Şimdi Ara

LG Cinema 3D TV / 2011 only LW770S - LW9500 // Full Led Nano.. (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.091
Cevap
5
Favori
73.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• çok pardon bu resimler neyi anlatıyor????
  • Sn. piratefree,

bu arada ben size yine pasif gözlüklü Philips 47fpr7696 serisini sorsam. çünkü 2D görüntüsü bana LG den daha iyi geldi. 3D ise zaten aynı. ne dersiniz alsam yanlışmı yapmış olurum. yoksa bu full ledi beklemeye devam edelim mi??? Philipselierin 7000 serilerini inceleme imkanını oldumu acaba??
  • yurtdisi incelemesinden ekledim

belki albani usta daha iyi aciklar ama
    1ncisi ucak etrafindaki parlama efekti, muhtemelen ekranin kalani karanlik oldugu icin sadece o grup nanoLED yaniyor ama fazla isik sizmasi nedeniyle etrafi parliyor.

2ncisi bir panelde her yerinin siyah veya beyaz olmasi beklenir gorulen ise siyahlar bolge bolge farkli gozukuyor.
  • ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. AMA NET BİR ÖNERİDEN KAÇINMIŞSINIZ. BENİM BAHSETTİĞİM PHİLİPS LG İLE AYNI TEKNOLOJİ KULLANIYOR. FPR GÖZLÜK KULLANIYOR. (SADECE 7000 SERİSİNDEN 7696, 7656 VE 7606) BU BAĞLAMDA KONU BİRBİRİNE İLİŞKİLİ SAYILIR DİYE ARAYA ALDIM. NORMAL BİR PHİLPS SERİSİNİ ZATEN BURDA SORMAZDIM.
  • quote:

Orijinalden alıntı: etken

Sn. piratefree,

bu arada ben size yine pasif gözlüklü Philips 47fpr7696 serisini sorsam. çünkü 2D görüntüsü bana LG den daha iyi geldi. 3D ise zaten aynı. ne dersiniz alsam yanlışmı yapmış olurum. yoksa bu full ledi beklemeye devam edelim mi??? Philipselierin 7000 serilerini inceleme imkanını oldumu acaba??

Ben o Philipsleri hic incelemedim o yuzden yorum yapmayayim.
  • Yeni model ABD'de 9800 koduyla çıkmış. İlk review CNET'de yayınlanmış. Aşağıda linkini veriyorum. Gayet detaylı bir inceleme:

http://reviews.cnet.com/flat-panel-tvs/lg-55lw9800/4505-6482_7-35004016.html?tag=latestReviews#reviewPage1
  • LG den nihayet bugün gelen mail:

"Ali bey merhaba,

LW980S model cihazımız Kasım ayı içerisinde satışa sunulacaktır.

Saygılarımızla"
  • Modelin İngiliz versiyonu 980 koduyla çıkmış. Bize de herhalde bu gelecek. Bu da ilk çıkan İngiliz kaynaklı review.

http://webcache.googleusercontent.com/search?hl=tr&gs_sm=e&gs_upl=2264l14291l0l14661l21l21l4l8l8l1l311l2332l0.1.5.3l9l0&q=cache:uKUDZ7YR_TQJ:http://www.avforums.com/review/LG-LW980-55LW980T-47LW980T-Full%20HD-LED-LCD-3D-TV-Review.html+lg+lw980+review&ct=clnk

Okumaya üşenenler için Summary-özet kısmında yazanlardan gözüme çarpan genel değerlendirmeler:

"the 55LW980 has a comprehensive set of calibration controls and whilst the out-of-the-box performance could have been better, the calibrated results were excellent." Kutudan ilk çıktığı haliyle performansı daha iyi olabilirdi, ama kalibrasyon yapıldıktan sonraki sonuçlar mükemmel oldu.

"the greyscale and colour accuracy was first class and the resulting images were natural and realistic." Griler ve renk tutarlılığı birinci sınıf ve doğal ve gerçekçi sonuçlara doğuruyor.

"the addition of the Nano filter appeared to be a success too .... What we were seeing was a bright image with a nice even backlight but unfortunately we were also seeing some quite poor blacks. This could be improved by engaging the local dimming but this did introduce haloing, especially on the higher settings. We found that using the Low setting for local dimming got the best results but there was now another problem, the banding that was absent when the local dimming was off had returned once we activated it." Nano filtresinin eklenmesi de başarıyla sonuçlanmış... ama hayli zayıf siyahlara da yol açmış. Local dimming fonksiyonu aktive edildiğinde bu düzeliyor ama bu da özellikle yüksek seviye local dimming ayarları seçildiğinde halolanmaya neden oluyor. Local dimming'in "Düşük" seviyesi seçildiğinde bu konuda en iyi sonuçların alındığını gördük ama bu defa da local dimming kapalı olduğunda var olmayan banding prosunu geri döndü.

"once again we found ourselves bowled over by LG's Cinema 3D. The 3D images produced by the 55LW980 were bright, crosstalk free .... The lack of flicker resulted in a far more comfortable 3D experience and we never once found ourselves aware of a loss in resolution." LG'nin Cinema 3D sisteminden bir kez daha etkilendik. 3D görüntüleri parlak ve crosstalksuzdu. Görüntüde flicker'ın olmaması da çok daha rahat bir 3D deneyimi sağlıyordu ve ayrıca çözünürlük kaybının bir kez bile farkına varmadık.

"Ultimately we have no reservations in recommending the LG 55LW980 based on the overall image accuracy, impressive list of features and the quality of the 3D. However, it isn't cheap and if you're thinking of buying one we ****e you to demo it first to make sure you're happy with the black levels (dimming off) or the banding issues (dimming on) prior to purchase." Sonuç olarak, genel görüntü tutarlılığı, etkileyici özellikler listesi ve 3D kalitesi gözününe alındığında bu modeli tavsiye etmekten çekinmemekteyiz. Ancak ucuz bir ürün değil ve ağer almayı düşünüyorsanız, önce mutlaka bir demo yaptırıp (local dimming kapalı modunda) siyahların düzeyi ya da (local dimming açık modunda) banding sorunlarından rahatsız olup olmayacağınızı netleştirmenizi tavsiye ederiz.

Daha ayrıntılı bilgiler metnin içinde mevcut. Okumanızı tavsiye ederim. Bu arada, alet aynı Sony HX929 gibi yekpare cam tasarımı içeriyormuş ve dolayısıyla tamamen yansıma yaptığı da özellikle belirtiliyor.

Bakalım Kasım ayında fiyat kaç çıkacak?

