Şimdi Ara

Lg bulaşık ve çamaşır (yıkama-kurutma) makineleri ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.383
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Çamaşır Makinesi ve Bulaşık Makinesi ile ilgili araştırma yapıyoruz.

Lg'nin LG F14A8RDS5 kodlu yıkama kurutmalı (9 kilo yıkar 6 kilo kurutur) makinesi ile yine Lg'nin LG D1454WF kodlu buharlı temizlik yapan bulaşık makinesinde yoğunlaştık.
    Sizin görüşleriniz nelerdir bu iki makine için. Makinelerin sağlamlık ve kullanışlılık yönünden. Fiyat performans açısından.

9 kilo yıkama 6 kilo kurutma dezavantajlı olur mu? Kurutmada koku yapar mı? Kurutmasında ne kadar su harcar?

Buharlı temizleme özelliği bulaşık makinelerinde düşündüğümüz gibi lekeleri çıkartmada ekstra etki yapar mı? Kullanışlı olur mu?

• Çamaşır makinesinde buharın etkin bir temizlik yapacağına inanmıyorum şahsen. Buhar sadece kötü koku giderme ve kırışık açma konusunda etkindir. Kir çözme yapması için çok iyi bir temas olması gerekir; hatta buhar çamaşırın üzerindeki kiri pişirebilir bile. Islak çamaşırın üzrerine buhar verilmesinin zaten bir tesiri olmaz.

Bu açıdan kurutmalı makinede bu cihazdan ziyade önerim AEG L87695WD olur. AEG program sürelerindeki esneklik, XXL (LG'den daha geniş tambur ve yükleme ağzı var) 9kg yıkama/7kg kurutma kapasitesi, 1600 devirde sıkması vb. gibi konularda LG'den daha üstün. Bir de AEG buhar kazandaki suyu kaynatarak üretiyor, LG'de buhar jeneratörü var. Şebeke suyundaki kireçten buhar jeneratörü kısa zamanda etkilenir, 2-3 yıl sonra cihazın buhar performansında bariz bir düşüş yaşarsınız.

Bulaşık makinesinde LG çok yeni, ancak makineleri özellik bakımından güzel. Inverter motor teknolojisi, içinin derin olması ve buhar jeti konularında iyi. Buhar mesela bulaşıklarda daha etkili olur. Ancak bulaşıkta da Miele, Bosch-Siemens-Profilo, AEG-Electrolux gibi firmaların ürünleri daha tecrübeli. Önceliği bunlara vermek sorun yaşamama konusunda daha etkin olur. LG'de garanti uzatma şansınız yok mesela.

Kısacası benim önerim her markanın uzman olduğu ürün grubunu seçmek olur. XXL buzdolabı deseydiniz gözünüz kapalı LG alın derdim mesela.

• Kurutmalı makine konusuna gelirsek; kurutmalı çamaşır amakinelerinin tümü ilk vadede dikkat çekecek kadar, sonra yavaş yavaş azalan ivmede koku yaparlar. Plastik esaslı bir kazanda 100'C sıcaklıkta hava dolaştığını varsayarsak koku yok demek manasız olur.

Kurutma fonksiyonunu sürekli kullanacağım, çamaşır serecek yerim yok diyorsanız kurutma makinesini kesinlikle ayrı alın. Isı pompalı bir kurutma makinesi+ 1400/1600 devirli bir çamaşır makinesi alırsanız 8kg çamaşırı yıkamak ve kurutmak için 6kw enerji yerine 2-2,5kw enerji harcarsınız en fazla. Ayrıca suyu hiç kullanmazsınız. Isı pompalı bir kurutma makinesi 50-60'C arası bir ısı ile kurutma yaptığından ve yoğuşma performansı yüksek olduğundan çamaşırlarınız hiçbir zarar görmeden hızlıca kurur. Çamaşırlarınızdaki iplik, tüylenme, toz, tiftik gibi yabancı malzemelerden kurtulursunuz. Bir de kurutma için su harcamazsınız. Gerçi önerdiğim AEG 112lt, LG 95lt su harcıyor 9kg çamaşırı yıkamak ve 2 postada kurutmak için.

Mesela bende AEG L88489FL A sıkma performanslı çamaşır makinesi ve Electrolux EDH3284PDW ısı pompalı kurutma makinesi var. Makine çok iyi sıkma yaptığı için 6 civarında çamaşırı pamuklu programında 2 saat civarında yıkayıp 60-70 dakikada kurutabiliyorum. 50lt civarı su ve 2kw civarı enerji harcıyorum. Bunu kurutmalı makinede yapsam program en az 4-4,5 saat sürer; 4kw civarı enerji ve 70lt civarı su kullanmış olurum. Tiftik konusu da cabası.

