz konusu değil.
  • 
Sayfa: önceki 301302303304305
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.