• Fiyata nasıl yüksek diyorlar yahu? Eğer İspanya'daki Darty'de satılan/satılacak(çünkü alım durumunda 47LW980S için teslim süresi 7 ila 30 gün diyor) 47LW980S: 1799 €'dan satış fiyatıyla konulmuş siteye. Ayrıca; 46D7000: 1699 € , 47LW5500: 1299 € fiyatlarla satılıyor.

Yani bizim paramızla yaklaşık 4500 TL'ye 47LW980S alabiliyorsunuz. Bunun neresi pahalı ben onu anlamadım. Samsung'un D7000 modeliyle arasındaki fiyat farkı sadece 100 euro...

edit: 47LW5500 bizimle hemen hemen aynı fiyata satıldığına göre bu 47LW980S serisi de hemen hemen 4500-5000 TL arasında satılması gerekiyor.LG TR bunu yapar mı? Yapmaz tabi ki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BLacKeLDiaBLo -- 12 Ekim 2011; 14:49:46 >
  • Ozellikle siyahlar konusunda cok merak ediyordum Nano lari. Eger siyah performansi kotu ise benim icin hayal kirikligi olacaktir bu modeller.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bgun

Modelin İngiliz versiyonu 980 koduyla çıkmış. Bize de herhalde bu gelecek. Bu da ilk çıkan İngiliz kaynaklı review.

http://webcache.googleusercontent.com/search?hl=tr&gs_sm=e&gs_upl=2264l14291l0l14661l21l21l4l8l8l1l311l2332l0.1.5.3l9l0&q=cache:uKUDZ7YR_TQJ:http://www.avforums.com/review/LG-LW980-55LW980T-47LW980T-Full%20HD-LED-LCD-3D-TV-Review.html+lg+lw980+review&ct=clnk

Okumaya üşenenler için Summary-özet kısmında yazanlardan gözüme çarpan genel değerlendirmeler:

"the 55LW980 has a comprehensive set of calibration controls and whilst the out-of-the-box performance could have been better, the calibrated results were excellent." Kutudan ilk çıktığı haliyle performansı daha iyi olabilirdi, ama kalibrasyon yapıldıktan sonraki sonuçlar mükemmel oldu.

"the greyscale and colour accuracy was first class and the resulting images were natural and realistic." Griler ve renk tutarlılığı birinci sınıf ve doğal ve gerçekçi sonuçlara doğuruyor.

"the addition of the Nano filter appeared to be a success too .... What we were seeing was a bright image with a nice even backlight but unfortunately we were also seeing some quite poor blacks. This could be improved by engaging the local dimming but this did introduce haloing, especially on the higher settings. We found that using the Low setting for local dimming got the best results but there was now another problem, the banding that was absent when the local dimming was off had returned once we activated it." Nano filtresinin eklenmesi de başarıyla sonuçlanmış... ama hayli zayıf siyahlara da yol açmış. Local dimming fonksiyonu aktive edildiğinde bu düzeliyor ama bu da özellikle yüksek seviye local dimming ayarları seçildiğinde halolanmaya neden oluyor. Local dimming'in "Düşük" seviyesi seçildiğinde bu konuda en iyi sonuçların alındığını gördük ama bu defa da local dimming kapalı olduğunda var olmayan banding prosunu geri döndü.

"once again we found ourselves bowled over by LG's Cinema 3D. The 3D images produced by the 55LW980 were bright, crosstalk free .... The lack of flicker resulted in a far more comfortable 3D experience and we never once found ourselves aware of a loss in resolution." LG'nin Cinema 3D sisteminden bir kez daha etkilendik. 3D görüntüleri parlak ve crosstalksuzdu. Görüntüde flicker'ın olmaması da çok daha rahat bir 3D deneyimi sağlıyordu ve ayrıca çözünürlük kaybının bir kez bile farkına varmadık.

"Ultimately we have no reservations in recommending the LG 55LW980 based on the overall image accuracy, impressive list of features and the quality of the 3D. However, it isn't cheap and if you're thinking of buying one we ****e you to demo it first to make sure you're happy with the black levels (dimming off) or the banding issues (dimming on) prior to purchase." Sonuç olarak, genel görüntü tutarlılığı, etkileyici özellikler listesi ve 3D kalitesi gözününe alındığında bu modeli tavsiye etmekten çekinmemekteyiz. Ancak ucuz bir ürün değil ve ağer almayı düşünüyorsanız, önce mutlaka bir demo yaptırıp (local dimming kapalı modunda) siyahların düzeyi ya da (local dimming açık modunda) banding sorunlarından rahatsız olup olmayacağınızı netleştirmenizi tavsiye ederiz.

Daha ayrıntılı bilgiler metnin içinde mevcut. Okumanızı tavsiye ederim. Bu arada, alet aynı Sony HX929 gibi yekpare cam tasarımı içeriyormuş ve dolayısıyla tamamen yansıma yaptığı da özellikle belirtiliyor.

Bu "review" içinde yorumumu yapayım,çünkü bu CNet inkinden bir başka versiyon olarak kötü!!

>>öncelikle bunların .....kalibrasyon yaptıktan sonra.....kısmına açıklık getireyim;çünkü bunlar prof.ISF yapıyorlar ve siz bunu yapamazsınızdolayıaıyla bahsedilen
    "excellent" seviyesinide elde edemezsiniz,ama adamlar bunları sankim prof.kullanıcılar için anlatıyorlar iyide bunları normal kullanıcılar alıp kullanıyor!!

>>"First Class" diye bir GreyScale&Col.Acc.panel tanımı yoktur yaw bunun devamında da natural&gerçekçilik diyede bir tanım gelmez!
    kaldıki Col.Acc. de tam doğru Pio nun Referance panelleri(Elite ve KRP) hariç "tam doğru" olan bir panel dünyada yoktur!

>>Nano filter başarılı deniyor ama sonrasında,bunun nasıl bir başarı daha doğrusu "başarısız" olduğu anlatılıyor!!
    Hadi siyahları düşürmüş(yükselen bir siyah seviyesi olduğu anlaşılıyor)sonra LD nin aktif olmasıyla bu seferde "haloing"(harelenme efekti=siyah zemindeki
    aydınlık objelerin kenarlasındaki ışık taşması) efekt artmış!!
    Daha sonra LD ye ayar konmuş(neden dolayı bunun konduğu yine açıklanmamıştır??)LD nin seviyesi ile oynayınca da bu sefer haloing azalırken;banding efekti
    kendisini gösteriyor(buda bana çok ilginç ve hatalı bir LD çalışması olduğunu göstermektedir,çünkü daha önce verilen resmi inceleyince zaten manzara da teknik
    olarak rotaya çıkıyor!)
    Kısaca burada LD ayarı Low/High da olsa bir sorun var ki bir FULL-LED+LD li panelde hiç olmaması gereken ama NANO da olan bir olaydan bahsediliyor!

