Şimdi Ara

LG 50PH670S VE 60PH670S PLAZMA TV KULÜBÜ (313. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.680
Cevap
70
Favori
370.009
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 311312313314315
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Replikans

Selam. Görüntü kakitesini en iyi veren ayar sizce nedir? Maç izlerken özellikle premier lig izlerken gündüz maçlarında sıkıntı yaşıyorum. Yardımlarınızı rica ederim. 50ph670s

OYUN MODU en iyisi bence. Aslında bu plazmanın bir üst versiyonunda SPOR MODU varmış bir kaç defa bu modun tam olarak hangi ayarlar olduğunu sordum fakat kullananlar pek tavsiye etmiyoruz diye cevap veren olmadı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemalulu -- 29 Eylül 2015; 13:43:33 >
  • 1 yıldan beri kullandığım ayarlar:

SON DERECEDE MEMNUNUM :)

Resim Modu :Uzman2
    Panel Işığı : 90
    Kontrast :90
    Parlaklık :80
    H (Yatay) Keskinlik :10
    V (Dikey) Keskinlik :10
    Renk :40
    Ton :0

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cesceyms -- 29 Eylül 2015; 14:26:02 >
  • Arkadaşlar, alan darlığı ve izleme mesafesinin yetersiz olması nedeniyle 2014 yılında aldığım ve garantisi devam eden LG 60PH670S Tv mi satmayı planlıyorum.

İlgilenenler detaylı bilgi için pm gönderirlerse sevinirim..
  • quote:

Orijinalden alıntı: adamic1907

Arkadaşlar, alan darlığı ve izleme mesafesinin yetersiz olması nedeniyle 2014 yılında aldığım ve garantisi devam eden LG 60PH670S Tv mi satmayı planlıyorum.

İlgilenenler detaylı bilgi için pm gönderirlerse sevinirim..

Fiyat nedir hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adana içi LG 50PH670S garantili çok uygun fiyata arayan olursa özel mesajla iletişime geçebilir.
  • 60" Lg plazmamı sattım.50" olanını da kullanmış ve çok sevmiştim.Herkese tavsiye ederim.Tvden ayrılma sebebim 4k sevdam.Herkese iyi seyirler iyi forumlar.
  • isoomail kullanıcısına yanıt
    eko mod v.s. var mı belki ondan yapıyordur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: kemalulu

quote:

Selam. Görüntü kakitesini en iyi veren ayar sizce nedir? Maç izlerken özellikle premier lig izlerken gündüz maçlarında sıkıntı yaşıyorum. Yardımlarınızı rica ederim. 50ph670s

OYUN MODU en iyisi bence. Aslında bu plazmanın bir üst versiyonunda SPOR MODU varmış bir kaç defa bu modun tam olarak hangi ayarlar olduğunu sordum fakat kullananlar pek tavsiye etmiyoruz diye cevap veren olmadı...

Evet amcamın TV'de var spor modu. Onunki üst modeli. (Gerçi bizimkiler daha iyi bence, en azından oynar başlığı var onunkinde yoktu) Lig maçlarını amcamda izlerim görüntü olarak öyle ahım şahım performans yok spor modunda. Çok beğenmedim ayarlarını da kullanmak istemedim. Sonra kendim kurcaladım biraz ve amacıma ulaştım. Şuan çok memnunum istediğim performansı alıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: omardaing

Adana içi LG 50PH670S garantili çok uygun fiyata arayan olursa özel mesajla iletişime geçebilir.

Düzeltme yapayım garantisi 4 gün sonra bitiyormuş
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kemalulu

quote:

Evet amcamın TV'de var spor modu. Onunki üst modeli. (Gerçi bizimkiler daha iyi bence, en azından oynar başlığı var onunkinde yoktu) Lig maçlarını amcamda izlerim görüntü olarak öyle ahım şahım performans yok spor modunda. Çok beğenmedim ayarlarını da kullanmak istemedim. Sonra kendim kurcaladım biraz ve amacıma ulaştım. Şuan çok memnunum istediğim performansı alıyorum.

