Şimdi Ara

***LG A510*** KULLANICILARI (21. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.104
Cevap
4
Favori
176.089
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dünden beri başlığınızı takip ediyorum bilgi edinmek amacıyla @AHZ arkadaşın yazdığını görünce fikrimi söylemek istedim. illaki elektrik kesintisi olmasına gerek yok Türkiyede kullandığımız elektriklerde dalgalanmalar çok oluyor bu yüzden elektronik aletlerini bozan çok kişi biliyorum bölümüm dolayısıyla. laptopunu pille kullanırsan bu dalgalanmalardan etkilenmezsin başın ağrımaz pil voltaj dengelemez diye bişey yok sabit voltaj üzerinden çalışır. özellikle kış aylarında pille kullanmanı tavsiye ediyorum tabi karar senin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AHZ

Sevgili Aragorn Ve GeCCe;

Pil konusunda her ne kadar size katılsamda, 1 sene sonra laptopu değiştirdiğimde pil süresinin 50-60 dk olmasını istemediğimden(en azından alacak kişi için) ve elektirik kesintisi yaşamadığımdan pili saklama koşulları içerisinde saklayıp, Laptopu pilsiz kullanıyorum.. (Kimse yanlış anlamasın pil her türlü şekilde ömrünü yer, sadece süresini uzatabilirsiniz)

Zaten sabit olarak kullanmayacaksam pilsiz kullanmam.

Kimseyi neyi ne için yaptığını bilmeden yadırgamak ve tek doğrunun olduğunu savunmak(Bana göre elektirik kesintisi yaşanmayacaksa pil gereksiz-Pilin voltaj dengelemesi diye bişey yoktur. bunu akıldan çıkarmamak gerek), buraya bunu yazan arkadaşımın detaylarını vermeden (niye o şekilde yaptığımın artısıyla eksisiyle anlatmamın vermiş olduğu gerekçe ile) doğru olduğunu düşünmüyorum...

Teknik bilgilere girip tartışma konusunda değilim. Dediğim gibi size katılıyorum. (yazdıklarımı anlayacagınızı düşünüyorum)

Saygılar...

tartışmak gibi bir niyetim yok ayrıca olumlu üslubun için teşekkür ederim ancak
    elektrik kesintisi yaşanmayacağını nereden biliyorsun
    hiç voltaj kesintisinden kaynaklanan anakart arızası gördün mü ben gördüm
    pilsiz kullanırsan 1 sene sonra satabilecek bir laptobun olmayabileceğini
    eğer bir sorun yaşarsan bunun garanti kapsamında olmayacağını biliyorsan

ve hala pilsiz kullanmaya devam etmekte kararlıysan tamamen senin seçimin
    sevgiler...

• quote:

Orijinalden alıntı: AHZ

Sevgili Aragorn Ve GeCCe;

Pil konusunda her ne kadar size katılsamda, 1 sene sonra laptopu değiştirdiğimde pil süresinin 50-60 dk olmasını istemediğimden(en azından alacak kişi için) ve elektirik kesintisi yaşamadığımdan pili saklama koşulları içerisinde saklayıp, Laptopu pilsiz kullanıyorum.. (Kimse yanlış anlamasın pil her türlü şekilde ömrünü yer, sadece süresini uzatabilirsiniz)

Zaten sabit olarak kullanmayacaksam pilsiz kullanmam.

Kimseyi neyi ne için yaptığını bilmeden yadırgamak ve tek doğrunun olduğunu savunmak(Bana göre elektirik kesintisi yaşanmayacaksa pil gereksiz-Pilin voltaj dengelemesi diye bişey yoktur. bunu akıldan çıkarmamak gerek), buraya bunu yazan arkadaşımın detaylarını vermeden (niye o şekilde yaptığımın artısıyla eksisiyle anlatmamın vermiş olduğu gerekçe ile) doğru olduğunu düşünmüyorum...

Teknik bilgilere girip tartışma konusunda değilim. Dediğim gibi size katılıyorum. (yazdıklarımı anlayacagınızı düşünüyorum)

Saygılar...

selamlar..sizin kendi kullanım tercihinizdir tabiki bişey diyemem sonuçta herkes istediği gibi kullanır ama bende tartışmak için değilde sadece yazdıklarınızdan bi noktaya değinmek için ufak bi açıklama yapıcam;

"Pilin voltaj dengelemesi diye bişey yoktur" diye bi cümleniz var.pilin voltajla ilgili fonksiyonunu ben size açıklayım.şimdi normalde laptopta pil takılı iken gelen elektrik aniden kesildi diyelim..bu durumda laptop hemen pil durumuna geçip sistem çalışmasına devam ediyor ve bu şekilde ani bi kapanma olmadığı için hdd yada herhangi bir donanımın hasar görmesi ihtimali minumuma iniyor...sonrasında pil gücündeyken elektrikler gelirse çat diye bilgisyara girip sistemi dürtmek yerine bu sefer çalışmayı pil gücünden alıp bilgisayarı çalıştırmaya devam ediyor.yani elektirikten pile pilden elektiğe geçişler narin bir şekilde oluyor.