Not;bir teknik bilgi daha vereyim(özellikle "baclit LED" panel kullanıcıları için; ister EDGE LED ister FULL LED olsun;daima panelin baclit LED ayarını ON yapacaksınız!!!
    OFF yaparsanız panel baclit CCFL gibi olur ve LED olmasının o zaman hiç bir esprisi kalmaz)

>>3D için konuyu geçiyorum,burada her zamanki gibi aynı durum!

>>son paragrafta ise kısaca;özellikle LD nin bu şekilde çalışması ciddi sorun ve böyle çalışmamaıs gerekiyor,ayrıca teknik açıklama yok ama ben LD
    sistemini iyi bildiğim için vede kullandığım için bunun ayarı bir kere OFF olmaz(zaten burasını anlatırken farklı bir yerden bakarak anlatmışlar ve işin
    çalışma prensibini es geçerek sadece Banding/Haloing efektinden bahsedilmiş ki her ikisininde olmaması gerekiyor ancak LD li panellerde "haloing"
    kaçınılmazdır az/orta/çok zaten vardır ama bunuda "açmamışlar"!!! Banding bir kere kesinlikle olmaz LD li panelde!!

++
    Bu incelemeler çok eksik ve yanıltıcı ve işin tekniğinden çok ciddi uzak yorumlardır!

Ben bunları daha açarak yazıyorumki,onların anlatmadığı bazı noktaları daha iyi anlayasınız diye;aslında işin tekniğini çok daha detaylı yazarım ama
    buda iyice uzar ve sizde sıkılırsınız

Kısaca bunlar yeterli veya açıklayıcı yorumlar veya incelemeler v.s değildir,hele hele NANO-LED için hiç uygun inceleme değildir bunlar!

+

Bu şekilde pasaj-pasaj bulursanız çeşitli test/yorum v.s burada verin,bunları "açarak" size anlatayım!
    Paneli ise birebir çıplak gözle görmediğim için çok daha detaylı inceleme yapamıyorum doğal olarak

Not;benim bu panel ile ilgili olarak bazı şeyleri yazmam;daha öncede yazdığım gibi;bu paneli almak istememden dolayıdır!
    ama alma gerekçem panelin bazı genel 2D performansı ile NANO-LED özelliğinin olmasından dolayıdır,özellikle NANO nun panelde ne yaptığı
    ve bizim bildiğimiz manada bir çalışma yapacaksa/yapabiliyorsa v.s o zaman "ciddi ilgilenirim",aksi halde geçer giderim normalde zaten
    ne LGE nede Samy alıp kullanırım ama bu panelin ciddi "farklı" olacağını tahmin ediyordum ama şayet bunlar yani ilk gelen review lar
    adam gibi inceleme iseler ki bana göre kesinlikle değil,zaten bu panelle işim biter!
    Ancak ben acele etmiyorum,birde normal kullanıcı yorumlarını(dışarda)görmek lazım! yoksa bu review lara kalırsak aç kalırız yaw

Selamlar

CAN++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 12 Ekim 2011; 21:18:52 >

• Arkadaşlar Nano3d full led'i bekleyemedim, kötü mü yaptım! biraz anlatayım.

Öncelikle hareketli görüntülerde insanların etrafında ki kareleşmeler bu tv'de yok
    Beyaz sahnelerde oluşan yer yer gri bulutlanmalar yok
    Ekranın her köşesinde aynı canlılık var
    Görüntüler oldukça akıcı ve renkler daha doğal
    wd tv live hub siparişi vermiştim, sonradan sipariş verdiğime pişman oldum çünkü
    Tv'nin dahili medya oynatıcısı yetersiz kalır sanıyordum çok yanılmışım hemen hemen bütün formatları oynatıyor
    üstelik 720p ve 1080p filmlerde de çok başarılı olduğunu söyleyebilirim, usb üzerinden film oynatırken aynı anda yine
    menü'ye girip dinamik, normal, thx v.s modlar arasında geçiş yapılabiliyor ve aspect ratio tuşu ile film oynarken bile
    görüntüyü tam ekrana yayabiliyoruz.
    Sizlere güzel bir haber daha vereyim dts lisansı sadece Samsung'ta var sanıyorduk yanılmışız VT30'da dts
    sesleri sorunsuzca açıyor zaten panasoniğin sitesinde de bu açıkça belirtiliyor.
    Ekranın yansımasız ekran olduğunu da belirtmeden geçemeyeceğim.

3d performansının daha iyi olacağını umuyordum ama, belki ayarlarla alakalı, belki de şu ana kadar gerçek 3d keyfi yaşatacak
    kadar kaliteli bir film seyretmediğimden olsa gerek bu konuda biraz memnuniyetsizliğim var. Doğrusu şimdiye kadar seyrettiklerim
    3d halfsbs filmler. Karayip korsanları 4 ve Priest isimli filmleri izledim. Derinlik hissi var ama dışa doğru hissi neredeyse yok
    diyebilirim ama ayarları biraz daha kurcaladıktan ve de orjinal bir 3d film seyrettikten sonra kesin birşey söyleyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smallville -- 12 Ekim 2011; 23:24:56 >

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

quote:

Orijinalden alıntı: bgun

Modelin İngiliz versiyonu 980 koduyla çıkmış. Bize de herhalde bu gelecek. Bu da ilk çıkan İngiliz kaynaklı review.

Bu "review" içinde yorumumu yapayım,çünkü bu CNet inkinden bir başka versiyon olarak kötü!!

>>öncelikle bunların .....kalibrasyon yaptıktan sonra.....kısmına açıklık getireyim;çünkü bunlar prof.ISF yapıyorlar ve siz bunu yapamazsınızdolayıaıyla bahsedilen
    "excellent" seviyesinide elde edemezsiniz,ama adamlar bunları sankim prof.kullanıcılar için anlatıyorlar iyide bunları normal kullanıcılar alıp kullanıyor!!

>>"First Class" diye bir GreyScale&Col.Acc.panel tanımı yoktur yaw bunun devamında da natural&gerçekçilik diyede bir tanım gelmez!
    kaldıki Col.Acc. de tam doğru Pio nun Referance panelleri(Elite ve KRP) hariç "tam doğru" olan bir panel dünyada yoktur!