Kullandığınız ayarları paylaşabilirmisiniz?
  • benim tv pb690 v spor modu sabahları farkediyor görüntü daha net belirgin oluyor.akşamları gereksiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese iyi pazarlar arkadaşlar..Biraz uzun olacak ama 4k tv almayı düşünen arkadaşların okuması faydalı olacaktır.

Birçok tv değiştirdim şimdiye kadar.Bundan kısa süre önce lg 50ph670s ve 60ph670s plazmaları kullandım.Daha öncesinde Toshiba lcd kullandım.Şimdi ise Lg 49UF8507 4K led televizyon aldım.Bu tvyi de kısaca inceledim.Pcye bağlı şekilde monitor olarak kullanıyorum.Hem tvyle ilgili görüşlerimi hem de plazmayla olan farklılıklarını size anlatmaya çalışacağım.

-Tv plazmaya göre daha ince.Çerçeveleri daha ince.
    -Daha hafif.
    -Daha az güç harcıyor.A+
    -Harman Kardon hoparlorler tvnin önünde aşağı doğru bakıyor.Sesi plazmaya göre biraz daha iyi.Özellikle tizlerde daha başarılı.
    -Bağlantı noktaları plazmaya göre daha kötü konumlandırılmış.Optik kablo girişi ,ethernet girişi ve scart girişi tv ünitesi askı aparatının arkasında kalıyor.Haliyle kullanılamıyor.Bunun için tvyi en alçak konuma asmak gerek sanırım.Bu çözüm olabilir.
    -Hdmi girişleri 2.0 .Usb 3.0.Hevc desteği var.Trt 4k açıyor.Bu konuda hiçbir problemi yok.
    -3dsi plazmaya göre daha başarılı.Plazmada aktif 3d vardı.Altif gözlüklerle görüntü titreşimliydi.Parlaklığı azaltıyordu.Ağırdı , konforsuzdu.Bir süre sonra da gözü yoruyordu.Pasif 3d gözlükler daha hafif , parlaklığı daha az azaltıyor , titreşim yok ve 3d etkisi bana daha iyi geldi.Ya 2015 modellerde 3dyi geliştirdiler ya da pasif sistemle ilgili birşey.Özellikle 2d'den 3d'ye çevirme özelliği çok başarılı.Plazmada bu kadar iyi değildi.Plazmanın daha soluk göstermesinin de 3d hissiyatına olumsuz etkisi olabilir.

Şimdi gelelim daha çok merak edilen görüntüyle ilgili konulara:

-Görüntü plazmadan sonra acayip canlı geliyor.Parlaklığı , kontrastı vs muazzam.Plazmada beyazlar çok zayıftı.Ledde haddinden fazla beyaz diyebiliriz.İnce ayar çekmek gerekiyor.
    -Siyahlar bir plazma kadar iyi değil.İnce ayar yapıldığı taktirde ise gayet tatmin ediyor.Laciverte kaçan klasik led siyahları yok.Plazmaya daha yakın siyah tonları var.
    -Siyahları tam alabilmek için ekrana tam karşıdan bakmak gerekiyor.Görüş açınız biraz aşağıda kaldı mı siyahlar orjinalliğini kaybediyor.Yandan baktığınız zaman da görüntü parlaklığını ve renklerini biraz yitiriyor.Güya IPS panel ama durum böyle.En iyi görüntü için tam karşıdan bakmak gerekiyor.
    -Bende ölü piksel çıkmadı.Servise sorduğumda 4tane yanyana-üst üste, 6 tane de farklı yerlerde ölü piksel olursa değişim yapıyorlarmış.
    -Panelde Clouding var.Evet plazmadan sonra biraz rahatsız edebiliyor.Özellikle kanal geçişlerinde tam siyah ekrana düştüğünde o bulutlanmalar tam görülüyor ve insanın keyfini kaçırıyor .Fakat sürekli tam siyah ekran ya da sürekli gece sahnesi seyretmediğimiz için sıkıntı yok.
    -Bu clouding-bulutlanma olayını çok abartmamak gerektiğini düşünüyorum.Bu fiyat aralığındaki neredeyse her tvde belli oranlarda clouding oluyor.Herkesin sizinle aynı sorunu yaşadığını ve görüntüyü aynı şekilde izlediğini düşününce içiniz biraz rahatlar.Çok üst model alıp büyük paralar yatırdıysanız bi tvye o zaman sorgulayabilirsiniz durumu fakat giriş ve orta seviye modellerde cloduing kaçınılmaz.Bunu kabul ederek yaşayın.
    -Cloudingden daha can sıkıcı birşey varsa o da banding.Evet bu tvde görüntüye en çok balta vuran şey banding.Benim panelde daha çok sağ tarafta iki üç sütun şeklinde belli olan bantlanmalar var.Maç yayınlarında belli oluyor.Diğer yayınlarda da dikkat çekebiliyor.Sabit görüntülerde pek belli olmuyor.Daha çok kameranın pan yaptığı , kaydığı zamanlarda kendini belli ediyor.Benim için cloudingden daha can sıkıcı bir durum oldu.