• @candogan62
    candogan hocam bılgılerınızı bızımle paylastıgınız ıcın cok tesekkurler bende eylul ayında evlenıyorum. bır on arastırma yapayım derken kafam karıstı cok marka ve model var. ısın ıcınden cıkmak zor.
    hocam buzdolabı olarak lg almaya karar verdım model 802 yada 762. bılıyorum cok buyukler ama ılerde ıhtıyac olcak dıye dusunuyorum
    camasır makınasında samsung marka 8 kglık sadece yıkama yapan bır modele bakıyordum ancak cın uretımı oluyorlarmıs kalıte azmıs galıba lg es deger bır makınesıne baktım onunda kapak kucuk gıbı. acıkcası vestel arcelık hıc bakmadım. nedense bosh grubunada ıcım ısınmadı
    bulasık makınasındada lg dusundum gercı yenı fırma sorun cıkarta bılır demıssınız
    gordugunuz gıbı bı buzdolabı var ortalıkta camasır ve bulasıga 2.5-3 arası para ayırdım yardımcı olursanız sevınırım . makınelerı eylul ayında almak ucuz olurmu yoksa en kısa zamanda almalımı tesekkurler

• Evimizde çoğu eşya LG'dir. Kullanışlılık ve kalite konusunda asla şüphe duymam. Siz zaten ürünleri beğenmişsiniz. Buradan yapılmış ve yapılacak olan tavsiyelerden "beğendiğinizi" tercih edin. Beyaz eşya olarak LG'nin sadece çamaşır makinesini kullanıyoruz. Bulaşık makinesi konusunda maalesef bir şey diyemem biz de kullanmıyoruz ve candogan62 abinin dediği gibi LG bulaşık makinesinde yeni ve yeni olduğu gibi kullanan da az. Görünürde çok başarılı bir bulaşık makinesi ortaya koymuş LG. Pratikte nasıldır bilemiyoruz. Ama LG'den genel olarak kullanışlılığından ve kalitesinden eminim.

Garanti uzatma konusunda da LG Türkiye dağıtıcısına da buradan tekrar teessüf ediyoruz. LG'yi severim ama Türikye dağıtıcısı
  • yorumlariniz icin Teşekkürler. elinize saglik :-)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yorumlar için teşekkür ederim
    çamaşır makinesi ELECTROLUX EWW1686HDW aldım . bugün kuruldu .aklıma takılan birkaç sorum var.
    1)cotton eco gibi 90 derece olan programlarda dereceyi ayarlamak istediğim zaten 90 dereceden sonra 60 dereceye geçiyor arada bir derece yıkama şansımız var mı?
    2)buharlı tazeleme programında renklilerle beyazları aynı anda makineye atabilir miyim?
    3)makinin tartı özelliği var mı ? full çalıştırdığımda da aynı su , yarım yükte de aynı su vs . mi kullanıyor?
    son ve en önemlisi makineden yıkama başlama ve bitiminde tık sesi geliyor neden olabilir?

bulaşık makinesi de miele G4210 aldım henüz gelmedi.

vestel marka nofrost buzdolabında da poşet içindeki gıdalarda bile buzlanma oluşmaya başladı neden olabilir acaba?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Cevabını bildiğim (ya da bildiğimi sandığım) sadece 4. sorunuz ama en önemlisi demişsiniz ya. O ses için servis, bize "kapağın kilitlenme / kilidi açma sesi" diye söyledi. Yani eski cihazlar gibi 2 dk kapağın açılmasını beklemiyorsunuz, cihaz kapanır kapanmaz o ses geliyor ve kapağı açabiliyorsunuz...

Diğer soruları bilenler halleder.
  • lg 802 buzdolabi
    lg 14a7fds5
    lg 5320 supurge
    aeg 65712 bulasik mak aldim toplam 6400 9taksit oldu.hsyirlisi artik :-) urunleri 2aya alcam.int fiyatlarinin aynisina aldim ama umarin fazla para yada yanlus urun almamisimdir.gerci beyaz esya sans isi
    yardimlariniz icin sitedeki butun ark Teşekkürler. ne zor is mis

• quote:

Orijinalden alıntı: crazy_art

yorumlar için teşekkür ederim
    çamaşır makinesi ELECTROLUX EWW1686HDW aldım . bugün kuruldu .aklıma takılan birkaç sorum var.
    1)cotton eco gibi 90 derece olan programlarda dereceyi ayarlamak istediğim zaten 90 dereceden sonra 60 dereceye geçiyor arada bir derece yıkama şansımız var mı?
    2)buharlı tazeleme programında renklilerle beyazları aynı anda makineye atabilir miyim?
    3)makinin tartı özelliği var mı ? full çalıştırdığımda da aynı su , yarım yükte de aynı su vs . mi kullanıyor?
    son ve en önemlisi makineden yıkama başlama ve bitiminde tık sesi geliyor neden olabilir?

bulaşık makinesi de miele G4210 aldım henüz gelmedi.

vestel marka nofrost buzdolabında da poşet içindeki gıdalarda bile buzlanma oluşmaya başladı neden olabilir acaba?

Hayırlı olsun fotoda atarmisiniz. O ses manyetik kilit sesidir.

• resimdeki gibi buzlanma oluyor sebzelerde.
     Lg bulaşık ve çamaşır (yıkama-kurutma) makineleri ?
  • buzdolabı konusunda bosch tercih edilebilir ancak çamaşır makinesi konusunda lg bence motor teknolojosi ile bir adım önde.

ben de çok sık kullanmayacağım için yıkama + kurutma mı yoksa sadece yıkama mı alsam hala karar veremedim. her kafadan da bi ses çıkıyor. bakalım.
  • çamaşır makinemde sorun çıksın alacağım bir sonraki marka lg olurdu.
    Şantyede kullanıyoruz 200 kişilik 4 senedir banamısın demedi arıza vermedi haladevam ediyoruz kullanmaya
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.