Arkadaşlar Vestel 55PF9090 ile LG 55LB652V arasında kaldım. Sizce hanisini almalıyım. Kullanan arkadaşlar varsa yorumlarını bekliyorum. Bu arada Max. 3000 ₺ sınırım var. Bu fiyata 55" led tv tavsiyerlerini de alabilirim.
Kalite olarak dağlar var derken. Açıkcası tv lerden çok anlamam, bu ara tv alacağım için incelemeye başladım. özellikleri birbirine yakın geldiği için arasında kaldım. Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz ve neden. Bu arada önerinizede bakacağım, ilginizden dolayı teşekkür ederim.
quote:
Orijinalden alıntı: İstan34bul
Kalite olarak iki marka arasında dağlar var ben olsam
Sony KDL-KDL55W805BBT.SKD 55" SMART 3D LED TV+ 2 Adet 3D Gözlük
Sony tv de güzel alternatif ama ben geçen kuzenime vestel 55 pf9090 nı gg den 2.325 tl ye aldırdım her açıdan gayet iyi yeterli güzel bir tv olduğunu gördüm "dts" çözmemesi dışında bence bir eksiği yok tv düşünenlere tavsiye ederim
mfatiheren
kullanıcısına yanıt
Sony KDL-KDL55W805BBT.SKD için hepsiburada da panel hızı 200hz diye bir yorum yapmış biri. Bu konuda ilgisi olan varmı. Gerçekten 200 hz mi.
quote:
Orijinalden alıntı: mfatiheren
Sony KDL-KDL55W805BBT.SKD için hepsiburada da panel hızı 200hz diye bir yorum yapmış biri. Bu konuda ilgisi olan varmı. Gerçekten 200 hz mi.
700-900vb hz olaylarıda aslında gerçek 200hz oluyor onların tablosu degeri var yazılımla 700-900hz
Aslında 100 ve 200hz tv var
Dikkat et crm yada crt 600-700-900hz vb yazar.Yani bu değerlerin gerçek hz karşılığı 200 dür
Gidip teknosa vb markete bana gerçek 100hz panel söyle de adam sana crm400hz vb gösteriyor.Yani 200hz olduğu doğru sonuçta gerçek 200
İstan34bul
kullanıcısına yanıt
O zaman panel yanileme hızları LG 55LB652V : 100hz Vestel 55PF9090 : 200hz Sony KDL-KDL55W805BBT.SKD : 100hz oluyor öylemi.
quote:
O zaman panel yanileme hızları LG 55LB652V : 100hz Vestel 55PF9090 : 200hz Sony KDL-KDL55W805BBT.SKD : 100hz oluyor öylemi.
Üretici firmların kafa karıştıracak açıklamaları
Hz: Bir saniyedeki oluşum sayısı demektir.
Kare sayısı : Bir saniyede görüntüde bulunan resim karelerini ifade eder
Tv yayını: Amerika ve Avrupada farklı yayın sistemlerine göre yapılır. Amerika için NTSC, Avrupa ve ülkemiz için ise PAL denilen sistemde yapılır. NTSC 60 kare/saniye , PAL için 50 kare/saniyedir .
PAL : VCD, DVD veya Bluraylerde 23,976 kare/ saniyelik formatı ifade eder. Neden yuvarlak bir rakam değildir sorusunun cevabı : 24x1000 / 1001 =23,976 şeklinde olmasındandır.
NTSC: VCD, DVD veya Bluraylerde 29,76 kare/ saniyelik formatı ifade eder. Neden yuvarlak bir rakam değildir sorusunun cevabı : 30x1000 / 1001 =29,76 şeklinde olmasındandır.
Interlaced: Çeşitli formatları olsa bile basitçe anlatmak gerekirse ; arka arkaya gelen resim karelerinden birkaç tanesi atılır ve geriye kalan resim karelerinin birinden tek diğerinden çift satırlar alınarak daha az yer kaplayacak (bant genişliği) oluşturulması. PAL sistem için arka arkaya gelen 4 resim karesinden 2. ve3. kareler atılır. 1. karenin tek 4. karenin çift satırları alınarak , ilk baştaki 4 karelik bilgi 1 karelik bilgiye indirilmiş olur. i harfi ile ifade edilir. Eski nesil teknolojidir ve tüplü tvler bu şekilde çalışır.
De-interlace: Interlaced olan görüntünün tvde daha iyi görünecek şekilde düzeltilmeye çalışılması ve resim karesinin tam resim karesi olarak yeniden oluşturulması. Tv işlemcisine ve yazılımının başarısına göre iyi veya kötü sonuç verebilir.
Progressive: Tek-çift satır yerine tam resim karelerinin kullanılması yöntemidir. p harfi ile ifade edilir. Yeni nesil bir teknolojidir ve lcd ve plazmalar bu formatta çalışırlar ve en iyi sonucu progressive görüntü ile verirler. İşlemcileri sayesinde interlaced görüntüyü düzeltip görüntüye çevirirler.