Bir önemli nokta da hareketli görüntüler ve truemotionun olmaması :

-Bu konuda benim de büyük tereddütlerim vardı.Plazmadan sonra hareketli görüntülerin bulanık olacağını , titreşimli olacağını düşündüm.Mağazaya gidip tvyi inceledğimde de benzer titremeleri gördüm.Fakat evde tvyi denedğimde harketli görüntüler beni şaşırttı doğrusu.Tamam bi plazma akıcılığı yok belki ama gözü rahatsız edecek bir bulanıklık, bir titreşim asla söz konusu değil.Şunu baştan söyleyeyim bu görüntünün titreme olayı yayının kaç hz yapıldığına ve görüntünün çekildiği kameranın shutter hızına bağlı .Düşük hz li yayınlarda (mesela 24hz) ve düşük shutter speedle kaydedilmiş görüntülerde (mesela ana haber bültenlerinde olay yerini gösteren bazı görüntüler) titreme görebilirsiniz.Bu tvnin maksimum performansını yansıtmadığı için görüntü titreşimli , panel hareketli görüntülerde başarısız diyemeyiz.Tvye ne verirseniz onu alırsınız.Ben gördüğüm en iyi görüntülere göre konuşuyorum tvde rahatsız eden bir titreşim, hareketli görüntülerde bulanıklık yok.60hz-60fps görüntüler gayet akıcı.Futbol maçlarında top plazmaya göre yine iyi.Bi bulanıklık sezemedim.İllaki bi bulanıklık var .Dikkat edilirse seziliyor zaten de öyle aa bu bulanık dedirten cinsten, izleme keyfini kaçıracak derecede değil.Keza reklam panoları da kamera hareket ettiğinde fazla bulanık değil.Gayet okunabilir duruyorlar.Maçlarda tek can sıkan şey banding .Altyazılara da dikkat ettim.Yayından yayına değişmekle birlikte ben akıcı ve titreşimsiz buldum.Plazmaya göre biraz blurlu fakat titreşimli değil.Doğru yayın frekansında gayet titreşimsiz ve akıcı altyazılar var.Trumotion gerekli mi derseniz 24hz yayınlardaki titreşimi yoketmek adına tercih edilebilirdi ama bence şart değil.Bazı arkadaşlar şart, gerekli gibi fazla fazla dile getiriyordu bunu fakat ben şu haliyle truemotion olsa bile açma gereği hissetmezdim.

Oyunlar için konuşacak olursam:

