Şimdi Ara

[[[---LG E500 KULÜBÜ---]]] (33. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.651
Cevap
9
Favori
169.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 7 8 saatir yoğun kullanım sonrası sıcaklıklar

Sıcaklıklar:
    CPU 60 °C (140 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #1 55 °C (131 °F)
    CPU #1 / Çekirdek #2 57 °C (135 °F)
    Grafik İşlemci (GPU) 62 °C (144 °F)
    Hitachi HTS542516K9A300 41 °C (106 °F)
  • içinde gelen hdd bilgilileri
    Üretici Hitachi
    Sabit Disk Ailesi Travelstar 5K250
    genel bilgileri.
    http://www.hgst.com/portal/site/en/menuitem.146040680bbac99e4415a653eac4f0a0/

Ana kart : MSI MS-163F Notebook
    chipset :Intel Crestline-PM PM965
    Ram markası : Hynix
    monitör : Monitör LG Philips LP154WX4-TLC3 [15.4" LCD]
  • anlaşılan bu xp sata driver durumunu çözemicez ne yaptıysak olmadı...ahci kullanılamıyor bunu belirtelim...
  • bende Intel® Matrix Storage Manager ı yüklemeye çalıştım Vista da hata verdi 2 sürüm vardı 2 side olmadı. Deliricem yaa kimsenin yardımcı oldğu yok oysa ki bi çok kişi kullanıyor ama....
  • chip setle alakalı sanırım anyamadığım intelmi yoksa anakartınmı driverını arıcaz kafam karıştı bu ahci önemli bir konu xp geç açılıyor bende anlamıyorum neredeyse tam emin deilim ama 20 saniyeden fazla sürüyor ilk açılımda...diğer konularda bir sorunyok
  • bence anakart ın sitesine bakmak lazım ama ben msi inkine de bakmıştım bişey bulamamıştım bi de sen bak istersen
  • walla bende baktım bişey bulamadım
  • quote:

Orjinalden alıntı: fibo_11235813

quote:

Orjinalden alıntı: DJSahmet

quote:

Orjinalden alıntı: DJSahmet

quote:

Peki normal boştayken makinanın ısısı ya da sesi nasıl?? Kedi gibi makine sesi çok az, eğer normalde de ısınıyo ya da ses yapıyosa işlemciyi yoran bişey vardır belki virüs gibi

yok aletiin ısısı normal hatta hardiskin işledini gösteren ışıkta yanmıo ben ekran kartından yada işlemci die düşünüon.zaten format attım bakalım yine yapack mı yaparsa sizinle yine paylaşrıım.

inş. düzelmiştir yardımlarınız için çok saolun arkadaşar...

arkadaşlar format attım demiştim tekrar medal of honor airborne u kurdum ve denedim yine takılcakmı die veee yine alet ısınınca takıldı ve yine reset çekmek zorunda kaldım.Çıldırcam yaa böle güzel özellikte bi bi alet (E500-UAP44T) niye takılır.İki tahminim
    1)Ekran kartının aşırı ısınma olasılığı
    2)Deamon Toolsun aletin ayarları ile çakışıp böle bi osrun oluşturması fikirlerinizi bekliyorumm Saygılarımla

Peki XP mi kullanıyosun vista mı? Hazır yeni format atmışsın çok şey yüklemeden diğer işletim sistemini dene bi de? Eğer gene yaparsa donanımsal olduğu anlaşılır.

Fomat atmadan öncede xp kullanıodum şimdide xp kurdum yine takılıo yine takılıo hatta en az grafik isteyen oyun serious sam 2de bile takıldı çıldırcam yaav.İlk aldığınmda vista vardı ve ark.larla bilgisayarları lan'dan Bağlayalım die cxp kurdum ya bu takılma donanımsal yada medal of honor'ı kurduğumda yüklenen dosyalar aletin fazla ısınmasına yol açıo medal of honor dan önce crysis oynarken bile takılma yapmamışıt off offf.

Yardımlarınızı bekliom SAygılarımlaa..

• DigitalCowboy'un yeni fanı, dizüstü bilgisayarların sıcaklık sorununa çözüm oluyor. Fakat şimdilik sadece Japonya'da.

Dizüstü bilgisayarları sahibi olup da sıcaklık problemi yaşamayan yoktur. Aşırı yüksek sıcaklıklara erişen dizüstü bilgisayarların işlemcilerinin erime riski bir yana hatalı bateri üretimi nedeniyle alev almaları bile olasılıklar dahilinde. DigitalCowboy adlı Japon firmasıbu sıcaklık sorununa çare olmayı kafaya koymuş gibi gözüküyor. Geçtiğimiz günlerde piyasaya sunduğu CRF-102, dizüstü bilgisayarlarının sıcaklık problemlerini ortadan kaldırıyor.