benim mesela çok defa yaşadığım bir olayı anlatayım.benim laptopumun yanında birde masaüstü bilgisyarım var evde.elektrikler gitiğinde çat diye kapanıyor makina ve sonra geri geldiğinde bilgisyar kendiliğinden 5 sn çalışmaya başlayıp susuyor.bunun nedeni elektrik aniden gittiği için statik elektriğin bi kısmı bilgisayarın içinde hapsoluyor gibi bişey ve bilgisayar normalin dışında kapandığı için bu kalan elektiriği atamıyor.sonra aniden elektrik geldiğinde o içindeki kalan elektriği itiyor sanırım ve oda bi 5sn lik çalışmayla atılıyor.ancak işte bunun bu şekilde olması donanımlar için sağlıklı değil çünkü hdd si kafa vuruyor ve bikaç defa anakartını değiştirdim.belki hepsi elektirkle ilgili sorunlardan olmadı ama olmuş olmasıda muhtemel.güya eski kasa olduğu için ups almadım ama ups ye verip verceğim 60-70 tl nin 2 3 katı masraf çıktı bana..

özetle size kullanım konusunda bir diyeceğim yok ama diğer okuyan kullanıcılara şahsen bataryayı çıkarmadan kullanmalarını öneriyorum.

yine çok önemli bir bilgi daha vereyim bunu herkes akllına kazısın..sanayi ve ticaret bakanlığının pil ve batarya ürünleri konusundaki yönetmeliğine göre tüm pil ve bataryalar 2 yıl garantilidir.yani sizin pilinizde garanti süresi boyunca çok aşırı bir yıpranma oldu diyelim(ki olacak normaldir) lg yi arayıp yeni batarya talep edeceksiniz onlarda tıpış tıpış gönderecek. o yüzden batarya konusunda şimdiden kendinizi bu kadar kasmayın..

• merhaba arkadaşlar,
    bir haftadır bende lg uae13t modelini kullanıyorum.

bilgisayarla ilgili iki sorum olacak,
    bilgisayarı pili takılı ve prize bağlı kullanıyorum, bilgisayarı kapatıyorum ertesi güç açtığımda(prize takılı olarak) pil seviyesini hep %94'e düşüyor.
    bu neden kaynaklanıyor olabilir kapalı olduğu halde 24 saat dolamadan pilde bu kadar azalma olur mu?

birde ekranda böyle dalgalanma gibi oluyor yani onu tam tarif edemiyorum şimdi ama böyle bölgesel olarak ekranın bir noktasına baktığımda sanki noktaları görüyor gibi oluyor gözüm düzeliyor sonra.
    bu yazdığım sorunları yaşayan arkadaşlar var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: xtreme_boy

merhaba arkadaşlar,

bilgisayarı pili takılı ve prize bağlı kullanıyorum, bilgisayarı kapatıyorum ertesi güç açtığımda(prize takılı olarak) pil seviyesini hep %94'e düşüyor.
    bu neden kaynaklanıyor olabilir kapalı olduğu halde 24 saat dolamadan pilde bu kadar azalma olur mu?

birde ekranda böyle dalgalanma gibi oluyor yani onu tam tarif edemiyorum şimdi ama böyle bölgesel olarak ekranın bir noktasına baktığımda sanki noktaları görüyor gibi oluyor gözüm düzeliyor sonra.

senin bahsettiğin bu pil mevzusunun aynısını dün bi arkadaşım daha sordu bana ama onun cihazıda benim hp dv6 serisinden.henüz nedenini çözemedik ancak senin bataryan daha yeni bi defa tam şarj edip sonra boşalt yani kalibrasyon yap bakalım düzelecekmi.

ekran olayına gelince...şimdi nasıl desem nasıl anlatsam haftalardır hp konu başlıklarında konuşulan ve ben dahil birçok hp dv6 kullanıcısını ekran panelini değiştirmek üzere servise düşüren bir mevzu bu..hatta bu konu başlığı altındada defalarca sordum ekran nasıl? dalgalanma varmı? karıncalanma varmı? diye korktuğum başıma geldi sonunda..
    senin bahsettiğin dalgalanma bizim cihazlarımızda yaşadığımız sorunla aynı şeymi bilemiyorum çünkü lg a510 kullananlardan şu ana dek sadece sen bu sorunu belirttin.bu dalgalanma süreklimi oluyor yoksa herhangi bir uygulamada yada ekranın kenarlarından falan itip kaldırdığındamı? bios ekranında görebiliyormusun? nasıl bir dalgalanma yukarıdan aşağı yatay ve süreklimi yoksa ara aramı? bunları bi yazarsan bakalım aynı sorunmu.ne kdar ayrıntı verirsen o kdar iyi olur.

birde wallbase.net sitesine bi girip bakarmısın onun gri tonlu arka plan renginde dalgalanma ve karıncalanma ne alemde?