-Tvyi özellikle pcye bağlayıp 4k oyun oynamak için aldım.Şu an hdmi 2.0 bir ekran kartım yok .Gtx660 kullanıyorum ve 4kda 30hz alıyorum.60hz seçeneği de çıkıyor fakat seçince pc reset atıyor.Nedenini anlamadım.
    -Arkadaşlar tv oyun performansı açısından beni çok şaşırttı.Oyun performansı tek kelimeyle harika.Plazmalar için input lag sıfır derlerdi.Çok araştırdım zamanında.Oyun oynanacaksa plazma alın, input lag olmaz vs vs .Çok okudum duydum.Fakat lg plazmada deli gibi input lag vardı.Her hdmi girişini denedim, ekran kartımı da zaman içinde değiştirdim fakat input lag aynıydı.Oyun moduna alınca biraz oynanabilir seviyelere düşüyordu evet fakat yine de tam yeterli değilldi.Gerek masaüstünde gerekse oyunlarda mouse hareketleri gecikiyordu.Sen mouseu sağa çekiyorsun ekranda biraz daha sonra sağa gidiyor gibi...Gamepad ile de aynı sorun vardı.Yarış oyunlarında dönüş zamanlamaları hep kötü oluyordu bu yüzden.Dönüşler zamanında tepki vermediği için pistten çıkıyordum sürekli.Heleki düşük fpsde oyun oynuyorsam iyice çile oluyordu oyun oynamak.Yani plazmalardaki input lag yoktur olayı tamamen palavra.En azından lg plazmalarda öyle.Başla markalarda gerçekten sıfırdır belki bilemem.Denemek lazım.Bu led tvde ise input lag değerleri plazmadan sonra insana sevinçten takla attıracak düzeyde iyi.Ben şaşırdım.Oha dedim noluyor.Bu nasıl birşey.Bi görüntü moduna bakayım dedim.Görüntü modu oyun modunda bile değilmiş:) Buna rağmen mouse akıyor, hareketlere anında tepki veriyor.Bir de görüntüyü oyun moduna alınca input lag falan kalmadı.Sıfır input lag.Tabiki ölçülse input lag vardır fakat plazmadan sonra kişisel deneyim olarak sıfıra yakın hissettiriyor.Bu input lag olayı 1080p çözünürlük için geçerli.2K ve 4Kda 30hz aldığım için mouse daha yavaş hareket ediyor.Fakat plazmanın 30hzine göre yine de çok çok iyi.Yavaş olmasına rağmen gecikme olmadığı için yine de kullanılabiliyor.Plazmayı 30hzde monitor olarak kullanmak imkansız gibi birşeydi.Acayip rahatsız ediciydi.Fakat bu led tvyi benim gibi mecbur kalırsanız 30hzde de kullanabilirsiniz.Rahatsız etmiyor fazla.Mouse gecikmesi her türkü kurtarıyor.Oyun için kesinlikle tavsiye ederim.

Gelelim kurufasülyenin faydalarına.Tvnin 4k performansı:

-Tv 4k'da şaha kalkıyor.4k için üretildim ben diyor adeta.Bu aynı zamanda şu demek.1080p görüntülerde o kadar da iyi değil.Evet ben gerçekten de özellikle tv yayınlarında hd kanalarda beklediğimi alamadım.Plazma 60" olmasına rağmen hd kanalları daha iyi , daha net ve detaylı gösteriyordu.Sd kanal performansı plazmayla yarışır düzeyde ama hd kanallar dediğim gibi biraz zayıf geldi.Tvnin kendi uydu alıcısını kullanıyorum.
    -Trt 4k , hd kanallardan ve nette izleyebileceğiniz kaliteli 1080p görüntülerden daha kaliteli .Ama bitrati biraz düşük olmalı ki tam tatmin etmedi. Benim çanağın sinyal kalitesinden de olabilir bilemem.2014 dünya kupası maç yayını gayet canlı ve detaylı bi görüntü veriyor.Diğer belgeseller vs ise detaylı görüntü olmasına rağmen soluk gözüküyor.Parlaklık ve kontrast kısılmış gibi.4kdaki detayları tam anlamak için kontrast şart.
    -Lg'nin 4k demo görüntülerini indirip seyrettim.Cidden başarılı.Yakından baktığınızda bile bir bozulma olmuyor ve detayları görebiliyorsunuz.
    -Piksel yapısını incelemeye kaltığımda 60" plazmada yakından bakıldığında tek tek görülebilen pikseller 49" 4k tvde dibine girdiğinizde zor seçiliyor.O kadar küçük ve fazlalar.Ultra yüksek çözünürlük , ultra fazla ve küçük piksel:)
    -Masaüstünde ve nette 4k gayet iyi oluyor.Yazılar daha belirgin , daha net.Bulanıklık adına hiçbirşey kalmıyor.Chroma sampling olarak 4:4:4 veriyor büyük ihtimal.Yazılarda herhangi bir bulanıklık , bi renk deformasyonu görmedim.Ekran kartı ayarlarından dinamik aralığı "tam" yapmalısınız bunun için.

