Şimdi Ara

LG BH6730T 3D Bluray 5.1 Ev Sinema Sistemi (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
343
Cevap
11
Favori
33.564
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar öncelikle merhabalar..
    Yeni almış olduğum ses sistemi ve tv arasında servis bir bağlantı yaptı ancak sağlıklı ses alamıyorum, lakin hoperlörleri bile kafalarına göre bağlamışlar anfiye..
    TV; Samsung 55 inc 4K Ultra HD 8200 modeli
    tv de HDMI 1.4 girişi var (sanırım ARC diyorsunuz)
    Ses sistemi ile tv yi hem optik kablo ile hemde hdmi ile bağladım. ps4 dü de tv ye hdmi ile bağladım. TV de yada Ses sisteminde nasıl bir ayar yapmak gerekiyor ? Youtube dan yada usb ile 5.1 ses testi yaptığımda tv üzerinde bütün hoperlörden aynı ses geliyor, stereo gibi.. lakin ses sisteminin usb sinden test ettiğim zaman sıkıntı yok.. neyi nerede yanlış yapıyorum acaba..!
  • quote:

Orijinalden alıntı: BioCSI

Arkadaşlar öncelikle merhabalar..
    Yeni almış olduğum ses sistemi ve tv arasında servis bir bağlantı yaptı ancak sağlıklı ses alamıyorum, lakin hoperlörleri bile kafalarına göre bağlamışlar anfiye..
    TV; Samsung 55 inc 4K Ultra HD 8200 modeli
    tv de HDMI 1.4 girişi var (sanırım ARC diyorsunuz)
    Ses sistemi ile tv yi hem optik kablo ile hemde hdmi ile bağladım. ps4 dü de tv ye hdmi ile bağladım. TV de yada Ses sisteminde nasıl bir ayar yapmak gerekiyor ? Youtube dan yada usb ile 5.1 ses testi yaptığımda tv üzerinde bütün hoperlörden aynı ses geliyor, stereo gibi.. lakin ses sisteminin usb sinden test ettiğim zaman sıkıntı yok.. neyi nerede yanlış yapıyorum acaba..!

Ayrıca tekrar tekrar denemeler yapmıyorum; Ses sisteminin usb girişinden film denediğimde 5.1 surround ses alırken, aynı filmi tv nin usb girişinden denediğimde stereo olarak tüm hoperlöre dağıtmış bir şekilde alıyorum.. Sorun nerede, nerede hata yapıyorum anlamadım.. Serviste birşey bilmiyor zaten, saçma sapan bağlantı yapıp gitmişler (ses sisteminin bağlantıları karma karışıktı ben düzenledim, sesler şimdi doğru höperlörlerden geliyor ses sisteminden kontrol edilince..)

• BioCSI B kullanıcısına yanıt
    Samsung tv'lerin ses seçeneklerinde PCM, PCM Çoklu kanal, DTS vb. seçenekler oluyor. USB'den ilgili medyayı oynatırken ses ayarlarından bu değişikliği yaparak çok kanallı ses alabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FaTBoYtr

Samsung tv'lerin ses seçeneklerinde PCM, PCM Çoklu kanal, DTS vb. seçenekler oluyor. USB'den ilgili medyayı oynatırken ses ayarlarından bu değişikliği yaparak çok kanallı ses alabilirsiniz.

Teşekkür ederim, dediğinizi yaptım oldu.. lakin; birşey daha soracağım, ps4 ü de tv ye hdmi ile bağladım.. ps4 ses ayarında optik bağlantı ve hdmi seçimi vardı, ben optiği seçtim(bağlantı olarak optik değil de, hdmi bağlı). "the last of us" oyun içerisinde ses ayarlarına baktığımda otomatik olarak 5.1 surround ses ayarlanmış görünüyor lakin oyun içinde 2 höperlörden ses alabiliyorum. bu sefer, ps4 ses ayarında hdmi seçtiğimde, aynı oyunun ses ayarına baktığımda 2 kanal stereo olarak görünüyor. oyun içinde yine 2 kanaldan ses alıyorum. bu konuyu nasıl çözebiliriz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BioCSI -- 14 Nisan 2015; 1:37:02 >

PS4 hiç kullanmadım ancak ses ayarında optik seçerseniz optik kabloyu PS4 e bağlamanız gerekir mantıken. HDMI ile TV'ye ve TV üzerinden de HTS'ye aktarırken de yine aynı şekilde TV'nin ses ayarlarından ilgili ses kodlama modunu ayarlamanız gerekir.
  • quote:

PS4 hiç kullanmadım ancak ses ayarında optik seçerseniz optik kabloyu PS4 e bağlamanız gerekir mantıken. HDMI ile TV'ye ve TV üzerinden de HTS'ye aktarırken de yine aynı şekilde TV'nin ses ayarlarından ilgili ses kodlama modunu ayarlamanız gerekir.