CRF-102'de 22 cm'lik fan mevcut. Bu fan 600 rpm hızında dönüyor. 600 rpm değeri bir dizüstü bilgisayar için hayli iyi. Ayrıca yalnızca 20 dB ses çıkarıyor. Bu yönden de epey sessiz çalışıyor diyebiliriz. Maalesef ki ürün şimdilik sadece Japonya'da satılıyor fakat ilerleyen günlerde ülkemizde de görebileceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lazmania -- 27 Nisan 2008; 23:58:04 >

• ben de bu aralar soğutucu almayı planlıyorum 15.4 için ne önerirsiniz (Sessiz+iyi soğutan+en fazla 100YeTaLe)
  • Arkadaşlar bende 1 kaç ay önce Vatan dan LG E500 UP44 Satın aldım genel olarak memnunum .Ancak ben cihazı sahnede kullanmak için almıştım yani mp3 okutup dj programı falan kullanacaktım .Fakat E500 ü ses sitemime bağladığımda hoparlörlerden parazit ve vınnlama sesi geliyor.(ses sistemi 1000what pro bir sistem) Eğer şarja takılıysa ses korkunç artıyor.Başka bir ses sisteminde denedim yine aynı şey oldu.
    Bu konuda bilgi ve tecrübe sahibi olanlardan yardım ve tavsiyeler bekliyorum.
    Servisi aradım ancak oraya getirmem gerektiğini söylediler buda benim için çok zor hatta imkansız.
    Saygılar
  • şase bağladığın jakla alakalı şaseyi kontrol et düzelecektir.Boş pozisyonda elinlede dokunsan o uğultamayı cazırdamayı yapar bir dene istersen göreceksin şasenin doğruluğundan emin ol...
  • quote:

Orjinalden alıntı: c@gd@s

Arkadaşlar merhaba foruma yeni katıldım. Ben de yaklaşık 1 ay önce LG E 500 UASPT modelini aldım. Genel anlamda memnun olmama karşın, belli belirsiz zamanlarda cızırtı şeklinde sesli çalışma problemi var. Sanki fan bir yere sürtüyor. Bazen resetleyince kesiliyor. Ama yeni aldığımdan üzüldüm doğrusu. Neden olabilir acaba yardımcı olabilirmisiniz?
    teşekkürler..

arkadaşım benimde aynı model var 1 haftadır benimde ilk açılışta ses yapıyor 1 dk felan sürüyor sonra kesiliyor bu dan kaynaklı bir sorun bu e500 lerin genelinde olan bi sorun ama problem çıkaracağını sanmıyorum eğer sürekli yapıyor ise götürüp baktırmada yarar var sonuçta 2 yıl garantili eğer ilerde hepten giderse garantiye yollarsın değiştirirler

• Arkadaşlar, SATA (AHCI) sürücüleri ile ilgili olarak kimsenin mesaj yazmadığını görünce, ben yazayım dedim. Çünkü, ben yaşadığım kilitlenme sorunu ile ilgili çözüm olarak denediğim bir çareydi, sata sürücüsü ile hard diski kullanmak. Bu tarz problem yaşayan bir arkadaşın mesajları da dikkatimi çekti, ona tavsiyem benim attığım tüm mesajlarımı okuması, çünkü bende de durup dururken kilitlenme oluyordu, hatta açılırken bile kilitlenip kalıyordu. Sadece düğmeden yeniden başlatılabiliyordu. Artık olmuyor, sanırım çözüm olan şey hem sata sürücülerini kullanmak hemde bütün ilgili işletim sistemi yamalarını kurmak.

Vereceğim linkten hem vista hemde xp sürücülerini indirebilirsiniz, ben her iki işletim sistemini de kullanıyorum ve her ikisini sata sürücüleri ile kullandığımı ayrıca belirteyim. Nasıl kuracağınız konusunda ise daha önce denememiş arkadaşlar için basit bir açıklama olarak şunları belirteyim, önce aygıt yöneticisinden: IDE ATA/ATAPI Denetleyiciler --> (Hard diskin bağlı olduğu) Denetleyiciyi bulup sürücü güncelleştir'den indirdiğiniz sürücüyü göstermeniz, sonra sistemi yeniden başlatmanız ve BIOS'dan AHCI modu seçmenizden ibarettir. Sistem başladığında sürücüyü tekrar güncelleştirmek için isteyenler Intel Matrix Storage Manager'ı kurabilir.