• quote:

Orijinalden alıntı: GeCCCe

quote:

merhaba arkadaşlar,

senin bahsettiğin bu pil mevzusunun aynısını dün bi arkadaşım daha sordu bana ama onun cihazıda benim hp dv6 serisinden.henüz nedenini çözemedik ancak senin bataryan daha yeni bi defa tam şarj edip sonra boşalt yani kalibrasyon yap bakalım düzelecekmi.

ekran olayına gelince...şimdi nasıl desem nasıl anlatsam haftalardır hp konu başlıklarında konuşulan ve ben dahil birçok hp dv6 kullanıcısını ekran panelini değiştirmek üzere servise düşüren bir mevzu bu..hatta bu konu başlığı altındada defalarca sordum ekran nasıl? dalgalanma varmı? karıncalanma varmı? diye korktuğum başıma geldi sonunda..
    senin bahsettiğin dalgalanma bizim cihazlarımızda yaşadığımız sorunla aynı şeymi bilemiyorum çünkü lg a510 kullananlardan şu ana dek sadece sen bu sorunu belirttin.bu dalgalanma süreklimi oluyor yoksa herhangi bir uygulamada yada ekranın kenarlarından falan itip kaldırdığındamı? bios ekranında görebiliyormusun? nasıl bir dalgalanma yukarıdan aşağı yatay ve süreklimi yoksa ara aramı? bunları bi yazarsan bakalım aynı sorunmu.ne kdar ayrıntı verirsen o kdar iyi olur.

birde wallbase.net sitesine bi girip bakarmısın onun gri tonlu arka plan renginde dalgalanma ve karıncalanma ne alemde?

verdiğiniz sitede gri ekranda bir olumsuzluk yok gibi..

dalgalanmadan ziyade karıncalanma desek daha doğru sanırım..
    tarif edemiyorum ne yazıkki

ya böyle noktalar görünüyor gibi oluyor bilmiyorum belki benim gözüm öyle görüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xtreme_boy -- 26 Aralık 2010; 23:44:07 >

• quote:

merhaba arkadaşlar,

Pil için o duruma hiç dikkat etmedim. Bu gece denerim artık..

Benim 12T'nin ekranı kusursuz. Şanssızmışsınız bu konuda bence aleti vakit kaybetmeden garantiye verin.

• evet beyler bayanlar şu dakika itibarıyla vatanda sabit kur fiyatları kalkmış alanlara hayırlı olsun benin gibi imkansızlıktan ya da bazı arkadaşlar gibi kararsızlıktan alamayanlar bir bardak su içip yeni kampanyaları beklemeye devam etsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: aragorn20

evet beyler bayanlar şu dakika itibarıyla vatanda sabit kur fiyatları kalkmış alanlara hayırlı olsun benin gibi imkansızlıktan ya da bazı arkadaşlar gibi kararsızlıktan alamayanlar bir bardak su içip yeni kampanyaları beklemeye devam etsin

iyi madem aragorn senle bende artık pılımızı pırtımızı toplayıp gidelim bu konudan
  • quote:

evet beyler bayanlar şu dakika itibarıyla vatanda sabit kur fiyatları kalkmış alanlara hayırlı olsun benin gibi imkansızlıktan ya da bazı arkadaşlar gibi kararsızlıktan alamayanlar bir bardak su içip yeni kampanyaları beklemeye devam etsin

Gerçektende sabit kur kalkmış.1 hafta kadar önce ben de buna benzer bir olay yaşamıştım.Gece kontrol ettiğimde sabit kuru kaldırmışlar ancak sabahleyin tekrar dönüş yapmışlardı.Umarım yine aynısı olur.Kararsız arkadaşlara tavsiyem böyle bir durum olursa kaçırmasınlar.
  • valla ben gayet müsterihim bu modeli önermekten dolayı hiçbir yere bağlı değilim amacım sadece kullanıcıları doğru modellere yöneltmek gerçekten kendim de almak isterdim ama nasip değilmiş

umarım senin hp ile sorunların da çözülür napalım demir alma vakti geldi demek ki bu limandan...
  • Arkadaşlar gt 425m ekran kartını overclocklamak için: MSI Afterburner kullanıyorum.. az overclocklama ile ekran kartı gt 435m seviyesine rahat eriştirilebiliyor hiçbir sıkıntı olmadan tavsiye ederim

gt 425m

Core Speed * 560 MHz
    Shader Speed * 1120 MHz

gt 435m

Core Speed * 650 MHz
    Shader Speed * 1300 MHz bu şekilde ayar yapabilirsiniz... karty gt 435m ile aynı seviyede çalışır

http://event.msi.com/vga/afterburner/
  • quote:

valla ben gayet müsterihim bu modeli önermekten dolayı hiçbir yere bağlı değilim amacım sadece kullanıcıları doğru modellere yöneltmek gerçekten kendim de almak isterdim ama nasip değilmiş

umarım senin hp ile sorunların da çözülür napalım demir alma vakti geldi demek ki bu limandan...

