Şimdi Ara

***LG A510*** KULLANICILARI (96. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.104
Cevap
4
Favori
175.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Dexter61

quote:

Orijinalden alıntı: flexii_87

Ne zamandır bu bölüme bakmıyodum bi uğrim dedim, herkesin keyifleri yerindedir umarım ayrıca hayırlı ramazanlar

laptobu alalı Neredeyse 1bucul yıl oldu hala takır takır maşallah nazar değmesin. ram ide 8gb cıkardım

malum yaz aylarındayız, ısınma problemleride diğer laptoplarada oldugu gibi bizdede mevcut fakat fan temizği sayesinde 6-7derece düşürmek mümkün

@Makarov06 arkadaşımız temizlik ve macun olayını görsel olarak anlatmış emeğine sağlık

fan temizliği cok basit, sadece arka kapakta 5-6 vida, iç fandada tane 4 tane vida sökümüyle herşeyi 1 saat içinde halledeilirsiniz ve şiddetle öneriyorumda

cünkü fan ile ızgara arasında boşluk var (aaşagıda fotoda işaretli yerler) en az 2-3 ay içerisinde orda toz ve pislikler birikiyo, 1 yıl içinde ne kadar birikir siz düşünün artık.

ayrıca oyun oynarken soğutucu kullanıp ekran kartına overclok cekip 425gt yı 550gt yapıyorum, bilgi almak isteyen varsa yardımcı olurum

iyi forumlar efem

Termal macunu işlemci üzerine ve gpu nun üzerine sürdüm ama siz bakır tabakaya da sürmüşsünüz o fan ünitesine bende hiçbir fayda etmedi sürmem acaba bundan dolayı mı ?

valla hocam ben oyun oynarken hiç 105 dereceyi görmedim, en fazla 96 falan gördüm, oda OC yaptıgımda. Sadece prime95 ile fulmark programını aynı anda calıştırdıgımda gördüm. ayrıca kendi yaptıgım sogutucularla işlemcide 20-25 derece, ekran kartındada 15 derece düşü elde ettim. linkte incelemsi var. Zaten 96 dereceleri zalman sogutucu ile alıyorum, kendi yaptıgım sogutucu ile 80 dereceleri falan görüyorum.

http://forum.donanimhaber.com/m_51368760/tm.htm

Siz ya sogutucu kullanmıyosunuz yada oynadıgınız ortam cok sıcak.

Ben hiç macun sürme işlemi yapmadım, kendi üzerinde gelen macunlar. belki orayada sürülmesi gerekiyoda olabilir

• quote:

quote:

Ne zamandır bu bölüme bakmıyodum bi uğrim dedim, herkesin keyifleri yerindedir umarım ayrıca hayırlı ramazanlar

laptobu alalı Neredeyse 1bucul yıl oldu hala takır takır maşallah nazar değmesin. ram ide 8gb cıkardım

malum yaz aylarındayız, ısınma problemleride diğer laptoplarada oldugu gibi bizdede mevcut fakat fan temizği sayesinde 6-7derece düşürmek mümkün

@Makarov06 arkadaşımız temizlik ve macun olayını görsel olarak anlatmış emeğine sağlık

fan temizliği cok basit, sadece arka kapakta 5-6 vida, iç fandada tane 4 tane vida sökümüyle herşeyi 1 saat içinde halledeilirsiniz ve şiddetle öneriyorumda

cünkü fan ile ızgara arasında boşluk var (aaşagıda fotoda işaretli yerler) en az 2-3 ay içerisinde orda toz ve pislikler birikiyo, 1 yıl içinde ne kadar birikir siz düşünün artık.

ayrıca oyun oynarken soğutucu kullanıp ekran kartına overclok cekip 425gt yı 550gt yapıyorum, bilgi almak isteyen varsa yardımcı olurum

iyi forumlar efem

Termal macunu işlemci üzerine ve gpu nun üzerine sürdüm ama siz bakır tabakaya da sürmüşsünüz o fan ünitesine bende hiçbir fayda etmedi sürmem acaba bundan dolayı mı ?

bakır tabaka ve fan ünitesi derken tam olarak neresi?? anlayamadım??

• BF2 BC oynarken çektim
  • quote:

quote:

quote:

iyi forumlar efem

Bahsettiğim yerler buralardı.Birde ben termal macun yenilemesi yapmama rağmen soğutucuda çalışıyor oda sıcaklığı 38 derece civarında ve 105 derece yi çok rahat görüyor oyunda

• oyun oynanmaz bu bilgisayarda en fazla oyun taşıma ömrü 1 yıl.
  • valla kaliteli bir bilgisayar kim ne derse desin al altına güzel bi soğutucu bak bakim tık diyormu arkadasa katılyıroum suana kadar acmadıgı oyun yok...
  • quote:

Orijinalden alıntı: KiLiSeCiNi

valla kaliteli bir bilgisayar kim ne derse desin al altına güzel bi soğutucu bak bakim tık diyormu arkadasa katılyıroum suana kadar acmadıgı oyun yok...

