Şimdi Ara

LG 55LB652V mi Vestel 55PF9090 mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
2.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: yuxeses

Lg 600hz plazma tv kullanıyorum gerçete kaç hz olmuş oluyor o zaman?

Tam bilmiyorum ama 600hz ise kafadan 100hz oluyor.Yani tv nize 600hz çıkışı olan cihaz bağlasanız cihazın 600hz verecek upscale yöntemi dedikleri olay.Yani aslında olay şöyle 2000tl lik bir tv bile 50hz olabiliyor.Örnek 42W805 sony.Ama etikette 200hz yazar

100hz gerçek tv ye sahip olmak gerçekten çok zor çünkü piyasada çogu 2000tl lik tv ler 50hz :)

Oysaki gerçek panel hızı 100hz tv ler piyasada 400hz 600hz 800hz vb tv lere denk geliyo.

Üreticide haklı pazarlama tekniğidir bu.yarın birgün 1500hz çıkar oda gerçek 500hz olur.

Panelin gerçek 100hz ise gerisine takılma çünkü 50hz bir tv de oyun vb cihaz konsol bağladığında 60hz ve üzerini isteyecek.

60fps çalışabilmesi için 60hz gerekir.Peki neden 100 hz diyorum.Gerçekte 100hz üzerini pek seçemeyiz o yüzden

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• İstan34bul kullanıcısına yanıt
    100 hz yeterli diyorsanız sorun yok o zaman benim panel gerçek 100hz denk geliyor anladığım kadarı ile zaten panelin bu güne kadar ben bir takılma yavaşlama titreme olayına denk gelmedim bazı arkadaşlar yavaş bir panel diyorlar ps den oyun oynarken doğrudur bilemiyorum... ama panasonic plazmalarda 2500hz yazıyordu artık neye denk geliyor bilemiyorum... ben bazı panellerin led tv lerin özellikle yavaş olduğunu bire bir görebiliyorum... ama dediğiniz gibi pazarlama olayı yalan dolan zaten almış başını gitmiş ama işde insanın aklınada takılmadan edemiyor... bir tv de bütçene uygun aradığın özellikleri var ise görüntü ses kalitesi seni tatmin etmiş ise bariz bir şekilde de yavaşlık flulaşma gözlemlemiyorsan al gitsin artık günümüzde sanırım böyle bakacaz olaya diye düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: İstan34bul

quote:

Tam bilmiyorum ama 600hz ise kafadan 100hz oluyor.Yani tv nize 600hz çıkışı olan cihaz bağlasanız cihazın 600hz verecek upscale yöntemi dedikleri olay.Yani aslında olay şöyle 2000tl lik bir tv bile 50hz olabiliyor.Örnek 42W805 sony.Ama etikette 200hz yazar

100hz gerçek tv ye sahip olmak gerçekten çok zor çünkü piyasada çogu 2000tl lik tv ler 50hz :)

Oysaki gerçek panel hızı 100hz tv ler piyasada 400hz 600hz 800hz vb tv lere denk geliyo.

Üreticide haklı pazarlama tekniğidir bu.yarın birgün 1500hz çıkar oda gerçek 500hz olur.

Panelin gerçek 100hz ise gerisine takılma çünkü 50hz bir tv de oyun vb cihaz konsol bağladığında 60hz ve üzerini isteyecek.

60fps çalışabilmesi için 60hz gerekir.Peki neden 100 hz diyorum.Gerçekte 100hz üzerini pek seçemeyiz o yüzden

Dostum selam,

55W805B modelini düşünüyorum bende genel olarak bi yorum yaparmısın? kullanımı smartı, kanal geçişleri nasıl?

MM'de incelediğimde titreme oldugunu gördm alt yazılarda sende durum nasıl böyle bi durum var mı?

• Ürün kargoda ancak yarın gelir ve kurulu vs hafta sonunu bulur ancak çalıştığım şirkette bu model zembille var yarın sizin için test ederim.

