Şimdi Ara

LG - DOA Değişimi Hakk. (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
204
Cevap
3
Favori
19.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar hakem heyetinden vazgeçtim. Bugün gittim yeni cihazı aldım. Kapalı kutuda mühürü açılmamış. Verdiğimin aynısı geldi LG G3 16gb. Mühürünü açmadan satacağım. 2 ay garantisi kaldı. Sizce ne kadar eder? Ne kadara satabilirim ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efeybgl -- 31 Ağustos 2016; 16:34:01 >
  • Bana dün LG g5 Se modelini önerdiler. Pembe yalnız dediklerinde yanında kılıf da hediye edeceğiz her yerini kapatıyor dediler. İyi tamam dedim. 2 ay kalmıştı benimde garantimin bitmesine. Para iadesi düşündüm kesinti yapıyorlar, THH düşündüm en az 1 ay beklemem lazım 2 ayda anca sonuçlanır. Sonra dedim ulen zaten garanti bitecekti sorun olmasaydı g3 kullanmaya devam edecektim, şimdi g5 ile değişecek garanti bitse de g5 ile devam edeceğim. İnşallah ne sorun çıkacaksa şu 2 ay içinde çıkarda hallederiz servisten :D Ya da tüm değişim alan arkadaşlar sorunsuzca kullanır telefonlarını.

Servisten aranıp değişim teklifini kabul ettikten sonra kaç gün içinde elinize geçti telefonlarınız ?
  • Yaklaşık 2.5 aylık süreçten sonra g2 ürün yerine g3 çıkışı yapılmış.kimine k530 veriyorlar kimine g3.şunu farkettim aramak ,mail artırmak degisim Müdürlüğüne bildirim yaptırmak vs bi kazanç saglamiyor sanırım prosedür neyse sonuna kadar limitleri zorluyorlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • LG G3 Beat vardı. Bugün DOA değişim bekliyor yazmışlar. Bakalım umudum yok ama inşallah üstü gelir
  • kaç gün sürdü ya da ay?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cattepiller

LG G3 Beat vardı. Bugün DOA değişim bekliyor yazmışlar. Bakalım umudum yok ama inşallah üstü gelir

kac gun oldu vereli hocam birde hangi sikayetlerden vermistiniz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • matiasbey kullanıcısına yanıt
    20 is gununu doldurmusty iste 8 agustodtan beri bekliyordu. Simdi degisim bekliyor yaxiyor. İs yerim biraz sıkıntılı oldugundan arayamadım bir türlü mh yi. Wifi sorunu vardi. Modemden 10 cm uzaklassam 1 dişe dusuyordu. Baska sorunu yoktu bakalim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaslar ben inat ettim. dun THH ye evraklarimi verdim. Bakalim ne olacak??

• Bana stylus 2 plus göndereceğiz dediler g3 geldi nasıl iş anlamadım.

• Vintek teki g3 icin bugün doa değişim bekleniyor denildi. Acaba vintek e verip böyle durumla karşılaşan var mı, kaç günde gelir ?

• Bende durum bu, gün itibarıyle... İki ay olacak neredeyse....

LG - DOA Değişimi Hakk.
  • Size servis sürecimle alakalı bilgi vereyim yardımı dokunur belki.

1- Ayıplı mal kapsamında değişim

Bu kapsamda 6 ay içinde telefonda çıkan ciddi arızalarda telefon ayıplı mal kategorisine alınıyor. Ve 20 iş günü beklemeden değişim için merkeze bildiriliyor. Merkezin değişime onay vermesi ile de değişim cihazınız 10 gün içinde elinize geliyor.

Tüketici haklarına göre seçimlik haklar içinden, bire bir değişim, misli ile değişim, para iadesi seçenekleri bulunuyor. Bunu merkez ile konuşmanız lazım, stoklara göre davranıp ellerinde varsa bire bir yenisi ile değişim gönderiyorlar genelde.

G3'ümde ilk 6 ay içinde bir ses problemi yüzünden anakart değiştirelim denmişti. Ben de 6 ay dolmadı yeni cihaz istesem olur mu dedim. Hemen değişim raporu yazayım dedi servis. Ve o gün merkeze iletti. 10 gün sonra yeni telefonum gelmişti.