En iyisinden coolmaster sogutucu var hicbir fayda etmiyor gene 100 derecenin ustune rahatlikla cikiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende cooler master kullanıyorum hangi modeli söylermisin cok garip abi.Bende suan fanın calıstıgı bile duyulmuyor kemerdeyim sen hesapla ortam sıcaklıgını bu arada icini acıp temizledin mi ben 1ay önce actım bi güzel yaladım yuttum tertemiz hale getirdim ondan sonra ısı diye birsey kalmadı sabah aksam diablo 3 oynayan biriyim:)
  • quote:

BF2 BC oynarken çektim

ben hi. bi oyunda 100 dereceyi görmedim, artı overclock yaparak oynuyorum max 95i gördüm. belki bulundugun ortamdan dolayı kaynaklanıyo olabilir.

ayrıca zalmanın sogutucusunu kullanıyorum normal kullanımda 6-7 derece, oyunlarda ise 4-5 derece düşüş elde ediyorum
  • quote:

quote:

quote:

quote:

iyi forumlar efem

Bahsettiğim yerler buralardı.Birde ben termal macun yenilemesi yapmama rağmen soğutucuda çalışıyor oda sıcaklığı 38 derece civarında ve 105 derece yi çok rahat görüyor oyunda

anladım hocam, fakat ben macun yenilemesi yapmadım. onlar üzerinde gelen macunlar. fakat bugun vatanbilgyardan coolermasterin high performance macunun aldım bu gece yapıcam yenilemesini. ellerinde 3 ceşit varmış. ixcelence, ixmatek ve cooler master. ordakiler coolermasterı önerdiler. interntten araştırma yaptım macunlar konsunda

ocz freeze ve Arctic Cooling MX-2-3 falan diye duydum fakat bulamıyorum. satan yer yok

• quote:

Orijinalden alıntı: fuat47

oyun oynanmaz bu bilgisayarda en fazla oyun taşıma ömrü 1 yıl.

kendinden cok emin konuşmuşşun fakat overclock cekerek oynamadıgım oyun kalmadı. fakat söyle bi durumda var, gidip durmaksızın 24 saat oynarsan belki bi ihtimal fakat 4-5 saat oynayıp yarım saaat ara veririsen ve laptobun altına kitap gibi bieşy koyup yüksekte tutarsan hiçte bişey olmuyo sadece tuşlar eskiyo o kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: KiLiSeCiNi

valla kaliteli bir bilgisayar kim ne derse desin al altına güzel bi soğutucu bak bakim tık diyormu arkadasa katılyıroum suana kadar acmadıgı oyun yok...

Bencede, mesela geçengün arkadaşın asus laptobunun açtık temizlemek için, alt kapakta hiç delik yok, fan bölgesinde bile delik yok. fan içerdeki sıcak havayla ızgaraları sogutuyo ama hiç bi anlamı yok diye düşünüyorm ve asusnun fanı lg ninkinden daha küçük.

Ayrıca lg nin laptobunun sogutmasının iyi oldugunu düşünüyorum. mesela lg nin llaptobunda işlemci ve ekran kartı bölgesine ayrı ayrı bakır boru uzanırken, asus ta işleci ve ekran kartına uzanan borular aynı hizada ve tek boru.

Mantıken düşünün cift ayrı ayrı bakır borular daha ısının ızgaraya gitmesini daha iyi sağlar, tamam ızgara aynı sıcaklıkta olur fakat işlemciden ve ekran kartında ısı daha cabuk atılır.

• quote:

quote:

kendinden cok emin konuşmuşşun fakat overclock cekerek oynamadıgım oyun kalmadı. fakat söyle bi durumda var, gidip durmaksızın 24 saat oynarsan belki bi ihtimal fakat 4-5 saat oynayıp yarım saaat ara veririsen ve laptobun altına kitap gibi bieşy koyup yüksekte tutarsan hiçte bişey olmuyo sadece tuşlar eskiyo o kadar

dostum altında deil kitap havalandırma var, en basit oyunu ornek vereım Delta force xtreme ilk versiyonu oynayınca cok fena kasıyor üstelik oyunda 2-3 dakıkadan sonra başlıyor. Overlock dedigin nedir.

• quote:

quote:

quote:

dostum altında deil kitap havalandırma var, en basit oyunu ornek vereım Delta force xtreme ilk versiyonu oynayınca cok fena kasıyor üstelik oyunda 2-3 dakıkadan sonra başlıyor. Overlock dedigin nedir.

