Şimdi Ara

LG 55LB652V mi Vestel 55PF9090 mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
2.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Rastgele tv alınmaz zaten alıcı hangi ölçüde alacağını bilmez satıcıda bilgisiz ise yanlış ürün alma oranı artabilir dikkatli olmak lazım formül basit aslında beğendiğiniz tv nin ekran ölçüsünü diyogonel olarak cm olarak ölçün misal; 55" bir tv 140cm ye denk gelir 140*2.55:3metre 57cm uzaklık ideal uzaklığıdır bu panele eğer bu mesafe varsa odanızda alabilirsiniz demektir bu formüle göre tv almak en doğrusu olur diye düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: yuxeses

Rastgele tv alınmaz zaten alıcı hangi ölçüde alacağını bilmez satıcıda bilgisiz ise yanlış ürün alma oranı artabilir dikkatli olmak lazım formül basit aslında beğendiğiniz tv nin ekran ölçüsünü diyogonel olarak cm olarak ölçün misal; 55" bir tv 140cm ye denk gelir 140*2.55:3metre 57cm uzaklık ideal uzaklığıdır bu panele eğer bu mesafe varsa odanızda alabilirsiniz demektir bu formüle göre tv almak en doğrusu olur diye düşünüyorum

Ben 107 cm için hesapladım 90 cm buldum ama? Hesabı yanlış anladım sanırım? 42" televizyon sahibiyim ben de.
  • BARIŞ55 B kullanıcısına yanıt
    2 metre 73cm yapıyor olması gereken en uzak mesafe bu eğer bundan daha çok mesafeniz var ise biraz küçük almışsınız demektir yok bu mesafeden daha az bir mesafe var ise panele o zaman normal olmuş oluyor
  • quote:

2 metre 73cm yapıyor olması gereken en uzak mesafe bu eğer bundan daha çok mesafeniz var ise biraz küçük almışsınız demektir yok bu mesafeden daha az bir mesafe var ise panele o zaman normal olmuş oluyor

2 metre mesafe anca vardır herhalde.

Benim oturduğum kanepe, az ötede orta sehpa, az ötede tv standı :)

Aralıklar 30 cm desek 200 cm çıkarsa iyi :)

Konsolu önce tv yi sonra alınca böyle oldu :D
    Mesafeniz normal o zaman sorun yok demektir zaten milimetrik de oturacak değiliz yani ekran büyüklüğünden kormamak gerekir diye düşünüyorum tv alacak arkadaşlara buradan tavsiyem verdiğim formüle göre alın korkmayın büyük gelir diye ölçmeden genelde küçük ekranlar alınıyor sonra pişman olunuyor...
    örn; ben salonumda yaklaşık 30m2 dir 76" de izliyorum bunun izleme mesafesi 4.97 dir yani yuvarlak hesap 5 metre benim de tam 5 metre mesafem var zeten bu formüle göre kurulum yapmıştım pj yi... ve süper oluyor tam bir sinema zevki ve inanın normal geliyor gözümüze

• quote:

Mesafeniz normal o zaman sorun yok demektir zaten milimetrik de oturacak değiliz yani ekran büyüklüğünden kormamak gerekir diye düşünüyorum tv alacak arkadaşlara buradan tavsiyem verdiğim formüle göre alın korkmayın büyük gelir diye ölçmeden genelde küçük ekranlar alınıyor sonra pişman olunuyor...
    örn; ben salonumda yaklaşık 30m2 dir 76" de izliyorum bunun izleme mesafesi 4.97 dir yani yuvarlak hesap 5 metre benim de tam 5 metre mesafem var zeten bu formüle göre kurulum yapmıştım pj yi... ve süper oluyor tam bir sinema zevki ve inanın normal geliyor gözümüze

Ah şu sd yayınlar olmasa keşke.

Onları bu mesafeden iyi göremiyorum :(

Denedim bir 50-60 cm kadar daha gerekiyor.