24P: Saniyede 24 karelik görüntü. Eskiden film makinalarının sinemalarda oynattığı 24 karelik film gibidir.
50i-60i : Yayın Interlaced formatında olduğu için 50i-60i şeklinde ifade edilir. 25i-30i şeklinde de ifade edilir ve yine aynı şekilde anlaşılır. Örnek:
50i : 50 kare tek-çift satır interlaced görüntü 25i : 25 kare interlaced görüntü
Tv giriş değerleri : Tv hdmi veya scart , komposiz veya komponent girişlerinden belli değerlerdeki video sinyallerini kabul eder. bu değerler 50 veya 60 hz dir. Oyun konsolu, uydu alıcı, dvd-bluray oynatıcı, harici medya oynatıcı, bilgisayar Bu değerlerin dışında girşileri tvler kabul etmez. (İstisnai durumlar konumuzun dışındadır.) Tv ayarlarında otomatik olarak veya menüden veya tvye bağlanan cihazın menüleri üzerinden 50 veya 60 hz değeri seçilebilir.
220Volt 50Hz : Tvnin çalışacağı ülkeye ait elektrik bilgileridir. Yani tvyi fişe taktığınızda 220 voltluk şebeke cereyanı gelir ve onun frekansı 50 hz dir.
Tv modülünün çalışma frekansı : Tvlerde kullanılan ekranların (doğru adı modül, panel de denilir) bir çalışma değeri olur. 50hz 100 hz ve 200 hz gibi değerleri olur. Bu değerlerde sabit değil bir aralık şeklindedir. Öreneğin panel 48-65 hz gibi bir çalışma aralığına sahipse 50 veya 60 hz olarak çalışacağınız yazılımı (firmware) üzerinden otomatik olarak seçer. 90-130 hz aralığında çalışabiliyorsa Avrupada 100 hz, Amerikada 120 hz olarak çalışır.
Motion Plus, True Motion, Motion Flow vs. : Firmalar tarafından dah akıcı resim üretmek için bulunan , mevcut resim karelerinin arasına hesaplama ile yeni kareler üretmeye dayanan sistemlerin adıdır. Yüksek ayarda kullanılması görüntüde takılma, yapmacık ve hızlanmış görüntü gibi sıkıntılar mevcuttur. Durma göre daha düşük ayarlarda kullanılmalı veya oyun gibi özel durumlarda tamamen kapatılmalıdır.
Motion Plus 100 : 50 karelik gelen yayın karesine 50 tane hesaplanmış(interpolasyon) ara kare eklenir. Motion Plus 200 : 50 karelik gelen yayın karesine , 50 veya 100 kare veya siyah resim karesi de ara kare eklenir.
CMR, MCI : Tv üreticilerinin akıcı görüntü üretebilmek için buldukları sistemleri ve bunun gücünü ifade etmek için kullandıkları değerler. 100-200-400-600-800-1000-1200-1600 gibi değerleri vardır. Her firmanın farklı isimlendirmesi vardır.
Samsung için CMR (Clear Motion Rate, Akıcı Görüntü Oranı) LG için MCI (Motion Clearity Index , Akıcı Görüntü İndeksi)
Samsungun CMR açıklaması :
CMR120 : 5 piksellik çizgiyi net gösterebilemesi CMR240 : 4 piksellik çizgiyi net gösterebilemesi CMR480 : 3 piksellik çizgiyi net gösterebilemesi CMR720 : 2 piksellik çizgiyi net gösterebilemesi CMR960 : 1 piksellik çizgiyi net gösterebilemesi
Gerçek Hz (Refresh Rate) ve Yazılım ile Hz : Bildiğiniz üzere yalanın gümrüğü yoktur ve isteyen istediği kadar yazıyor. Genelde :
Alt seviye tvlerde 50 hz gerçek panel hızı , CMR veya MCI özelliği yoktur. Fiyat aralığı 40" modeller için 1000-1500 lira civarıdır
Giriş seviyesi tvlerde 50 hz gerçek panel hızı , 100 hz CMR veya MCI. 40" modellerin fiyatı 1500-1800 lira civarıdır
Orta seviye tvlerde 100 hz gerçek panel hızı , 200 hz CMR veya MCI. 40" modellerin fiyatı 2000-2500 lira civarıdır , 3D özelliği vardır.
Üst seviye tvlerde 200 hz gerçek panel hızı , 800 hz CMR veya MCI. 40" modellerin fiyatı 2500-3000 lira civarıdır, 3D özelliği vardır.
50-100-200 Hz ile 60-120-240 Hz arasındaki fark : Ülkemiz ve Avrupa gibi PAL sitemi kullanan ülkelerde 50 ve katları şeklinde , Amerika ve Kanada gibi 60 hz ve katlarını kullanan ülkelerde ise 60 ve katları şekilde ifade edilir. Yazılım hızı ise PAL sistemi kullana ülkelerde 100-200-400-800 , NTSC sistemi kullanan ülkelerde 120-240-480-960 şeklinde olur.