>>Nano filter başarılı deniyor ama sonrasında,bunun nasıl bir başarı daha doğrusu "başarısız" olduğu anlatılıyor!!
    Hadi siyahları düşürmüş(yükselen bir siyah seviyesi olduğu anlaşılıyor)sonra LD nin aktif olmasıyla bu seferde "haloing"(harelenme efekti=siyah zemindeki
    aydınlık objelerin kenarlasındaki ışık taşması) efekt artmış!!
    Daha sonra LD ye ayar konmuş(neden dolayı bunun konduğu yine açıklanmamıştır??)LD nin seviyesi ile oynayınca da bu sefer haloing azalırken;banding efekti
    kendisini gösteriyor(buda bana çok ilginç ve hatalı bir LD çalışması olduğunu göstermektedir,çünkü daha önce verilen resmi inceleyince zaten manzara da teknik
    olarak rotaya çıkıyor!)
    Kısaca burada LD ayarı Low/High da olsa bir sorun var ki bir FULL-LED+LD li panelde hiç olmaması gereken ama NANO da olan bir olaydan bahsediliyor!

Not;bir teknik bilgi daha vereyim(özellikle "baclit LED" panel kullanıcıları için; ister EDGE LED ister FULL LED olsun;daima panelin baclit LED ayarını ON yapacaksınız!!!
    OFF yaparsanız panel baclit CCFL gibi olur ve LED olmasının o zaman hiç bir esprisi kalmaz)

>>3D için konuyu geçiyorum,burada her zamanki gibi aynı durum!

>>son paragrafta ise kısaca;özellikle LD nin bu şekilde çalışması ciddi sorun ve böyle çalışmamaıs gerekiyor,ayrıca teknik açıklama yok ama ben LD
    sistemini iyi bildiğim için vede kullandığım için bunun ayarı bir kere OFF olmaz(zaten burasını anlatırken farklı bir yerden bakarak anlatmışlar ve işin
    çalışma prensibini es geçerek sadece Banding/Haloing efektinden bahsedilmiş ki her ikisininde olmaması gerekiyor ancak LD li panellerde "haloing"
    kaçınılmazdır az/orta/çok zaten vardır ama bunuda "açmamışlar"!!! Banding bir kere kesinlikle olmaz LD li panelde!!

++
    Bu incelemeler çok eksik ve yanıltıcı ve işin tekniğinden çok ciddi uzak yorumlardır!

Ben bunları daha açarak yazıyorumki,onların anlatmadığı bazı noktaları daha iyi anlayasınız diye;aslında işin tekniğini çok daha detaylı yazarım ama
    buda iyice uzar ve sizde sıkılırsınız

Kısaca bunlar yeterli veya açıklayıcı yorumlar veya incelemeler v.s değildir,hele hele NANO-LED için hiç uygun inceleme değildir bunlar!

+

Bu şekilde pasaj-pasaj bulursanız çeşitli test/yorum v.s burada verin,bunları "açarak" size anlatayım!
    Paneli ise birebir çıplak gözle görmediğim için çok daha detaylı inceleme yapamıyorum doğal olarak

Not;benim bu panel ile ilgili olarak bazı şeyleri yazmam;daha öncede yazdığım gibi;bu paneli almak istememden dolayıdır!
    ama alma gerekçem panelin bazı genel 2D performansı ile NANO-LED özelliğinin olmasından dolayıdır,özellikle NANO nun panelde ne yaptığı
    ve bizim bildiğimiz manada bir çalışma yapacaksa/yapabiliyorsa v.s o zaman "ciddi ilgilenirim",aksi halde geçer giderim normalde zaten
    ne LGE nede Samy alıp kullanırım ama bu panelin ciddi "farklı" olacağını tahmin ediyordum ama şayet bunlar yani ilk gelen review lar
    adam gibi inceleme iseler ki bana göre kesinlikle değil,zaten bu panelle işim biter!
    Ancak ben acele etmiyorum,birde normal kullanıcı yorumlarını(dışarda)görmek lazım! yoksa bu review lara kalırsak aç kalırız yaw

Selamlar

CAN++

Review'ın tamamını okudunuz ve ona göre yorumlarınızı yaptınız değil mi? Yoksa sadece benim özetten seçtiğim kısımlar üzerinden mi gittiniz?

Review'ın tüm metni içinde daha önce CNET review'ında olmadığından şikayet ettiğiniz bir sürü teknik veri var. Onları da okuduktan sonra tekrar bir değerlendirme yaparsanız sanırım herkes için daha yararlı olur. Aksi halde özetten verilen bilgileri zaten hepimiz anlayabiliyoruz. Sonuçta local dimming off yapılırsa böyle bir panelin herhangi bir panelden farkı kalmayacağı zaten ortada. Ancak onlar tüm seçenekleri sunmuş olmak için bu opsiyonu da uygulayarak test yaptıklarını zaten metin içerisinde belirtmişler.

Kalibrasyonu profesyonel olmayan bir kullanıcının yapamayacağını da biliyoruz. Ama o ülkelerde gerekirse parasını bastırıp bunu yaptırabileceğiniz şahıslar olduğu için, eleştiri de kalibrasyon öncesi ve sonrası diye bir ayrım yapmışlar ve iyi de olmuş. Zaten bütün yabancı forumlarda kalibrasyon öncesi ve sonrasıyla ilgili yorumlar bulunur. Bunun ne sakıncası olabileceğini anlayamadım. Keşke bizim buralarda da böyle bir imkan olsa da, bizim kullanıcılar da forumlarda aldıkları el yordamı bilgilerle aletlerini en verimli şekle getirmekle uğraşmak zorunda olmasalar.