Bişey dikkatimi çekti az önce denedim; tv ile ses sistemi arasındaki optik kabloyu çıkardım, hdmi ile tvnin hdmi(arc yazan yere) arasındaki bağlantı ile tvden ses gelmiyor (bu arada kart modül ile uydudan tv seyrediyoruz). Bu durum normal midir?
    HTS'nin ayarlarından SIMPLINK/ARC aktif mi kontrol ettiniz mi?
  • quote:

Evet Aktif.. Normalde hdmi dan ses iletilmesi gerekmiyormu, lg servise soruyorum, bana dedikleri yanıt çok gülünç; hdmi sadece görüntü iletirmişşş..
  • quote:

quote:

Evet Aktif.. Normalde hdmi dan ses iletilmesi gerekmiyormu, lg servise soruyorum, bana dedikleri yanıt çok gülünç; hdmi sadece görüntü iletirmişşş..

Bana gelen serviste abi optik yoksa ses alamayız dedi aldım elinden kumandayı postalardım adamları arc sesi ilk defa görmüş adamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: satanpist

quote:

quote:

Bana gelen serviste abi optik yoksa ses alamayız dedi aldım elinden kumandayı postalardım adamları arc sesi ilk defa görmüş adamlar

Peki siz nasıl yaptınız bağlantınızı ve ayarlarınızı.. siz sadece hdmi den hem ses hem görüntü alabiliyormusunuz (özellikle normal tv vs seyrederken)

• quote:

quote:

quote:

quote:

Peki siz nasıl yaptınız bağlantınızı ve ayarlarınızı.. siz sadece hdmi den hem ses hem görüntü alabiliyormusunuz (özellikle normal tv vs seyrederken)

Tv lg benım harici hop. secitim ondan okadar birde ayarlardan biyeri sectim ama hatırlamıyorum onuda internetten hatta bu forumda okumustum

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Tv lg benım harici hop. secitim ondan okadar birde ayarlardan biyeri sectim ama hatırlamıyorum onuda internetten hatta bu forumda okumustum

Arkadaşlar birşey soracağım, ses sistemini alalı daha 4-5 gün oldu.. yetkili servise birşey sormayacağım artık (bilgisiz ve ilgisiz kişileri oraya koydukları için). Bu nedenle ürünü kullananlara sormak daha doğru olur diye düşünüyorum.
    Ses sistemi ile tv yi HDMI ARC ile bağlayan arkadaşlar, LG nin ses sistemi menüsünde, GİRİŞ kısmına girdiklerinde, bağlantı türü olarak HDMI görünüyormu??
    Bende Optik-Bluetooth-USB- Aux girişleri ekranda görünüyor (Optik kablo takılı iken, Optik ve Bluetooth aktif olarak görülüyor, diğer yazdıklarım pasif olarak görülüyor). Bende bu yazdıklarımın arasında hiçbir suretle HDMI bağlantı görülmüyor, ne aktif ne de pasif.. HDMI görünüyor mu sizde bu şekilde... Farklı HDMI kabloda da denedim LG Ses sisteminin Giriş kısmında böyle bir yazı(seçenek) yazmıyor.
    Eğer sizde görülüyorsa, bir sıkıntı var demektir, arızaya göndermek gerek diye düşünüyorum.. Sizce durum bu haldeyse ne yapmalıyım..

Tüm cihazları kapatın. Önce TV'yi açın ve ses çıkış seçeneklerinden ARC veya HDMI seçin. Birkaç saniye içinde HTS otomatik olarak açılıp HDMI modunda TV'den ses almaya başlayacaktır.
  • hocam herkese teşekkür ederim, başka bir cihaz arc yi engelliyormuş. sorunu çözdüm
  • 1 hafta önce bende BH6730t aldım. Her konuda memnundum bu cihazdan ama bugün vcd deneyene kadar. Bluray'e taktığım her türlü cd vcd de error hatası verip cdyi dışarı çıkartıyor. Dvd lerde hiç sorun yok onları okuyor. Ama cd ye gelince niye böyle bi hata veriyor anlayamadım. Benim cihazım mı problemli yoksa bu bluray cd/vcd okuyamıyor mu ? Bilgisi olan var mı ? Yardim edin lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sringha -- 19 Nisan 2015; 16:49:08 >
  • sringha S kullanıcısına yanıt
    Bende açıyor hocam hiçbir sıkıntı yok.
    Guncelleme yukleyiniz.

• Evde net yok hts bağlayacak. Net olmadan guncellemem mumkun mu ? Guncellemeyle cd problemi düzelir mi ki :)

• sringha S kullanıcısına yanıt
    Netten indirip yükleyebilirsiniz.

• Az once denedim audio cd leri veya mp3 cd leri de okuyor. Ancak vcd olarak yazılmış cdlerde error hatasi aliyorum. Guncellemeyi de yaptim ama degisen birsey olmadi

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.