• quote:

100 hz yeterli diyorsanız sorun yok o zaman benim panel gerçek 100hz denk geliyor anladığım kadarı ile zaten panelin bu güne kadar ben bir takılma yavaşlama titreme olayına denk gelmedim bazı arkadaşlar yavaş bir panel diyorlar ps den oyun oynarken doğrudur bilemiyorum... ama panasonic plazmalarda 2500hz yazıyordu artık neye denk geliyor bilemiyorum... ben bazı panellerin led tv lerin özellikle yavaş olduğunu bire bir görebiliyorum... ama dediğiniz gibi pazarlama olayı yalan dolan zaten almış başını gitmiş ama işde insanın aklınada takılmadan edemiyor... bir tv de bütçene uygun aradığın özellikleri var ise görüntü ses kalitesi seni tatmin etmiş ise bariz bir şekilde de yavaşlık flulaşma gözlemlemiyorsan al gitsin artık günümüzde sanırım böyle bakacaz olaya diye düşünüyorum

Oyunlarda yavaşlama muhabbeti input lag dediğimiz şeyden kaynaklanıyor normalde oyun aslında monitöe kullanmak gerekli.Bugün 500-750 tl arası bir monitörün input değeriseviyeleri 3000-5000tl lik tvlerdekinden daha düşük oluyor.Örneğin oyun için 27" monitör almak lazım.

Ancak yinede konuyu açayım daha iyi anlayın

Bir playstation cihazı maximum 60fps hızında oyun oynatır 61 fps bile olmaz bu yüzden tv niz 100hz inin 60hz sini buraya harcar ancak futbol gibi seri oyunlarda input lag ı yüksek tv de ara ara donma gibi takılma olur.

İsterseniz tv niz 500hz olsun yinede yapar ama çok çok ta yapmaz ara ara takılır gibi olur.

Tv leri playstationda kullanırken takılma yaparsa ilk önce tv nin 100hz olup olmadığını sonrada tv nin input lag degerine bakmak gerek.Sony ler input değeri en düşük tv ler sıralamasında.

Ancak playstation degilde bir bilgisyar alıp tv ye bağlarsanız işte o zaman yandık.

Çünkü bilgisayarlar ekran kartınız iyi ise oyun seçeneklerinden vysnc özelliğini on yaparsanız bilgisayar 60fps 60hz çalışır ancak bu ayarı off yaparsanız ekran kartınız iyi ise 100-200 fps arasında çalışır ve buda demek oluyorki 100-200hz e çıkmış oluruz tv nin tam kapasitesini kullanmış oluruz.ancak asla ama asla bilgisayara bağlamak için tv almamak gerek

Gidip 1000tl ye monitör alsan onun yerini dolduracak bir tv 5000tl ye ve üzerine alamazsın.Alsan bile input lag değeri bir monitör kadar olamaz.Bazı monitörlerin inputu neredeyse sıfıra yakın sıfırdır.

Ama tv lerde ınput asla sıfır olamaz vardırda çok pahalıdır.

Playstation için tv alınır ancak 700tl ye monitör almakta aynı şeyi verir.

Velasıl;

Playstation için ilk önce monitör Bakacağız olmaz ise tv alacağız.

Tv ihtiyacın varsa Tv alacaksın ancak gerçek 100hz olacak çünkü sıradan bir tv 50hz dir

Tv yi konsol için alabiliriz ancak asla monitör yerine Tv almamalıyız.İyi bir oyun pc sinde 3000tl lik tv bile patates olabilir.Monitörün yerini doldurmak zordur.

Plazmaların hz hakkında tam fikrim yok ancak onların ki belki biraz daha yüksek olabilir sizin ki belkide 200hz dir ama 100den düşük değildir.

Bu arada izlediğimiz uydu yayınları tv kanalları 50hz dir.

Sadece bluray filmler ve oyunlarda 60hz nin üzerine çıkarız.

Eğer tv lerde bu hz tuzağı olmasa asla tv satılma ve herkez 15 yıl aynı tv yi kullanır.