Zaten Türkiyede tüm yayınlar 50hz , 100 hz tvye gerek yok : Bu kadar basitçe sebep sonuç ilişkisi kuran kişilerin konu ile ilgili bilgileri yoktur. Yazdıkları, basma kalıp piyasa dedikodularıdır ki bu sizi yanıltmaktan başka bir işe yaramaz. Türkiyede veya dünyada yayınları 50 veya 60 hz olması doğru bir bilgidir ama konuyla ilgisi yoktur. Önemli olan tvnin , akıcı bir şekilde görüntüyü üretip üretemediğidir. Bu işlemde panel kalitesi , işlemci hesap gücü görüntü çıkış kalitesi ve yazılımının becerisi devreye girer. Biz sonucu görürüz , arka planda neler döndüğü son kullanıcı olarak bizi çok da fazla alakadar etmez , etmemelidir de.
Akıcı görüntü : Tvnin işlemcisi + yazılımı + panelinin bir arada uyumlu çalışması ve yüksek kaliteli olmasının toplam bir sonucudur. Tüm bu 3 bileşen iyi olursa sonuç iyi olur. Bunu malesef bir maddi bedeli vardır. Tvnin bu fiyatı ne kadar hakettiği ile ,firmaların piyasa koşulları gereğince tv satmaya çalıştıkları ayrı konulardır.
Tv üreticileri bu 3 ana bileşenlerde oynama, kısıtlama, ekleme çıkartma yaparak farklı seviye-kalite ve fiyatlanmaya sahip tvler üretirler. İhtiyaç doğrultusunda , bize en çok hitap eden tvyi seçmeye özen göstermeliyiz.
Çok fazla genelleme yapmadan ve istisnai durumlarla kafa karışıklığına meydan vermeden anlatmaya çalıştım ama malesef konu , daha önce ilgisi ve bilgisi bulunmayanlar için fazlasıyla karışık.
Yukarda yazdıklarımda yanlış ifadeler veya kafa karıştıracak noktalar varsa lütfen haber verin düzelteyim.
Selam Beko nun B55 LB 8477 modeli var onu incele derim. ve 2350 tl bayi fiyatı. Ben beko bayisiyim :) tv çok güzel ve fiyatı çok çok uygun fazlasıyla memnun kalacaksın. bulunduğun şehirde beko bayisine bii git gör derim.http://www.beko.com.tr/led-televizyonlar-140-ekran-b55-lb-8477-tv.html
quote:
3D GÖZLÜKLER AKTİF GÖZLÜK MÜ Bİ BİLGİNİZ VAR MI
o konuda fikrim yok.Ama işi anladıysanız sevindim yani gerçekte 100hz tv bulmak önemli
İstan34bul
kullanıcısına yanıt
Stok kalmamış yaw :(
quote:
Orijinalden alıntı: Extralarge
Aynen akşam baktım son 2 tane kalmış 1 tanesini biz aldık.Dedim 10 adetten 2 adet kalmışsa adamlar ucuz veriyor.Zaten o tv başka yerde asla o fiyata verilemiyor.Yeriniz nerde bilmiyorum ama media markt gitmiştim tv yi eşime göstermeye tv ye bakarken adamlar dediki düşünürseniz bu tv de indirim yaparız dedi.Ne kadar olur dediğimde hepsiburadadan 100-200tl tam hatırlamıyyorum pahalı fiyat verdiler.
ve şaşırdım bir teklonoji market indirim yaptı.Yani etiket fiyatı üzerinden indirim yaptılar şaşırdım
quote:
Orijinalden alıntı: İstan34bul
quote:
Orijinalden alıntı: Extralarge
Aynen akşam baktım son 2 tane kalmış 1 tanesini biz aldık.Dedim 10 adetten 2 adet kalmışsa adamlar ucuz veriyor.Zaten o tv başka yerde asla o fiyata verilemiyor.Yeriniz nerde bilmiyorum ama media markt gitmiştim tv yi eşime göstermeye tv ye bakarken adamlar dediki düşünürseniz bu tv de indirim yaparız dedi.Ne kadar olur dediğimde hepsiburadadan 100-200tl tam hatırlamıyyorum pahalı fiyat verdiler.
ve şaşırdım bir teklonoji market indirim yaptı.Yani etiket fiyatı üzerinden indirim yaptılar şaşırdım
Alıntıları Göster
Valla hocam benimde takibimde olsun, 2 hafta içinde almam lazım. Nasip kısmet bakalım.
İstan34bul
kullanıcısına yanıt
Hocam hayırlısı olsun, ne kadara aldınız TV' yi ?
quote:
Arkadaşlar Vestel 55PF9090 ile LG 55LB652V arasında kaldım. Sizce hanisini almalıyım. Kullanan arkadaşlar varsa yorumlarını bekliyorum. Bu arada Max. 3000 ₺ sınırım var. Bu fiyata 55" led tv tavsiyerlerini de alabilirim.