Şimdi Ara

LG BH5540 TV'ye ses aktarma sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
3.474
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bugün LG BH5540 5+1 bluray ses sistemi aldım, servisi beklemek istemediğim için kurulumu kendim yaptım, fakat tv'ye sesi aktaramıyorum, televizyonum lg 49ub850, evde digitürk var receiverı hdmi ile tv'ye bağlı. Ses sistemini de hdmi çıkışından tv'nin hdmi arc çıkışına bağladım. tv ayarlarından ses çıkışı olarak dış hoparlör (optik/hdmi arc) seçeneğini seçtiğimde ses gidiyor ses alamıyorum. Başka yapmam gereken bir ayar mı var, simplink de açık. Neyi yanlış yapıyorum lütfen lg tv veya ses sistemi kullanan birisi yardımcı olsun 2 saattir uğraşıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: matarese

Merhaba arkadaşlar,

Bugün LG BH5540 5+1 bluray ses sistemi aldım, servisi beklemek istemediğim için kurulumu kendim yaptım, fakat tv'ye sesi aktaramıyorum, televizyonum lg 49ub850, evde digitürk var receiverı hdmi ile tv'ye bağlı. Ses sistemini de hdmi çıkışından tv'nin hdmi arc çıkışına bağladım. tv ayarlarından ses çıkışı olarak dış hoparlör (optik/hdmi arc) seçeneğini seçtiğimde ses gidiyor ses alamıyorum. Başka yapmam gereken bir ayar mı var, simplink de açık. Neyi yanlış yapıyorum lütfen lg tv veya ses sistemi kullanan birisi yardımcı olsun 2 saattir uğraşıyorum

bende bugun aldim sorunu cozdunmu dostum bu arada tv nin arc hdmi i farkli biyerde mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• okanmpx220 O kullanıcısına yanıt
    Merhabalar, sorunu çözdüm evet, sorun bizim sistemin arc çıkışı olmamasıymış, sistemden bulunan hdmi çıkışı sadece görüntüyü TV'ye aktarmaya yarıyor, sesi iletmek için bir optik kablo satın alıp tv ve cihaz arasında bağlamanız gerekiyor

• quote:

Orijinalden alıntı: matarese

Merhabalar, sorunu çözdüm evet, sorun bizim sistemin arc çıkışı olmamasıymış, sistemden bulunan hdmi çıkışı sadece görüntüyü TV'ye aktarmaya yarıyor, sesi iletmek için bir optik kablo satın alıp tv ve cihaz arasında bağlamanız gerekiyor

eyvallahh tesekkurler

• LG BH5540T cihazı olan arkadaşlar; bu cihaza CD takılamıyor mu CD yada DVD'den film izleyip, müzik dinleyemiyor muyuz?
     LG BH5540 TV'ye ses aktarma sorunu LG BH5540 TV'ye ses aktarma sorunu

• Valla takılıyor hocam ancak ben hep orjinal blu-ray film vs taktım, cihazın kopya koruması varsa belki onları görmüyor olabilir.
  • hocam cd haznesi hiç açılmıyor eject tuşuna bastıımda herhangi bir hazne gelmiyor muhtemelen arızalı LG servisini arayayım artık teşekkür ederim hocam
  • Cihaz budur LG BH5540T 3D Blu-ray Ev Sinema Sistemi
     LG BH5540 TV'ye ses aktarma sorunu LG BH5540 TV'ye ses aktarma sorunu

• hocam LG BH5540 T ev sinema sistemi nasıl ? Memnunmusunuz insan sesi olsun filmlerde efecti olsun blu rayı altyazı bende almayı düşünüyorumda
  • 7129600 7 kullanıcısına yanıt
    Hocam ben memnunum, çevresel ses efektlerini çok başarılı şekilde alıyorum, ses net ve berrak, her hoparlörün ses ayarının ayrı ayrı yapılabilmesi güzel. Ben apartmanda yaşıyorum, benim işimi fazlasıyla görüyor ve beklentilerimi karşılıyor açıkçası
  • matarese M kullanıcısına yanıt
    benimde tv lg ses sistemimde lg olsun istiyorum. Mesela bi yüzüklerin efendisini izlediğimde o atların sesini yanımızda hissedebiliyormusunuz ve insan sesleri nasıl

normal tv izlerken nasıl mesela bi dizi izlerken tüm hoperloler calısıyomu
  • 7129600 7 kullanıcısına yanıt
    Hocam at sesi, helikopter sesi, mermi sesi, soldan sağa Sağdan sola giden araba tren vs sesleri, patlama sesleri, kısacası her türlü çevresel sesi çok iyi veriyor müthiş keyif alıyorsunuz 5.1ch bir film izlerken. Tv yayınında 5.1 kanal yayın yapan kanallarda yine aynı şekilde başarılı ses alıyorsunuz ama 2.1 kanal yapıyor çoğu kanal, onlarda da tüm hoparlörler çalışıyor ama çevresel ses alamıyorsunuz her hoparlörlerden aynı ses geliyor.

• Philipsin Şu ürününü sipariş verdim hocam umarım memnun kalırız.

http://urun.gittigidiyor.com/ses-goruntu/philips-htb3580-40-1000w-ev-sinema-sistemi-4-k-184542143
    Merhabalar @matarese ben de bu sistemi almayi dusunuyorum. Lg smart tv`m var onunla birlikte kullanacagim. Benim sorum cihazin smart ozellikleriyle ilgili. Bilen bilir lg smart tvde( en azindan bazilarunda) internet sayfalarinda dolasmak ve film izlemek istediginizde tarayici hafiza hatasi verir online film izleyemezsiniz. Bu sistemde boyle problemler var mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar, bahsettiğiniz şekilde internetten film hiç izlemedim dolayısıyla bu konuda yardımcı olamayacağım. Ben bu sistemi çevresel sesleri başarılı bir şekilde alabilmek ve blu-ray oynatıcısı olduğu için aldım, filmleri de torrentten indirip, harici harddiske atıp onu sisteme bağlayarak izliyorum.

Tesekkurler matarese. Peki rica etsem kucuk bi deneme yapman mumkun mu. Gercekten boyle bi cihazi almayi cok istiyorum. Fakat internetten film izleme konusunda televiyondan bir kere agzim yandi bu sebepten emin olmak istiyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • heryeregittim1978 H kullanıcısına yanıt
    Cihazda internet tarayıcı yok sanırım. wi fi da yok, kablolu bağlantı oluyor. youtube üzerinden film açtım full hd oynatıyor bi yarım saat kadar izledim bir takılma hata verme durumu olmadı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.