Televizyon icadından beri yayınlar 50hz :)

• DÜN AKŞAM TEKNOSA DA
    55LB652 MODELİ 2399 LİRAYDI.
    PHİLİPS ULTRA HD 7809 MODELİ DE 3100 LİRAYDI.
  • quote:

Kalite olarak iki marka arasında dağlar var ben olsam

Sony KDL-KDL55W805BBT.SKD 55" SMART 3D LED TV+ 2 Adet 3D Gözlük

http://www.hepsiburada.com/liste/ProductDetails.aspx?productId=evsony55w805a&categoryId=163192

merhaba,

hepsiburada linkini verdiğiniz model ile şu model arasında ne fark var?

http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/SONY-KDL-55W805B-55-in%C3%A7-139-cm-Ekran-Full-HD-3D-SMART-LED-TV,103452,465025,1754763.html?langId=-14

• diablopolis D kullanıcısına yanıt
    O sondaki harfler uretim yilini yerini falan gosteriyo w805 tvlerde 50" ve ustu gercek 100 hz dir alt boyutlar ise 50 hz lb652 tvler gercek 100 hz ve orta segmenttir vestel pf9090 serisi ise lg la660 serisi ile ayni paneli kullanmaktadir lb serisi daha yeni panel oldugu ve gercek 100 hz oldugu icin vestelden daha iyidir islemci olsun panel olsun 2014 serisidir w805 serisi iyidir

Buarada hersey hz deildir tv nin kontrast ayarlari kullanilan panelin cinsi tepki sureleri bunun gibi bircok unsur vardir bence en son dusunuceginiz sey hz olsun suan piayasadaki 5000 tl alti 4k tv lerin hemen hemen hepsi 50 hz lik panelle satilmaktadir

• quote:

Orijinalden alıntı: diablopolis

quote:

Kalite olarak iki marka arasında dağlar var ben olsam

Sony KDL-KDL55W805BBT.SKD 55" SMART 3D LED TV+ 2 Adet 3D Gözlük

http://www.hepsiburada.com/liste/ProductDetails.aspx?productId=evsony55w805a&categoryId=163192

merhaba,

hepsiburada linkini verdiğiniz model ile şu model arasında ne fark var?

http://www.mediamarkt.com.tr/mcs/product/SONY-KDL-55W805B-55-in%C3%A7-139-cm-Ekran-Full-HD-3D-SMART-LED-TV,103452,465025,1754763.html?langId=-14

Aynı tv fark yok

• BEN BU TV Yİ ALDIM VE ÇOK MEMNUNUN TAVSİYE EDERİM. SAMSUNG KALİTESİ VE FİYATI CEZBETTİ BENİ
  • hakan068 H kullanıcısına yanıt
    O sizin samsung kalitesi dediginiz tv benim evimde para iadesi bekliyo bu tvyi cope aticak paraniz varsa alin

Tvde isik sizmasi banding bulutlanma ne ararsaniz var goruntu vasat gereksiz bi parlaklik insan yuzlerindeki o moraran pembelesen pastel renkler gercekligin cok uzaginda hareketli sahnelerde titreme flulasma kare atlama ne ararsaniz var tv nin tek iyi yani smarti kumandasi bile keyfe keder basiyo simdi sizinki bozuk demeyin aldigim yerde ve bilumum magzada hatta samsungta calisan arkadasim saolsun bicok yerde denedim tvyi bu paraya alinacak bi tv deil hatta en son alinabilicek tv dir kendisi bide ps4 xbox falan dusunuyosaniz hic girmeyin alana gecmis olsun ben samsungtan 3 aydir parami kurtarmaya calisiyorum macera arayan tuplu tvden direk lede gecicekler buyursun

• 2.459,00 TL+100 tl indirim+100 tl maxi puan
    LG 55LB652V 3D FHD SMART LED TV + 2 GÖZLÜK
    http://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu/lg-55lb652v-3d-fhd-smart-led-tv-2-gozluk-161022492
  • quote:

Orijinalden alıntı: mfatiheren

O zaman panel yanileme hızları
    LG 55LB652V : 100hz
    Vestel 55PF9090 : 200hz
    Sony KDL-KDL55W805BBT.SKD : 100hz
    oluyor öylemi.

Hahahaha lg ye 100 vestele 200 demiş vestel paneli lg den alıyor b sınıfı panel kullanıyor lg kendi urettiği a sınıfı paneli hiç bir firmaya vermiyor

• Yani?
  • quote:

quote:

Panellerin teknik verilerini bilerek mi yazıyorsun o değerleri gerçekten merak ediyorum?