Dostum üstteki mesajda ömründen bahsediyosun, şimdiki mesajda kastırmadan bahsediyosun. herneyse yeri geliyo mediuom da oynuyosun yeri geliyo high de oynuyosun sonuçta işimiz görüyo, kullanmasını da bildinmi uzun ömürlü kullanırsında. overclock nedir derken bilmiyomusunda soruyosun yoksa ti yemi aldın anlamadım,

overclock ile oyunlara ortalama 5-15 fps hız artışı alıyosun yani kasılmalar azalıyo

• quote:

quote:

quote:

quote:

Dostum üstteki mesajda ömründen bahsediyosun, şimdiki mesajda kastırmadan bahsediyosun. herneyse yeri geliyo mediuom da oynuyosun yeri geliyo high de oynuyosun sonuçta işimiz görüyo, kullanmasını da bildinmi uzun ömürlü kullanırsında. overclock nedir derken bilmiyomusunda soruyosun yoksa ti yemi aldın anlamadım,

overclock ile oyunlara ortalama 5-15 fps hız artışı alıyosun yani kasılmalar azalıyo

Ömrü derken kasmama ömrünü kastettim. Overlock u bilmiyordum.

• Cihazı ısınma sorunu nedeni ile geçen hafta gönderdim. Toplamda 3. gönderişimdi. Gta 4 gibi zorlayan oyunlarda 10 dakika gecmeden kapanıyordu. Dün cihaz geldi fan temizliği vs yapıldığını yazmışlar ama denedim yine 10 dakika geçmeden kapandı. Ben de bunu bekliyordum zaten Bugün ya da yarın 4. kez cihazı göndereceğim ve yasal hakkım olan ücret iadesini isteyeceğim. Buradan gelişme olursa bildirmeye çalışacağım.

Ücret iadesi alan arkadaşlara da bir sorum var fatura vs istediler mi yoksa aldığınız yerden fatura miktarı alışveriş için belge mi gönderdiler. Cihazdan 2 tane almıştık fatura bende değil sadece sevk irsaliyeli vatan faturası var ama ücret yazmıyor o yüzden soruyorum, gerekiyorsa onu da göndereceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nOnAME*

Cihazı ısınma sorunu nedeni ile geçen hafta gönderdim. Toplamda 3. gönderişimdi. Gta 4 gibi zorlayan oyunlarda 10 dakika gecmeden kapanıyordu. Dün cihaz geldi fan temizliği vs yapıldığını yazmışlar ama denedim yine 10 dakika geçmeden kapandı. Ben de bunu bekliyordum zaten Bugün ya da yarın 4. kez cihazı göndereceğim ve yasal hakkım olan ücret iadesini isteyeceğim. Buradan gelişme olursa bildirmeye çalışacağım.

Ücret iadesi alan arkadaşlara da bir sorum var fatura vs istediler mi yoksa aldığınız yerden fatura miktarı alışveriş için belge mi gönderdiler. Cihazdan 2 tane almıştık fatura bende değil sadece sevk irsaliyeli vatan faturası var ama ücret yazmıyor o yüzden soruyorum, gerekiyorsa onu da göndereceğim.

kardeş o kapanma güç seçeneklerinden olmasın ? Sol altta şarj simgesine gel Güç tasarruflu seçeneğini seç. Ben de çok çektim o kapanmayla. Ama çözüm çok basitmiş.

• Hocam dediğiniz gibi denedim 15 dk oynadım kapanma olmadı ancak nette araştırdım sistem soğutma ilkesi diye bir seçenek var yüksek performansta bu etkin ama güç tasarrufunda edilgen. Edilgen olduğunda sistem kaynaklarını kısabiliyormuş cihaz kendisi. Yani güç tasarrufunda kapanmamasının sebebi bu diye anladım zaten yüksek performansa aldığımda kapanması da normal değil çünkü sistem %100 çalıştığında soğutma işleminin gerçekleşmesi gerekiyor. Eğer soğutamıyorsa ya tasarımda ya benim cihazda bir sorun var demektir. Bence siz de bir deneyin 2 plan arasındaki oyun performansını, bende kasmalar oldu yüksek performansta akıcı oynuyordum .
  • quote:

Orijinalden alıntı: nOnAME*

Hocam dediğiniz gibi denedim 15 dk oynadım kapanma olmadı ancak nette araştırdım sistem soğutma ilkesi diye bir seçenek var yüksek performansta bu etkin ama güç tasarrufunda edilgen. Edilgen olduğunda sistem kaynaklarını kısabiliyormuş cihaz kendisi. Yani güç tasarrufunda kapanmamasının sebebi bu diye anladım zaten yüksek performansa aldığımda kapanması da normal değil çünkü sistem %100 çalıştığında soğutma işleminin gerçekleşmesi gerekiyor. Eğer soğutamıyorsa ya tasarımda ya benim cihazda bir sorun var demektir. Bence siz de bir deneyin 2 plan arasındaki oyun performansını, bende kasmalar oldu yüksek performansta akıcı oynuyordum .

hmm kasmalar o yüzden olabilir mi ? deniyeyim.
  • Bir de sen yüksek perfomans yaptığında, play ayarları kısmındaki ayarları "hiçbir zaman" yapıyor musun?
  • 
Sayfa: önceki 9495969798
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.