Webos 2.0

-Usbden film izlemedim.Normalde de izlemediğim için bu konuda bir yorum yapamayacağım.
    -Tvnin arayüzü , menüsü plazmaya göre farklı.Başta garip gelse de alışınca plazmadan daha iyi olduğunu anlıyorsunuz.Menü hızlı.Youtube ve internet tarayıcı gayet hızlı.
    -Kanal geçişleri plazmadan bir tık daha iyi , daha hızlı.Tvnin kapanması daha hızlı.

-Uzaktan kumandası akıllı ve klasik kumandayı bünyesinde birlleştirmiş.Ben hem akıllı kumandayı hem klasik kumandayı kullandım daha önce.Hem kullanış olarak hem de ergonomi açısından bu kumanda daha iyi.Tuşların dokusu çok hoş.Ekrandaki imleç daha hassas ve kolay kullanılabilir olmuş bu kumandayla.

Sesle kumanda özelliği:

-Plazmada bu özellik var mıydı hatırlamıyorum.Yeni keşfettim bu özelliği.Kumandanın üstünde bir mikrofon var.Bu mikrofona konuşarak tvye komut verebiliyorsunuz.Örneğin fox tvyi aç, tv 8i aç , sesi kıs gibi.Sadece bu değil.Netten ve youtubeden arama yapmak için de komut verebiliyorsunuz.Mesela Kemal Sunal dediğinizde önünüze youtubeden Kemal Sunal videolarını getiriyor.Nokta atışı da yapabilirsiniz.Mesela Avrupa Yakası 130. bölüm diyorsunuz ve şakk diye o bölümü önünüze koyuyor.Ben bu özelliğine bayıldım.İki saat youtubeye girip yazarak aramaktansa iki kelime ve tek tıkla istediğin şeye ulaşıp izleyebiliyorsun.Bundan ötesi zihin kontrolü artık:)

Ekran yansıması :

-Ekranın önünde plazmalardaki gibi bir cam var.Bu cam plazmalara göre daha az yansıma yapıyor.Aslında yansımanın oranı neredeyse aynı ama leddeki yansıma daha mat.Plazmadaki yansıma daha ayna gibi, daha net.
    -Görüntüyü kayıpsız alabilmek için tekrar ediyorum ekranın karşısında oturmak gerek.Yanlardan hafif de olsa bir kayıp oluyor.Ailecek dizi vs izlerken keyif kaçırmaz fakat bireysel tv kullanıyorsanız buna dikkat edersiniz.

Son olarak görüntüye alışmakta zorlanıyorum.Plazmadan sonra aşırı parlak geldi.Ayarları plazma tadını yakalamak için baya baya kıstım buna rağmen plazmadan daha parlak görüntüsü:) Zamanla alışırım artık.Bence bu tv fiyat-performans ürünüdür.4k olması ,geliştirilmiş ve yeni özellikleriyle 4k tv alacaklar kaçırmamalı.Aşırı banding ya da cloudinge denk gelmediğiniz taktirde asla pişman edecek bir ürün değil.Siyahları yeterli , hareketli görüntülerde başarılı , 4k'sı gerçek 4k .Aradıklarım bunlardı.Daha ne olsun.Üstüne input lagda beklemediğim biçimde harikalar yarattı.