Neye göre Yazılımsal ivmelendirilen panelin değerini oranlıyorsun?

• quote:

Orijinalden alıntı: BARIŞ55

quote:

quote:

Panellerin teknik verilerini bilerek mi yazıyorsun o değerleri gerçekten merak ediyorum?

Gerçekte tv lerin panel hızı 100hz dir 101hz olan yoktur.

Sadece asusun 144hz olan oyuncu monitörü gerçek panel 144hz dir.

Tv panellerinin tamamı 50-60-100hz dir.

Pazarma stratatejidir 200-400-800-1200hz ler.İnanmıyorsan gidip bir teknosa vb markete deki.

bana gerçek panel hızı 100hz tv öner de sana 100tv arasından 30 tane zor gösterir.

Zaten sen böyle bir soru ile giriş yaparsan adamlar hemen susar ve bı adam işi biliyor der.

100hz tv çok fazlasıyla yeterlidir zaten gerçek 100hz tv de etiket değerlerinde crm400-600hz üzeri satılana denk gelir.

Bazı modellerde crm crt vb 600hz yazar bu yenileme hızıdır panel hızı farklı şeydir önemli olan panel hızıdır.

Yani bir tv 1000hz yazsa bile panel hızı 100dür

Sarp marka tv lerin tüm panal hızları 100dür asla 50hz kullanmaz bu yüzden çok pahalıdır

• Hz olayı elbette tv de önemli bir faktör ama bene tv yi tv yapan bir faktör değil ama günümüzde alıcılarda bu zihniyetle bakıyorlar olaya satıcılarda en çok buradan vuruyorlar milleti... Bana göre önce 1:resim kalitesi yani renk kalibresi çok önemli her şeyden önce bu benim için sonra 2:genel malzeme kalitesi ve estetik sonra 3:bağlanabilinirlik opsiyonel olması diyebilirim... sıralamam bu şekilde yoksa var çevremde yüksek hz li tv ler zaman zaman yavaş sahnelerde bile kastığını titrediğini sonra maçlarda vertikal bant ve flülaşma vs gözlemleyebiliyorum adam almış bilmem kaç bin tl ye... hz işin sadece bir kısmı tv nin gelen stabiletisinde zaten bir kalitesizlik aksaklık var ise bu mutlaka görüntüye o veya bu şekilde yansıyor tv ondan sonra 1000 hz olsa ne olacak ki ben böyle düşünüyorum açıkcası günümüzde en çok yapılan HATA ve satıcılarında işine gelen bir durum şu; tv nin ana yapması gereken işlevi olan yani GÖRÜNTÜ KALİTESİ değerlendirilmiyor artık yok smartı varmı yok 3d si varmı yok aktif gözlüktü pasif gözlüktü uydusuydu vs saçma sapan işler ana kriter oldu çıktı yahu kardeşim SEN TV ALIYORSUN TV tv nin tv olduğu unutuldu nerelere bakılıyor kriter oldu gerçekten aklım almıyor düşünün bir ev alıyorsun evin sağlam olup olmadığı önemli değil dekarasyonuna bakıyorsun işine yakın seçiyorsun falan bi deprem olsa kafana çökecek haberin yok yada bir araba alıyorsun can güvenliği motor kalitesi sağlamlığına bakmıyorsun da yok teyibi mp3 çalıyormu yok bagaj hacmi ne kadar falan özetle alacağınız eşyanın önce yapması gereken ana unsurunu değerlendirip bunu kıstas alıp ona göre kıyaslama yaparsanız bence daha memnun kalırsınız diye düşünüyorum hem gereksiz masraflardan kurtulmuş olursunuz hemde memnun kalırsınız... benim nazicane tavsiyem budur arkadaşlar ben kendi adıma elimden geldiğince bunu yapmaya çalışıyorum

iyi günler.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: BARIŞ55

quote:

quote:

Gerçekte tv lerin panel hızı 100hz dir 101hz olan yoktur.

Sadece asusun 144hz olan oyuncu monitörü gerçek panel 144hz dir.

Tv panellerinin tamamı 50-60-100hz dir.