Reviewda vardıkları sonuç size neden çelişkili geldi anlayamadım. Kısaca şunları söylüyorlar:

* Geçen yıl çıkarılan ultraslim panellerde LED'le panel arasında mesafe dar olduğundan LED'ler banding yaratıyordu.
    * Bunu ortadan kaldırmak için bu modelde Nano filtresi gelmiş, yani LED'le panel arasına bir katman konmuş.
    * Bu filtre iki şey yapıyor: Birincisi LED'lerin verdiği ışığa süzüyor (bunun da banding'i azaltması umuluyor) ve ikincisi local dimming'in yarattığı halo etkisini azaltıyor
    * Nano filtresini başarılı bulduk: Local dimming "kapalı" modundayken, geçen yılki modellerde rastlanan banding yok.
    * Halonun olup olmadığına ise local dimmingi açtığımızda baktık ve local dimming "düşük" ayarda iken, "kapalı" moduna göre siyahların oldukça düzeldiğini ama bir mikytar halo çıktığını gördük.
    * Local dimming "orta" ve "yüksek" ayarda iken ise siyahlar tamamen düzeldi ancak halo da hayli arttı.
    * Bu yüzden local dimming "düşük" ayarı en ideali görünüyor. Hayli tatmin edici siyahlar ve minimum halo sağlıyor. Ancak local dimming "düşük" konumda bile olsa banding geri geliyor.
    * Özetle, Nano filtresi banding sorununu azaltsa da, local dimming açıldığında yine de görünür kalıyor.Nano filtresi ayrıca local dimming açık konumunda bir miktar haloya da engel olamıyor. Ancak local dimming kapalıyken aletin siyahları çok tatmin edici değil. Yani Nano filtresi belli bir başarı gösteriyor ancak % 100 bir başarı vaadetmiyor.

Bence yeterince detaylı bir eleştiri. Daha başka çıkarsa onları da paylaşacağım. Alet piyasaya çıktıktan sonra sizin eleştiri yazınızı da görmek isteriz.

• Turuncu indirim bekleyen arkadaşlara müjde

• quote:

Orijinalden alıntı: smallville

Turuncu indirim bekleyen arkadaşlara müjde

Şu turuncu indirimleri bu başlıkta vermeyin yahu. İnsanın gözü dönüyor,her an aldatabilirim 980 i
  • bu indirimin oalcagından nasıl haberiniz oldu, bunu reklamını erken mi yapıyolar boyle, adamalr bence bu 2 gun hicbisiy satamaz boyle :D
  • Sn.bgun

* Geçen yıl çıkarılan ultraslim panellerde LED'le panel arasında mesafe dar olduğundan LED'ler banding yaratıyordu.
    * Bunu ortadan kaldırmak için bu modelde Nano filtresi gelmiş, yani LED'le panel arasına bir katman konmuş.
    * Bu filtre iki şey yapıyor: Birincisi LED'lerin verdiği ışığa süzüyor (bunun da banding'i azaltması umuluyor) ve ikincisi local dimming'in yarattığı halo etkisini azaltıyor
    * Nano filtresini başarılı bulduk: Local dimming "kapalı" modundayken, geçen yılki modellerde rastlanan banding yok.
    * Halonun olup olmadığına ise local dimmingi açtığımızda baktık ve local dimming "düşük" ayarda iken, "kapalı" moduna göre siyahların oldukça düzeldiğini ama bir mikytar halo çıktığını gördük.
    * Local dimming "orta" ve "yüksek" ayarda iken ise siyahlar tamamen düzeldi ancak halo da hayli arttı.
    * Bu yüzden local dimming "düşük" ayarı en ideali görünüyor. Hayli tatmin edici siyahlar ve minimum halo sağlıyor. Ancak local dimming "düşük" konumda bile olsa banding geri geliyor.
    * Özetle, Nano filtresi banding sorununu azaltsa da, local dimming açıldığında yine de görünür kalıyor.Nano filtresi ayrıca local dimming açık konumunda bir miktar haloya da engel olamıyor. Ancak local dimming kapalıyken aletin siyahları çok tatmin edici değil. Yani Nano filtresi belli bir başarı gösteriyor ancak % 100 bir başarı vaadetmiyor.

++
    1-Burada yazılanların hiç birisi teknik olarak bir şeyi anlatmıyor,çünkü ciddi yorum eksiği var ve bu adamlar belliki çok yüzeysel inceleme yapmışlar

2-Benim bahsettiğim prof.ISF dünyada sadece USA/UK/Canada da yapılmaktadır!! bunu herkes parasını bastırıp yinede yaptırmıyor;ebatına göre
    USA da ISF ücreti $ 350/400 den başlar ve $ 800/1000 lere kadar çıkar(PDP/TFT-LCD/ve diğer panel tip TV ler için)
    Ayrıca Chipset+SW durumuna görede şayet bazı bölümler "Locked" ise bunu açıpta oraya müdahale edilemediği içinde tam netice alınamıyor
    durum söz konusudur(LGE/Sony/Sharp/Samy ta böyle kısıtlama yoktur ama Pany/Tosh/NEC gibi panellerde Locked bölümler vardır!)

3-CNet bu işte(bilen bilir)ciddi kötü ve taraflı vede yanıltıcı vede aslında işin tekniğine uygun olmayan test/yorum v.s yapmaktadır!
    Heleki NANO nun esprisinden hareketle bu inceleme ciddi başarısız olmuş!

4-Bir diğer sorun ise şudur;bir kere LD ON/OFF yapılmaz/olamaz zaten sorun buradan başlıyor!(ben LGE nin bunu neden yaptığını çok iyi biliyorum ama bu hesap tutmamış
    görünmektedir

Panelde LD sistemi varsa bunun mutlaka çalıştırılması esastır!!

Sadece Full-LED+LD olursa "Baclit LED" ON/OFF olur/olabilir ama bununda normalde sürekli ON olması gerektiğini bir önceki yazımda anlattım,
    aksi halde panel LED değilde CCFL sistemi gibi çalışacaktır!

Adamlar ısrarla burasını anlatmayıp,"işi bilmeyenlerin" kafasını karıştırıp bunlarada review diyorlar
    Bunu "açmadan" anlatırsanız teknik olarak ciddi yalnış olacaktır!

"Haloing effect" konusunu ya bu herifler bilmiyor ki hiç sanmıyorum bilmediklerini yada işin gereğini anlatmıyorlar!
    Bu effect bütün TFT-LCD baclit LED panellerde bir şekilde vardır,ancak panel baclit FULL olupta LD li olursa daha belirgin
    ortaya çıkıyor,şuana kadar bunu "sıfır seviye" ye indiren bir panelde üretilmedi(NANO-LED dahil!)elde somut/pratik
    tek bu konuda neredeyse sıfır Haloing efektine yakın ELITE(Sharp&Pio paneli,bu konuyu zaman zaman Pio başlığında işliyorum)

Belliki LGE burada haloing için bir şeyler yapmak istemiş ama "olmamış"(en azından şuana kadar gelen incelemelerde
    böyle olduğu anlaşılıyor,ancak bu bir ciddi sorun "değildir"!!! bunuda açıkça belirteyim,çünkü bu sistem bugün için böyledir!

