herkese merhaba. Arkadaşlar bir süre önce ev sinema sistemi almaya karar verdim ama ne alacağıma karar veremedim Bu işin bu kadar zor olabileceğini hiç düşünmemiştim. Öncelikle 42" philips lcd tv sahibiyim. 30m2 lik bir salonum var. Bütçe 700-800 tl civarı. Önce tv ile uyumlu olsun diye philips lere baktım bu sırada lg 904 ta görünce iki marka arasında karar veremedim. Teknosada ikisinide dinledim 904 ağır bastı, giriş çıkışlarıda philipsten daha fazla. Tam lg için sipariş vericem bi de Logitech çıktı başıma. lg 1000w, logitech 500w ama thx olayı cazip geldi. Tüm araştırmalarıma rağmen Logitech i sinema sistemi gibi kullananlara rastlamadım. Bu araştırmalar sırasında Vatan bilgisayarda Pioneer XV-DV404K çıktı karşıma 900 tl ye. 300w ama pioneer olunca şüphe götürmüyo. Anlayacağınız bu iş benim için çorba oldu. Uşakta yaşıyorum ve burada deneyebileceğim vatan, bineks,mediamarkt gibi mağazalar yok. Siz değerli arkadaşlardan bu konu ile ilgili ciddi cevaplar bekliyorum. Lütfen yardımcı olun
quote:
Orijinalden alıntı: angel_77
herkese merhaba. Arkadaşlar bir süre önce ev sinema sistemi almaya karar verdim ama ne alacağıma karar veremedim Bu işin bu kadar zor olabileceğini hiç düşünmemiştim. Öncelikle 42" philips lcd tv sahibiyim. 30m2 lik bir salonum var. Bütçe 700-800 tl civarı. Önce tv ile uyumlu olsun diye philips lere baktım bu sırada lg 904 ta görünce iki marka arasında karar veremedim. Teknosada ikisinide dinledim 904 ağır bastı, giriş çıkışlarıda philipsten daha fazla. Tam lg için sipariş vericem bi de Logitech çıktı başıma. lg 1000w, logitech 500w ama thx olayı cazip geldi. Tüm araştırmalarıma rağmen Logitech i sinema sistemi gibi kullananlara rastlamadım. Bu araştırmalar sırasında Vatan bilgisayarda Pioneer XV-DV404K çıktı karşıma 900 tl ye. 300w ama pioneer olunca şüphe götürmüyo. Anlayacağınız bu iş benim için çorba oldu. Uşakta yaşıyorum ve burada deneyebileceğim vatan, bineks,mediamarkt gibi mağazalar yok. Siz değerli arkadaşlardan bu konu ile ilgili ciddi cevaplar bekliyorum. Lütfen yardımcı olun
Sakın ha üzerlerinde yazan rms değerlerine kanma.. Yani bu işten anlayan adama bu 1000 watt desen adam sana güler sadece.. Hiçbirisi z5500 ün yarısı kadar güçlü, gövdeli ses veremez.. Pioneer da ses girişi bile yok hiçbir aleti 5.1 olarak bağlayamazsın.. Sadece kendi dvd playerından 5.1 ses alabilirsin.. Bence asla 900 tl etmez.
cahilliğime ver. yani logitech mi alayım. lg yi tavsiye etmiyormusun
Ben z5500 tavsiye ederim. Yani özellikle güçlü sistem istiyorsan yanından geçemezler öyle söyleyeyim.. z5500 de en azından 26 cm subwoofer var güçlü bir bass verebiliyor.. Birde güzel bir dvd player yada media player alırsın tamamdır..
Tavsiyene uyucam arkadaşım. gerçekten çok yardımcı oldun. Bu arada bi şey daha sormak istiyorum (hazır yakalamışken tecrübelerinden faydalanayım ) logitech i uyduya da bağlayabilirmiyim. yani dvd player dışında uydudan da 5+1 alabilirmiyim. Birde resmini koyduğum hoparlörlerden alsam, ne kadar sağlıklı bir bağlantı kurabilirm ve sistem gereksinimlerim ne olur? (bi şey sorcaktım iki oldu kusura bakma artık )
O uydunla alakalı gerekli ses çıkışları varsa bağlarsın.. z5500 de bir optic, bir coax, bir analog multich, birde stereo aux girişi mevcuttur.
Hi end sistemlere girersek çıkamayız çok geniş bir konu.. Sırf o hop çifti 1500 tl ye patlar amfisi subwooferı centerı surroundu derken çok daha pahalı olur. Bütçen varsa tabii forumda hificilere sorabilirsin bütçene uygun tavsiye verirler..
Tamamdır. Tavsiyelerin üzerine gidip bi logitech bide player alayım bitsin artık bu iş. Yoksa daha da içinden çıkılmaz hale gelecek. Resimdeki hoparlörü beğendiğim için koydum. Sonra fiyatlarına bakınca bi ağırlık çöktü üzerime Diğer sistemler tabiki çok çok daha iyi ama bi sinema salonu işletecek olursam o zaman bakarım artık o sistemlere :)