2- Garanti kapsamı içinde oluşan arızaların giderilmesi

Arızanız ilk ay içinde çıkmadı. Ya da 6 ay içinde çıkan arıza ayıplı mal olarak sayılmadı (genelde paralel ithalatlar ayıplı mal kanununu umursamıyor). Bu durumda cihazınız serviste incelenir ve incelenmenin bittiği gün iş emri ile rapor düzenlenir, merkezden parça siparişi verilir. Örneğin anakart arızalı ve değişecek, bunu merkeze bildirirler anakart beklerler. Eğer ellerinde var ise hemen tamir ederler ogün ya da ertesi gün artık yoğunluğa göre.

Diyelim ki anakart ellerinde yok. Merkeze bilgi verildi, merkezde de yok bekleyin dediler. Bundan sonra süreç başlar. Servise verdiğiniz ve size servis kağıdının düzenlendiği saatten itibaren 20 iş günü işlemeye başlıyor. 20 iş günü sonunda parça gelmemiş ise, servis hemen bir rapor daha bildirir merkeze ve parça gelmedi değişim olacak der. Top merkeze atılmıştır artık, siz servisi arayıp sövseniz de onların elinden gelecek bir şey yoktur.

İşler burada karışıyor işte. Çok şanslı kişiler hemen aranıp telefon teklifi ile karşılaşırlar, kimilerine habersizce üst model yollanır ya da bire bir aynısı yollanır servise. Kimilerinin ise günler sürer değişim onayı aşaması DOA.

Benim ikinci servis deneyimim ise garanti kapsamında olan arıza kategorisinde 6 ayı geçmiş üründü. 28 Temmuz 2016 da servise bıraktım, Anakart beklendi gelmedi, 19 Ağustos 2016'da servis merkeze parça gelmedi diye bilgi verip değişim talep etti. 30 Ağustos 2016 salı günü merkezden arandım ellerinde G3 olmadığını ve sadece G5 SE pembe olduğunu istersem yollayacaklarını söylediler ben de kabul ettim. Ondan sonra neredeyse gün aşırı aradım durumu sordum , ardından onlar aradı hediye kılıf için adres bilgileirmi aldılar. Pzt kılıf geldi, 8 Ekim 2016 Perşembe günü de telefon servise geldi. Cumartesi günü de ben gidip aldım işlerim dolayısı ile anca gidebildim.

Toplamda; 37 İş günü sürdü benim servis sürecim ama geçen gün olarak 43 gün sürdü cmt günü ise 45 gün oldu. 45 gün sonra telefonuma kavuştum

Telefonunu servise verenler ve değişim olacağı kesin gözüyle bakılanlar hemen hemen en az 40 45 gün telefonsuz kalacaklar. 6 ay içinde olmuşsa sorun ve değişim kararı çıkmış ise en az 10 gün stoklara göre de en az 20 gün içinde telefon ellerine geçecektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

Size servis sürecimle alakalı bilgi vereyim yardımı dokunur belki.

1- Ayıplı mal kapsamında değişim

Bu kapsamda 6 ay içinde telefonda çıkan ciddi arızalarda telefon ayıplı mal kategorisine alınıyor. Ve 20 iş günü beklemeden değişim için merkeze bildiriliyor. Merkezin değişime onay vermesi ile de değişim cihazınız 10 gün içinde elinize geliyor.

Tüketici haklarına göre seçimlik haklar içinden, bire bir değişim, misli ile değişim, para iadesi seçenekleri bulunuyor. Bunu merkez ile konuşmanız lazım, stoklara göre davranıp ellerinde varsa bire bir yenisi ile değişim gönderiyorlar genelde.

G3'ümde ilk 6 ay içinde bir ses problemi yüzünden anakart değiştirelim denmişti. Ben de 6 ay dolmadı yeni cihaz istesem olur mu dedim. Hemen değişim raporu yazayım dedi servis. Ve o gün merkeze iletti. 10 gün sonra yeni telefonum gelmişti.