Hepinize kolay gelsin, umarım sorun yaşamazsınız...

Linkteki noktalı yerlere ne geleceğini biliyorsunuz sanırım...
    Sürücü Link:http://r........e.com/files/111314881/SATA__AHCI__HDD_Drivers.zip.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi irfanzeki -- 29 Nisan 2008; 20:48:46 >

• öncelikle ilgin için teşekkürler ama ben beceremedim:S Aygıt yöneticisinde buldum senin vermiş olduğun driverı gösterince sürücünüz güncel diyo bişi yapmıyo farklı bi yolu var mı acaba?
  • Yüklü olan sürücünün sürüm ve diğer bilgilerini yazabilirmisin...
  • Tabi birde hangi işletim sistemini kullanıyorsun, belirtirsen daha kolay yardımcı olabilirim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: irfanzeki

Arkadaşlar, SATA (AHCI) sürücüleri ile ilgili olarak kimsenin mesaj yazmadığını görünce, ben yazayım dedim. Çünkü, ben yaşadığım kilitlenme sorunu ile ilgili çözüm olarak denediğim bir çareydi, sata sürücüsü ile hard diski kullanmak. Bu tarz problem yaşayan bir arkadaşın mesajları da dikkatimi çekti, ona tavsiyem benim attığım tüm mesajlarımı okuması, çünkü bende de durup dururken kilitlenme oluyordu, hatta açılırken bile kilitlenip kalıyordu. Sadece düğmeden yeniden başlatılabiliyordu. Artık olmuyor, sanırım çözüm olan şey hem sata sürücülerini kullanmak hemde bütün ilgili işletim sistemi yamalarını kurmak.

Vereceğim linkten hem vista hemde xp sürücülerini indirebilirsiniz, ben her iki işletim sistemini de kullanıyorum ve her ikisini sata sürücüleri ile kullandığımı ayrıca belirteyim. Nasıl kuracağınız konusunda ise daha önce denememiş arkadaşlar için basit bir açıklama olarak şunları belirteyim, önce aygıt yöneticisinden: IDE ATA/ATAPI Denetleyiciler --> (Hard diskin bağlı olduğu) Denetleyiciyi bulup sürücü güncelleştir'den indirdiğiniz sürücüyü göstermeniz, sonra sistemi yeniden başlatmanız ve BIOS'dan AHCI modu seçmenizden ibarettir. Sistem başladığında sürücüyü tekrar güncelleştirmek için isteyenler Intel Matrix Storage Manager'ı kurabilir.

Hepinize kolay gelsin, umarım sorun yaşamazsınız...

Linkteki noktalı yerlere ne geleceğini biliyorsunuz sanırım...
    Sürücü Link:http://r........e.com/files/111314881/SATA__AHCI__HDD_Drivers.zip.html

arkadaşım yanlış anlamadıysam benim problemimle ilgilendin takılma problemi dedin gibi bazen bendede açılırken kitlemne oluodu LG E500uap44t elimdeki alet.dediklerini harfiyen yapacam bakalım işe yarıcakmı.yaramazsa zaten Vista kuracağım tekrarda vistada yapmıodu bu sorunu sonucu tekrar sizinle paylaşacağımm.

• irfanzeki arkadaşım bütün yazılarını okudum ama yinede sorunu çözebilecek yazın en son yazın sannımca bi bakıcam artık off sıkıldım bu bilgisayardan okadar para verdik aldık ceremesini yine biz çekioz bu özellikte bir bilgisayarın şimdiye çalıştırmadığı oyun kalmamsı hatta hiç takılmaması gerekr ama neyse olmadı şimdi istanbulda diilim istanbula gittimde servisine götirmeyi planlıyorum eğer düzelmezse.

Bu arada irfanzeki ark.ım leptopta bulunaan harddisk Satamı? onu mu güncelleştirmem lazımm?
  • Evet DJSahmet arkadaşım SATA sürücüyle kullan hard diski, bir de dediğim gibi lgupdate programıyla bütün işletim sistemi yamalarını eksiksiz yükle.

Önceki mesajımda da belirttiğim şekilde update yapabilirsin, ama wolkan arkadaşın yaptığı şekli ile değil (Bu arada wolkan arkadaşa cevap vermiş oluyorum) sürücüyü ben seçeceğim de ve HAVE DISK seçeneğinden indirdiğin sürücü klasörünü göster.

İlave olarak, bende vistada da açılırken kilitlenme oluyordu...
  • 
Sayfa: önceki 3132333435
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.