Ancak LGE bu panelde LD yi belliki farklı çalıştırmak istemiş çünkü halo efekti can sıkmış ama bunu düzelteyim derken bence sistemide
    karıştırmışlar gibi

Sonuç olarak ben sistemi çıplak gözle görmediğim müddetçe ve sadece bu review denen çok eksik(bazı noktalarda)yorumlara bakarak
    tatmin olmuş değilim ve bana göre ya sistem başarısız yada yorumlarda ciddi eksikler v.s var(böyle olduğunu zaten satır aralarından çok rahat
    anlıyorum!)

++
    * lı bölümlere geçiyorum>>>>>

*-bu bilgi külliyen yalnış(bu benim asıl uzmanlık alanım) bunu açarsam da 2 sayfa yazı gerekir!
    yada bu herifler "Banding" ile diğer efektleri karıştırıp böyle yazmışlar;örneğin BB/Mura(Clouding)/uneven-screen uniformity gibi
    hangi "banding" bu bile belli değil ayrıca!

*-Nano filter element bu iş için değildir!!! bu bilgide yalnış!

*-Nano filter element in nasıl bir "diffusion" yaptığı bir kere belli değil,sisteme ne faydası var belli değil;halo ilede alakası olmadığı kesin!
    bahsettikleri banding(hangi banding olduğunu aslında tahmin ediyorum ama burada bu herifler neyi düzeltmek için yaprıkları yine belli değil!)
    dolayısıyla bu anlatım/yorum veya her ise buda bizim anlayacağımız manayı veremiyor!

Not-1;Nano filtering(veya diffuser)zaten burada asıl espriyi yapan ama gördüğüm kadarıyla burada hata ve eksiklikler var sistemin işleyişinde!!
    >>>NANO sistemi,teknik olarak doğru olabilir hatta tamamen doğrudur;ama uygulamada üreticinin yaptığı bir takım işlemler v.s bu sistemi
    olması gibi çalıştıramazsa bu sorun NANO Firmasında değildir!!çünkü üretici bunu denemiş,üzerinde çalışmış v.s sonrada Lisans bedelini ödemiş
    ve kullanım hakkını almıştır!

Not;2;Üretici olarak LGE zaten bunları açıklamaz ve bir teknik açıklama yaparsa ya her zamanki gibi abartılı sallama ve hileli bilgiler verecektir!
    Sistemin bulucusu ve Lisans sahibi NANO Prop./USA ise zaten hiç kimseye sistemi hk.bilgi vermez;daha doğrusu "veremez"

*-burası ise tam bir açmaz hem başarılı hemde bir üstteki şıkta yazdığım gibi sorunlu!
    ayrıca "banding" için(diyelimki Vertical/Horizontal visual band occuring için önleme sistemi olsun)olsun ama bunuda sıkıntılı yapıyor ve sistemi
    bozuyor!

*-*- ikisi birbiriyle ilişkili;banding(V/H screen banding olduğunu kabul edersem ki öyle olduğu anlaşılıyor)ve haloing ve siyahlar konusu birbirinin
    içine girmiş ve ve bunun zaten ayarı olmaması gerekirken bu herifler ayar konumu koymuşlar(ve belkide NANO sisteminin başarısız
    olmasına sistemin kendisi değilde LGE nin teknik uygulaması sebeb olmuş gibi bana görünmektedir!!)

kısaca burada anlatılanlar,bu sistemin çalışmasının sourunlu olduğunu açıkça gösteriyor;daha doğrusu şimdi işi bilen bir çok uzman kişi dışarda
    şunu soruyor; .....biz bu NANO dan bir şey anlamadık tam ne işe yarıyor........ diyorlar ben dahil

LD nin ON/OFF olması zaten işi karıştırmış ve zaten Filim oradan kopmaya başlıyor,LD niye OFF olsun,bu bir kere eşyanın tabiyatına aykırı!
    ayrıca "baclit LED çalışmasından da hiç bahsetmemişler buda ciddi eksik yada sıra henüz oraya gelemedimi!

Bende çeşitli review lar okuyorum ama bunların hiçbirisi bizim kafamızdaki sorulara cevap olamadı henüz!

Aslında kısaca ve basitçe bir iki şeye bakıyorum,ama hala bunlar hk.olması gerektiği gibi bir test incelemesi göremedim! panel de çok yeni
    olduğu için bunlar gelmiyor haliyle,yakında olay daha net anlaşılır!

Test Siteleri işin "ruhundan" çıkarak çok genel ve yüzeysel şeyler yazmışlar bugüne kadar NANO için!

++
    Bu paneli "normal bir kullanıcı" çoğunlukla FPR-3D için ve "diğer özellikleri" için alacak vede alıyor zaten;benim gibi olanlar ise işin
    o kısmında değiller bunu daha önce de yazmıştım,bu "yeni" diye lanse edilen panelin ne kadar yeni olduğu ve özellikle FULL-LD+LD
    olması beni ilgilendirmişti ama bizim Sony X45x ile Tosh SV685 bu panelde en azından hem siyahlar hemde detaylar hemde özellikle
    LD çalışmasında çok daha iyi olduğu anlaşılmaktadır! ama ben kafaya NANO-LED i taktığım için,ilgilendim halada devam ediyorum,baktım
    beni açmıyor o zaman eyvallah deyip gideceğim doğal olarak çünkü bir kaç tane çok ciddi aday panelim var yolda ama bu sefer LGE nin
    bu paneli çok iyi olacak diye umuyordum,halada o ümidi taşıyorum,benim acelem yok!

Örneğin LGE nin bugüne kadarki en başarılı FULL-LED+LD li paneli LE85x dir (Avrupa için bunu yazıyorum USA da 2 farklı Seri daha vardır)
    örneğin ben bu paneli en azından LD işinde geçmesini istiyordum ama okuduklarım panelin LE85x in gerisinde olduğudur!!
    LE85 de bazı konularda sorunlu idi özellikle LD çalışmasında zaten LGE bu işi açık söyliyeyim "beceremiyor" ancak 85x serisi genel performansı
    ile çok çok iyi bir paneldi (genelde TR de bu panel pek bilinmedi;ben bir çok kişiye bu paneli aldırmıştım!)

Saygılar

CAN++

• Local dimming'in Off yapılamayacağı konusunda yanlışınız var. Sony'nin en son HX929 modelinde dahi "Local dimming off" seçeneği olduğunu avsforum'da ürünün başlığı alında gözlemlerini yazan kullanıcılar belirtmiş. Off yapıldığında panelin ister istemez herhangi bir LED panele dönüştüğünü de özellikle vurgulamışlar. Yani bu noktada LG'nin ya da review'ı yapan kişilerin bir saçmalaması sözkonusu değil. Sony de bu modu ürününe yerleştirmiş. Demek ki üreticiler paneli local dimming'li olarak üretseler de, bu fonksiyonu açıp kapamayı da her ihtimale karşı kullanıcının isteğine bağlı bir opsiyon olarak korumak istiyorlar. Ama tabii Local dimming'li olduğu için o panelin benserinden daha pahalı olduğunu düşünürsek, o panele o kadar parayı verdikten sonra bunu kapalı tutmanın bir anlamı olmayacağı çok açık.