Giderayak son bi gol daha atayım:) Özellikle pde oyun oynayan arkadaşlar bu habere sevinecek.Tv 1080p'de kayıpsız olarak 77hz'e kadar çıkabiliyor.Yani bu demek oluyor ki 60hz'e muhtaç değilsiniz.Paneli ince ayarlarla 77hz'e çıkararak daha akıcı bir şekilde oyun oynayabilirsiniz.77hz'i 1080pde masaüstünde, ve oyun içinde kullanabilirsiniz.Bu da ispatı

https://store.donanimhaber.com/72/32/1a/72321ab9e0d36be36ff3bc5ede10bef9.jpg

Plazma en fazla 68hz'e kadar çıkabiliyordu.Sevgiler , selamlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aterikasedi -- 11 Ekim 2015; 15:55:57 >
  • aterikasedi kullanıcısına yanıt
    hocam güzel açıklamalar mesajlar olmuş eline sağlık. 2013 modeldi sanırım 47LA740S led tv almıştım.Ciddi banding problemi sebebi ile servisten tv ye değişim kararı çıkarttırdım ve yeni tv gelmişti.Yeni gelen tv de de maalesef banding sorunu ile karşılaşmıştım
    Bir süre sonra bantları takip etmekten maçlar maalesef eziyet olmaya başladı .Özellike aksamları karanlıkta daha cok belli oluyordu.Sırf bu banding sorunu sebebi ile tv yi satıp 60PH670S almıştım ve hala gayet memnunum :)

Tabiki 4K tv ler fiyat olarak 2-3 katı daha pahalı olması sebebi ile illaki gelişmiş özellikleri olacaktır fakat mac severler için bu banding sorunu malesefki son model tv lerde bile büyük sorun.

Hayırlı olsun yeni tv niz .Güle güle kullanın
  • quote:

Orijinalden alıntı: hoodan

hocam güzel açıklamalar mesajlar olmuş eline sağlık. 2013 modeldi sanırım 47LA740S led tv almıştım.Ciddi banding problemi sebebi ile servisten tv ye değişim kararı çıkarttırdım ve yeni tv gelmişti.Yeni gelen tv de de maalesef banding sorunu ile karşılaşmıştım
    Bir süre sonra bantları takip etmekten maçlar maalesef eziyet olmaya başladı .Özellike aksamları karanlıkta daha cok belli oluyordu.Sırf bu banding sorunu sebebi ile tv yi satıp 60PH670S almıştım ve hala gayet memnunum :)

Tabiki 4K tv ler fiyat olarak 2-3 katı daha pahalı olması sebebi ile illaki gelişmiş özellikleri olacaktır fakat mac severler için bu banding sorunu malesefki son model tv lerde bile büyük sorun.

Hayırlı olsun yeni tv niz .Güle güle kullanın

Saol usta.Ben maç izlemediğim için fazla sıkıntı çekeceğimi sanmıyorum.Daha ziyade oyun ve internette surf amaçlı kullanıyorum.
  • senin için isabetli karar olmuş .hayırlı olsun tekrardan. Oyunlar için lg plazma seninde belirttiğin gibi input lag cok iyi değil hemde uzun süreli oyunlarda logo yanığı ile karşılaşman görülebilirdi.
  • hoodan kullanıcısına yanıt
    İki tvde de windows logosunun yanığı vardı zaten
  • merhabalar elinde kullanılmıs ama herhangi bir sorunu olmayan 60ph670s plazma tv ihityacım var.. 50 ph670 s de olabilir. ama fiyatı sıfır gibi 2000 tl derseniz hiç ugrasmayalım lütfen
  • Arkadaşlar merhaba,
    60ph670s modelini 2 yıldır kullanıyorum. cihazdan memnunum
    bu cihazın gizli menüsüne ve kanal yedekleme ekranına nasıl gelicez bilen birileri lütfen tarif etsin.
    nette araştırdım lg tv ler için setting tuşuna basın çıkan menü kapanınca 1105 tuşlayıp ardından ok tuşuna basın deniliyor
    fakat bu yöntemi ph670s de yapamıyorum. Lütfen yardımcı olabilirmisiniz.
  • Arkadaşlar,

Teledünya/Digiturk vs. normal kanal izlerken hangi ayarı kullanıyorsunuz?

Memnun olduğunuz ayarlarınızı paylaşabilirmisiniz?

Teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 311312313314315
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.