Salonum dar-uzun olunca böyle oluyor.

Doğru söylüyorsunuz zaten ben hd yi baz alarak konuşuyorum ama sd neredeyse kalmadı sayılır hd artık bir standart oldu buna göre hareket etmek gerekir diye düşünüyorum
  • arkadaslar bende ikisinden birini almayı planlıyorum sizce hangisini alıyım bi yardımcı olurmusunuz ?
  • cevap yokmu hangini alıyım arkadaşlar.acil
  • Merhaba millet
    Ben tercihimi LG 49UF8507 den yana kullandım. Kullanıcı gözlemlerimi sizlerle paylaşıyorum, pek teknik bi dilim yoktur. Eksiklerimi düzeltirsiniz.
    1- Yazılım iyi ama mağaza tatmin edici değil
    2 - 4K yayın desteği var ama TRT4K dan başka kanal yok oda sürekli aynı şeyleri gösteriyor. Geçen bi fb alex maçı vardı arada görüntü bozuldu arada yayından heral
    3 - 4K ve 3D kaynak bulmak zor. Tabi siz torent var diyeceksiniz ama benim 25 mbit limitsiz 75 gb lık internetle olmuyor size tavsiye akk sız en az 25 mbit likbi internet almanız. Ben bi ara hdd doldurmayı bile düşündüm kaynaksızlıktan :D
    4 - Hareketli duvar aparatı tavsiye etmiyorum. - Aşağıda resmi var - Öle sağa sola ileriye çekerim rahat olur demeyin olmuyor. TV yi yerine oturturken yüreğim azımda iş yapıyorum. Zaten yerine oturturken vidalara çarpıyor zor oluyor. Bu arada LG servizi hareketli duvar aparatını ücretsiz monta etmiyorlar 50 ₺ istediler bende. Sabit olanı ücretsiz monte ediyorlar. Sabit olanlarda arka girişlere ulaşmanızı zor kılar. Benim tavsiyem tv ünitesi almanız.
    5 - Maç izlerken belli olan dikey çizgiler var ama beni pek rahatsız etmedi maç dışı yayınlarda dikkatimi çekmedi ama çok dikkat ederseniz görürsünüz...
    6 - Uydu kablo girişi dik L şeklinde değil bu tv yi alırsanız L dönüştürücü alın ben aldım rahat ettim. Aşağıda resmini paylaşacağım.
    7 - Digiturk, d-smart gibi abonelikler almak faydalı olur kaynak açısından ben babamı ikna edemedim alamadım :D
    8 - TV izlerken kayıt yapma özelliği var güzel ama kanal değiştirince iptal oluyor ne anladım ben bu işten. Ben başka bişi izlerken diğerini de kaydetmesini isterdim. Ayrıca TV hafızası diye bişi yok Bir HDD yi TV de görevlendirmek lazım. Bene 160 gb eski bi HDD vardı onu taktım sürekli takılı duruyor.
    9 - Kanal silme durumu yok atlama diye bişi var kanal listesinde göstermiyor ama geride kalanlarıda sıraya sokmuyor. Yani listeniz 3-5-10-33-120... gibi görünüyor. Favoriye kanal seçtinizde de sıralamıyor kanalları kanalın numarası neyse o kalıyor. Bilgisayar programı var ama bazı kanaların isimleri görmeye biliyor . Kanalları ayarlayıp televizyona yükleyince de tv frekanslarını göremiyorsun . Ayarlarda frekanslara bakmak istedim bi türlü görünmedi ama otomatik arama yaptırsanız yapıyor anlamadım.
    10 - Ses olarak gayet iyi
    Şimdilik bu kadar. Başka bişi gözüme çarparsa paylaşırım. Sizinde aklınıza bişi takılırsa sorarsınız...
     LG 55LB652V mi Vestel 55PF9090 mi? LG 55LB652V mi Vestel 55PF9090 mi?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.