Pazarma stratatejidir 200-400-800-1200hz ler.İnanmıyorsan gidip bir teknosa vb markete deki.

bana gerçek panel hızı 100hz tv öner de sana 100tv arasından 30 tane zor gösterir.

Zaten sen böyle bir soru ile giriş yaparsan adamlar hemen susar ve bı adam işi biliyor der.

100hz tv çok fazlasıyla yeterlidir zaten gerçek 100hz tv de etiket değerlerinde crm400-600hz üzeri satılana denk gelir.

Bazı modellerde crm crt vb 600hz yazar bu yenileme hızıdır panel hızı farklı şeydir önemli olan panel hızıdır.

Yani bir tv 1000hz yazsa bile panel hızı 100dür

Sarp marka tv lerin tüm panal hızları 100dür asla 50hz kullanmaz bu yüzden çok pahalıdır

Anlamadığım şey şu 600 hz ivmelendirme ile elde ediliyor onu biliyorum ancak neye göre 600 hz diyorsa 100 hz dir diyorsunuz?

Belki 200 hz dir o panel?

Panelin teknik verilerini biliyor musunuz?

Neye göre oranlıyorsunuz bunu bilmiyorum.

Piyasada satılan çoğu panel 50-60-100-200 hz.

Gerçek 200 hz panel de var benim bildiğim.

Sizin yaptığınız oranlama bana ezbere geldi açıkçası. Ben buraya takıldım.

• quote:

Hz olayı elbette tv de önemli bir faktör ama bene tv yi tv yapan bir faktör değil ama günümüzde alıcılarda bu zihniyetle bakıyorlar olaya satıcılarda en çok buradan vuruyorlar milleti... Bana göre önce 1:resim kalitesi yani renk kalibresi çok önemli her şeyden önce bu benim için sonra 2:genel malzeme kalitesi ve estetik sonra 3:bağlanabilinirlik opsiyonel olması diyebilirim... sıralamam bu şekilde yoksa var çevremde yüksek hz li tv ler zaman zaman yavaş sahnelerde bile kastığını titrediğini sonra maçlarda vertikal bant ve flülaşma vs gözlemleyebiliyorum adam almış bilmem kaç bin tl ye... hz işin sadece bir kısmı tv nin gelen stabiletisinde zaten bir kalitesizlik aksaklık var ise bu mutlaka görüntüye o veya bu şekilde yansıyor tv ondan sonra 1000 hz olsa ne olacak ki ben böyle düşünüyorum açıkcası günümüzde en çok yapılan HATA ve satıcılarında işine gelen bir durum şu; tv nin ana yapması gereken işlevi olan yani GÖRÜNTÜ KALİTESİ değerlendirilmiyor artık yok smartı varmı yok 3d si varmı yok aktif gözlüktü pasif gözlüktü uydusuydu vs saçma sapan işler ana kriter oldu çıktı yahu kardeşim SEN TV ALIYORSUN TV tv nin tv olduğu unutuldu nerelere bakılıyor kriter oldu gerçekten aklım almıyor düşünün bir ev alıyorsun evin sağlam olup olmadığı önemli değil dekarasyonuna bakıyorsun işine yakın seçiyorsun falan bi deprem olsa kafana çökecek haberin yok yada bir araba alıyorsun can güvenliği motor kalitesi sağlamlığına bakmıyorsun da yok teyibi mp3 çalıyormu yok bagaj hacmi ne kadar falan özetle alacağınız eşyanın önce yapması gereken ana unsurunu değerlendirip bunu kıstas alıp ona göre kıyaslama yaparsanız bence daha memnun kalırsınız diye düşünüyorum hem gereksiz masraflardan kurtulmuş olursunuz hemde memnun kalırsınız... benim nazicane tavsiyem budur arkadaşlar ben kendi adıma elimden geldiğince bunu yapmaya çalışıyorum

iyi günler.

+1

O çok övdükleri panellerin de tek farkı ppi değeri benim anladığım kadarıyla.

Tüketicilerin asıl sorunu bence panelin dibine girmeleri. 55" panel alıp dibine giriyorlar.

FHD nin de bir izleme mesafesi var. SD'de zaten bu oran daha da artıyor.

Ama yok illa dibine girecekler.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.