2- Garanti kapsamı içinde oluşan arızaların giderilmesi

Arızanız ilk ay içinde çıkmadı. Ya da 6 ay içinde çıkan arıza ayıplı mal olarak sayılmadı (genelde paralel ithalatlar ayıplı mal kanununu umursamıyor). Bu durumda cihazınız serviste incelenir ve incelenmenin bittiği gün iş emri ile rapor düzenlenir, merkezden parça siparişi verilir. Örneğin anakart arızalı ve değişecek, bunu merkeze bildirirler anakart beklerler. Eğer ellerinde var ise hemen tamir ederler ogün ya da ertesi gün artık yoğunluğa göre.

Diyelim ki anakart ellerinde yok. Merkeze bilgi verildi, merkezde de yok bekleyin dediler. Bundan sonra süreç başlar. Servise verdiğiniz ve size servis kağıdının düzenlendiği saatten itibaren 20 iş günü işlemeye başlıyor. 20 iş günü sonunda parça gelmemiş ise, servis hemen bir rapor daha bildirir merkeze ve parça gelmedi değişim olacak der. Top merkeze atılmıştır artık, siz servisi arayıp sövseniz de onların elinden gelecek bir şey yoktur.

İşler burada karışıyor işte. Çok şanslı kişiler hemen aranıp telefon teklifi ile karşılaşırlar, kimilerine habersizce üst model yollanır ya da bire bir aynısı yollanır servise. Kimilerinin ise günler sürer değişim onayı aşaması DOA.

Benim ikinci servis deneyimim ise garanti kapsamında olan arıza kategorisinde 6 ayı geçmiş üründü. 28 Temmuz 2016 da servise bıraktım, Anakart beklendi gelmedi, 19 Ağustos 2016'da servis merkeze parça gelmedi diye bilgi verip değişim talep etti. 30 Ağustos 2016 salı günü merkezden arandım ellerinde G3 olmadığını ve sadece G5 SE pembe olduğunu istersem yollayacaklarını söylediler ben de kabul ettim. Ondan sonra neredeyse gün aşırı aradım durumu sordum , ardından onlar aradı hediye kılıf için adres bilgileirmi aldılar. Pzt kılıf geldi, 8 Ekim 2016 Perşembe günü de telefon servise geldi. Cumartesi günü de ben gidip aldım işlerim dolayısı ile anca gidebildim.

Toplamda; 37 İş günü sürdü benim servis sürecim ama geçen gün olarak 43 gün sürdü cmt günü ise 45 gün oldu. 45 gün sonra telefonuma kavuştum

Telefonunu servise verenler ve değişim olacağı kesin gözüyle bakılanlar hemen hemen en az 40 45 gün telefonsuz kalacaklar. 6 ay içinde olmuşsa sorun ve değişim kararı çıkmış ise en az 10 gün stoklara göre de en az 20 gün içinde telefon ellerine geçecektir.

Bu süreç hakkında fikrini öğrenebilirmiyim usta.
    Bu mesaja eklenen görseller:

LG - DOA Değişimi Hakk.

• quote:

Orijinalden alıntı: Laboheme

Bende durum bu, gün itibarıyle... İki ay olacak neredeyse....

LG - DOA Değişimi Hakk.

Bekleme bence servisi veya mh yi sürekli ara
  • P.Tesi den beri doa değişim bekliyorum umarım bu hafta sonuna kadar sonuçlanır yoksa bi çılgınlık yapmaktan korkuyorum

LG - DOA Değişimi Hakk.

• quote:

Orijinalden alıntı: bebetoca

P.Tesi den beri doa değişim bekliyorum umarım bu hafta sonuna kadar sonuçlanır yoksa bi çılgınlık yapmaktan korkuyorum

LG - DOA Değişimi Hakk.

:) ben 45 gün bekledim. inşallah benden daha şanslısındır :)

• Lg g3 ümün ekran karar sararmasından dolayı servis macerası bu hafta sona erdi. Telefonumun yerine 608k serisi lg g4 verdiler. Toplamda bir ay sürdü.

• KayaMk kullanıcısına yanıt
    Doa değişim den sonra mı o kadar bekledin hocam?

• bebetoca kullanıcısına yanıt
    Değişim onayı aşamasında zırt pırt ara bıktır hocam.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.