sağlık olsun niyetin varsa elbet yine kamp falan denk getirirsn.benim panel içinde iyi dileğin için sağol valla aldım alalı 2 aydır uğraşıyorum dediğin gibi inş. çözülürde kafam rahat eder azıck.
  • benim niyetim mecburiyetten var imzadaki laptobumda ekran kartı arızası var şu meşhur 6ya bölündü muhabbeti kasa açık kullanıyorum valla 3 gün iyi sonra çat gene bozuluyor tamir ediyorum sonra gene aynı bunaldım fırlatıp atcam balkondan aşağı da hem işler iyi değil pek bu ara hem de bebeğim var onun masraflarından sıra getiremedik kendimize napalım hakkımızda hayırlısı olsun canımız sağ ya alırız birgün elbette...
  • quote:

Orijinalden alıntı: GeCCCe

quote:

valla ben gayet müsterihim bu modeli önermekten dolayı hiçbir yere bağlı değilim amacım sadece kullanıcıları doğru modellere yöneltmek gerçekten kendim de almak isterdim ama nasip değilmiş

sağlık olsun niyetin varsa elbet yine kamp falan denk getirirsn.benim panel içinde iyi dileğin için sağol valla aldım alalı 2 aydır uğraşıyorum dediğin gibi inş. çözülürde kafam rahat eder azıck.

@GeCCCe Arkadaşım, geçen okuldaki bir monitörde bahsettiğiniz dalgalanma olayına bizzat şahit oldum. O zamana kadar sıkıntınızı tam algılayamamıştım.Gerçekten insanın sinirini bozuyor.Sanki asansörde bir aşağı-bir yukarı gidiyormuşum gibime geldi.İnşaallah bir an önce probleminiz çözülür.

• quote:

benim niyetim mecburiyetten var imzadaki laptobumda ekran kartı arızası var şu meşhur 6ya bölündü muhabbeti kasa açık kullanıyorum valla 3 gün iyi sonra çat gene bozuluyor tamir ediyorum sonra gene aynı bunaldım fırlatıp atcam balkondan aşağı da hem işler iyi değil pek bu ara hem de bebeğim var onun masraflarından sıra getiremedik kendimize napalım hakkımızda hayırlısı olsun canımız sağ ya alırız birgün elbette...

allah bağışlasın.dediğin gibi alınır allah can sağlısı versin.

@Emre4232

sağolasın valla en geç önümüzdeki hafta sonuna kadar belli olur bizim panel işi.allahtan bi emektar masaüstü bilgisyarım var 6-7 yıllık laptoplar servise düşünce onu kullanıyorum:))şimdiye kadar bu hp laptopumuda sayarsak 5 tane laptop gömdü

• quote:

kararsızlara ben giriyorum sanıyorum hocam:)

ay sonuna doğru yaparlar tekrar diye düşünüyorum.normal zamanlarda kampanya yapıyorlar yılbaşında yapmazlar ise garip olur.
  • biraz daha bilgi werebilirmisin overclock hakkında.programı ındirip kurup işlemleri yapmaktanmı ibaret yoksa devamı warmı? biraz acsana...daha cok atilerde yapılıyor overclock
  • quote:

Orijinalden alıntı: taskayaa

biraz daha bilgi werebilirmisin overclock hakkında.programı ındirip kurup işlemleri yapmaktanmı ibaret yoksa devamı warmı? biraz acsana...daha cok atilerde yapılıyor overclock

linkte verdiğim programı kur... ( MSI Afterburner)

daha çok atilerde falan yapılmıyor overclock... tamamen yanlış bilgi..

zaten programın kullanılışı acayip kolay arayüzü sayesinde... sesi kısar yükseltir gibi ekran kartının çalışma hızını ayarlıyorsun. o kadar basit zaten prg seni yönlendirir ekstra bilgiye gerek yok
  • aranıza yeni katıldım.Size sorum laptopa arkadan hiçbaktınızmı.Benimkinde dvd rom birleşme yerinde 1-2 mm.lik açıklık var.İçinde metal gözüküyor.Bu normalmi?
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.