Özetle, size katılıyorum, her iki review ortak değerlendirildiğinde, bu panel NANO filtresinin varlığına rağmen LG'nin önceki serilerinin gerisinde kalmış görünüyor.

Aslında 47 inç mevcut bir Philips panelim var ancak 1-1,5 yıllık bir süre sonunda panelimi 3 boyutlu bir modelle ve 65 üstü ekranla değiştirmek için düğmeye bastığımda, o ana kadarki tüm gelişmeler aklımın bir köşesinde bulunsun diye hiç üşenmeden belli markalara ait belli başlı forumlardaki tüm yorumları ve review'ları şimdiden okuyorum. LG'yi de takibe almamın nedeni benim için çok önemli olan 3D sisteminde benim çok beğendiğim FPR'yi kullanıyor olmasıydı. Ancak 3D dışı seviyesinde belli bir istikrar tutturamadıkları çok belli. Bu durumda benim için FPR'yi kullanan geriye yine sadece Philips kalıyor ki, onlar da büyük ekran üretimi yapmıyorlar.

Ancak daha bu hafta AVS forumda Sharp panellerle ilgili okuduğum bir haber bana çok önemli göründü. Sharp halen 70 ekran boyutunu piyasaya sürmüş durumda bildiğiniz gibi. Kısa süre içinde de aynı boyutta Elite serisini piyasaya sürecek. Ancak 3D'de active shutter'ı kullanıyor. Sharp sizin de sık sık vurguladığınız gibi büyük ekranda çok deneyimli ve belli bir kalitenin atına düşmeyen bir marka. Bu zaten ürünlerinin fiyatına da yansıyor. Şimdi yılsonu itibariyle ilk kez 80 ekran bir paneli 5000 USD'ın altında bir street price'la piyasaya sürüyorlarmış. Dışarıdaki kullanıcıları bu haber çok heyecanlandırmış. Daha da ilginci, 2012 yılı serilerinde 3Dde FPR'yi de modellerinde kullanmayı öngördüklerine dair duyumlar bildirilmiş. Ben ELITE olsun mutlaka diyen biri değilim ancak ELITE olmasa da, 70 ekran FPR bir Sharp bana göre kafadan sınıfı geçmiş demektir. Diğer tüm özelliklerinin de belli bir düzeyinin altına inmeyeceğinden eminim. En kötüsünden SONY'nin şimdiki HX9 serisiyle başabaş olur gibime geliyor. Keşke şu an Enplus Türkiye'de Sharp'lar için biraz daha aktif bir satış stratejisine geçse o zamana kadar..

• Sn.bgun

-Siz LD nin tekniğini sanırım farklı biliyorsunuz veya sistemin tam nasıl çalıştığının mantığını bilmiyorsunuz!
    Dikkat ederseniz ben ısrarla Sony X45x dedim sonra Tosh SV685 dedim ve en sonrada bu tekniğin
    asıl bulucusu olan XS1 dedim vede bir başka panel örneği vermedim!

Her üçüde bu konuda(Local-dimming operation)en iyisidir,ama teknik olarak bunlar içinde en iyisi ise
    Tosh SV685 dir,her ikisinde "kasa kalınığı" Sony de 14,5cm ve Tosh ta ise 11,5 cm dir!!!
    Sharp XS1 de ise bir kaç cm dir ama bunu yaparken herifler "özel devreler" kullandılar ve buda
    maliyeti ciddi tetikledi ve bu panel ARABA parasına satılmaktadır!

Senin bahsettiğin LX/HX ile bu panellerin bir kere sistem(LD için)farklılığı vardır hatta HX9x tam bir FL+LD panel
    bile değildir(işin tekniği mantığından baktığımız zaman)ayrıca X45x/SV685 gibide sorunsuz değildir
    LGE/Phil/USA daki bazı Samy ler v.s gibi FL+LD(veya EL+LD)panellerin hiç birisi X45x ve SV685 gibi
    LD sistemi çalıştıramıyorlarki!

LD OFF olmaz(işin tekniği de mantığıda vede pratikliğide böyledir ama üreticiler bunu bir takım sebeblerden
    bazı paneller yaptılar ancak başarılı olamadılar ve benim dikaktimi çeken ise LGE nin NANO-LED+Filter
    sisteminin çok başarılı olacağı şeklinde olduğu için olayla ilgilendim,yoksa ben ne LGE nde Samy yi kapımın
    önünden bile geçirmem laf aramızda

LD özel ve ilave bir sistemdir,panelde bu varsa bunun seçeneği olmaz(ama seçenekli yapanların teknik bazı sıkıntıları olduğu için
    bunu böyle yaptılar!)

Siz hiç arka ışık çalışmasını bir FULL-LED panelde düzenli değilde Edge-LED veya CCFL gibi çalıştırırmısınız ve bunuda
    seçenekli koyarmısınız??? "saçmalama" aynen bundan dolayıdır işte! Yorumu yapanlar ise okuduğum kadarıyla
    zaten başka havadan çalmışlar
    Paneli de inceledik diye ortaya çıkıp hiç bir şey sunmamışlar,çünkü bunlar temel olarak her bir paneli aynı gözden bakarak
    incelemişler,NANO yuda öyle gördükleri aşikar!

Ancak ilerde elbette bu yorumlar daha teknik ve olması gereken halede gelecektir,daha henüz çok yeni bu panel!
    ++

Ben panelle çok ciddi ilgilendim hatta almakta istiyorum(ama benim beklediğim veya tahmin ettiğim bir panel olsaydı)
    ancak şu ana kadar gördüğüm kadarıyla;daha doğrusu review diye ortaya atılanlara baktığım zaman,gördüğüm panel
    hiç bir işime yaramaz!
    Hani FULL-LED+LD li panel kullanmasam,belki anlayabilirim,hatta kapalı gözlede alabilirim(şahsım için değil tabiki)
    ancak SV nin üzrüne bu panel bu haliyle hiç gelmez!

++

FPR-3D ile benim hiç işim yok,ayrıca 3D ile de işim olsa bile zaten direk Pany PDP alırım(SG sistem)veya FPR-3D düşünsem
    direk Phil alırım!

++

Bahsettiğin Sharp-ELITE ile tüm bilgileri zaten Pio başlığında işliyorum(henüz başlık açmadım bazı sebeblerden birde yeni forumda
    işliyorum!)

60/70 olarak çıktı ve KURO cular bunu almaya başladı çoğunlukla vede tercih 70 lere($ 8,5K)ama kimse fiyatının pahalılığından
    şikayet bile etmiyor!

3D efektinde çok iyi ve SG sistem! ama yinede bir Pany PDP kadar başarılı değil!

Ayrıca böyle paneller adeta prof.Display üniteleridir,bunları alanların çoğunun hatta tamamının 3D ilede işi yoktur

Piyasaya sürülen/sürülecek olan ise Elite değildir!
    Ancak Elite içinde bir başka Seri hazırda bekliyor

Sharp taki(Japan/Canada/USA deki Seriler)bir çok Seri Avrupaya veya global pazara çıkmaz!
    Bunların 60/65/70 panelleride F/P gibidir ama öyle ahış şahım paneller değildir!! F/P paneldir bunlar!

Elite özel bir paneldir,zaten ismide(Pioneer)sadece USA/Canada için tesçilli vede lisans yoluyla kullandırılan bir paneldir!
    Avrupaya ya Sharp yada Pio markasıyla çıkacaktır,zaten Çin de şuanda Sharp markasıyla çıktı bile

Ancak Sharp taki diğer 60 ve üstü serileri ki bunlar Japan/USA için çıkar,Hi-End paneller değildir!

Sony HX9x ise şuanda Elite e tek rakip paneldir!! çokta sıkı bir paneldir satın aldırdığım kullanıcı sayısı
    şu anda 23 oldu(Forum içi ve dışı olarak)

++
    EnPLUS ciddi hikaye bir firma özellikle Sharp için,bu herifler sadece elit semtlerde mağazalar açıp absürt rakama mal satsınlar!
    ancak sattıkları mallarda kalite laf aramızda ama fiyatları bana göre fazla şişirme!
    Loewe yide bunlar satıyor ama jip parasına bu panellerde ama süper panellerdir (Modülleri Hi-End lerde Sharp tır)

Sharp işinde ise çok acemiler ancak Sharp Avrupaya adam gibi Seri çıkarmadığı için bunlarda mecburen bir şey yapamıyorlar!
    Servis hizmetleri/Satış ise zayıf/bilgisiz v.s
    ENKAY dan Sharp için bir şey olmaz

Eski bir Digicom cudan aldığım bilgiye göre ise;sanırım ELITE paneller Avrupada Sharp adı altında değilde Pioneer olarak montajlanıp satılacaklardır!
    Digicom güyya faaliyetlere başlamış bile valla böyle olursa benim açımdan çok iyi olur ve Digicom Pio ile bu işte zaten 1 numara!
    USA da herkes KURO dan Elite lere geçiyor ve tek rakipte KURO(ancak Pio nun Elite panellerini saymıyorum,bunlar hala dünyada "Referance"
    tek paneldirler TFT-LCD/PDP ve diğer tüm panel tip TV ler içerisinde!!)

ENKAY bu malların zaten altından kalkamaz yaw,herifler hala acemi Askerler panel konusunda

Elite ler Avrupada çıkarsa;büyük ihtimalle Sharp-Spain fabrikasında montajlanacaktır(veya ilk etapta direk Japonya dan da gelebilir
    band lar hazır değilse,ama benim tercihim panellerin burada değilde Pio nun UK deki fabrikasında montajlanmasıdır,hatta ben bunu
    Japonya ya tercih ederim,İngilizler bu işte bir numaradır)

Şuanda panel işinde tek konuşulan panel Elite lerdir ve panel sıfır hatalı değil tabiki,hatta bazı yönden benim SV bile daha iyi olduğu
    noktaları vardır!
    Blacks/Contrast ise tartışmasız süper zaten KURO cularda bunu sevdi ama Colour management pek öyle değil ve burası sorun bana göre!
    ancak Local-dimming ve diğer çalışmalar yine süper
    Motionhandling hala net değil!! bunuda çözemedim!

Kısaca bugün için favorim Elite,alternatif ise Tosh ZL1(CevoEngine asıl favorin bu sayılır!) ama bunlar kaç paraya gelir v.s konusuna hiç girmiyorum
    çünkü işin o kısmı başımı ağrıtıyor açıkçası

Hani belki NANO-LED gelirde bizim Orhan bana bir tane eşantiyon gönderirse bu olur ama bu seferde,paso bu panele çalışmam gerekecek yaw)
    >>Orhan sen bunları okuma sakın

3D li panellerde en büyük sorun panelin hızını düşürmektedir,ben bu yüzden kaçıyorum 3D panellerden(bugün için tabiki!)
    diğer yandan ise resim kalitesini ise yükseltmektedir!

Ancak Sharp Modüller dünyadaki en hızlı Motion yapan panellerdir gerçek 4ms(G2G)bu panelde vardır(ASV veya UV2a tipler)
    örneğin Phil ve LGE nin palavra ms değerleri gibi değildir Phil 1ms den bahsediyor,LGE ise 1,2/2ms den bahsediyor bunlar külliyen
    "yalan" değerlerdir

Bu arada standard mod ms çalışması ise LGE de 40-50ms den başlayıp 75-100ms lere kadar çıkmaktadır!
    1/2ms diye lanse ettikleri yada salladıkları Modüller bu değerlere çıkmazki

Nano-LED için bu konuda da bir test göremedim henüz(CRT ye göre tabiki,ama çakallar bunu TN ye göre veriyorlar ve Game da
    örneğin 10/15ms diyorlar; bu değerde palavra oluyor o zaman!
    LGE için burasıda çok önemli,benim baktığım ana kriter budur çünkü,nedir panelin Latency değerleri???

Bir dikkatimi çeken durum ise bu panel halen USA $ 3,5 gibi rakama satışa sunulmuş,iyide bunun TR karşılığı ne olacaktır o zaman???
    bunuda siz cevaplayın,yani panele hadi iyi diyelim alınır diyelim ama bunun hediyesi nedir yaw!
    örneğin $ 4K olsa bizde 7/8 kağıdamı bu panel satılacak,bunuda anlamadım??

Açıkçası NANO-LED TR de kaça satılacak şuanda asıl bunu düşünüyorum!

Saygılar

CAN++

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albani -- 13 Ekim 2011; 22:36:51 >

• 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.